Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a dlaczego nie dla obydwu dziewczynek? osobno ale ogłaszać już - kiedy chcecie ogłaszać Peggy? ona by spokojnie mogła iść do jakiegoś mądrego domku, który chciałby jej poświęcić czasu trochę - jakby była jedynaczką to na pewno szybko by się przekonała, albo jakby miała do towarzystwa jakąś fajną stabilną psychicznie i ufną psią koleżankę albo kolegę

Posted

[quote name='malawaszka']a dlaczego nie dla obydwu dziewczynek? osobno ale ogłaszać już - kiedy chcecie ogłaszać Peggy? ona by spokojnie mogła iść do jakiegoś mądrego domku, który chciałby jej poświęcić czasu trochę - jakby była jedynaczką to na pewno szybko by się przekonała, albo jakby miała do towarzystwa jakąś fajną stabilną psychicznie i ufną psią koleżankę albo kolegę[/QUOTE]

Tak! Na tak zadane pytanie też podpisuję się pod taką odpowiedzią!

Posted

[quote name='malawaszka']a dlaczego nie dla obydwu dziewczynek? osobno ale ogłaszać już - kiedy chcecie ogłaszać Peggy? ona by spokojnie mogła iść do jakiegoś mądrego domku, który chciałby jej poświęcić czasu trochę - jakby była jedynaczką to na pewno szybko by się przekonała, albo jakby miała do towarzystwa jakąś fajną stabilną psychicznie i ufną psią koleżankę albo kolegę[/QUOTE]

Malawaszka ma rację .

Posted

Cioteczki, nie mogę byc częściej i dłuzej na dogo- tak mi się układa obecnie zyciorys...niestety- zdecydujcie, proszę z tymi ogłoszeniami.
Rację ma malawaszka, która zna też oprócz Ulki dwupaczek z realu, a nie wirtualnie jak my. Dwa osobne ogłoszenia . Osobno dla Meggi, osobno dla Peggi.
CatAngel nie odpowiedziała jeszcze dziś, chociaż prosiła na wątku o pisanie na pw. W takiej sytuacji, myślę, trzeba zamówić ogłoszenia na tym bazarku, który podała nam szafra.
Pisałam też, prosząc kogoś z Was, by odszukać na wątku tekst margaret- ???- dla psinek. Zrobiłabym to sama, ale widzicie, ze jestem z doskoku na dogo i raczej bardzo ograniczona czasowo. Tak mi się teraz układa/nie układa.....

Posted

Witam po powrocie ze skróconego :angryy: urlopu :shake:

tylko 7 dni, heh, może keidyś sobie odbiję, ale dobrze że Wy tu jesteście :)

szukacie tekstu do ogłoszeń, nie przejrzałam co prawda całego wątku, bo przy tej ilości stron to jest niemal niewykonalne:cool3: , znalazłam w kompie sówj przydługaśny melodramatyczny przyszykowany na dwie suczki w komplecie i jak rozumiem nie o to nam chodzi, więc go milosiernie pominę :evil_lol:

onegdaj zamieściliśmy takiej treści dla Meggy:

[QUOTE][FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Meggi to około 7 letnia suczka, bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. Mimo smutnej historii ma ogromne serce, nastawiona jest na człowieka, potrafi zaufać i pokochać. Toleruje koty, przyjazna dla wszystkich ludzi, świetnie dogaduje się z innymi psami, ma pogodne usposobienie. Znaleziono ją wraz z drugą suczką przywiązaną do drzewa w lesie. Większość życia spędziła w schronisku, mimo to nadal pragnie kontaktu z człowiekiem, potrafi dbać o czystość, nie ma w niej lęku ani agresji. Pies idealny dla osób prowadzących spokojne życie, także dla osób starszych. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Nie jest szczekliwa.

Dzięki wolontariuszom obecnie przebywa w domu tymczasowym pod Częstochową. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Meggi jest wysterylizowana, zdrowa i posiada podstawowe szczepienia. Czeka na lepszy los u boku troskliwego człowieka – możliwa pomoc w dowiezieniu do nowego domu. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Kontakt w sprawie adopcji: Małgorzata [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]Tel. 603-646-436[/COLOR][/FONT]
[COLOR=#3e3e3e] [/COLOR][/QUOTE]

sami zobaczcie, może trzeba skrócić, ja jak tareaz czytam to zmieniłabym:

[QUOTE][FONT=Tahoma][COLOR=#3e3e3e]Większość życia spędziła w schronisku, mimo to nadal pragnie kontaktu z człowiekiem, [/COLOR][/FONT][/QUOTE]

na :

[QUOTE]Kilka lat życia spędziła w schronisku, mimo to nadal pragnie kontaktu z człowiekiem, [/QUOTE]

jakoś to wyrażenie "większość życia" wydaje mi się że może odstraszać, jak sądzicie?

no
a dla Peggi trzeba by wyrychtować ogłoszenie, może Ulka podrzucisz kilka inspiracji, co warto o jej charakterze napisać, itp? Malawaszko ty też Peggy znasz osobiście i Angel - pomyślcie co w ogłoszeniu dla Peggy warto zamieścić a postaram sie złożyć do kupy że tak powiem :evil_lol:

Posted

ja Peggy za dobrze nie znam bo się mnie boi, ale ostatnio było lepiej niż poprzednio - zawsze kombinowała tak, zeby koło mnie nie przechodzić, ostatnio - dała radę dzielna dziewczynka :) pomalutku idzie do przodu - ja bym napisała przede wszystkim, że ona szuka domu spokojnego, z cierpliwym i serdecznym opiekunem, może być inny psiak, ale nie jakiś dominant zazdrośnik, tylko taki psiak z sercem na dłoni

Posted

Peggy jest psem troche niesmilaym potrzebujacym czasu na otwarcie sie jak kwiat.Ale kiedy bedzie sie czula bezpieczna ,przy boku odpowiedzialnego ,kochajcego zwierzeta ,cierpliwego opiekuna ,pokocha calym psim serduszkiem i stanie sie najwierniejszym ,najwspaniejalszym przyjacielem czlowieka.
Wspaniale by bylo gdyby w przyszlym domu znajdowal sie inny socjalny pies w ktorym Peggi widzialaby przewodnika i szybciej by sie osmielila.Ten inny pies stal by sie dla Peggi "psim terapeuta"w wyzbyciu sie niesmilosci.
Peggi szuka spokojnego nowego domu bez malych dzieci ,szuka opiekunow co maja doswiadczebnie z psami .

Posted

Margaret super, że miałaś tekst u siebie w kompie :) Zmiana jak najbardziej może być.

Angel trzyma kasę, więc najlepiej jakby to ona zamówiła pakiecik dla Meggi na tym bazarku. :)

Posted

witam Dwupak dla mnie jeszcze poniedziałkowo :) mam pytanie do speców rozróżniających rasy

Peggy jest w typie rasy jakiejś? bo chciałabym dodać do ogłoszenia

z góry wybaczcie głupie pytanie, ale ja naprawdę znam tylko niektóre rasy :cool3:, no co? najwyżej mnie obśmiejecie :oops:

Posted

[quote name='margaret']halo ULKA bywasz tu jeszcze? bo pytałam i o ogłoszenie dla Peggy i o typ rasy i nie mam odzewu?
danki też cosik ni ma, dobrze że inne cioteczki podtrzymują wątek :)[/QUOTE]
Peggi w moich oczach jest sznaucerkowato-terrierowata
Meggi-labrador-mix

Posted

Ja pamiętam, że ktoś tu pytal malawaszke czy Pegi ma coś wspólnego ze sznaucerem i o ile mnie pamięć nie myli, to odpowiedź była na "nie"...

Megi też mi średnio labka przypomina ;)

Moim skromnym zdaniem, żadna z naszych suczek nie jest w typie żadnej rasy

Posted

przeciez one sa mieszance.ja tez mam i zawsze mialam sznacery,wiec Peggi cos ma ze sznaucera.
Mozna napisac tez mieszaniec ,albo wielorasowy z zanaczeniem ile cm do grzbietu.

Posted

Dopiero teraz jestem, padła mi w komputerze karta graficzna i dysk twardy, stąd moja nieobecność. Jak trochę ogarnę ferajnę to coś napisze o Peegy, ale tekst wstawiony przez xxx52 jest bardzo dobry i warto go wykorzystać.

Posted

Wystawiłam ponownie butki na bazarku...może znajdą jakiegoś właściciela i przy okazji wesprą troszkę kieszeń dziewczynek (na pół z Dinusiem)
link: [url]http://www.dogomania.pl/threads/213053-Bazarek-dla-Dwupaczku-i-Dinusia-do-23.08-godz.-21-od-5-z%C5%82!?p=17457867#post17457867[/url]

Posted

Witam Was nocną porą. Tak sie składa, ze ostatnio mało mogę być na Dogo w ciągu dnia, ale teraz szybciutko poczytam, co u naszych faworytek.. Mam trochę zaległosci w czytaniu, jak widzę i za to Wam dziękuję, ze dbacie o o M&P.
U kogo zamawiamy ogłoszenia?
[B]Dariu,[/B] witaj znowu. Wszystkiego najlepszego? Już???