Jump to content
Dogomania

Bokser/labrador SEMIR - u zuziaM....Po 3 latach odnaleziony przez wlascicielke !!!!!!

Recommended Posts

Posted

poproszę więc o tekst i jakieś 4 fotki :p
ogłaszanie zajmie mi pewnie tydzień, bo ogłaszam naraz kilka psiaków, ale będzie tego sporo. Oby to pomogło Semirowi.

Wiem tylko, że nie ogłoszę go na adopcje.org. Tam jest surowy admin ;) i ogłaszam tam tylko mielczaki.

MOże któraś z Was się tam zaloguje i poogłasza hotelikowe psy?

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Semir — mieszaniec, w którym można odnaleźć podobieństwo do boksera oraz labradora, sam potrafi robić przeróżne miny, co powoduje jeszcze dalej idące skojarzenia rasowe. Na klatce piersiowej ma charakterystyczną białą gwiazdę. Pies przebywał ponad rok w schronisku dla bezdomnych zwierząt, popadł w depresję, lecz dzięki zaangażowaniu wolontariuszy trafił do miejsca, gdzie doszedł do siebie. Od kilku miesięcy poszukuje intensywnie domu, tym bardziej teraz, gdy idzie zima – ma krótką sierść.
Pies ma około 8 lat, został wykastrowany. Jest zaszczepiony oraz odrobaczony. Nadaje się do domu z większymi dziećmi, ale najlepiej bez zwierząt, gdyż nie jest fanem kotów. W miejscu, gdzie aktualnie przebywa dogaduje się z innymi psami. Według spostrzeżeń tymczasowej opiekunki mieszkał wcześniej w mieszkaniu.
Semir to wesoło i przyjaźnie usposobiony pies, wymaga jednakże doświadczonego właściciela, który nie pozwoli mu na dominację i wyraźnie zaznaczy, co psu wolno, a czego nie. Jest średniej wielkości psem, sięga pod kolano. Aktualnie przebywa pod Lubaniem, więc istnieje możliwość obejrzenia i poznania psa.

a foty zaraz przekleję, mamy już trochę;)

Posted

eloise napisał(a):
dzięki :) "wezmę się" za chłopaka ;)

to my dziękujemy, bierz te foty, które uważasz za dobre, ja tutaj wyrocznią nie jestem, może ktoś ma jeszcze koncepcję, to prosze dodać;)

Posted

Cioteczki, pozwoliłam sobie tak przerobić tekst :oops: mam nadzieję, że się Wam spodoba

poproszę o dane kontaktowe i ewentualne uwagi co do treści

Jestem Semir —mówią, że mieszaniec, w którym można odnaleźć podobieństwo do boksera oraz labradora, ale potrafię też robić przeróżne miny, więc można mnie kojarzyć z innymi rasami-wniosek- nie można się ze mną nudzić! Na klatce piersiowej mam piękną białą gwiazdę, co czyni mnie wyjątkowym psem. Ponad rok byłem w schronisku dla bezdomnych zwierząt, to bardzo smutne miejsce i tam było mi źle, popadłem w depresję. Tak mówią miłe ciocie, które postanowiły odmienić moje życie i zabrały mnie w miejsce, gdzie poczułem się zupełnie inaczej! Znowu chce mi się żyć. Od kilku miesięcy poszukuję intensywnie domu, tym bardziej teraz, gdy idzie zima – mam krótką sierść i ciocie boją się, że mi będzie zimno w budzie. Buda jest moja i tylko moja, mam w niej kolorowe i miłe kocyki, ale podobno we własnym domu będzie mi jeszcze lepiej!
Mam około 8 lat, jestem wykastrowany i musiałem nosić taki śmieszny klosz na szyi. Jestem zaszczepiony oraz odrobaczony. Nadaję się do domu z większymi dziećmi, ale najlepiej bez zwierząt, bo nie bardzo lubię koty. W miejscu, gdzie aktualnie przebywam są inne psy i ja się z nimi dobrze dogaduję. Jestem wesoły i przyjaźnie usposobiony. Daj mi dom!

Semir wymaga doświadczonego właściciela, który nie pozwoli mu na dominację i wyraźnie zaznaczy, co psu wolno, a czego nie. Jest średniej wielkości psem, sięga pod kolano. Aktualnie przebywa pod Lubaniem, więc istnieje możliwość obejrzenia i poznania psa.

Zastrzegamy prawo do wizyt przed- i podopcyjnych oraz do utrzymywania kontaktu z nowym właścicielem Semira.

W sprawie adopcji prosimy o kontakt:

Kurczę a w jakim województwie jesteście Zuziu? ;)

Posted

Eloise dziękuje kochana:loveu:

nie pamiętam maila do ZuziM a link do jej wątku nie działa..
do jutra na pewno to sprawdzimy i uzupełnimy
a jest to województwo dolnośląskie

Posted

Magdziu , zdjecia ktore dalas sa swietne.
Ja wklejam jeszcze na wszelki wypadek album ze wszystkimi moimi zdjeciami Semirka.

http://zuziam.fotosik.pl/albumy/691962.html

eloise, tekst super ! Ja sie wzruszylam.
Jedynie mozna dodac to, ze Semirek dogaduje sie swietnie z suczkami.... z psami - chlopakami niestety nie.
Chociaz i tak moze byc, ze po blizszym poznaniu sie moga dotrzec.
U mnie byla wojna z Karusiem stale. Ale i Karo nie byl bez winy.....
No i super wazna rzecz..... Semir uwielbia sie bawic !!! Szaleje jak szczeniak, to pelen energii zabawowy i wesoly psiak !
Pieknie podaje lapki, na przemian raz jedna, raz druga .... pieknie reaguje na komende "siad".... i uczy sie szybko wszystkiego nowego.
Ja staram sie uczyc go posluszenstwa, szczegolnie kiedy idzie na smyczy, bo czasem diabelnie ciagnie ....

Posted

super info, dodam do tekstu, dziś pewnie zacznę ogłoszenia

Jestem Semir —mówią, że mieszaniec, w którym można odnaleźć podobieństwo do boksera oraz labradora, ale potrafię też robić przeróżne miny, więc można mnie kojarzyć z innymi rasami-wniosek- nie można się ze mną nudzić! Na klatce piersiowej mam piękną białą gwiazdę, co czyni mnie wyjątkowym psem. Ponad rok byłem w schronisku dla bezdomnych zwierząt, to bardzo smutne miejsce i tam było mi źle, popadłem w depresję. Tak mówią miłe ciocie, które postanowiły odmienić moje życie i zabrały mnie w miejsce, gdzie poczułem się zupełnie inaczej! Znowu chce mi się żyć. Od kilku miesięcy poszukuję intensywnie domu, tym bardziej teraz, gdy idzie zima – mam krótką sierść i ciocie boją się, że mi będzie zimno w budzie. Buda jest moja i tylko moja, mam w niej kolorowe i miłe kocyki, ale podobno we własnym domu będzie mi jeszcze lepiej!
Mam około 8 lat, jestem wykastrowany i musiałem nosić taki śmieszny klosz na szyi. Jestem zaszczepiony oraz odrobaczony. Nadaję się do domu z większymi dziećmi, ale najlepiej bez zwierząt, bo nie bardzo lubię koty. W miejscu, gdzie aktualnie przebywam są inne psy i ja się z nimi dobrze dogaduję, ale to nic dziwnego-bo to same dziewczyny! Jestem wesoły i przyjaźnie usposobiony. Uwielbiam dobrą zabawę i naukę. Brykam jak szczeniak z piłeczką czy inną zabawką. Jestem też bardzo pojętny-ciocia jest bardzo ze mnie dumna jak podaje jej łapy, na zmianę oraz kiedy siadam na komendę siad. Daj mi dom!

Semir wymaga doświadczonego właściciela, który nie pozwoli mu na dominację i wyraźnie zaznaczy, co psu wolno, a czego nie. Jest średniej wielkości psem, sięga pod kolano. Aktualnie przebywa pod Lubaniem, więc istnieje możliwość obejrzenia i poznania psa.

Zastrzegamy prawo do wizyt przed- i podopcyjnych oraz do utrzymywania kontaktu z nowym właścicielem Semira.

W sprawie adopcji prosimy o kontakt: tel. 695 555 221 lub mailowy: [email protected]

;)

Posted

a to cytat Zuzi z innego wątku-nasz Semir to łobuziak

"No i oczywiscie Semirek regularnie odwiedza panienki.... dzisiaj rano wpadl na wizyte i zanim sie obejrzalam, wyzarl Balbinie sniadanko :mad:.... "

Posted

Semirek jest na:

rozglos.net.pl
gumtree.pl
kokosy.pl
anonse.org.pl
przygarnijzwierzaka.pl
szukajzwierzaka.pl
cafeanimal.pl

w miarę możliwości będę dodawać kolejne

Posted

Semir jest na kolejnych portalach