*Magda* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Sybel, a poszukaj takiego dużego śpiworka ;) Bo ja mam np. taki dla dziecko o wzroście 110cm. W sklepie takich nie widziałam, a mój mam z odzysku po Theosia kuzynce. Ale zawsze można uszyć taki duży worek u krawcowej ;) Quote
*Monia* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Mamy taki śpiworek i chyba czas zacząć go używać :). [B]Sybel[/B] - na allegro poszukaj, widziałam różne rozmiary, na większe dzieci też są ;) Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Problem w tym, ze byśmy w ogóle nie spali już, bo Młody bardzo się w nocy wierci i by histerii dostał, jakby nie mógł spać w rozkroku, z nogami na ścianach itd. I tak nam wrzeszczy, jak sie za bardzo zaplącze. Na razie sypia w bluzie i skarpetach, bo nie mamy innego wyjścia. A z innej beczki: 34 t.c. - zaczęły mi puchnąć nogi, mam mega zapalenie zatok, wczoraj na kontroli u diabetologa usłyszałam, ze mam mierzyć cukier 2 razy w tygodniu :| Tak pro forma... Quote
gameta Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Sybel, a jak by go w pajaca ubierać na noc? Takie duże też są, sama mam dla Młodego, bo on też na kołdrze a nie pod :shake: Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Pajace były dłuuugo u nas, ale ponieważ on musi być w nocy raz, czy dwa przewinięty niestety, to ciężko się do pieluchy dostać w tym. No i on się od razu budzi - nie wiem, o co chodzi, ale przy gaciach dresowych nie ma tego problemu, może ze wzgledu na to, ze mniej przy tym grzebania. Quote
*Magda* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Oj, jeszcze go w nocy przewijasz? :crazyeye: Kurcze, ja już chyba z pół roku, jak nie wstaję w nocy do zmiany pieluchy ;) A my dziś powinniśmy dostać pocztą ochraniacz na oczy do kąpieli ;) I będziemy próbować myć głowę z tym "beretem" na głowie ;) Bo ani ładne gąbki, ani myjki nie pomogły :shake: I młody nadal wpada w histerię, jak chcę mu umyć włosy :roll: Quote
*Monia* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [B]Sybel[/B] to może półśpiochy zamiast dresów? Zawsze trochę cieplej bo nogawkami nie wieje ;) Pamiętam że ja w pajacach lubiłam spać :lol: Sybel - a tak w ogóle to zdrówka i wytrwałości życzymy, już niedługo mała wyjdzie i dolegliwości ciążowe miną :) Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 No przewijam, przewijam, bo musi być picie wieczorem do książeczki i mleko w nocy - a to niestety lubi się potem przelać. Zresztą on po żłobku bardzo dużo pije, potrafi 3-4 bidony po 300 ml wypić wody i soku od 16 do 20. Poza tym pomimo mojej walki z tym Wit chłepcze wodę w kąpieli :| Tak wiec przewijamy przed samym zaśnięciem i czasami w nocy też, jak macamy, a tam do pełna. Zdarzało się, ze pielucha po prostu pękła, jak zapomnieliśmy, więc teraz to absolutnie musi być robione. Monia, skarpetki ma do tego :) Takie antypoślizgowe, bo on rano musi wyjść z wyra, zebrać zabawki, przynieść do nas do łóżka i nas uszczęśliwić autami. Jak jest zaspany, zadrza mu się wywinąć orła, więc ma własnie podgumowane skarpety. Wytrwałosć się przyda, bo serio mam dosć, a pojutrze znowu lekarz. Quote
*Magda* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Hahaha, Theoś też pije wodę z wanny :evil_lol: Quote
ewachw Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 (edited) Wiktor też....:cool3: No właśnie a propos picia mleka w nocy...kiedy to się skończy??? :diabloti: W. jakiś dziwny jest czasem budzi się o północy, czasem o 02.00, a czasem wcale...i mleko być musi, bo się nie uspokoi.. Myślałam, że z głodu, ale ok godz. przed snem dostaje porcję kaszki i przed spaniem mleko...ale to chyba nie to...:roll: Edited February 19, 2014 by ewachw Quote
Paja Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Viktora też piła wodę jak się kąpała ,ale z gąbki,jak jej zabrałam to przestała. Apropos picia mleka to najszybciej ,,popijania,, nocnego oduczyć wodą od słodzonej poprzez zwykłą stopniowo. Moja mała pije mleko z dodatkiem kaszki o 19 a na następne budzi się miedz 6 a 9 rano. ewachw-a próbowałaś mu dać jak się budzi wodę lekko słodką?może jemu chce się pic a nie jeść? Co do pajaców/śpioszków to u nas na noc tylko to zdaje egzamin bo jak zakładam młodej na noc zwykła dwu cześciową piżamkę i skarpety to nie zaśnie dopuki nie ściągnie skarpet i spodenek -a później drze się mama i tak w kółko wiec dla mnie śpioch dla młodej to rewelacja bo nie ma za co ciągnąc by ściągnąć i od razu idzie spać... Quote
*Magda* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Ja odstawiłam Theosia od picia butli w nocy między 12 a 13 miesiącem życia. Pierwsze 2-3 noce dostawał letnią wodę do picia, potem chyba raz czy dwa, dostał smoczka i skończyło się karmienie w nocy ;) Owszem, zdarzy mu się przebudzić jeszcze w nocy, ale wystarczy go pogłaskać po główce, dać smoka albo tylko poprawić kołderkę i śpi dalej :) Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 U nas woda się nie sprawdza w nocy, tak samo woda słodzona, sok itd - nie bo nie i już, wrzask. Jego to uspokaja, to jest tak co 4 h, jak sen jest najpłytszy i przypuszczam, ze się wybudza i to go uspokaja. Znajoma mówiła, że do 2 lat jej dziecko tak miało... Quote
ewachw Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 U nas to samo chłopak, oszukać się wodą nie da....:diabloti: Ja też mam wrażenie, że to mleko to taki uspokajacz. Czasem uda się smoczkiem zatkać dziobek, ale jak już wstanie w łóżeczku to nie ma zmiłuj... Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 U nas od roku smoczkiem gardzi. I to strasznie... Tzn. to dobrze, bo nie będzie z tym później przynajmniej problemu, ale czasem fajnie by było go zatkać. Znalezione na innym forum: [url]http://allegro.pl/body-z-dlugim-rekawem-smieszne-nadruki-wzory-104-i3989882235.html[/url] Quote
*Magda* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Kurcze, szkoda że nie ma wzorku z ONkiem :( Już bym zamawiała :p Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Napisz im mail z pytaniem, czy taka opcja by była :) Quote
Majkowska Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [quote name='Paja'] Co do pajaców/śpioszków to u nas na noc tylko to zdaje egzamin bo jak zakładam młodej na noc zwykła dwu cześciową piżamkę i skarpety to nie zaśnie dopuki nie ściągnie skarpet i spodenek -a później drze się mama i tak w kółko wiec dla mnie śpioch dla młodej to rewelacja bo nie ma za co ciągnąc by ściągnąć i od razu idzie spać...[/QUOTE] Moja Kinia też jest amatorką ściągania spodenek :D Mało tego - ona sobie ściąga też pampersa.... Potem budzimy się rano a ona leży z gołym pupsztalem , a wkoło mokro. Kupy na szczęscie nigdy w takim momencie sobie nie strzeliła :evil_lol: Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Majkowska, mój raz w biegu zdemontował pampersa, po czym nalał i wywinął w tym orła. Posprzątałam, a ten znowu nawiał, zdjął pampka, usiadł na podłodze i się zlał. Ja mu je chyba pinezkami będę przypinać :| Ostatnio w żłobku to samo, odbieram go, zaczynam ubierać po szaleństwach, a tu wilgotnawo. Macam, a pielucha z jednej strony odpięta - pod rajtami! Miedrapki by się przydały, najlepiej ze sznurkami do wiązania z tyłu. I z kneblem w pakiecie :| Jestem zuą matką :diabloti: Quote
gameta Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [quote name='Sybel']Majkowska, mój raz w biegu zdemontował pampersa, po czym nalał i wywinął w tym orła. Posprzątałam, a ten znowu nawiał, zdjął pampka, usiadł na podłodze i się zlał. Ja mu je chyba pinezkami będę przypinać :| Ostatnio w żłobku to samo, odbieram go, zaczynam ubierać po szaleństwach, a tu wilgotnawo. Macam, a pielucha z jednej strony odpięta - pod rajtami! Miedrapki by się przydały, najlepiej ze sznurkami do wiązania z tyłu. I z kneblem w pakiecie :| Jestem zuą matką :diabloti:[/QUOTE] zmień mu pampki na takie gaciowe - pampersa są drogie, ale np rossmann ma je w sensownej cenie. Wciągasz tak jak majty i nie ma żadnych rzepów do odpięcia ;) Oczywiście na dzień, bo na noc jak przewijasz, to się nie sprawdzą ;) Quote
motylek1007 Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [quote name='Majkowska']Mało tego - ona sobie ściąga też pampersa.... [/QUOTE] o wow, moj mam nadzieje na to kiedys nie wpadnie. Fajne te body, az mnie kusi żeby zamówic... Quote
*Magda* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 :Cool!::Cool!::Cool!: Będziemy mieć bodziaki z Torą :loveu: Muszę tylko przesłać zdjęcie i zrobią mi na zamówienie :) A do tego wyślą do Niemiec :p Quote
Sybel Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 gameta, dzięki za tip. My teraz pampki rossmana nosimy, jak zużyje to, co ma, kupimy majtkowe Magda, gratulacje :D Quote
*Magda* Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Dzięki Sybel ;) Pani bardzo miła, konkretna w rozmowie telefonicznej. Tak więc mam nadzieje, że po odbiorze bodziaków, będę mogła polecić ich z czystym sumieniem :) I pochwalili, że mam pięknego pieska :loveu: Będę nie skromna i się z nim zgodzę :evil_lol: Quote
Recommended Posts