Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='netheter']Dla Poznaniaków - sielanka od rana, wołowina, drób (kura i indyk), wieprzowina, nutria w cenach 1,5 - 2,5 za kilogram.
Nutrię polecam. :) Mocno koścista, ale ok.[/QUOTE]

Zazdraszczam :D

Posted

[quote name='netheter']Dla Poznaniaków - sielanka od rana, wołowina, drób (kura i indyk), wieprzowina, nutria w cenach 1,5 - 2,5 za kilogram.
Nutrię polecam. :) Mocno koścista, ale ok.[/QUOTE]

A znajdą się tam jakieś ciekawe podroby nie z kurczaka, indyka i nie z wołowiny?
Mniej popularne rodzaje mięsa zdobyć nie najtrudniej, ale podroby wszędzie mają głównie wołowe (również w gotowych mieszankach primex czy as-pol).

• 4 weeks later...
Posted

Witam wszystkich,

Mam psa ON alergika,który może jeść tylko jagnięcinę, królika i koninę. Dzięki Wam odkryłam metę z podrobami przy Hali Mirowskiej. Udało mi się zmówić dla Borysa - głowy jagnięce, aby piesek mógł poczuć radochę z obgryzania kości a nie sprzętów domowych . [IMG]http://barfnyswiat.org/images/smiles/icon_mrgreen.gif[/IMG]
Głowy są fajne tylko niestety z oczami - fuj [IMG]http://barfnyswiat.org/images/smiles/icon_twisted.gif[/IMG] ale radość psa przeogromna. Zjadł prawie cała- ząbki zostawił. [IMG]http://barfnyswiat.org/images/smiles/icon_biggrin.gif[/IMG]

Cena 10 zł /szt. ale to całkiem ciężka główka.

W Hali Człuchowskiej mrożona kaczka po 15 zł/kg.

pozdrawiam
Ania

Posted

[quote name='Lantash']Na hali mirowskiej kacze szyje 5 zł/kg, gęsie, mrozona karma z kaczki, gęsi czy indyka w granicach 4,50 do 10 zł/kg.[/QUOTE]
a możesz powiedzieć w jakiej dokładnie budce są te szyje kacze i czy są zawsze czy w jakieś dni, ja kiedyś byłam i nie widziałam, ale nie mieszkam tam blisko, a z chęcią bym zakupiła swoim psiakom taki rarytas :)

Posted

[quote name='Hallie']a możesz powiedzieć w jakiej dokładnie budce są te szyje kacze i czy są zawsze czy w jakieś dni, ja kiedyś byłam i nie widziałam, ale nie mieszkam tam blisko, a z chęcią bym zakupiła swoim psiakom taki rarytas :)[/QUOTE]

Hm, my byliśmy w poniedziałek albo wtorek dość rano, około 11, budka to chyba numer 2, tak jakby po prawej stronie od wejścia... Tak mi się wydaje, ja niestety nic więcej nie wiem, bo w Warszawie byliśmy przejazdem tylko! Mięsko i karma jest w jednej budce, w innych też widzieliśmy kaczynę, szyje gęsie itd.

Ale w Piasecznie jeszcze dopowiem, sklep Subun - super mięsne mostki wieprzowe po 0k 4 zł. Nie ma tam kosci, sporo chrząstki, mięsko, mniam :D

Posted

[quote name='panbazyl']w carfour w arkadii są w bardzo fajnych cenach kości pieknie pocięte i na tackach (tak do 2 zł za tackę), no miamuśne z samego widoku :)[/QUOTE]

kurcze ja tam ostatnio kupowałam kości cielęce i wołowe ale po 7.99 za kg!!!! tych po 2 zł za tackę nie widziałam :roll:

Posted

Orientuje się ktoś może gdzie w okolicach Rybnika można kupić jakieś tańsze mięso?
U mnie najtańsze jest gulaszowe drobiowe (czyli takie akurat dla psa, ze skórami, tłuszczem itp.) za 8.99zł/kg. A tak to wszystko inne powyżej 10zł/kg :shake:

Posted

[quote name='Lulka']kurcze ja tam ostatnio kupowałam kości cielęce i wołowe ale po 7.99 za kg!!!! tych po 2 zł za tackę nie widziałam :roll:[/QUOTE]
ja tylko raz tam byłam i to przelotem. Więc nie wiem czy to na stałe czy tylko czasowa ekspozycja.

[quote name='malowanka']Czy orientuje się może ktoś, gdzie w Radomiu znajdzie się miejsce, w którym kupi się fajne mięsko nieuderzające zbytnio po kieszeni?[/QUOTE]

[quote name='magda_z']Orientuje się ktoś może gdzie w okolicach Rybnika można kupić jakieś tańsze mięso?
U mnie najtańsze jest gulaszowe drobiowe (czyli takie akurat dla psa, ze skórami, tłuszczem itp.) za 8.99zł/kg. A tak to wszystko inne powyżej 10zł/kg :shake:[/QUOTE]
słuchajcie - barf to nie mięso. A przynajmniej nie samo mieso.

Posted

Może to nie mięso, ale nabyłam ostatnio kapitalne tchawice dla suki, w Lublinie, na Targu pod Zamkiem, w cenie... 1,50 za sztukę :D Tchawica świeżutka, lekko miękka, pachnąca wędzonką, a nie zasuszona jak w sklepach zoo :)

Będę tam szukać jeszcze mrożonego mięsa w kostkach, bo ostatnio nie trafiłam z godziną najwyraźniej.

Posted

[quote name='panbazyl']ja tylko raz tam byłam i to przelotem. Więc nie wiem czy to na stałe czy tylko czasowa ekspozycja.

słuchajcie - barf to nie mięso. A przynajmniej nie samo mieso.[/QUOTE]
Wiem, tylko że mój pies ma chore nerki i nie może jeść zbyt dużo kości. Max 2 razy w tyg.

Posted

[quote name='panbazyl']ja tylko raz tam byłam i to przelotem. Więc nie wiem czy to na stałe czy tylko czasowa ekspozycja.

[/QUOTE]

to może mieli promocję:)
ale carfur to pikuś! byłam wczoraj w auchan, a tam kosci cielęce po 13,99!! chyba im się na głowę rzuciło! za to obłowiłam się dziś w kości pod halą mirowską:)

Posted

[quote name='magda_z']Wiem, tylko że mój pies ma chore nerki i nie może jeść zbyt dużo kości. Max 2 razy w tyg.[/QUOTE]
to może podawaj rozdrobnione skorupki z jaj zamiast kości - jeśli oczywiście można przy takim schorzeniu.

Posted

[quote name='panbazyl']

słuchajcie - barf to nie mięso. A przynajmniej nie samo mieso.[/QUOTE]

Ale też nie same kości. ;)

Ja ostatnio raz na jakiś czas kupuję swoim pręgę wołową z kością - zjedzą mięsko, obskubią kość (za twarda by ją gryźć), wyliżą szpik i zabawa fenomenalna. :) POLECAM!!!

Posted

[quote name='panbazyl']to może podawaj rozdrobnione skorupki z jaj zamiast kości - jeśli oczywiście można przy takim schorzeniu.[/QUOTE]
Robiłam tak, ale Pongo ma podniesiony wapń we krwi więc musieliśmy zrezygnować.

Posted

[quote name='Bonsai']kupuję swoim pręgę wołową z kością - zjedzą mięsko, obskubią kość (za twarda by ją gryźć), wyliżą szpik i zabawa fenomenalna. :) POLECAM!!![/QUOTE]

Można widzieć gdzie kupujesz? :)

Posted

Ja jestem z zachodniopomorskiego (okolice Białogard, Koszalin) i powiem Wam, że jest masakra. Nigdzie nie mogę znaleźć w miarę fajnego źródła. W Koszalinie ktoś sprzedaje ale po 10-16 zł za kg. przy 4 psach (3 podhalany i 1 gończak) poszłabym z torbami przy takich cenach. Nie orientuje się ktoś, czy gdzieś znajdę mięso (mięcho, kości, wszystko co na barf) w rozsądnej cenie (mogę dojechać do 200 km po większą ilość - mam przyczepkę i zamrażalkę, więc nie ma problemu) ?

Posted

W makro masz tanie kości cielęce, części wołowe pakowane powyżej 5 kg tez mają chyba przyzwoitą cenę (przyznam, że nie karmie BARFem tylko gotuję więc nie mam zbytnio porównania. W Malechowie są małe ubojnie, może spróbuj bezpośrednio u "producenta" ?