Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaskoczy, zaskoczy!
Dzisiaj juz brał jedzonko z ręki bez "pomocy" Karmelki, mogła być obok, poza budą, a on brał z ręki ode mnie raz za razem bez żadnych oporów i śmiało, byliśmy na przeciwko siebie, tylko on i ja :lol: Musiałam Karmelkę wywabiać z budy kawałkiem parówki za każdym razem gdy chciałam dać Loriemu, bo inaczej Lori nie miał szans zjeść swojej porcji :evil_lol:
Morduchna moja kochana, dotknęłam jego pyska :loveu:... Ząbki już widać, że nie młode.
Na to aby wziął z ręki w ogóle bez Karmelki na horyzoncie może być jeszcze za wcześnie, ale na pewno przyjdzie na to czas.

Posted

Ja mysle,ze sie przełamał i...teraz postępy będa błyskawiczne.Zaraz wymyśli,ze trzeba Cie polizac za ta parówke.Mnie tak w schronisku nagradzaja psiaki za wszystko...

Posted

Zapraszam na kolejny Lorisiowy bazarek, fatny podarowała cioteczka bcz :)
Fajne rzeczy, zaglądnijcie!!!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/180756-VICHY-LIERAC-CHRISTIAN-DIOR-SANDAA-Y-BIELIZNA-UBRANIA-I-INNE-Dla-Loriego-do-7-3?p=14193644#post14193644[/URL][URL="http://www.dogomania.pl/180756-VICHY-LIERAC-CHRISTIAN-DIOR-SANDAA-Y-BIELIZNA-UBRANIA-I-INNE-Dla-Loriego-do-7-3?p=14193644#post14193644"]
[/URL]

Posted

Świetne wieści od Lorka... W takie dni lubię tu zaglądać, pozwala mi to bardziej wierzyć, że z każdego strachliwca można wyciągnąć psa :). Moja Kolusia to się już czasem odważa, żeby mnie po ręce delikatnie polizać za karmienie z ręki, do lizania po twarzy i wszystkim, co popadnie, jeszcze daleka droga :)

Posted

Lori bierze nadal smakołyki z ręki, ale... niecodziennie! Czasem bierze bez żadnych oporów bez bezpośredniego wsparcia Karmelki, czasem tylko gdy ona nas rozdziela, a czasem nie chce wziąść wcale. Zawsze natomiast błyskawicznie sięga po smakołyk gdy go kładę w budzie nawet tuż przy wejściu. Podejrzewam, że jest bardzo wrażliwy nawet na różne dźwięki, zapachy itp. których nie jestem świadoma i czasem po prostu coś go zaniepokaja.
Kiedyś np. była taka sytuacja, że wystraszył się mnie kiedy miałam na sobie świeżo upraną kurtkę. Tzn. jak chodziłam w jednej przez kilka dni to wychodził do krat, pomachiwał ogonem, a gdy w końcu musiałam ją zmienić i pojawiłam się w innej to nawet nie chciał do krat podejść.
Bardzo wrażliwieńki ten nasz misiak jest.

[B]Doszły wpłaty:[/B]
[B]20 zł anciaahk [/B](nie pamiętam czy tę wpłatę juz wykazywałam na forum czy nie)
[B]200 zł Malibo57
10 zł eloise (+20 zł na wybieg)
15 zł agusiazet
:)
[/B]

Posted

Zapraszam na bazarek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181060-La-Roche-posay-Vichy-Dior-ciuszki-damskie-mAE-skie-ksiAE-A-ki-na-mieleckie-psiaki-do-12-03[/URL]

Posted

Murko wyslalam wlasnie 200 zl dla Loriego, te 80 zl z zakupow na bazarku doloz do tego bo w sumie nie oplaca sie przelewac dwa razy, razem przeznaczylam narazie 280 zl jeszcze cos napewno wysle.

Posted

Zapisałam wpłaty, a l e chcemy wiedziec co tam sie dzieje???Które bardziej zakochane,dominujace,co porabiaja,wzdychaja, warczą, szczekaja ,siedza w budzie????Murka zlituj sie napisz co u parki!:diabloti::evil_lol:Parówka jak parówaka,wiadomo smaczna,ale nie co dzien ma sie ochote...:cool3:

Posted

Ano niewiele się dzieje nowego: Karmelka panoszy się na całego, a ta wielka ciapa ustępuje jej na każdym kroku, nawet parówkę sobie spod pyska daje zabrać... No taka poczciwina z tego Lorka, że aż serce ściska. Karmelcia za to przy Lorim czuje się pewniej, czasem dostaje głupawki, zaczyna się tarzać na grzbiecie i zaczepia mnie do zabawy :)

Karmelka większość czasu spędza w boksie Loriego, ale czasem woli iść do siebie. Na dzień przeważnie parkę zamykamy razem, wówczas możemy otworzyć drzwi do budynku na całą szerokość, aby słoneczko do boksu Loriego zaglądało :)

Lorkuś już czasem wygląda za mną z budy jak wychodzę z boksu :)

Posted

[LEFT]Przepraszam z OT, ale...
[/LEFT]

[CENTER][B]...ale na wątku Johny'ego nie ma prawie nikogo, nikt się nim nie interesuje. Psiak najlepsze lata swojego życia marnuje w schronisku... Pewnie już dawno miałby dom, gdyby nie to, że ma problemy neurologiczne (padaczka, niedorozwój móżdżku). Proszę, zajrzyjcie na jego wątek, ja już nie mam pomysłów, jak mu pomóc [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG][/B]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/117459-chory-na-padaczkAE-Johny-mA-ody-rezolutny-psiak-a-caA-ym-jego-A-wiatem-jest-Azyl[/url]

[B][IMG]http://img121.imageshack.us/img121/617/95923743.jpg[/IMG][/B]
[/CENTER]

Posted

[QUOTE] No taka poczciwina z tego Lorka, że aż serce ściska. [/QUOTE]Dokladnie, nas wszystkich zawsze serca bolały, gdy patrzylysmy na olbrzyma w dolku i ten jego smutny wzrok. Dobrze, ze ma teraz taka terapeutke - przyjaciolke malutka.

Posted

Loruniu,a ty sie ucz od Karmelki takich relaksujacych pozycji...popróbuj jak fajnie przetoczyc sie na plecki i pofikac w górze nogami.Taka gimnastyka ci sie przyda póki nie spacerujesz.Uwierz mi kolosku!

Posted

Rewelacyjnie się czyta te wszystkie informacje o życiu naszej parki :)
Lorek to taki wrażliwiec widzę :D ale prawie nie mogę sobie wyobrazić jak on tak tej małej zadziorze Karmelce ustępuje. To musi być rewelacyjny widok!

Posted

[quote name='yoko100']Murko wyslalam wlasnie 200 zl dla Loriego, te 80 zl z zakupow na bazarku doloz do tego bo w sumie nie oplaca sie przelewac dwa razy, razem przeznaczylam narazie 280 zl jeszcze cos napewno wysle.[/QUOTE]

[B]yoko, Twoja wpłata doszła[/B] :)
Czy całość idzie na hotelowanie czy coś na wybieg?

[B]Doszła też wpłata 30 zł od Krysi z molosów.[/B]

Posted

Na wybieg jest 195 zł już wpłaconych z Twoich bazarków i od eloise, 134 zł jest z moich bazarków, które jeszcze trwają oraz 458,50 zł z bazarku co się dziś skończył (rzeczy podarowane przez bcz), czyli razem: [B]787,50 zł[/B] :multi:
Będzie jeszcze jeden (choć pewnie mniejszy) bazarek z rzeczami od bcz...