zuziaM Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Odezwal sie pan chetny zaadoptowac Semirka. Wypatrzyl go w " Przyjaciel Pies " i zadzwonil. Pan z Gornego Slaska nie pracujacy obecnie ( powiedzial, ze jest na urlopie wychowawczym ). Pyta, czy mozna psiaka do niego dowiezc. Mieszka w domku z ogrodem z rodzicami, zona i 11-letnia corka. Ma owczarka niemieckiego w kojcu, a w domu 3 niewielkie kundelki. Cala rodzina kocha zwierzeta i najchetniej by wszystkie przygarnela. Na informacje o tym, ze Semirek nie za bardzo lubi inne pieski, powiedzial, ze potrafi sobie z tym poradzic. Oczywiscie zaznaczylam, ze Semirek ma zamieszkac wylacznie w domu, a nie w kojcu ! Pan jak najbardziej wlasnie do domu go chce ( male psiaki mieszkaja na dole domu, a Semir bylby na gorze .... pewnie do chwili zapoznania z kumplami ). Jak najbardziej jest chetny do wizyty przedadopcyjnej, podpisania umowy i wizyt poadopcyjnych..... powiedzialam o kilku nawet, zeby pan naprawde wiedzial, co go czeka....... Ma zadzwonic po Nowym Roku........ chyba, ze jeszcze teraz , jak najszybciej by sie to dalo zalatwic, bo pan jest naprawde bardzo zdecydowany i nawet zastrzegl sobie, zeby Semira nikomu juz nie dawac. Najlepiej jesli dam komus pana numer telefonu, zeby ktos jeszcze raz z nim porozmawial. Ja sama nie chce decydowac. No i oczywiscie trzeba zalatwic kogos razsadnego, najlepiej wymagajacego, do wizyty przedadopcyjnej. Ale przepraszam, zapomnialam pana zapytac o konkretna miejscowosc. Prosze o kontakt do mnie, jesli ktos chce z panem porozmawiac. No i podjac decyzje , co z tym zrobic....... U nas dzisiaj w nocy ...... ... -18 stopni !!!!!!!! Quote
lolka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 to pyknij mi Zuzia jego telefon, jeszcze dzisiaj zadzwonię Quote
dorota k. Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jakieś nowe wieści?Aga rozmawiałaś z gościem?:oops: Quote
lolka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 dorota k. napisał(a):Jakieś nowe wieści?Aga rozmawiałaś z gościem?:oops: jutro na spokojnie do niego zadzwonię...dzisiaj byłam zalatana a chciałbym na spokojnie z nim porozmawiać Quote
dorota k. Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Jasne:lol: Ciekawe co to za ludzie:cool3: Quote
magda z. Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Semir powróci na 1 stronę watku dłużyńskiego:) Lolka rozmawiała z potencjalnym chętnym, po świętach poprosimy kogoś o wizytę przedadopcyjną:) Quote
zuziaM Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Jesli moge cos podpowiedziec, to dobrze by bylo zeby ktos kto bedzie przeprowadzal wizyte przedadopcyjna, pojechal z wlasnym psem. Tak najlepiej sprawdzic reakcje i w ogole zachowanie potencjalnego opiekuna na zachowanie psow , na ich traktowanie .... Bo przypomne, ze Semir nie jest psem latwym..... Fakt, ze nauczylam go jako tako karnosci. Reaguje na wolanie, wraca zaraz...... idzie do siebie, kiedy mu to nakazuje..... wychodzi z miejsc, gdzie nie powinien byc, kiedy mu kaze......np. z kojca Balbiny i Tosi, gdzie dosc czesto zaglada. Ale jesli chodzi o jego reakcje na inne, obce psy i np. na zapachy zwierzat dzikich podczas spacerow ( np. sarenek ) .... to nie ma na niego sily ! Quote
magda z. Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 dzięki Gosiu za podpowiedź, postaramy się tam kogoś doświadczonego podesłać Quote
magda z. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 No niestety pan tak złamał nogę, że czeka go operacja:( ale mamy pecha, nawet transport do częstochowy był, bo brat po Nowym Roku by wracał do siebie.... Quote
magda z. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/176390-Koszule-i-pokrewne-ubrania-na-DA-uA-yne-4-01-22-00?p=13769155#post13769155 zbieramy na hotel Quote
lolka Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 coś nam Semir nie ma szczęścia:-( wszystko było już domówione, właściwie pro forma spotkanie przedadopcyjne pozostało a tu ciach facio się połamał i nie wiadomo jak szybko zacznie chodzić a to on właśnie miał się Semirkiem zajmować Quote
OLUTKA55 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ale mi sie cos nie podoba urlop wychowawczy na 11 letnie dziecko? Quote
magda z. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 OLUTKA55 napisał(a):Ale mi sie cos nie podoba urlop wychowawczy na 11 letnie dziecko? Olutka, chyba watki pomerdałaś-przyszły właściciel Semira się połamał i leży w szpitalu, czeka na operację, on urlopu nie bierze;) Quote
dorota k. Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A już tak się cieszyłam, że Chłopak nareszcie do domku trafi:-( Quote
zuziaM Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Mnie ten pan powiedzial, ze jest na urlopie wychowawczym... tak doslownie powiedzial. Nie wiedzialam, ze sie polamal .... Przykro mi bardzo. Ale i tak , mam nadzieje ze [B]bez wizyty przedadopcyjnej[/B], byscie Semirka nie daly do domu z piecioma innymi psami, dziewczyny ???? Quote
zuziaM Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 A Semirek ma zaplacony hotelik do 31 grudnia. Fakt, ze na pewno lepiej by mu bylo w swoim wlasnym domku..... ale i na razie, jak odpuscily te mrozy straszne, to jest zadowolony, bo calymi dniami ( z przerwami na krotkie drzemki i ogrzanie kosteczek w budce ) gania z moimi dziewczynkami i naprawde bardzo to lubi. Mam nadzieje, ze kiedy przyjada nowi pensjonariusze hoteliku, to Semirek ich nie pozjada ....... I dlatego tez sie cieszylam na ten nowy dom dla niego. Semir juz sie u mnie czuje tak zadomowiony, ze bedzie miejsca bronil przed kazdym psim intruzem....niestety..... Ale jakos sobie poradzimy, najwyzej bedzie tylko pod moim nadzorem mogl biegac luzem wokol domu. A przy okazji bedzie sie przyzwyczajal do obecnosci obcych psow, wiec moze to i korzysc jakas przyniesie. Quote
magda z. Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 ja zaraz robię podliczenie bazarków i przelewam kasę za Semira do Ciebie Gosiu na konto. Zaraz napiszę ile się uzbierało Quote
magda z. Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Własnie poszło 120zł z moich bazarków na Semira, Gosiu jak dojrdzie to prosze opisz to jako z bazarków, aby mnie później mod nie ganiał;) Quote
zuziaM Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 OK Magdziu, jak tylko zajrze na konto. Ale na pewno juz doszlo. I wielkie dzieki, bo naprawde mam teraz krucho z pieniedzmi. Te kojce kosztowaly majatek ! A i tak nie zrobione jak trzeba ! Beda mi wymieniac drewniane podesty na wiosne, bo zrobili z deseczek 2 cm !!!!! Z takich desek to ja budy buduje dla psiakow ( caly garaz juz nimi zawalony, tylko czasu brak na budowe )..... a oni mi z tego podlogi bezposrednio na ziemi poukladali !!! To zgnije przeciez za rok najpozniej, wszystko....... No rece opadaja !!! Quote
magda z. Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Nie ma sprawy, z kolejnego tez juz się jakieś środki szykują. Powodzenia w budowie. Quote
zuziaM Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 A czy Semirka jeszcze cioteczki pamietaja ?????? Semirek w odwiedzinach u Tosi. Czesto tam zaglada. Towarzyski chlopaczek. Quote
lolka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 jak nie pamiętamy......cały czas o nim myślimy .......tyle czasu już jest u Ciebie i nie wiem jak to będzie jak jakimś cudem ktoś zechce go adoptować...Semir przeżyje dramat, on Twoj dom traktuje jak swój, będzie tragedia a żeby chociaż tu drzwiami i oknami ludzie się do niego pchali....nic z tego, kompletna cisza, wypadek tego facia co miał go zabrać dobił mnie zupełnie....taki pech Quote
lolka Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 bazar http://www.dogomania.pl/threads/177162-ELELKTR-NIANIA-PSIE-GADA-ETY-na-hotelik-Lalki-i-Semira-do-21-01 Quote
Recommended Posts