Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ladySwallow']Evel, to, co było pod Leclerciem, swojego czasu było przeniesione pod Zamek, jak jeszcze byłam w Lublinie - miesiąc temu na pewno. Może nadal jest?[/QUOTE]
wieki temu to na Rusałce to coś było. ale to było za poprzedniego systemu.
To ktoś wie gdzie jest TO teraz?

Posted

[quote name='panbazyl']wieki temu to na Rusałce to coś było. ale to było za poprzedniego systemu.
To ktoś wie gdzie jest TO teraz?[/QUOTE]

Mówię - jeszcze na początku czerwca ten rynek odbywał się tam na parkingu, na podzamczu.

Posted

dzięki. Pewnie i tak nie pojadę zobaczyć czy jest i co to jest (dla mnie za rano, środek nocy właściwie a poza tym nie mam czym dojechać do cywilizacji tak rano), ale jak kiedyś sobie zostanę w Lublinie na noc z piątku na sobotę to sprawdzę.

Posted

Mam pytanie do osób, które robią zakupy pod halą mirowską, czy można tam kupić takie rzeczy jak szyje z gęsi czy korpusy z kaczki? W jakiej cenie kupujecie tam ogony cielęce/wołowe?

Posted

U mnie - to co prawda nie jest pod Halą :) można kupić szyje z gęsi, strusia i kaczki (struś 10 zł, kaczka i gęś po 8 zł), skrzydła kacze (8zł), kości i kolanka cielęce (6,5 i 7 zł) i niestety drożej już baranianę, koninę, strusia, mielone śledzie i łososie...

Posted

[quote name='Hallie']Mam pytanie do osób, które robią zakupy pod halą mirowską, czy można tam kupić takie rzeczy jak szyje z gęsi czy korpusy z kaczki? W jakiej cenie kupujecie tam ogony cielęce/wołowe?[/QUOTE]
Pod HM takich rzeczy nie widziałam, w kacze i gęsie części zaopatruję się w Makro - mrożone skrzydła i szyje z gęsi były po 6zł z kawałkiem (czasem udało się taniej taniej) za kilogram, korpusy kacze też jakoś podobnie ale już nie pamiętam dokładnie. Kupowałam tam też ogromne kości wołowe, ale to raczej żeby psa zająć a nie żeby się najadł, no i minus bo w wielkich pakach..

Posted

Jeśli myślę o tym samym, to te kości w worach są wieprzowe :) niestety. Też kiedys kupiłam, a potem dopiero przeczytałam nalepkę. Chyba że jednak sa wołowe, bo ja nie spotykam. Kaczki i gęsi też kiedys kupowałam w Makro, ale już od dłuższego czasu mi sie nie udało, podobno schodzą w 2-3 dni po dostawie. Bywają również łososie po 1,5 za kg, takie kręgosłupy z głową, na tym jest dośc dużo mięsa, trzeba zapytac pracowników działu, bo w normalnej ofercie ich nie ma :)

Posted

[quote name='*Monia*']Pod HM takich rzeczy nie widziałam, w kacze i gęsie części zaopatruję się w Makro - mrożone skrzydła i szyje z gęsi były po 6zł z kawałkiem (czasem udało się taniej taniej) za kilogram, korpusy kacze też jakoś podobnie ale już nie pamiętam dokładnie. Kupowałam tam też ogromne kości wołowe, ale to raczej żeby psa zająć a nie żeby się najadł, no i minus bo w wielkich pakach..[/QUOTE]

Dzięki to muszę się wybrać do makro i popatrzeć co mają :D

Posted

[quote name='sangoma']Jeśli myślę o tym samym, to te kości w worach są wieprzowe :) niestety. Też kiedys kupiłam, a potem dopiero przeczytałam nalepkę. Chyba że jednak sa wołowe, bo ja nie spotykam. Kaczki i gęsi też kiedys kupowałam w Makro, ale już od dłuższego czasu mi sie nie udało, podobno schodzą w 2-3 dni po dostawie. Bywają również łososie po 1,5 za kg, takie kręgosłupy z głową, na tym jest dośc dużo mięsa, trzeba zapytac pracowników działu, bo w normalnej ofercie ich nie ma :)[/QUOTE]
Trafiłam na przedostatnią pakę wołowych, też błyskawicznie schodzą bo tylko raz mi się udało ;).
Dawno nie kupowałam kaczek ani gęsi, więc nie wiem, nawet nie mam kiedy pojechać.. Ale jak jeździłam kilka miesięcy temu nie było problemów z dostępnością :).
Kiedyś kupiłam łososiowe głowy, ale niezbyt mi zapach odpowiadał, rodzina na pewno by mnie wyprowadziła szybko z domu :p.

Posted

[quote name='Aysel']Słuchajcie, jeśli jest tu ktoś z Bialegostoku i potrzebuje barfu to ja z taką sprawą:
Otóż mamy w Suwałkach przedstawicielkę barfu primexa. Sklepy zoologiczne w Białymstoku olewają ją i nie chcą kupować bo sądzą, że się nie sprzeda (nie wiedzieć czemu...).
Ja osobiście zamawiam u tej Pani jakieśtam ilości typu 7-8 kg, ale to jest mało, żeby owa Pani goniła z Suwałk do Białegostoku żeby przywieźć mi dostawę.
Jeśli ktoś byłby chętny do 'wspólnego' zamówienia to proszę do mnie pisać na gg: 1625025 lub na maila ([email protected]).
To dość pilne, bo niedługo chciałabym zamówić (kończy mi się powoli mięsko).

A apropo mięsa - są różne rodzaje, i jest bardzo dobrej jakości. Toleruje je mój pies z alergią i druga alergiczka na antybiotyki w drobiu - tuu w ogóle nie ma objawów alergii to znaczy że mięso najwyraźniej z dobrego źródła.
Ofertę można znaleźć na necie. Jak coś to pytać.

Nie wiem czy to dobry dział, ale do białostockiego wątku mało kto zagląda.[/QUOTE]

pisałam do Ciebie na gg jednak nie odpisałaś mi, może szybciej odczytasz tą wiadomość tutaj. jeśli to jest jeszcze aktualne to mogłabym się dołączyć do zamówienia :)

Posted

[quote name='Journey'][B]Monia[/B], gdzie zaopatrujesz się w mięso? Znasz w Warszawie jakąś godną polecenia hurtownię?[/QUOTE]
Zanim się przeprowadziłam kupowałam przy Hali Mirowskiej większość kości, później w Makro zaczęłam kupować gęsie, kacze części i podroby, a teraz zamówiłam ze strony [URL="http://www.sklep.miesodlapsow.pl/category/AS-POL,b.html"]Aspolu[/URL] bo nie mam samochodu i nie mam nawet kiedy iść na jakiekolwiek zakupy - dowożą do domu i nie muszę nigdzie biegać, wszystko ładnie zamrożone dotarło ;). W każdym miejscu coś innego jest tańsze, więc jeśli duże ilości to trochę się trzeba nachodzić/najeździć.

Posted

Czy ktoś się orientuje, gdzie w krakowie można kupić ( najlepiej) zamrożone, zmielone mięso dla psów (najlepiej z kośćmi/chrząstkami)?
Bo wygląda na to, że mój pies w końcu znalazł coś, co chce jeść. Byleby właśnie zmielone, bo tak normalnie, to się kosteczek gryźć nie chce. A filetami przecież go karmić nie będę! :D I jeszcze najlepiej, żeby można było zakupić nie w ilościach hurtowych tak jak w sklepach internetowych, bo zamrażalnik mam ograniczony :)

Posted

I byłam dziś w makro. Kupiłam szyje gęsie, korpusy kacze i po paczce serc jednych i drugich. Ale mają jeszcze wątroby i żołądki kacze tyle, że te są droższe. Koście cielęcych i wołowych dużo też było. Fajne były ogony wołowe, ale już bardzo drogie, choć mięsa na nich sporo było, ale na bazarze swoim mamy cielęce, więc nie kupowałam. Najfajniejsze te szyje i super ich cena :D

Posted

Tak, szyje są świetne i moim kundlom bardzo do gustu przypadły ;). A po ile teraz są? Dawno nie kupowałam i skleroza wymazała z pamięci cenę :roll:. Po skrzydła, szyje i serca muszę się w końcu wybrać...

Posted

[quote name='Atthis']Czy ktoś się orientuje, gdzie w krakowie można kupić ( najlepiej) zamrożone, zmielone mięso dla psów (najlepiej z kośćmi/chrząstkami)?
Bo wygląda na to, że mój pies w końcu znalazł coś, co chce jeść. Byleby właśnie zmielone, bo tak normalnie, to się kosteczek gryźć nie chce. A filetami przecież go karmić nie będę! :D I jeszcze najlepiej, żeby można było zakupić nie w ilościach hurtowych tak jak w sklepach internetowych, bo zamrażalnik mam ograniczony :)[/QUOTE]

Witaj!
Dostałam na próbę od znajomej zamrożoną paczkę 2,5 kg zmielonej wołowiny z chrząstkami - dla psa i dla mnie, rewelacja!!!
Sklep w Katowicach, jest również internetowy! Podaję linka:
[URL]http://www.sklep.miesodlapsow.pl/[/URL]
Gdyby się skrzyknąć w Krakowie,to można zamawiać za jedną opłatą kurierską:razz:
Jedna "paczka" to 4 bloki po 2,5 kg za cenę 35,-
Do tego dochodzi niestety transport.

Posted

Monia ja kupowałam dziś po 2,93zł ale to była jakaś promocja na te, ale były jeszcze drugie za 3 z kawałkiem. Jak dla mnie to super cena. Wszystkiego było dużo, więc chyba nie mam wielkiego problemu z dostaniem. Ja już wiem, że będę się tam zaopatrywać :D

Posted

[quote name='Hallie']Monia ja kupowałam dziś po 2,93zł ale to była jakaś promocja na te, ale były jeszcze drugie za 3 z kawałkiem. Jak dla mnie to super cena. Wszystkiego było dużo, więc chyba nie mam wielkiego problemu z dostaniem. Ja już wiem, że będę się tam zaopatrywać :D[/QUOTE]
To rzeczywiście tanio :-o. Koniecznie muszę zaplanować wycieczkę choćbym miała po nocy z 10-cioma kilogramami mięcha piechotą wracać :evil_lol:

Posted

Tanio, tanio, tylko jeden mankament, że ważność do końca listopada tego roku, nie wiem jak te drugie. I radzę uważać w kasie, bo dziś była cena 5.75 ale oczywiście zwrócili różnicę, tylko trzeba było zauważyć. Ja wzięłam tylko 3 kg niestety bo nie mam jeszcze zamrażarki dla psów, a w normalnej ledwo dzisiejsze zakupy upchałam.

Posted

byłam teraz za Krakowem okolice Bochni Gdowa dokładnie Łapanów Wolica (może ktoś z Was będzie wiedział) mój wujek pracuje w jakiejś ubojni mięsa i tam są bardzo tanie mięska dla psów, np za kurze łapki za 1kg chcą tylko 60gr sama przez tydzień karmiłam tym moje psy i ciotka cały czas karmi tym mięsem swoje psy i są w bardzo dobrych formach. Gdyby ktoś był zainteresowany to zapytam dokładnie wujka jak ta wioska się nazywa

Posted

[quote name='kajaa21']byłam teraz [B]za Krakowem okolice Bochni Gdowa dokładnie Łapanów Wolica[/B] (może ktoś z Was będzie wiedział) mój wujek pracuje w jakiejś ubojni mięsa i tam są bardzo tanie mięska dla psów, np za kurze łapki za 1kg chcą tylko 60gr sama przez tydzień karmiłam tym moje psy i ciotka cały czas karmi tym mięsem swoje psy i są w bardzo dobrych formach. Gdyby ktoś był zainteresowany to zapytam dokładnie wujka jak ta wioska się nazywa[/QUOTE]

Kaja!
Zapytaj,zapytaj;) Dziewczyny z Krakowa powinny być zainteresowane:razz:
A te okolice to dobrze zna Foksia i Dżekuś, bo tam gdzieś jedźi do pracy!
To mogłaby za kuriera robić:evil_lol: