Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']Podnoszę biedaczka.
Jeszcze nie przeczytałam wątku, ale to nadrobię.
Nie wiem jakie piesek ma warunki w schronisku, ale czy nie potzreba go stamtąd wyciągnąć ? Była przecież pomoc oferowana na innego katowickiego pieska Miśka.

...na razie podnoszę!:loveu::loveu::loveu:

Posted

__Lara napisał(a):
Tak Agato, myślałam o tym, ale wciąż brakuje mi na to czasu :-(

Co do zdjęć to niestety nie da się więcej zrobić, w schronie nie ma jeszcze wolontariatu i nie godzą się na więcej zdjęć, zwłaszcza jakichś super, np. w plenerze - psa nie można wziąć poza teren schroniska :(

Co do allegro to psiak ma allegro, ale tylko zwykłe. Fajnie jakby miał wyróżnione, ale na to potrzebna jest kasa :(

No i fajnie by było jakby miał ogłoszenie na cafeanimal, może akurat wydrukowaliby go w metrze.

Jakie to jest irytujące, że nie można zabrać psa poza schronisko, by zrobić mu zdjęcia, mające zwiększyć jego szanse na dom.... Kompletnie nie rozumiem kompletnie braku takiej zgody. No, ale nieważne.

Piesio jest śliczny. Strasznie mi go szkoda, tym bardziej, że jak przeczytałam w związku z brakiem wolontariatu nawet uzyskanie zwykłych danych o psie jest utrudnione. Wyróżnione allegro o ile się nie mylę kosztuje 12 zł. Chciałabym przelać na ten cel pieniążki i teraz nie wiem ... Tobie Laro, tak? Jeśli tak to proszę podaj nr konta a zaraz zrobię przelew.

Posted

Ooooo, ile cioteczek Lara tu ściągnęła! :multi: Teraz, Verterku, nie zginiesz!

Dziewczyny, która go ogłosi na cafeanimal? I alegratkę. Chętnie zapłacę za wyróżnioną, bo to zdaje się telefonicznie się robi.

A te zdjęcia zza krat nie są takie złe. Za serducho chwytają!

Posted

zaglądam i podnoszę wysoko

psiak faktycznie ładny, ale nieufny i w tym jego problem

co do wolontariatu to dobrze ,że chociaż zdjęcia za kratami można robić
w Mysłowicach nawet tego nie wolno a jak próbujesz to cię chcą ze schronu wywalić:angryy:
nasze psy nawet takiej szansy nie dostają:shake:

Posted

O matko .... :shake:
Zgadzam się a Ada-Jeje .....
W górę psiulku po Dt i nowe życie .....
Każdy ma w życiu momenty zwrotne i przełomowe wyjdziesz z tego ....

Posted

Obawiam sie ze jak psiak zostanie wyadoptowany ze schroniska to napewno do niego wroci :-( ten pies powinienin w pierwszej kolejnosci znalezc DT zeby mogl zaufac znow czlowiekowi, wiedza przecietnego Kowalskiego to za malo dla tej biedy.

Posted

WITAM PSINKE!
MOZE NALEZALOBY DAC JAKIES OGLOSZENIE ZACHECAJACE DO STWORZENIA WOLONTARIATU W MIEJSCOWOSCIACH W KTORYCH GO BARKUJE PRZECIEZ WSZEDZIE SA LUDZIE O DOBRYCH WRAZLIWYCH SERCACH.
fioletka

Posted

Leyla napisał(a):
cuuudeńko dobkowate trochę:-o szukam mu juz domku. Może ktoś umie zrobić plakacik? ja nie umiem:shake: Przydałby sie to podrukuję i porozwieszam. Dam TZ -owi do pracy to porozsyła

też mi się zdawało, że coś z dobka w nim siedzi:evil_lol:

Posted

cuuudeńko dobkowate trochę:-o szukam mu juz domku. Może ktoś umie zrobić plakacik? ja nie umiem:shake: Przydałby sie to podrukuję i porozwieszam. Dam TZ -owi do pracy to porozsyła

Posted

Leyla napisał(a):

Dziękuję :loveu: strasznie dziękuję cioteczki za to, że tak tłumnie tu przbyłyście, że moja prośba zajrzenia na wątek tego biedaka spotkała się z Waszym odzewem :loveu: kochane jesteście :loveu: z Wami wreszcie ten wątek ożył :loveu: co dwie głowy to nie jedna :D

A więc tak... ktoś pisał, że przeleje pieniążki na wyróżnione allegro, to ja zaraz tej osobie podam mój nr konta ;) no i wystawiam pieskowi allegro właśnie takie :loveu: dziękuję :loveu:

Co do zdjęć i w ogóle wolontariatu w katowickim schronie. Nie jest tak źle: na dzień dzisiejszy lada moment ruszy wolontariat - dzięki ogromnje pracy Fundacji SOS dla Zwierząt z Dąbrowy Górniczej na czele z amikat i jotką :loveu: to dzięki nim powstanie :) tyle lat o to walczyły, a na przeszkodzie stał Urzą Miasta... ale wkrótce się to zmieni :)

A co do zdjęć... nie można psa zabrać poza schron, bo jeszcze nie ma wolontariatu, lada moment będzie, no ale narazie nie ma. A zdjęcia są jakie są, bo tylko raz jest psiak wyprowadzany do zdjęcia, zdjęcia robi maciaszek, której narazie jako jedynej ufają w schronie (póki nie ma wolontariatu). Więcej razy psiak nie jest już wyprowadzany do zdjęć z boksu, można robić zdjęć zza krat. Jest to też podyktowane tym, że jak psiak siedzi z kilkoma psami w boksie to wyciągnięcie go skutkuje tym, że jak wraca z powrotem do boksu to inne psy się na niego rzucają :( bo po prostu są zazdrosne, dlatego dla biedaka jest to niebezpieczne.

Fajnie jakby się znalazł dt żeby go trochę zresocjalizować... maciaszek pisała, że on jest taki przestraszony w boksie, jak wyjdzie to jest zupełnie inny! Więc może tak źle z nim nie jest, po prostu przebywanie w boksie źle dla niego działa, dlatego czym szybciej znajdzie się dom tym lepiej.

Cioteczki, dzięki, że tu jesteście :loveu:

Posted

Asia_Klero napisał(a):
potrzeba wiecej fotek i informacji...trzeba porozsylac watek no i podstawa sa ogloszenia i allegro!...bez tego ani rusz:roll:

Psiak już ma ogłoszenia i narazie allegro zwykłe, zaraz wystawię mu allegro wyróżnione ;)

Posted

maciaszek napisał(a):
Maciaszek pisała, że w boksie to on agresora zgrywa i jakby tam rękę włożyć to pewnie by chapnął ostrzegawczo. A wyprowadzony się uspokaja i jest całkiem normalnym psem. To tak gwoli wyjaśnienia :).

O to mi właśnie chodziło :p

Posted

__Lara napisał(a):
Fajnie jakby się znalazł dt żeby go trochę zresocjalizować... maciaszek pisała, że on jest taki przestraszony w boksie, jak wyjdzie to jest zupełnie inny!
Maciaszek pisała, że w boksie to on agresora zgrywa i jakby tam rękę włożyć to pewnie by chapnął ostrzegawczo. A wyprowadzony się uspokaja i jest całkiem normalnym psem. To tak gwoli wyjaśnienia :).

Posted

"Więcej razy psiak nie jest już wyprowadzany do zdjęć z boksu, można robić zdjęć zza krat. Jest to też podyktowane tym, że jak psiak siedzi z kilkoma psami w boksie to wyciągnięcie go skutkuje tym, że jak wraca z powrotem do boksu to inne psy się na niego rzucają :( bo po prostu są zazdrosne, dlatego dla biedaka jest to niebezpieczne."

Nie pomyślałam o tym... Biedne psiaczki :-(

12 zł właśnie przelałam. W poniedziałek powinny zostać zaksięgowane na koncie. Mocno trzymam kciuki za Vertera :)

Posted

to zabiera sie wszystkie psy:roll:albo wchodzi sie do boksu tak zeby inne sie na niego nie rzucily.jesli psiak w takim stanie zostanie zamkniety w boksie i nikt sie nim nie zajmie to juz niegdy nie bedzie chcial konatktu z czlowiekiem zdziczeje i nei bedzie sie dalo do niego podejsc i bedzie mu grozilo uspanie...