Monika_tbg Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 off nie off ważna sprawa.. [url]http://www.dogomania.pl/threads/201122-Potrzeba-pomocy-dla-tych-ps%C3%B3w!-Inaczej-p%C3%B3jd%C4%85-na-odstrza%C5%82!?p=16200773#post16200773[/url] może macie jakieś pomysły, co i jak zrobić.. Potrzebna szybka pomoc.. Quote
Murka Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Niedawno widziałam jak Lorek... bawił się pustą metalową miską :cool3: Nosił w pysku, rzucał, kładł się, przekładał w łapach. Zabawny widok, zważywszy, że Loruś to spory "klocek" ;) Widziałam też parę razy jak śmiesznie zajadał z miski leżąc jak sfinks i trzymając ją sobie w łapach ;) Z Pają się bawi, ale jak tylko mnie zobaczy to od razu się peszy... Ostatnio była też śmieszna sytuacja. TZ pracował przy boksach ze spawaczem (urwał się spaw od furtki w jednym z boksów zewnętrznych) i potem z sąsiadem, spędzili tam w sumie całe popołudnie, kilka godzin. Loruś oczywiście speszył się przy łobcych i stał/leżał poza budą, aby wszystko mieć na widoku. Musiał się nieźle wymarznąć, bo jak wieczorem chodziłam do psiaków to doznałam dziwnego uczucia: na wybiegu u Lorka jest PUSTO! Ani Lorka, ani Pajki! Nieeee... nie mogły uciec... ale sprawdzę czy wszystko ok. Jak tylko otwarłam bramkę i postawiłam krok na wybiegu to Lorek wyyyypadł jak torpeda z budy z przeraźliwym szczekaniem :lol: Ale to pierwszy raz jak się tak zaszył w budzie, musiał się wymarznąć biedak. Z braniem smaczków: Jednego dnia wydaje mi się, że jest postęp, innym razem zlewa mnie równo. Nie trafiam za nim. Quote
halcia Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [url]http://www.gadu-gadu.pl/zastrzelili-100-psow-husky-po-igrzyskach[/url] Quote
malibo57 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Kochani, jest pewien problem. Nie znam stanu konta Loriego na dzień dzisiejszy, ale zapewne jest imponujący. W hoteliku u Murki przebywa Rufi - w zasadzie, pies rezydent:) W tej chwili Rufi ma minusowy stan konta, a pilnie potrzebuje leków nasercowych. Prawdopodobnie będzie je brał do końca życia. Wspieram Rufiego i Loriego ta sama kwotą - 200,-/m-c. Lori zbiera do skarpetki, a Rufiemu nie wystarcza. Ostatnio stan jego zdrowia pogorszył się właśnie z tego powodu, że nie stać go na leczenie. [COLOR=navy]W związku z powyższym, przenoszę moją deklarację z Loriego ( 200,-) dodatkowo na Rufiego, który jest w pilnej potrzebie i jeśli nie otrzyma sensownych leków, to umrze.[/COLOR] Bardzo proszę o przeniesienie z konta Loriego na Rufiego lutowej deklaracji, która już wpłynęła, gdyż Rufi potrzebuje tych pieniędzy już dziś. Quote
kaskadaffik Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Decyzja mi się podoba, Lori nieco bogaty men, a u Rufika ciężko .. zapraszam do nas na bazarek [url]http://www.dogomania.pl/threads/201889-Wszystko!Szelki-obr%C3%B3%C5%BCki-miski-karty-bi%C5%BCu-ksi%C4%85%C5%BCki!!20.02[/url] Quote
Murka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jeszcze jedna wpłata powędrowała z Lorka na Rufiego (50 zł od Beaty Z., która życzyła sobie wpłatę przekazać na Lorka lub innego psa w potrzebie). Tymczasem rozliczenie: [B]Stan konta na 11 styczeń wynosił +3310,20 zł Wpłaty:[/B] 30 zł Krysia z molosów 10 zł eloise 15 zł agusiazet 20 zł anciaahk [B]Razem: 3385,20 zł[/B] [B]Koszty: 450 zł hotelowanie[/B] 3385,20 zł - 450 zł = 2935,20 zł [COLOR=red][B]Stan konta na 10 luty wynosi +2935,20 zł.[/B][/COLOR] Quote
Dark Lord Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 W takim razie gdy dojdzie moja deklaracja za luty proszę ją też przerzucić na Rufiego. Quote
kaskadaffik Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 No i pieknie :)a nasz wielgaśny jak się miewa? może dał się pogłaskać ? :) Quote
Murka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Taaaa... szczerze mówiąc to ja się już głowię nad tym co robić jak mu zacznie zdrowie szwankować i trzeba będzie badać/leczyć. Quote
Ra_dunia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Oby mu zdrówko dopisywało jak najdłużej! Quote
Nutusia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='Murka']Taaaa... szczerze mówiąc to ja się już głowię nad tym co robić jak mu zacznie zdrowie szwankować i trzeba będzie badać/leczyć.[/QUOTE] Beeee tam, do tego czasu to on się będzie dopraszał o głaski! :) Quote
halcia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Dlatego ten"zapas" finansowy wskazany. Quote
Murka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Fotka trochę z dalsza, bo nie chciałam podchodzić bliżej, bo zaraz by za mną banda psów pobiegła i Lorka by postawiła na nogi. A tak się pięknie wygrzewał w słoneczku na sianku ;) [IMG]http://img33.imageshack.us/img33/3439/lorie.jpg[/IMG] Quote
yoko100 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 kocham tego naszego Lorka misiek kochany a te zdjecia to humor poprawiaja Quote
anciaahk Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Przyjemnie się na takiego Lorusia patrzy. Quote
kaskadaffik Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 A jaki on kawałek byczka na zdjęciu , cudny :) Zapraszam: [url]http://www.dogomania.pl/threads/202814-Flexi-smako%C5%82yki-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-Mielec-06.03[/url] Quote
Daria Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 kaskadaffik nasza Panda znalazła dom? :) kiedy bedziesz w schronisku ? Quote
kaskadaffik Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Panda już dawno doopsko grzeje w domku ! będę najprawdopodobniej jutro w schronisku jak czas pozwoli :) Quote
Marinka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [B]Miłośnicy ZWIERZĄT, sprężcie się- GŁOSUJCIE NA NIE!!! [/B][URL]http://wyborcza.pl/1,75248,9162918,Prokurator_w_obronie_psow_i_kotow.html[/URL] Quote
Murka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 W ostatnie mrozy mało poświęcałam Lorkowi uwagi, bo zwyczajnie było ziiiimno i nie szło wytrzymać długo na mrozie bez ruchu. Było też więcej pracy przy psiakach, jak to w mrozy. Mimo to, choćby moja "wizyta" dotyczyła tylko zmiany wody czy zebrania koop, to Lorek zawsze ruszał w kierunku miejsca gdzie byłam i węszył. Prawie zawsze też coś dla niego miałam dobrego. Mam nadzieję, że obecne ciepło się długo utrzyma, bo zamierzam wysiadywać u niego dłużej. Muszę go jakoś złamać, idzie wiosna, muszę mu zapodać środek na pchły i kleszcze ;) Quote
joaaa Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Murka, a może spróbowałabyś z klikerem? U mnie on świetnie się sprawdza w przypadku psów z lękami, wycofanych, z agresją lękową itp. Zresztą chyba mówiłam to Twojemu mężowi jak się spotkaliśmy przy adopcji Roana. Quote
agusiazet Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 [quote name='joaaa']Murka, a może spróbowałabyś z klikerem? U mnie on świetnie się sprawdza w przypadku psów z lękami, wycofanych, z agresją lękową itp. Zresztą chyba mówiłam to Twojemu mężowi jak się spotkaliśmy przy adopcji Roana.[/QUOTE] Ja poproszę o info o klikerze na PW, mam na tymczasie bardzo lękliwą suczkę! Quote
Murka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='joaaa']Murka, a może spróbowałabyś z klikerem? U mnie on świetnie się sprawdza w przypadku psów z lękami, wycofanych, z agresją lękową itp. Zresztą chyba mówiłam to Twojemu mężowi jak się spotkaliśmy przy adopcji Roana.[/QUOTE] Zawsze warto spróbować :) Tylko musisz mi udzielić instrukcji :) Czasem mnie zwątpienie ogarnia z tym Lorkiem. Zawsze można go zgarnąć z powrotem do boksu i tam robić z nim wszystko łącznie z głaskaniem, ale nie o to chodzi. To musi być jego wybór, a nie przymus... Quote
izzie1983 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Kliker prosty, byłam kiedyś na szkoleniu w Azylu Pod Psim Aniołem. Damy radę :) Quote
joaaa Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [quote name='Murka']Zawsze warto spróbować :) Tylko musisz mi udzielić instrukcji :) Czasem mnie zwątpienie ogarnia z tym Lorkiem. Zawsze można go zgarnąć z powrotem do boksu i tam robić z nim wszystko łącznie z głaskaniem, ale nie o to chodzi. To musi być jego wybór, a nie przymus...[/QUOTE] Murka, wysyłam Ci pw. Quote
Recommended Posts