Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NajwaŻniejsza jest dokŁadna diagnoza.
tu liczy siĘ kaŻda doba. Czas! Czas!
ewentualna operacja ma sens wyŁĄcznie tuŻ po urazie. JeŚli coŚ siĘ zaniedba zostanie kalekĄ, jak Iti.
Czy miał badanie kontrastowe kregosłupa? Co widać na rtg?

Dlaczego nie dostaje p/zapalnych?:crazyeye:
Zapytajcie togaa o wÓzek po Lolku, ma takŻe funkcjĘ rehabilitacyjnĄ. MoŻe poŻyczy.

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myślę, że diuna_wro zadała bardzo ważne pytania...
czy psiak jest prawidłowo zdiagnozowany?
miejmy nadzieję,że te zabiegi wystarczą !
a Chaps jest słodki :loveu: dużo zdrówka dla niego.

Posted

wszystko będę wiedziała po 17!jakie leki,jaka diagnoza itp,itd.Jak dojedziemy do domu, i ogarniemy się z Chapsikiem, to wszystko dokładnie opisze.

Posted

Chaps jest już w domu.
Krótka relacja ze stanu zdrowia:

Mielografia nie wykazuje zmian ogniskowych ani innych.Prawdopodobnie pies dostał wczesniej tepego urazu kregoslupa.Mam jego rentgeny,i rdzen i kregoslup sa cale.
Nie dostaje proszków przeciwzapalnych, bo już jest za pozno..
Przepisany ma venter 1/2 tabl 2x dziennie przez 7 dni.

Posted

Niestety nie umiem wklejac zdjec...licze na pomoc :)
a sesje juz mamy za sobą.
Chapsik chetnie się porusza, sam się załatwia.Kilkanascie sekund stoi na własnych 4 łapach, chetnie biega, jest w stanie przebiec nawet 20 m samodzielnie!!czesciej sa ta jednak krotkie dystanse, i ja sama nie pozwalam mu sie forsować.
(aktualnie spi na swoim posłanku)

Posted

jutro rano mamy fizjoterapie,zobaczymy co powie Lekarz.
Boje się tylko,że go zamęczy taki tryb dnia,jaki ja mu zapewnię, tj o 7:30 wyjazd,8:30 fizjoterapia, a potem 8 h w biurze, z przerwa na krotki spacer.i znowu 1h w samochodzie (pewnie bedzie upał) i dopiero odpoczynek w domu...

Posted

golf napisał(a):
jutro rano mamy fizjoterapie,zobaczymy co powie Lekarz.
Boje się tylko,że go zamęczy taki tryb dnia,jaki ja mu zapewnię, tj o 7:30 wyjazd,8:30 fizjoterapia, a potem 8 h w biurze, z przerwa na krotki spacer.i znowu 1h w samochodzie (pewnie bedzie upał) i dopiero odpoczynek w domu...

Pies to jakos przeżyje...musi...
Gorzej jak Ty dasz rade!????
To dużo dla jednej osoby.....Niechodzący pies, praca,dojazdy na rehabilit.....

Posted

o to czego nam potrzeba,najtrudniej....nowy dom..:(

Ja sobie jakoś musze poradzić, jutro będzie prawdziwa "próba ognia" bo jednocześnie w szpitalu na Gagarina mam ONkę - w ciezkiem stanie cukrzycowym, ze zwłókniałą wątrobą..i też ją musze odwiedzić i dopilnowac jej powrotu do domu pod Wawe,jesli sie okaze ze w szpitalu juz nie musi byc.
uffff
3majcie kciuki

Posted

Chapsik da radę. Może nawet lepiej, że taki tryb życia prowadzi. Coś się dzieje! Lepsze to niż samotne siedzenie w domu. Kciuki trzymam. Na razie tylko tyle.

Posted

zdjecia jeszcze z Elwetu

Musze Was prosic o pomoc jesli chodzi o platnosci....nie mamy z czego zaplacic za Chapsowe zabiegi niestety moze sie zdarzyc tak ze zostana przerwane:nerwy: mamy dlug w lecznicy ze wzgledu na to iz 1% splywa bardzo powoli a leczymy zwierzaki bez przerwy:-( procz Chapsa na szpitalu mamy polamana koteczke i polamana jamnikowata suczke a dlug rosnie w katastroficznym tempie