Jump to content
Dogomania

Galeria psów z Grupy 3 (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

no ja nawet próbowałam otwierać osobno kopiując adres z właściwości i nic :cry:

ale to może być chwilowe może jutro będzie lepiej :wink:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co tam Fuka nie możesz spać? :wink:

ja tu sobie przeglądam stare zdjęcia i znalałam własnie takie jak wystawiać psa żeby go nie pokazać :-? - mój prywatny mąż wystawia Furiczkadscn00661wf.jpg :D

Posted

A ja tam te fotki widzialam extra ma psiur, lasek dookoła, wybiega sie ze hej :multi:

Murak chcialas pregowane, mowisz masz, to z wystawy we Wroclawiu

ten jest "nasz polski"

pregus5wu.jpg

a tu z czech tez byl we Wroclawiu

czeskipregus4bx.jpg

Posted

Miło mi, że nie jestem tu sama 8)

Ciekawam kiedy przestawię sie znowu na tryb dzienny - już mam dość tych nocnych spacerów z psami :(

Wrzuccie cos jeszcze to se pooglądam szkociki. A sama poszukam - może coś dla Was znajde.

Posted

A tam moje wiedza, ze noc jest do spania, a nie do szlajania sie po podworku, SPAC i juz, chyba, ze teraz pora taka petardowo-wystrzalowa to jakies tam takie obiekcje maja

Posted

Uwaga zaraz dam Wam dwa szkoty i norfolki! Znalazłam już i tylko musze je na serwer wrzucić.

Wojtek - widzę :o Cudna jest! Ale w końcu nie ma wyjscia - nazywa się prawie jak moja Fuka :lol:

Posted

I dla Sortis specjalnie 2 norfolki - tylko niech mnie nikt nie pyta który jest który - My Surprising Angelo i My Surprising Agassi - Cacib i resCacib w zeszłorocznej Brukseli, ale tak samo było w Bratysławie, Amsterdamie, Wijchen i na wielu innych - raz jeden, a raz drugi.

f5e24ae6.jpg

f5e24ae5.jpg

f5e24ae4.jpg

Posted

Szolka,

Twoje B&W odlotowe :-) Chociaz przerobione na renifery tez prezentuja sie swietnie ;)

Fuka,

Tak patrze i patrze na te norfolki i mysle sobie, ze z nimi jest jak z maliniakami. Trzeba je po prostu kochac za charakter, bo eksterier ... hmmm ... no wiesz ... ;)

Tylko mnie teraz nie ubij! ;)

pozdrawiam,

Posted

Wojtek: Zawsze uwazalam, ze welshe najpiekniej prezentuja sie na zielonym i jesiennymtle! Cudne zdjecia!

SzOlka: Prikrasne renifery!

Fuka: Czy jest jajkas rasa, ktorej nie masz na fotkach?

Wind: Ja jak zobaczylam po raz pierwszy maliniaka mojej kumpeli Ewki, to chcialam sie spytac, z ktorego schroniska brala psa... a teraz Etne kocham jak wlasna Czike i uwazam, ze jest sliczna :wink:

Posted

Bardzo dzięki dziewczyny, to miłe 8)

Wojtek: Zawsze uwazalam, ze welshe najpiekniej prezentuja sie na zielonym i jesiennymtle! Cudne zdjecia!

Jak na łelsza to wyrośnieta jest - prawie 55cm, jak na erdzie- kurdupel -1/2 Fuki :-? Na tym zdjęciu widać jak jej na zadzie, fraczek się na czarno wybarwia. Z adolescentki przechodzi w dorosłe życie suka :(

zdjecie362sn.jpg

Posted
Bardzo dzięki dziewczyny, to miłe 8)

Jak na łelsza to wyrośnieta jest - prawie 55cm, jak na erdzie- kurdupel -1/2 Fuki :-? Na tym zdjęciu widać jak jej na zadzie, fraczek się na czarno wybarwia. Z adolescentki przechodzi w dorosłe życie suka :(

Jesli mam 55 cm to w sumie prawie standardowy airedale (dolna dla suki 56) ..co do Fuki hehe to wiekszosc airedalek jest jej polowa:-)Prawda Fuko?;-))))))

Bardzo Ladne to Twoje psiatko Wojtku.Mimo wzrostu Fu jest na 90% dobrze "wypasionym " welshem.

Ma przepiekny gatunek włosa az miło popatrzec.

Posted

Mnie też się Fuga Wojtka bardzo na zdjęciach podoba!

A co do Norfolków, to spróbuję tu kiedyś wstawić zdjęcie naprawdę ładnego Norfolka i zobaczymy, Wind, czy nie zmienisz zdania... :wink:

Posted

Flaire, dziękuję norfolk superowy.

Powiem tak - mi tez sie podobaja tylko te ładne i ładnie zrobione, ale słodkie sa wszystkie bardzo - i takie przylepne. To chyba najsympatyczniejsze z małych terrierów. (Zaraz mnie beda bić.... :siara: )

A co do wzrostu Fuki - uwierzcie - ona ma kilka centymetrow mniej niz 110, ale rzeczywiście do metra dużo jej nie brakuje :sweetCyb: , a gdyby go przekroczyła - to osiągnęłaby mój ideał - airedale większy od wilczarza :multi:

Posted
Bardzo Ladne to Twoje psiatko Wojtku.Mimo wzrostu Fu jest na 90% dobrze "wypasionym " welshem.

Hmm...

ze welshe najpiekniej prezentuja sie na zielonym i jesiennymtle

Hmm

Mnie też się Fuga Wojtka bardzo na zdjęciach podoba!

Hmm.

Fler delikatnie, Aga_* wprost, Aluzja ostentacyjnie, dają mi do zrozumienia, że mam skundlonego łelsza. Fakt dziewczyny, jesteście specami (Szczególnie Aluzja, której zdania jednak nie mogę brać na poważnie :wink: ) Fakt Fu nie wyrosła zbyt wysoko, pozwolę sobie przytoczyć odpowiedź Fler na jeden z moich pierwszych postów na dogo z 22/01/04, który okazał się proroczy:

Jeśli chodzi o wzrost, to nie musi być duża - wszystko zależy od tego, jak długo jeszcze będzie rosła. Suczki rosną tylko do pierwszej cieczki, potem jeszcze potężnieją, ale już nie rosną. A pierwsza cieczka może się zacząć u Twojej suczki w każdej chwili, ale również możesz na nią jeszcze długo poczekać... Miałam kilka suń, których pierwsze cieczki były w wieku 18 miesięcy, ale Misi pierwsza była w wieku 8 miesięcy - miała wtedy (i nadal ma) 59 cm w kłębie, co mnie na suczkę wydawało się dużo, ale na ringu wygląda przeciętnego wzrostu. Więc jeżeli Twoja miałaby teraz dostać cieczki, to zostałaby niewielka - ale jeśli poczekałaby z tą pierwszą cieczką jeszcze z pół roku, to ho ho!

A cholera moja kochana właśnie parę dni po tym poście "zaskoczyła" :D

Nic to, na przekór opinii Aluzji i innych:

Fu jest na 90% dobrze "wypasionym " welshem.

pragnę zaoponować i stwierdzić:

- Fotografie nie oddają wiernie rzeczywistości,

- Fu jest po rodzicach erdelach (po dziadku Oldboyu ma taką fajską sierść)

- ma charakter wypisz, wymaluj - erdel (na świadków wzywam dogomaniaków, którzy obcowali w realu z moją Fu)

- przesypia 3/4 doby!!! :D

Nitencja wypowiedz się. Było nie było to Ty napisałeś tego posta 22/01/04r:

Czesc Wojtek

Chcialam sie spytac o rodzicow Twojej dziewczyny : Czy ona niej est przypadkiem po OLD BOY Samo-Gon i po GEMMA Kementari a przydomek tej hodowli to nie jest moze : Piekna FOrma ???

Fu jest z Zimowla.

Jeśli ktoś ma zdanie, bardzo proszę o wypowiedź.

Posted
Fler delikatnie, Aga_* wprost, Aluzja ostentacyjnie, dają mi do zrozumienia, że mam skundlonego łelsza.
Jeśli ktoś ma zdanie, bardzo proszę o wypowiedź.

Ja mam zdanie... Znów pijesz? A może to ja... Bo pomimo, że było ich, jak na Ciebie, bardzo wiele, to ja nie rozumiem ani słowa z tego, co napisałeś. Gdzie ja piszę, że masz skundlonego welsha? Uważasz, że mnie się podobają tylko skundlone welshe, czy co? :niewiem:

Posted

W0jtek-nie jestem takim specem jak Aluzja czy Flaire ale na zdjeciach moje oczy widza urocza,niewielka erdelke.Byc moze

jestem nieobiektywna bo moj Demo tez nie nalezy do wielkoludow

/ma okolo 58 cm -raczej mniej niz wiecej/ ale w realu przy walijczyku jest gigantyczny.Mnie sie wydaje ze sie dziewczyny z toba troche

drocza.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...