ewa36 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Sara w górę kochana psino :multi: niech cię więcej Ciotek i Wujków zobaczy :lol: Co zgraja głów to nie kilka :diabloti: Quote
magda222 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 [quote name='ewa36']Ciociu Dogo, Sarunia nie ma za wielu ogłoszeń, a i allegro bardzo by sie przydało :cool3: Myślę też o cegielkowym, pogadam z Ciotkami żeby objąć Sarunię partonatem Fundacji bo wtedy będziemy mogłu uskutecznić i odnawiać allegro cegiełkowe :loveu: Sara ma allegro(wyróżnione): TYCHY!!!SARA-owczarek niemiecki pilnie szuka domu! (649898074) - Aukcje internetowe Allegro Kaja555 zamieściła ją też w adopcje.org. Quote
ewa36 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='magda222']Sara ma allegro(wyróżnione): TYCHY!!!SARA-owczarek niemiecki pilnie szuka domu! (649898074) - Aukcje internetowe Allegro Kaja555 zamieściła ją też w adopcje.org. A ma allegro cegiełkowe ? Sorry jeśli coś przeoczyłam :-o Quote
ewa36 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Allegro cegiełkowe posłużyłoby nam do zbiórki środków na Sarunię ale to należałoby czynić na konto fundacji do skarpety Saruni :lol: Quote
ewa36 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Ciociu Mosii, sprawdż swoim fachowym okiem i czuciem, czy Sarunia nie ma żadnych guzkow na listwie mlecznej i w okolicy. Umknęło mi to a jest ważną kwestią. Quote
magda222 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 ewa36 napisał(a):Ciociu Mosii, sprawdż swoim fachowym okiem i czuciem, czy Sarunia nie ma żadnych guzkow na listwie mlecznej i w okolicy. Umknęło mi to a jest ważną kwestią. Sara ma małą cystę na listwie mlecznej. Weterynarz powiedział,że to nic takiego,i że zaczniemy się martwić jak zacznie się powiększać... A propos allegro cegiełkowego to nie wiem jaka fundacja mogłaby reprezentować Sarę... I nie wiem czy w razie zbiórki nie trzeba przedstawiać faktur takiej fundacji... Quote
ewa36 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 magda222 napisał(a):Sara ma małą cystę na listwie mlecznej. Weterynarz powiedział,że to nic takiego,i że zaczniemy się martwić jak zacznie się powiększać... A propos allegro cegiełkowego to nie wiem jaka fundacja mogłaby reprezentować Sarę... I nie wiem czy w razie zbiórki nie trzeba przedstawiać faktur takiej fundacji... Ojej całe szczęscie :lol: Magdo, myślałam o OS - chodzi o objęcie patronatem, ludzie chętniej wpłacają na konto fundacji reprezentującej psiaka. Myślę, że Ciotki z OS nam nie odmówią :loveu: Fundacja po prostu by płaciła na podstawie wystawionych faktur np za karmę. leczenie itp - w praktyce tak to funkcjonuje i wiem, że sprawnie :loveu: (przerabiałam :razz:). Quote
kaja555 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Przepraszam za offa :-( Właściciel zmarł rok temu, dwa psy mieszkają same w ruderze, karmione raz na tydzień (więziony kot już wyciągnięty)! http://www.dogomania.pl/forum/f28/ksawerow-k-lodzi-dwa-psy-kot-od-ponad-roku-w-pustym-domu-bez-opieki-jedzenia-136388/ Quote
gosia15 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ostatnio nieczęsto jestem na dogo, dopiero reraz weszłam na ten wątek :shake:. Jak mogę pomóc ? Quote
ewa36 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 gosia15 napisał(a):Ostatnio nieczęsto jestem na dogo, dopiero reraz weszłam na ten wątek :shake:. Jak mogę pomóc ? Bardzo dziękujemy :loveu: Każda pomoc jest cenna :loveu: Wpłaty na hotelik i leczenie jednorazowe lub stałe deklaracje, ogłoszenia, rzeczy na bazarek, allegro :p Co która kochana Cioteczka może :loveu: Quote
Spinca Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 ewa36 napisał(a):Bardzo dziękujemy :loveu: Każda pomoc jest cenna :loveu: Wpłaty na hotelik i leczenie jednorazowe lub stałe deklaracje, ogłoszenia, rzeczy na bazarek, allegro :p Co która kochana Cioteczka może :loveu: ... mizianko w czwartek :loveu: ależ ją wycałuję Quote
ewa36 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Spinca napisał(a):... mizianko w czwartek :loveu: ależ ją wycałuję Oooooo Ciociu Spinco kooooniecznie :loveu: Od wszystkich Ciotek :loveu: Quote
ewa36 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Saruniu śliczna, kochana suniu :loveu: Ciotki nie dadzą ci zginąc :loveu: Quote
ewa36 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Ciocia Mosii, jak nasza dziewczynka ? Czy Wilk nie ożywił się nadmiernie ? Nic niuni nie grozi ? Ja bym staremu zbójowi do końca nie ufała :cool3: Quote
mosii Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Dobrze dobrze.... Sarcia strasza kobitka i powoli z tymi wrazeniami:evil_lol: A swoją droga to Sara jak na prawdziwego ON przystało, pieknie pełni role stróza, nie specjalnie przepada za psami które widzi za płotem, Stefana wręcz nienawidzi:roll: za to Wilkiem opiekuje sie jak własnym dzieckiem, śpią razem, ze swojej michy pozwala mu wyjadac:evil_lol: prawdziwa dzentelmenka:evil_lol: Fajnie by było gdyby trafiła do domu gdzie jest juz pies. Spacerujemy troche ale Sara zdecydowanie woli swój teren który zna, długo sie wyleguje grzejąc kostki na słońcu. Oczywiscie przyjmuje wszystkie leki które zalecił wet Quote
ewa36 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 mosii napisał(a):Dobrze dobrze.... Sarcia strasza kobitka i powoli z tymi wrazeniami:evil_lol: A swoją droga to Sara jak na prawdziwego ON przystało, pieknie pełni role stróza, nie specjalnie przepada za psami które widzi za płotem, Stefana wręcz nienawidzi:roll: za to Wilkiem opiekuje sie jak własnym dzieckiem, śpią razem, ze swojej michy pozwala mu wyjadac:evil_lol: prawdziwa dzentelmenka:evil_lol: Fajnie by było gdyby trafiła do domu gdzie jest juz pies. Spacerujemy troche ale Sara zdecydowanie woli swój teren który zna, długo sie wyleguje grzejąc kostki na słońcu. Oczywiscie przyjmuje wszystkie leki które zalecił wet :multi::multi::multi::multi: Lepiej być mie mogło :loveu: Kochana Cioteczka i jeszcze kolega :lol: A co sarunia teraz przyjmuje z leków ? Czy obciąza przy chodzeniu powypadkową nózkę ? Czy kuleje na nią ? Quote
magda222 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Może ja narazie odpowiem to co wiem. Sara dostaje antybiotyk i "Enarenal".Zostawiłam też lek do rozcieńczania,który dostała do przemywania ran.Weterynarz powiedział,że te rany sama sobie wygryzła.Kurcze nie pamiętam co tam jeszcze.Leki i opis dawkowania zostawiłam u mosii.Wyniki badań tak samo.Przekażemy je nowemu właścicielowi Sary jak już się taki znajdzie :) Ona nawet nie kuleje na łapki.Tylko czasem tak dziwnie jej się zawija jedna jakby w niej nie miała czucia... Ale to może mosii się bardziej fachowo wypowie w wolnej chwili. Quote
ewa36 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Enarenal to na serduszko chyba ? A antybiotyk jeszcze długo będzie brać ? Łapina jest obciązana przy chodzeniu tylko czasem się zawija - no to nie jest tak żle, ale mała sesyjka fizykoterapeutyczna nie zawadzi :cool3: Quote
Zbójini Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Podrzucam sunię jednemu Panu, szukjącemu ONka. Na wszelki wypadek. Quote
Recommended Posts