Hahnoto Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 A u mnie jest na odwrót :lol: Zdecydowanie lepiej czytało mi się "Mój Pies", ogólny wygląd gazety lepszy, wszystko na + :) Teraz jak już niestety zniknęła to zaczęłam kupować "Przyjaciel Pies" no, ale to nie to samo... Quote
pawzdu12 Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Niestety "Przyjaciel Pies" tonie t samo c "Mój Pies". Szkoda, że już nie ma tej gazetki ;/ Quote
Laraine Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Mój Pies czytałam, Przyjaciel Pies niestety nie. To miesięcznik? Quote
Hahnoto Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Tak ;) Jak był "Mój pies" to "Przyjaciel pies" też nie czytałam, a teraz niestety musiałam się przerzucić. Ktoś w ogóle wie, czemu MP zaprzestało wydawania gazet? Quote
kropi124 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 bo brak finansów na druk na forum psy.pl właśnie pisaliśmy o tym. Ale z tego co mi wiadomo to raz juz tak było ze zaprzestali wydawać i po nie całych 3 latach gazeta wróciła. **** To była bardzo fajna lektura na wieczór:multi: Quote
tadek989 Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 a teraz są jeszcze jakiekolwiek gazetki? możecie jakąś polecić? Quote
Guest Lotty Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 (edited) [quote name='tadek989']a teraz są jeszcze jakiekolwiek gazetki? możecie jakąś polecić?[/QUOTE] Jedynymi czasopismami o psach, które obecnie się ukazują, są: [I]Przyjaciel Pies[/I] ( takie bardziej ogólne). To jest ich strona:[URL]http://www.pies.pl/[/URL]oraz dwa o bardziej zawężonej tematyce: [I]Psy myśliwskie[/I] i [I]Dog& Sport[/I] ( o psich sportach, czyli agility, obedience itp). To wszystkie, o których wiem. Edited October 13, 2013 by Lotty literówki Quote
Hahnoto Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Może być ciekawe. Szkoda, że do najbliższego Empika mam z...80km:placz: Całe szczęście jest brat studiujący w Poznaniu:cool1: Quote
Laraine Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Dziś przejrzałam Przyjaciela Psa, ale... nie przekonało mnie jakoś to pisemko. Brakuje mi Mojego Psa - to była idealna gazetka! Quote
Hienulan Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Mój pies, zazwyczaj właśnie to kupowałam, chociaż lubię obie. Quote
Paulina94 Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Bardziej podoba mi się Mój Pies. Szkoda, że już nie jest dostępny :( Quote
Radskorpion Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Moim zdaniem najlepszy był "Mój Pies", czytałam go co miesiąc przez ponad dekadę, pozostał sentyment... Naprawdę mnóstwo merytorycznych artykułów, z których wiele można przeczytać na ich stronie. Nowinki kynologiczne, we wszystkich działach specjaliści, świetne serie artykułów: zanim kupisz, top 5 ras, wielka księga psów, portrety z sercem... Podobało mi się też to, że byli tak bardzo zaangażowani w pomoc dla zwierząt potrzebujących. To pismo było po prostu na bieżąco z psim światem. Gdy kupowałam MP, to zdarzyło mi się też kupić 2 numery PP, ale jak wiele osób wyżej napisało, "to nie było to". Po tym, jak przestali wydawać MP, zaczęłam kupować regularnie PP "z braku laku", ale szybko (po pół roku :P) przestałam. Quote
Radskorpion Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Jakby ktoś chciał wiedzieć, to jest reaktywowany "Mój pies"! Pod nazwą "Mój pies i kot", można go kupić w Biedronce. Mam nadzieję, że się rozwiną w kolejnych numerach, tak czy siak kibicuję im, bo to był mój ulubiony miesięcznik od lat... :)))))))) Quote
ulvhedinn Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 "Powracający" Mój Pies jest ..... beznadziejny :( Poziom grafiki kojarzy mi się ze słodko-cukierkowymi pisemkami dla pięciolatków. Treści mało i podana w okropnie infantylnej formie. Aż się smutno robi, czasopismo znałam od samego początku, mam nawet numery archiwalne sprzed niemal 20 lat. A tu takie coś.... FU. Quote
kropi124 Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Kupiłam Mój pies i kot - i szczerze jestem zadowolona, chociaż jak na tą cenę mogła by być znacznie grubsza i zawierać więcej artykułów o rasach psów czy kotów Quote
Radskorpion Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Też jestem mocno zawiedziona poziomem nowego wydania, ale mam nadzieję, że z czasem będą się rozwijać do dawnej świetności, dlatego jeszcze ich nie skreślam, teraz trudno jest wytrwać na rynku prasy, jak ludzie rzadko kupują czasopisma, mogąc sobie przeczytać wiele informacji w internecie... Dlatego dam im jeszcze szansę, ale jeśli poziom będzie ciągle taki, jak w pierwszym numerze, to faktycznie odpuszczę :( Quote
yasmeen Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 No cóż gusta nie podlegają dyskusji. To zależy co kto lubi; jeżeli zależy Wam na wiedzy, to polecam Przyjaciela Psa. przy okazji zachęcam do przeczytania artykułów o psiej historii http://www.pies.pl/category/ucz_sie/historia-ucz_sie/ Quote
Paulina94 Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 Ja też kupiłam nową wersję "Mój pies" i też się zawiodłam... Mało przydatnych informacji, przypomina gazetkę dla dzieci dla rozrywki... Quote
Tyśka) Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Chyba dog&sport obecnie jedynie trzyma poziom... Quote
Victoria457 Posted April 29, 2016 Posted April 29, 2016 Kiedyś prenumerowałam MP, PP kupowałam sama (zwykle w Empiku). Na dzień dzisiejszy jestem zdecydowanie za Dog&Sport (prenumeruję), a PP kupuję tylko czasami, jak jest jakiś ciekawy artykuł. Z D&S nie mam takiego problemu, bo cała gazeta jest rewelacyjna :) Quote
Recommended Posts