Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kociokwik II czyli klątwa Napoleona

Paryż, hotel Ritz

Youuuuu, youuuuuuu.jest. Napoleon, biografia!
Wyprawa do Egiptu............
Epidemia...........

...................
"... cesarza opanowała mania drapania się. Nie mógł powstrzymać się ani przy wojsku, ani przy Józefinie, ani przy carze Aleksandrze...."

....hm, na widok obecnego cara też mnie swędzionka bierze, zwłaszcza po tym jak się skumał z kajzerem......

"... dopiero po wejściu Wielkiej Armii na ziemie Księstwa Warszawskiego swędzionka mu przeszła...."
To może być wskazówka.

Witaj tu Nuka z Kairu!
Miło Cię słyszeć. Masz coś ciekawego?
Słuchaj Piesiak, doszukałam się na rysunkach w Świątyni,
że piasek w opisach używany jest zamiennie z kolorem rudym...
....a po wstępnych badaniach pcheł pustynnych w naszym laboratorium okazało się, że wykazują one jakieś niezwykłe właściwości ..
... szczególny niepokój wykazują, gdy zwrócone są prawie idealnie na północ...
...chyba czują krew ssaczą...

Taak, to ciekawe. Przekażę te informacje swojemu szefowi w Warszawie, niech analitycy spróbują gdzieś tą wiedzę wykorzystać.

Do usłyszenia Piesiaczku....

cdn
12-04
zdrówko

Posted

Znaczy tę Lissę na zdjęciu zobaczyłam?
No dobrze, może i Piesiak o niej pamięta a może tylko postawił zdjęcie i o nim zapomniał....
W każdym razie niech się w końcu coś zacznie wyjaśniać....
:D

Posted

uffff nie było mnie tu dłuuuuuuuuuuugo... ale nie ma to jak nocna zmiana w pracy ;) wszystko nadrobilam :angel: :angel: :angel: :angel: i musze wam pogratulowac!!!! Kociowkik I super trzymal w napieciu!!! A teraz Kociokwik II !!!! Rewelacja :multi:

Posted

baskomaniak napisał(a):

Czy ktoś jeszcze pamięta, że było coś takiego jak casting?
Pozdrawiam.

A ja pamiętam - wszystkie moje "bydlątka" okazały się - mnie lub bardziej - odpowiednimi aktorami. Taka Kotecka, na przykład, wspaniale dała się pochłonąć przez tajemniczy wir. A czarna Żabka okazała się "czarnym charakterem" (podobno ma jeszcze raz się pojawić). A Hamlet - kudłacz był najokazalszym członkiem komisji. Pinki miał być dublerem Mruczysława w scenie stracenia ale chyba scenariusz się zmienił....:wink:
Ach, casting, cóż to były za emocje....

Posted

M10M, nie da się ukryć, że "wysłałaś" na casting największą ilość kandydatów. Wszystkie, jak to nazwałaś "bydlątka", dostały swoje role i okazały się bardzo dobrymi aktorami. Pinki zagrał na razie w kilku odcinkach jako bardzo ważny dla akcji serialu statysta... :D :wink:

Uchylę teraz nieco kulis z produkcji serialu... 8)
Sporo ról zostało obsadzonych zgłaszanymi zwierzątkami już w czasie trwania castingu, zanim jeszcze pojawiły się ich odcinki castingowe. Niektóre dialogi podczas castingu prowadzone był już pod kątem przyszłej roli jaka czekała na kandydata... Scenariusz od samego początku jest ten sam...
8)
Pozdrawiam.
:D :D

Posted

Ale się narobiło przez tą aktualizację oprogramowania Dogomanii :puppydog:
Wszystkie dotychczasowe łączniki (odnośniki) między topikami kociokwikowymi (zresztą nie tylko) szlag trafił.
Nie cierpię robić tego samego od początku... :motz:
Pozdrawiam.
:sg168:

Posted

Zastanawiam się, czy nie zawiesić nadawania serialu do czasu,
aż nam się widzowie poznajdują w tej nowej organizacji Forum. :sg168:

Sam też szukam prawie 200 pogubionych wątków, które śledziłem.:puppydog:
Aby było ciekawiej, to nie pamiętam w której gałęzi niektóre z nich były umieszczone ;-)
Pozdrawiam.

Posted

baskomaniak napisał(a):
Zastanawiam się, czy nie zawiesić nadawania serialu do czasu,
aż nam się widzowie poznajdują w tej nowej organizacji Forum. :sg168:
Pozdrawiam.

Nie zawieszać!
Cholera - a może jednak - właśnie usiłowałam znaleźć "uśmieszki" i nic. Trochę potrwa zanim się wszyscy przyzwyczają co i jak działa.

O, znalazłam:thinkerg: To może nie zawieszać:rolleyes::hmmmm:
:-D

Posted

[quote name='Basenji']Wiesz, mnie też się to nie podoba, że to forum tak się rozchlapało.
I chyba znowu trzeba przystopować z Kociokwikiem.
zdrówko:vamp:

żebyśmy się jeszcze bardziej zdołowali??

nie ma mowy!!!:vamp:

Posted

Wychodząc naprzeciw licznym prośbom o zaniechanie zawieszenia nadawania serialu...
:hmmmm: chciałoby się tak zacząć... :roll:

Zaproponowałem "zawiesić nadawanie", a nie wstrzymać. Praca nad kolejnymi odcinkami posuwa się normalnym rytmem, a ja nie chciałbym, aby bieżące odcinki "wyświetlane były dla pustej sali"...

Z tą "pustą" to trochę przesadziłem. Widać wszak, że mamy kilku wiernych widzów i na szczęście aktywnych. Inaczej moglibyśmy stwierdzić, że nikt nie ogląda, czyli kilka godzin pracy nad każdą animowaną scenką i oprawienie jej w dialog idzie na marne.

Powiem otwarcie, chodzi o utrzymanie choćby trochę zdrowej równowagi między wkładem pracy autorów serialu, a "widzialnym" oddźwiękiem ze strony widzów. Chcielibyśmy widzieć jak dużą mamy widownię i dlatego już kiedyś prosiłem o choćby wstawienie małego emotka na zasadzie:
"byłem (-am) tu, widziałem (-am) i mi się podobało albo nie podobało".
Niemniej tylko aktywnie wypowiadający się widzowie mają jakiś wpływ na rozwijającą się akcję serialu.

Ostatnio napisałem, że "Scenariusz od samego początku jest ten sam..." i nie skłamałem. Jest jednak jedno "ale"...
Poszczególne wątki zapisane w scenariuszu rozpisywane są na bieżąco. Dlatego w okresie zwiększonej aktywności widzów wątki były rozbudowywane a przy zmniejszonej poszczególne odcinki łączone w jeden.
W obu tych przypadkach scenariusz zostanie zrealizowany w całości. ;-)

A teraz to na co czekają nasi najwierniejsi widzowie.

Do Świąt ukaże się kilka odcinków, a w nich pojawią się nowe postacie. Zadebiutuje aż 7 nowych aktorów, czyli dogomaniackich zwierzaków zgłoszonych do wiosennego castingu. Będzie więc kociokwikowa uczta przedświąteczna.

Na razie wszystkie wspomniane scenki są jeszcze u mnie, ale już lada chwila trafią na biurko reżysera i po ostatecznym zredagowaniu już w postaci gotowych odcinków pojawią się tutaj.

Pozdrawiam.

Posted

Fantastyczna wiadomość (ta o kilku odcinkach):laola:
Cieszę się też, że będą nowi aktorzy. W ogóle cieszę się, że mamy ten serial. Mam nadzieję, że ekipa przy produkcji bawi się równie dobrze, jak widzowie przy oglądaniu:-D:-D:-D

Posted

Kociokwik II czyli zemsta Napoleona
Salon prestygitatorki i mistrzyni sztuk tajemnych - Kiki
Witam szanowną mistrzynię. Jestem ......
Ciiiiiiiiii, dziecko. Wiem kim jesteś - przychodzisz z Psiolicji a na imię masz ......Chrypka......
Niesamowite! Jak zgadłaś? Ale na imię mam Hipka a nie Chrypka.
Chrypka to mi dokucza, a że jesteś Hipka to wiem z tej kuli magicznej.

Chodzi o sprawę życia i śmierci dla Francji i chyba całej Europy. Szukamy pewnej........
Złotej pchły....... Pokaż co przyniosłaś. Papirus! Oryginał czy podróbka?
Oryginał, zdobył go Inspektor Piesiak w Egipcie. Pomóż nam znaleźć te pchłę!
Popatrzmy! Taaaaaaaaaaaak. Widzę jamę i pchłę w futerku!
To pewnie jakieś kot?
Nie, to nie jest kocie futro. Jest tam pełno śmieci, jakieś gazety.....
A czy możesz coś przeczytać z tych gazet?
Zaraz: Pol.... minacj....Ekwad.........nie wiem, dalej nie widać.
A czy możesz mi jakoś zapisać ten obraz?
Jasne. Mam tu najnowszą wersję e-magic-ball'u i mogę Ci ją przemajlować. Podaj tylko adres:
To do szefa: [email protected]

cdn
12-05
zdrówko

Posted

Bywam codziennie z nadzieja, ze pojawi sie nowy odcinek. A tak w ogole to prosze o abonament, bo serial sie baaaaardzo podoba.(Nie pisze bo po co nabijac posty kiedy sprawa jest prosta:) )

Posted

No proszę - jest odcineczek. A Kikunia prezentuje się bardzo elegancko (że już nie wspomnę o przekonywującej grze aktorskiej).
To gdzie ta dziura i co w niej siedzi?
:-D

Posted

[quote name='lupak']Bywam codziennie z nadzieja, ze pojawi sie nowy odcinek. A tak w ogole to prosze o abonament, bo serial sie baaaaardzo podoba.(Nie pisze bo po co nabijac posty kiedy sprawa jest prosta:) )

Abonamentu na razie nie przewidujemy, wszyscy mają wstęp wolny :sg168:

Codziennie nie da rady dawać odcinka. Praca nad każdym z nich to wiele godzin "zabawy", dlatego pojawiają się ostatnio raz w tygodniu. W ostatnich dniach miałem nieco więcej czasu dlatego przygotowałem "ucztę odcinkową" na tydzień przedświąteczny.

Nie ma się co przejmować nabijaniem postów, choćby dlatego, że KOCIOKWIK ma swój oddzielny (zamknięty) topik gdzie znajdują się wyłącznie same odcinki,
tu natomiast jest topik "na żywo" połączony z czymś w rodzaju kontaktu z widzami.

Przy okazji podaję aktualny link do topiku "KOCIOKWIK - wszystko w jednym"
Niestety wszystkie znajdujące się w nim odnośniki są nieaktualne i na razie nic nie mogę na to poradzić...

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13246

Pozdrawiam.