magda222 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Diagnoza brzmi tak,że Sara ma zwapnienie części lędźwiowej kręgosłupa a konkretnie połączenia dwóch-trzech kręgów.One powinny być elastyczne a są stwardniałe.To powoduje,że Sara ma problemy z chodzeniem.Jeśli chodzi o łapy to z jedną (tą powypadkową) podobno nic się już nie da zrobić.A ta druga podwija się czasem w trakcie chodzenia na skutek tych problemów z kręgosłupem.Operacja raczej nie wchodzi w grę.Sara ma problemy z sercem.No i wiek też robi swoje.Tak powiedział wet. Niestety nie mam zdjęć na CD.Pytałam o to weta,ale powiedział,że dostanę je w wersji tradycyjnej. Czarna anda,dziękuję Ci za zainteresowanie. Quote
magda222 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Sarunia już w hoteliku u mosii.Będzie mieszkała z 18-letnim adoratorem Wilkiem.Niestety okazało się,że Sara ma cieczkę.Ale szczęście w nieszczęściu jest takie,że oboje mają tą samą przypadłość z kręgosłupem,więc możemy być spokojni. Quote
magda222 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Dziś uregulowałam dług w lecznicy.Pobyt+badania+lekarstwa wyniosły 215 zł.Pan doktor wogóle nas nie policzył za wizytę i za aplikowanie leków.Dostaliśmy rabat na hotelikowanie.Badania też policzył taniej. Jesteśmy bardzo wdzięczni. Dzisiaj zrobiliśmy też z Sarą kawał drogi do mosii.Paliwo wyniosło 100 zł. Myślę o zrobieniu bazarku,bo jestem spłukana... Jeśli ktoś tu wogóle zajrzy to bardzo prosimy o pomoc. Każde 10-20 zł jest na wagę życia Sary. Quote
AlfaLS Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Byłam, przeczytam;). W tej chwili u mnie trochę krucho z finansami ale 20 zł. przekaże od ręki. Poproszę o numer konta gdzie mam wpłacić;). Ważne że sunia bezpieczna:multi:. Jest przepiękna a ta jej ufność do ludzi budzi podziw po tym co przeszła:mad:. Quote
mosii Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Sara jest przekochana, bardzo łagodna i przeszczesliwa:evil_lol: Wilk równiez przezadowolony z lokatorki, takie dziadki a bawią sie cały dzień jak dwa szczeniaki:evil_lol: Wieczorem wsuneły wielkie miski jedzonka. Stiwi na czas cieczki musiał sie niestety wyprowadzic do stajni, za bardzo tam majstrował:crazyeye: Quote
Leni Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='magda222']Sara z Wilkiem :) hihi, a to małe czarne między nimi "robi" za synka czy córeczkę ;) Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać, :razz: psia rodzinka jest śliczna :loveu::loveu::loveu: Quote
mosii Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 a to jest własnie Stiwi:evil_lol: zupełnie niewidomy, ok 20letni psiak którego w zeszłym roku wyrzucili mi pod domem w stanie skrajnego wyczerpania:shake: a Sara z Wilkiem rzeczywiscie idealnie do siebie pasują, nawet spondyloza ta sama:evil_lol: Quote
Basia i Barni Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Nanhoo napisał(a):mosiii :multi::loveu::multi: za zajecie sie Sara :loveu::loveu::loveu: magda222 przelalam 150 zl, wiecej nie dam rady w tym miesiacu :-( regularnie od przyszlego bede posylac 50 zl, za duzo mam na razie stalych :razz: ty to bank okradłaś ? :cool3::cool3: superowo ,ja zabieram sie za bazarki :loveu: Quote
Nanhoo Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 mosiii :multi::loveu::multi: za zajecie sie Sara :loveu::loveu::loveu: magda222 przelalam 150 zl, wiecej nie dam rady w tym miesiacu :-( regularnie od przyszlego bede posylac 50 zl, za duzo mam na razie stalych :razz: Quote
magda222 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 AlfaLS :loveu: Nanhoo :loveu: Basia i Barni :loveu: :loveu:WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!:loveu: Quote
magda222 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Kaja :multi: Allegro Sary odwiedziło prawie 200 osób i ma jednego obserwatora. Jednak narazie nie było ani jednego pytania o nią. Quote
Basia i Barni Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 magda222 napisał(a):Kaja :multi: Allegro Sary odwiedziło prawie 200 osób i ma jednego obserwatora. Jednak narazie nie było ani jednego pytania o nią. spokojniee , niektóre moje psiaki maja allegro juz pół roki i debile dzwonią :oops: a niektóre mają dom już po miesiącu :diabloti: Quote
ewa36 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 czarna anda napisał(a):hejka nie mam czasu na doczytanie calosci ale czy sara ma juz diagnoze co sie dzieje z nozkami i kregoslupem ? rozmawialam z ewa 36 i jest w warszawie ortopeda ktory jest super w diagnostyce i leczeniu kregoslupa oraz wszelakiech sprawzwiazanych z koscmi i, stawami sciegnami jesli bedzie trzeba chetnie zalatwie konsultacje jesli tylko ktos moglby przeslac mi zdjecia rtg na cd doktor nazywa sie Janicki Ciociu Ando super że dotarłaś na wątek Saruni bardzo dziękujemy i nie omieszkamy skorzystać :loveu: Quote
ewa36 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Pamiętam i ja o naszej dziewczynce :loveu: Wspaniale, że jest już bezpieczna i szczęsliwa :multi: Magdo, bardzo dziękuję za smsa ! Tylko co wróciłam z akcji z Boguszyc i jestem skonana :shake: ale Wam powiem, że jak do zimy nie znajdzie się dom dla Saruni, to ją zabieram do siebie na zimę i na zabiegi fizykoterapeutyczne + naświetlanie niebieskim solluxem :lol: To jej bardzo dobrze zrobi przy tym zwapnieniu i po urazie łapinki :placz: Quote
magda222 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Ewunia wróciła :multi: :multi: :multi: Hurrraaa :multi: :multi: :multi: Quote
ewa36 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Sarunia w górę :multi: Kto jeszcze moze dorzucić się do saruniowej skarbonki ? :lol: Bardzo prosimy ! Quote
mosii Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Moze i ma 10 lat ale w ogóle tego po niej nie widac:razz: Jest wesoła, zywiołowa, apetyt dopisuje, jest bardzo zadowolona ze ma teraz TZa :cool3: nie opuszcza Wilka na krok, cały czas go pilnuje i broni przed innymi psami. Co ona biedna musiała czuc zamknieta bez przerwy w tym kojcu:angryy: Quote
ewa36 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Halo, Cioteczki :placz: Kto pomoże Saruni ? Bardzo prosimy :placz: Sara ma 10 lat, zwyrodnienie kręgosłupa i stary uraz łapiny i nie miała łatwego życia :placz: ale przecież nie jest dla niej za póżno ? Quote
Spinca Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Choroba, mało nas..... offy trzeba porobić, żeby Ciotki przyciągnąć na wątek. I na owczarki w potrzebie wrzucić. Połażę po ONkowych wątkach i pooffuję (co to za wyraz mi wyszedł) trochę Quote
Recommended Posts