Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musi byc zachwycona jego urodą,byle czymś nie podpadł,tfu,tfu,tfu...A jak Tobie sie podobała pani Grazyna,bo też sie ma jakies odczucia jak sie widzi osobe i Jej podejscie do psa?

Posted

Nero zawoził TZ, miałam jechać ja, ale musiałam zostać, bo mała się nam pochorowała. Zawiozłam za to Tadeuszka do weta :)
TZ teraz padł i śpi (zrobił niezłą trasą i zgarnął jeszcze sunie w drodze powrotnej), ale jutro go wypytam. Wiem tylko tyle, że pani bardzo sympatyczna. TZ tylko martwi się, żeby Nero nie nawiał, bo tam są spore szczeliny między płotem a podmurówką. No, ale mam nadzieję, że nie aż takie duże, żeby Nero się przecisnął :)

Posted

Matko!Bede sie martwic!A Pani obiecała przynajmniej byc w kontakcie?Meilowym,a moze tez udało Ci sie namówic na zalogowanie na dogo?Rudasku kochanie nie próbuj eksperymentów ....błagam!!!!Jak jest podmurówka to przynajmniej nie podkopie,ale wiem ,ze psiaki planujace ucieczke potrafia sie zrobic"płaskie" i mieszcza sie wszedzie tfu,tfu,tfu!!!Rudasku błagam nie zaprzepascij szansy!!!

Posted

LucySxy nie zauważyła tej dziury, bo jak była na wizycie to brama była otwarta...
W każdym razie na razie wszystko ok. LucySxy obiecała mieć baczenie na wszystko, w przyszłym tygodniu wybierze się na wizytę kontrolną, od niej to 5 minut drogi :)

Nie mam niestety kontaktu mailowego z p.Grażyną.
W ogóle okazało się, że ta piękna posesja, którą wcześniej opisywała mi LucySxy to było obok. Na wizycie okazało się, że to całkiem inny dom. Skromnie tam i "wsiowo", ale ludzie z sercem i odpowiedzialni. Nero był długo wyczekiwanym psim towarzyszem. Ogrodzenie jest, ogród taki, że nawet jakby Nero zaczął robić himalaje, to nikt na niego krzyczał nie będzie :)
A p.Grażyna wysłała mi dziś SMSka:
"Nero jest jeszcze nieśmiały, mało je, ale bardzo lubi mleko i pierogi ze śmietaną. Lubi jak mu rzucać patyk, skacze do góry, biegnie szybko i przynosi. Śpi w kuchni na kołdrze, ale w dzień woli byc na dworze. Ciągle mnie pilnuje, gdzie ja tam i on. Z kotem już się prawie zaprzyjaźnił. Jeszcze nie szczeka. Była córka z 3miesięcznym dzieckiem to zaglądał do wózka. Synowie zaakceptowali go, ja też. Niedługo napiszę jeszcze jak on się sprawuje"

Posted

DZiekuje Murko za SMS...poczekam na dalsze wiesci....Mam nadzieję,ze z wizyty poadopcyjnej beda wiesci,a psisko faktycznie pod obserwacja jesli to 5 min drogi...

Posted

A ja żeby nie zapeszyć to szybko rozliczonko robię :)

Stan konta na 17 marzec wynosił +299,95 zł
Wpłaty:

40 zł eloise (bazarek)
150 zł Reno2001 (bazarek)
587,80 zł pozostałość po Brawurce
Razem: 1077,75 zł

Koszty:
312 zł hotelowanie
(18.03-12.04)

1077,75 zł - 312 zł = 765,75 zł
Pozostałość po hotelowaniu Nera wynosi +765,75 zł.

Ta kwota przechodzi na konto Aprilki :)

Posted

Kolejny SMS z dziś :)
Nareszcie dziś NERO zaczął normalnie jeść i pierwszy raz zaszczekał na obcego. Rano domagał się, żeby się z nim bawić, łapał mnie za rękę, nogę i ciągnął, ale nie miałam czasu to siedział koło mnie. Ale po południu syn kopał mu piłkę a on przynosił aż się zmęczył. Teraz odpoczywa.

Posted

Dostałam dwa dni temu SMSa, ale zapomniałam umieścić :oops:

"NERO szczeka na wszystkich obcych, ale martwię się, bo nie wiem co on najbardziej lubi, daje mu korpusy drobiowe gotowane, ale nie zjada do końca. Mam wrażenie, że jest głodny, karmy ani suchej w kiełbasie nie chce, trochę mleka pije. Chciałabym wiedzieć co on lubi, żeby był najedzony. Cały dzień woli być na podwórzu, a w nocy śpi w domu. Proszę o odpowiedź, a będę czasami pisać co u NERA słychać"

Odpisałam, że jak Nero nie chce jeść korpusów i kiełbasy :crazyeye: to po prostu nie jest głodny :lol:

Posted

Taaa... schabik... ale taki w sosiku grzybowym.
A tak serio, to chyba troszkę za bardzo ludzkie to jedzenie Rudi dostaje. Żeby potem nie było z układem pokarmowym problemów...