Jump to content
Dogomania

Bokser/labrador SEMIR - u zuziaM....Po 3 latach odnaleziony przez wlascicielke !!!!!!

Recommended Posts

Posted

ale z niej ładna psinka się zrobiła, bo na zdjęciach ze schronu to nie wyglądała tak dobrze. Fajnie, ze się zaaklimatyzowała i mały terrorysta z niej, ale ze względu a wiek można wybaczyć;) A jak jej zdrowie, już wszystko się w miarę poukładało? Ja na początku to naprawdę byłam przygotowana na najgorsze, ale ona ma w sobie wolę walki i taka opiekunkę jak Ty:loveu:
Ja mam nadzieję, ze akcja plakatowa przyniesie skutek i nasz Semir znajdzie dom przed zimą. Jak juz nawet u nas w przechowalni udało się wielkiemu Apaczowi, a on małolat i wariatuńcio straszny, to dlaczego nie nasz chłopak. Coś się w mieście zaczyna w końcu dziać, ze adopcje poszły jakoś większą falą

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ach Magdziu... zeby Twoje slowa sie proroczymi okazaly .

A co do Punci, to naprawde i ja jestem w szoku.....
Pani doktor, ktora niedawno odwiedzilam, a ktora Punie widziala zaraz na drugi dzien po przyjezdze do mnie, powiedziala ze ..... nie dawala jej wiecej niz 2-3 dni zycia .... na ten stan, ktory u niej stwierdzila ....
Skorka Puni jest taka elastyczna, mieciutka .... nie sucha, jak papierek , jak na poczatku ....
Punia juz sporo mniej pije.... kiedys 2-3 miseczki w dzien i tyle samo w nocy ... teraz 1 na dobe .... wytrzymuje z siusianiem cala noc ( kiedys 3 - 4 kaluze byly ) ..... w dzien wychodzi na siusiu 4 - 5 razy i w domu robi jedynie wtedy, kiedy pancia nie zrozumie, o co Puncia prosi .....
Kupka 1 x dziennie i jest sliczna .....
Apetycik znakomity ...... Spi znacznie mniej , wlasciwie w dzien to tylko takie krotkie drzemki sa.....
Jest bardzo kontaktowa..... I jakby lepiej reagowala na moje glosne klaskanie, kiedy chce zwrocic jej uwage .... Do tej pory nie reagowala na nic zupelnie...
Cala noc przesypia bardzo ladnie .... od ok. 22-ej do 6,20 rano.....
Jesli jutro pogoda bedzie lepsza ( mam letnie opony ) , to pojade z Punia powtorzyc badanie krwi.
Wtedy sie wszystko okaze ......

Posted

ja szczerze mówiąc, to miałam takie same wrażenie, jak Twoja weterynarz:roll: ale się cieszę, że jest odmiennie i suńka walczy. Fajnie, ze się ustabilizowała z potrzebami fizjologicznymi, bo Wam też jest wówczas łatwiej. Oby teraz wyniki były lepsze, ma przed soba jeszcze wiele miesięcy cudownego życia u Was, więc nie może z niego łatwo rezygnować:loveu:

Posted

Za dużo ogłoszeń to mi się nie udało dzisiaj powiesić - bo wypadła mi niespodziewana akcja z suńką szczeniaczkiem - chorą na zapalenie oskrzeli. Jutro podejmuję dalszą akcję z ogłoszeniami Semirka! Chłopak w górę

Posted

Semirek dostal dzisiaj swoj zimowy przepiekny kubraczek :lol: !
Dal go sobie grzecznie ubrac, choc byl nieco .... zdziwiony....:lol:
Moze dlatego, ze przeciez dzisiaj jest cieplo :lol:.....

Dziekujemy taks :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: !!!!!!!

Posted

Nic, bo to prezent.

A tak szaleje nasz Semirek z moja slodka Kasiunia.... Semirka najlepsza przyjaciolka :lol:

Semus z Isiunia .... Isiunia kocha wszystkie stworzenia, chociaz jest bardzo zasadnicza, jesli chodzi o porzadek i posluszenstwo .... Ona sie tym wsrod psiakow zajmuje ... jak trzeba, to op..rza:lol: rowno, kiedy pasiaki nie sluchaja panci :lol:.

Chyba przytyl nieco nasz maly pulpet, co ??????
Ale to dobrze, bo zima bedzie dla niego naprawde ciezka ..... w budce niestety ....:shake:
Wczoraj wieczorem poszedl sobie w gosci do kojca Tosi i Balbinki ( bo ich juz nie zamykam.... maja stale otwarte, chociaz zupelnie z tego nie korzystaja.... no, nie chca wychodzic i juz ..... przedziwne sa , naprawde ..... ) . Lobuziak jeden wyjadl im wszystkie chrupy !!!

Kocyki nowe dzisiaj przyszly od Magdy :lol: .
Ogromne dzieki , Magdziu :loveu: !!!!!!!

.

Posted

Przytył, przytył, ale rzeczywiście zima idzie. Ogłoszenia wiszą, ale chyba cisza. Ja już nie mam koncepcji:roll: A Isia to prawdziwa przewodniczka stada, bardzo mądra suńka z niej, taka stateczna i poważna:loveu: Prawdziwy skarb zaadoptowałaś Gosiu

Posted

Oj tak :lol: !
Isiunia to moja zastepczyni :lol:.
Kiedy mnie nie ma zeby miec oko na te male hultaje , to Isiunia wtedu stoi na posterunku :lol: !
Uwielbiam ja :loveu: !
Naprawde, jest niemozliwie wrecz madra psinka !!!!
I skad to u niej :roll: ?????!!!!
Ta swoja madrosc powoli , co juz od dawna zauwazamy, przekazuje Kasi .....
Kasia ma juz 80 % isinych zachowan :lol:.
Szczegolnie w stosunku do pilnowania Iny :lol:..... tylko bidunia nie jest taka sprawna na tych swoich trzech lapinkach ..... no i Ina ja przewaznie wyroluje ...... kiedy np. gna za traktorem wzdluz plotu, a Isiunia i Kasia ja blokuja i nie pozwalaja na gonitwy :lol:.....
Sa przeslodkie !
Semirek juz sie tez bardzo duzo nauczyl od panienek z takiego podworkowego zycia ..... Kto wie.... moze mu sie to kiedys przyda juz we wlasnym kochanym domku .....:roll:

Posted

No to sie Gosiu przyznałaś , ze Ina szkoli wszystkie zwierzaki, a Ty tylko patrzysz:evil_lol: a tak na poważnie to bardzo dobrze, ze masz takiego psa. Jak byłam we Wleniu na wizycie, to państwo też mieli z Jeleniej takiego psiaka i pan mówił, że taki pies może dużo nauczyć inne i warto mieć takiego na początek i do niego dokoptowywać stado. Masz prawdziwy skarb, dobrze że Semir sie uczy od takiej panny wszystkiego:loveu:

Posted

Semirek i jego zdjęcia trafił dzisiaj do takiego specjalnego segregatorka u jednego z naszych wetów. Magda wyszkała fajny tekścik o adopcjach:lol: Może coś się ruszy:oops:

Posted

eloise napisał(a):
Dziewczyny jeśli chcecie to mogę ogłosić Semirka "masowo" na około 30 portalach. Potrzebuję jedynie tekst i namiar gdzie znajdę kilka fotek przystojniaka

oj cudnie by było.......my coś nie mamy szczęscia do jego ogłoszeń....w przeciągu kilku miesięcy to chyba tylko jedna osoba dzwoniła

jutro na spokojnie podam tekst ZiziM i wybierzemy fotki

dzieki wielkie Eloise