Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie o takie coś mi chodziło. Ale na takich zdjęciach widać jej "filigranowość". No ale przecież w Photoshopie nie będziemy jej odchudzać. Taki jej urok. :-D

Ale widzę, że w zasadzie to my sobie tu gadamy, a reszta nagle wyjechała?

TZmestudio

Posted

Miło mi, ze nie muszę gadać sama ze sobą- jakkolwiek nie nudzę się w swoim towarzystwie:evil_lol:- ale to nieregulaminowe, takie gadanie jednoosobowe, a regulamin na Dogo nalezy przestrzegać....:mad:.no i pożytek dla Dwupaku z mojego samotnego gadania byłby zaden.:shake:
Ciotki wrócą odświeżone z nowymi pomysłami...:multi::multi:
Dziękuję za towarzystwo i pomoc:loveu:

Posted

danka4u1 napisał(a):
ale to nieregulaminowe, takie gadanie jednoosobowe, a regulamin na Dogo nalezy przestrzegać....:mad:.

i kto to mówi... :-D
Czy ostatnia dłuższa nieobecność na forum była spowodowana takim nieregulaminowym gadaniem??:evil_lol:

Już starczy się dziś nagadałem, zostawię teraz miejsce dla innych ciotek.

TZmestudio

Posted

zamiast postawic osobe przy piesku wystarczy w opisie podac ze ma 4....cm do grzbietu ,to chyba ludzie maja pojecie jaka jest wysoka suczka.
W opisie nalezy zaznaczyc ,ze jest kastrowana ,zaszczepiona odrobaczona.

co do kapania nlezy ja przyzwyczaic do wody,moj Bosze wiele psow sie stresuje podczas kapieli ,ale potem im jest bardzo dobrze.Biedny pies 6 lat nie kapany ,jaka musi byc brudna.Mozna przeciez teraz na dworze kapac ,kiedy jest ciepla pogoda.Mozna ja przyzwyczajac od stopek,brzuszka itd.nie widze problemu.napewno lepiej sie bedzie czula po kapieli.W nowym domu tez bedzie kapana ,dlaczego juz ja teraz nie przyzwyczaic do wody.Z regoly psy schroniskowe bardzo sie boja wody ,gdyz pracownicy myja boksy przy uzyciu wezy z woda i czesto czy to zima czy latem polewaja biedne psy woda.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Jedno przykazanie[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]zgubił Mojżesz wielki,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]ważne niesłychanie:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]KOCHAJMY KUNDELKI!

[/FONT]
szafra napisał(a):
Jak to do grzbietu ??? Odkąd do grzbietu?

Pewnie chodzi o wysokość w kłębie.

[FONT=Comic Sans MS]

[/FONT]

Posted

Z boku się mierzy : od łapy do łopatek (no mniej więcej do najwyższego punktu na grzbiecie - tam jest kłąb) ...przynajmniej u koni - u psów chyba tak samo :cool3::cool3:.
Od prawego pazura lewej łapki wyjdzie więcej centymetrów :eviltong:.

Posted

szafra napisał(a):
Z boku się mierzy : od łapy do łopatek (no mniej więcej do najwyższego punktu na grzbiecie - tam jest kłąb) ...przynajmniej u koni - u psów chyba tak samo :cool3::cool3:.
Od prawego pazura lewej łapki wyjdzie więcej centymetrów :eviltong:.

ach co to ma znaczenie czy bedzie wiecej czy mniej te 3 cm.Najwazniejszy jest dla psa charakter no i jak najszybciej pokazania "swiatu "tych psow.
bawienie sie w drobiazgi nie pomoze psom.jezeli bawimy sie w drobiazgowosc mozna zawsze napisa np. ca.35-40 cm

Posted

Megan została dzisiaj wykąpana. Podczas kąpieli zachowywała się wzorowo, grzecznie stała w wannie i po pierwszym zdziwieniu była chyba nawet zadowolona. Zdjęć z samej kąpieli nie ma bo kąpałam ją sama i nie miał kto robić zdjęć. A tutaj już Megan piękna i pachnąca.
"" rel="external nofollow noopener">

Z nową koleżanką Horką

Posted

xxxx52 napisał(a):
ach co to ma znaczenie czy bedzie wiecej czy mniej te 3 cm.Najwazniejszy jest dla psa charakter no i jak najszybciej pokazania "swiatu "tych psow.
bawienie sie w drobiazgi nie pomoze psom.jezeli bawimy sie w drobiazgowosc mozna zawsze napisa np. ca.35-40 cm

xxxx52, wiesz, nie trzeba wszystkiego brać tak strasznie poważnie ;-).
Trochę życzliwego uśmiechu wszystkim dobrze robi.

A Meggunia naprawdę śliczna!

Posted

Megan piękna i ...bielutka. Dodam jeszcze do ogłoszenia to piękne zdjecie, na którym Meggi jest taka..BIAŁA !!!
Teraz czas na biedulkę Peggi...:shake:, ale pewnie pomocnicy przydaliby się do tej operacji:evil_lol:

Ogłoszenia już zrobione. Nie zdążyłam dodać nowego zdjęcia bielutkiej Meggi.
http://www.dogomania.pl/threads/213828-40-ogłoszeń-za-6-złotych-!-Na-schronisko-w-S-cu-!Do-10-IX-2011-Bez-limitu-pakietów-!!?p=17572621#post17572621

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Znaczki zbiera Mania,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]a Maniek – kapselki,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]my zamiast zbierania –[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]KOCHAJMY KUNDELKI![/FONT]

Posted

danko jesteś Wielka!!! dzięki za załatwienie sprawy ogłoszeń dla Megan!:)

mam propozycję - żeby wykupić dla suni allegro na poczatke wyróznione, potem może normalne
po prostu alllegro dobrze sie znajduje w googlach, nie mam tam konta - może ktoś ma , albo robi ogłoszenia allegrowe i wspomoże nas?
jest tam jakaś drobna odpłatność za wyróżnienie, ale uważam że warto ją ponieść - co myślicie?

Posted

M&P oczekuja z niecierpliwoscia ogloszen ze swoimi slicznymi zdjeciami,One chca juz po wielu latach stalego domu ,gdyz jako seniorki nie maja wielu lat do rozkoszowania sie swoim psim zyciem.

Posted

xxxx52 napisał(a):
M&P oczekuja z niecierpliwoscia ogloszen ze swoimi slicznymi zdjeciami,One chca juz po wielu latach stalego domu ,gdyz jako seniorki nie maja wielu lat do rozkoszowania sie swoim psim zyciem.

I absolutnie nie ma przeciwwskazań, żeby je zrobić, albo np. sprezentować psinkom allegro ;-). (Ja mogę to zrobić dopiero w październiku).
Fakt, to trochę trudniejsze niż dobre rady, ale na pewno pożyteczniejsze ;-).

Na marginesie - z allegro różnie bywa.
Jedna pieska, którą ogłaszałam od razu znalazła dom, a ŚLICZNY Kapselek (którego również ogłaszam z wyróżnieniem) od 2 lat siedzi w hoteliku :-(...