enia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 a to sunia czy pies? bo jakoś tak grubo wygląda na fotach albo mi sie zdaje....jeśli suka to może ma małe gdzieś i dlatego sie chowa? Quote
mtf zalesie Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 klatka moja do przetrzymania psa jest w warce ,straz dla zwierzat chyba nie zajmuje sie wylapywaniem bo to zadanie gminy a tylko interwencja gdy sa naruszane prawa zwierzat Quote
Kajtus Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 kachad napisał(a):Dzwoniłam właśnie do pana z gminy, twierdzi, że byli w piątek i psa nie było :shake: stało nie ruszone jedzenie. Zaproponowałam, że zajmiemy się złapaniem pieska, ale twierdzi, że jeżeli zrobi to osoba bez uprawnień i przeszkolenia to oni nie biorą tego na siebie. Twierdzi, że TOZ również nie chce im w jakikolwiek sposób pomóc ślą pisma i na tym się kończy powiatowy wet też nic nie robi w sprawie. Ma po 10-tej podjechać i sprawdzić czy mały jest czy nie ma. Ale ten pan dobrze wie co powinien zrobic. Zlecic odlowienie psa tym co to robia i znają sie na tym. Problem zapewne maja głownie z tym, ze nie wiedzą co dalej zrobic z psem.:roll: Po co tu mieszac TOZ i inne organizacje jesli to jest zadanie gminy. Moze zlozyc doniesienie na policje,z ustawy, o nieudzieleniu pomocy bezdomnemu psu, moze wtedy "przyspieszenia dostaną" i przypomną sobie o swoich obowiazkach:roll: Quote
Guciek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Nie wiem czy policja coś tu zdziała - dokładnie rok temu mój dalszy sąsiad zabił jednego z moich psów, miałam zdjęcia z jego działki, świadka na to, że pies wył na jego działce itd. - policja nie zrobiła w tej sprawie nic "z braku dowodów". Wiadomo, spróbować zawsze można, tylko czy to przyniesie jakiś efekt:shake: Quote
Kajtus Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 :roll: a to nie jest suczka przypadkiem, taki ma "pękaty" brzuszek, moze poszla sie gdzies oszczenic?:roll: Quote
Jagienka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Guciek napisał(a):Pisałam już wcześniej, to samczyk. Guciek, już na to odpowiedziała. Quote
kachad Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Wczorajsza odpowiedź z TOZ, po tym jak napisałam im jakie jest ostateczne stanowisko gminy: "Pies jest bezdomny, a więc jego zabezpieczenie i leczenie, leży zgodnie z obowiązującym prawem w gestii Urzędu Gminy. Państwo oferują jedynie pomoc, za co należy podziękować, w jego odłowie wspólnie z firmą z Urzędu, nie rozumiem w związku z tym tej propozycji. Proszę jeszcze raz porozmawiać Panem Fordonem, o ile nie odniesie to skutku, zwrócimy się jutro ponownie do Urzędu z żadaniem ostatecznego pozytywnego załatwienia tej sprawy. Piotr Jaworski" Jak będziemy mieli potwierdzenie od Guciek, że piesek dalej tam jest to mam poinformować o tym TOZ, bo pracownik gminy p.Fordon wmawia im, że psa nie ma:shake: Quote
aska64 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Trafiłam tu z forum weterynari.Strasznie smutana ta historia,dziwi mnie stanowisko gminy,a może tak jak ktoś wcześniej wspomnial zgłosić sprawę na policję może z tej strony będzie jakiś nacisk.Wiem że różnie do tego podchodzą ale ja np.mam pozytywne załatwienie przez nich sprawe odnośnie wyrzuconych do lasu nowonarodzinych kociąt,przyjechali zaraz po zgłoszeniu i pilotowali sprawe do zabrania ich do azylu a było ich 9 . A to co w tej sprawie robi urząd to czysta paranoja. Zycze ci wytrwałości w tej walce. Tak jeszcze przyszło mi na myśl ,jego ktos tam dokarmia może w okolicy są jakieś domy w ktorych mieszkają ludzie może oni mogli by pomóc go złapac może do kogos podejdzie. Tak mi szkoda go,taki boraczek :placz: Quote
kachad Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 aska64 napisał(a):Tak jeszcze przyszło mi na myśl ,jego ktos tam dokarmia może w okolicy są jakieś domy w ktorych mieszkają ludzie może oni mogli by pomóc go złapac może do kogos podejdzie. Tak mi szkoda go,taki boraczek :placz: Tu największym problemem jest nie złapanie psa, ale umieszczenie go gdzieś po złapaniu, gmina chce go przyjąć jak wyzdrowieje, :roll: też mi łaska :roll: Quote
malagos Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ja mieszkam w takie własnie małej gminie i wiem, jak to się załatwia-czyli wcale nie załatwia :shake: Quote
kachad Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Dzisiejsza korespondencja z TOZ: "Dzwoniłem do P. Fordona, ma urlop do poniedziałku. Czy można poprosić o sprawdzenie czy pies znajduje się w tej okolicy, kto może umówić sie ewentualnie z Pani znajomych z firmą odławiającą zwierzęta- wskażemy ją do pomocy i jutro wyślemy pismo do Urzędu z ostatecznym wnioskiem pomocy w sprawie psa. Piotr Jaworski" Guciek w Tobie cała nadzieja :placz: może coś ruszy z miejsca:roll: Quote
kachad Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Fordon ma urlop może sprawę "załatwił" sam :-( Guciek, gdybyś miała jakieś wieści proszę o sygnał. Quote
kachad Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Kostek napisał(a):dziewczyny czy jestescie wstanie pomoc nam go wyleczyc?chodzi mi o pomoc finansowa... Nie wiemy gdzie się podział :-( Quote
Guciek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Dziś psa nie było niestety:shake: Tata mówił, że w poniedziałek wracając z działki jeszcze go widział. Możliwe, że pies poszedł "na zwiady":shake: Quote
Kostek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 dziewczyny czy jestescie wstanie pomoc nam go wyleczyc?chodzi mi o pomoc finansowa... Quote
Jagienka Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 kachad napisał(a):Ja się deklaruje, tyle, że on zniknął:-( Posty skaczą, więc zacytuję. Ja też w miarę możliwości pomogę. Quote
terra Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Zrobię bazarek na leczenie psiaka, jak już coś będzie wiadomo co z nim. Quote
kachad Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Nie mieszka jeszcze ktos w okolicy, Białobrzeg? Mogłabym w sobotę podjechać, ale to dość daleko wolę pieniądze przeznaczyć na leczenie pieska. Quote
kachad Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Napisałam na forach wszystkich szkół z Białobrzeg na naszej-klasie może młodzież da znać jak go zobaczy. Quote
Kostek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Nie ukrywam ze leczenie pochlonie mase pieniedzy a naszej fundacji w tym momencie na to nie stac...1% splywa marnie bo urzedy skarbowe zatrudnily do rozliczen nowe osoby i idzie im to bardzo powoli.... sam pobyt w lecznicy to 20zl za dobe do tego badanie krwi,zeskrobina pozniejsze leki....mysle ze na sam start potrzebujemy okolo 300zl Guciek bardzo Cie prosze podjedz tam i sprobuj go namierzyc Quote
Guciek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Jeśli tylko uda mi się skołować transport w tamto miejsce raz jeszcze, to postaram się go namierzyć. Pogoda na rower wybitnie nie sprzyja - deszcz co kawałek:shake: Quote
Guciek Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Na NK chłopak z mojej klasy odpisał - ponoć piesek nie żyje:placz: Quote
mtf zalesie Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 deklaruje tez pomoc finansowa i moge pozyczyc klatke duza druciana do przechowania. Quote
Recommended Posts