Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
U megii1 ? A to pierwsze słyszę.

Nie wiem gdzie jest aż 20 kojców.
Ale np. u Murki czy w Brodnicy jest kilka.

U jamora jest 20 boksów...
Z tego co pisze...

Na poprzedniej stronie Agata51 (:loveu:) podała 4 linki do hotelików...
Wsrod nich jest megii1...

Aczkolwiek jeszcze nie było tam żadnego psa, wiec nie można by było niczyjej opinii posłuchac...:roll:

• Replies 954
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bumiś jest bardzo skoczny to być może pokonuje nad, U nas w schronie ma boks z dachem w każdym razie, ale skoro uciekł już kiedyś od jakichś ludzi gdy go wzięli ze schronu to znaczy że sprytny jest chłopak:p:p ale może z wiekiem przestał już być takim jumperem:p w boksie wprawdzie nadal bardzo skacze i na spacerze też ciągnie konkretnie, ale jak chciałam z nim pobiegać to nie był zachwycony:)

Posted

sama bym uciekła z takiego domu w jakim był Bumek :roll:
jak go wzieli i przypieli łańcuchem do budy, to się nie dziwię że uciekł i za dwa dni czekał z zerwanym łańcuchem pod schroniskiem

jak pójdzie do dobrych ludzi to nigdzie nie ucieknie - jestem tego pewna! :lol:

Posted

agata51 napisał(a):
Wpiszcie Bumka na listę do Ani - cóż to szkodzi! Ona nowe kojce szykuje. U Murki i Wiosny kolejki są dłuższe, niestety.

Ja wczoraj wpisywalam do Ani (z Brodnicy) Ariela z Rudy i byl 7. Ania mówi, ze pewnie trafiłby do niej pod koniec wakacji. Wpiszcie Bumcia, może szybko zleci, a u Ani byłby super wybiegany i bezpieczny zarazem :-)

Posted

piechcia15 napisał(a):
Bumiś w hoteliku to świetny pomysł tylko on nie toleruje innych psów więc trzeba dać go tam gdzie byłby sam:( no i konkretne ogrodzenie aby nie dał dyla:p:cool3::cool3:

Do jakiego stopnia on nie toleruje innych psów? Napisz coś więcej. Bo trudno będzie o osobny hotelik dla niego. :evil_lol:

Posted

modliszka84 napisał(a):
sama bym uciekła z takiego domu w jakim był Bumek :roll:
jak go wzieli i przypieli łańcuchem do budy, to się nie dziwię że uciekł i za dwa dni czekał z zerwanym łańcuchem pod schroniskiem

jak pójdzie do dobrych ludzi to nigdzie nie ucieknie - jestem tego pewna! :lol:

Oj tak nie było modliszko bo akurat ten domek jego znałam.
On ucieka pod i nad, potrafi chodzic po siadce jak kot.
Poszed do adopcji do domku z ogrodem. Miał mieszkać co prawda w budzie ale u ludzi kochających psy i napewno miałby b, dobrze. Jednak ciagle im uciekał WIelokrotnie odbierali go z samego schroniska. Wec zroibli mu kojec b. wysoki by go zamykać jak beda w pracy -uciekał. Zadaszyli go ale chyba słabo bo przecisnal sie i uciekł. Wiec zapinali go na łancuch w kojcu na czas ich nieobecnosci ale to pomoglo tez na krotki czas. Wiec odpuscili...

Ci ludzie mają obecnie tytuowaną hodowle owczarków belgijskich.

Posted

Jak się mógł przecisnąć skoro kojec zadaszony był ? Górą ? To co on latać potrafi ?
Może po prostu Bumerang się tam źle czuł, był niewybiegany i dlatego uciekał.

Posted

trudno powiedzieć do jakiego stopnia on nie toleruje, trzeba by to sprawdzić, tylko niech pogoda zrobi się łaskawsza
ale to jego przechodzenie to faktycznie poważny problem, chyba że ogrodzenie musi byc murowane, a może teraz jak jest już starszy, grubszy to nie będzie mu się chciało takich ucieczek;/

Posted

No moze za dobrze tego nie zrobili takie prowizoryczne bylo zadaszenie z czasem mialo byc porzadne no ale sie poddali. Być moze mu nie pasowało tym bardziej ze nie byl jedynym psem.
W kazdym razie tragedii nie miał.

Mysle ze moglby isc do bloków.
Zreszta tak jak mówi piechcia -troszke juz latek ma wiec nie w glowie mu takie wygłupy :D

Posted

Madzik77 napisał(a):
Oj tak nie było modliszko bo akurat ten domek jego znałam.
On ucieka pod i nad, potrafi chodzic po siadce jak kot.
Poszed do adopcji do domku z ogrodem. Miał mieszkać co prawda w budzie ale u ludzi kochających psy i napewno miałby b, dobrze. Jednak ciagle im uciekał WIelokrotnie odbierali go z samego schroniska. Wec zroibli mu kojec b. wysoki by go zamykać jak beda w pracy -uciekał. Zadaszyli go ale chyba słabo bo przecisnal sie i uciekł. Wiec zapinali go na łancuch w kojcu na czas ich nieobecnosci ale to pomoglo tez na krotki czas. Wiec odpuscili...

Ci ludzie mają obecnie tytuowaną hodowle owczarków belgijskich.

jestes pewna że mówimy i tym samym psie?
bo to było z 4-5 lat temu

Posted

no więc moje drogie mam odpowiedź na swoje słowa, że ani wiek ani waga nie ma wpływu na spryt Bumeranga!!

dziś wyrwał drzwi z zawiasów w swoim boksie!! :crazyeye::crazyeye: Byłam wtedy wschronie robiąc "obchód" i dziwie sie czemu taki jazgot jest...a tu pan Bumiś biega sobie zadowolony i czeka na spacer przy furtce:)
Co dziwne nie było widać którędy wyszedł, bo drzwi się zamknęły,ale jak je dotknęłam to zostały mi w ręku :p:p czyli facet dośc kreatywny jest i czasu nie marnuje na myślenie tylko działa:p:p

on się nadaje tylko do bloków!! i w dodatku przyszły pan musi być maratończykiem :p:pczy nie za duże wymagania stawiam:eviltong::eviltong:

Posted

A jak sprawa z hotelikiem...?
Jakie mamy deklaracje.?
I czy jest już gdzieś na liste wpisany.?

Jak dla mnie to bardzo dobrym rozwiazaniem byłby pobyt Marcela u mortikii... Ja o niej zupełnie zapomniałam wcześniej :oops:
Mortikia ma chyba 3 haszczaki - a jak wiadomo jest to rasa, która specjalizuje się w ucieczkach i nadaje się dla "maratończyków" (jak to pięknie Magda nazwała :loveu:)...

Wiec może warto sie z nią skontaktowac.?
Wydaje mi sie, że Bumi mógłby sie tam porządnie wybiegac, a jednocześnie miałby takie indywidualne podejscie - hotelik jest stosunkowo mały :lol:

Pzdr.

Posted

Piechcia, w blokach też drzwi są na zawiasach! :evil_lol:

Ładnych rzeczy ja się dowiaduję, Bumku! :mad: Uspokój się, potworze, bo do psiego zaprzęgu trafisz!

Posted

modliszka84 napisał(a):
jestes pewna że mówimy i tym samym psie?
bo to było z 4-5 lat temu

Na 200% mieli wtedy Bumeranga i mogło to być 4-5 lat temu albo i wiecej...
ale nie wiem czy np po tym jak zrezygnowali już z niego ktoś inny go jeszcze nie adoptował...

Ja wiem ze dla nas najlepszy to dom gdzie psy spią w łóżeczkach ale naprawde straszniej krzywdy pies u nich nie miał bo człowiek ktory kocha ziwerzeta krzywdy nigdy nie zrobi.

Ja tez uważam ze tylko bloki.
Ale co zabawne w nim jest to on SAM wracał do schroniska. Sam zawsze odnajdywał drogę:-o to jest naprawde madry i bystry pies.

Posted

Wszystko super, tylko powiedzcie mi, kto weźmie tak DUŻEGO psa, który zna tylko podwórko i schronisko i pewnie żadnych 'domowych' zasad do mieszkania?:shake: To na prawdę jakiś cud byłby potrzebny...

Posted

Kasiu cuda sie zdarzają
Pamietasz jak pisałam o psie co błakał się po Piątkowisku na wątku PAbianickim?
Duzy pies, podworkowy....
Mieszka w blokach wraz z dobermanką, dzien w dzień chodzi na 2h spacery po łąkach. Na poczatku to nawet po schodach chodzić nie potrafił (wnosili go) i miał lęk zamknietych pomieszczen, sikał do kwiatków i zjadł poł domu.
Teraz jest tam juz jakies 3 tygodnie. Je niszczy, zachowuje czystość, biega po schodach i jest niesamowicie madry i grzeczny psiak.....

Trzymajmy kciuki za taki cud i dla Bumeranga.
Bo jak sie zdazy to napewno rozkocha wszystkich bo trzeba mieć niezły łepek by z tylu miejsc uciec :)

Posted

Madzik77 napisał(a):

(...)
Trzymajmy kciuki za taki cud i dla Bumeranga.
Bo jak sie zdazy to napewno rozkocha wszystkich bo trzeba mieć niezły łepek by z tylu miejsc uciec :)

Trzymać kciuki mocno będziemy ;)

Posted

ok dzięki bardzo ale chyba lepiej zrobię wyróżnione, a nie to na pierwszą stronę kategorii bo to wcale efektu nie przyniosło, tyle samo oglądanych było i ani ciut więcej a kasę niepotrzebnie zeżarło :( to najwyżej te 5zł zostanie na następne jakieś wyróżnianie

Posted

piechcia15 napisał(a):
ok dzięki bardzo ale chyba lepiej zrobię wyróżnione, a nie to na pierwszą stronę kategorii bo to wcale efektu nie przyniosło, tyle samo oglądanych było i ani ciut więcej a kasę niepotrzebnie zeżarło :( to najwyżej te 5zł zostanie na następne jakieś wyróżnianie

Magda a jakie ty robisz wyróżnienie ze tak dużo ci wychodzi?:-o Ja jak wyróżniam to płace jakieś 13zł...

Posted

tak to robiłam to zwykłe wyróżnienie za 12 zł,a le teraz raz jedyny zrobiłam mu takie lepsze (podobno) jako pierwszy na stronie kategorii, ale to nie przyniosło skutku a drogie było bo właśnie 29zł;/ więc wracamy do punktu wyjścia i zrobimy normalne wyróżnienia