Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 954
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przez jedną sekundę pokazali naszą sabę w Teleekspresie w TVP1, a w TVP Łódź jest tylko urywek Agi z Pit bullka Sambą i jedno zdanie kierownika i oba reportaże oglądałam w necie
TVP.INFO

TVP ŁÓDŹ

a dzisiaj pewnie cały reportaż będzie w Pabianickiej telewizji Pro-Mok, może okroją do 3 minut i tyle :(

Posted

Cóż chłopak należy widać do tych "pechowych".Jako kopia mojego Rolfa ( i z charakteru,który znam co prawda tylko z opisu,i z wyglądu)byłby chlubą każdego domku,tylko, że te domki o tym nie wiedzą.Trzeba chyba rozpocząć intensywniejszą kampanię reklamową.Zwłaszcza,że idzie zima.

Posted

przekażę prośbę do naszej cudotwórczyni tekstowej :D aczkolwiek w tych ucieczkach jego urok, ale wiem wiem to odstrasza. Musze przyznać że te wyróżnienia znacznie zwiększają jego oglądalność. Każda 14 dniowa aukcja kończy sie ok 1000 wejść.

Posted

[quote name='piechcia15']przekażę prośbę do naszej cudotwórczyni tekstowej :D aczkolwiek w tych ucieczkach jego urok, ale wiem wiem to odstrasza. Musze przyznać że te wyróżnienia znacznie zwiększają jego oglądalność. Każda 14 dniowa aukcja kończy sie ok 1000 wejść.

piechcia, może znów trzeba coś wyróżnić?

Posted

Z opóźnieniem, ale jest;)

BUMIŚ - pies, który nie poznał prawdziwego życia.

Czy wyobrażasz sobie życie, w którym istnieją dla Ciebie tylko cztery ściany? Życie bez przyjaciół, rodziny, w zamknięciu i samotności? Ile cierpienia i bólu musi znieść istota, która od lat nie jest w stanie zapewnić sobie podstawowych potrzeb ruchu, miłości, zabawy. Takie ‘życie’ od prawie 7 lat wiedzie Bumiś – duży pies w typie sznaucera.

Bumiś nie ma szczęścia. Jedyne, co pamięta, to schroniskowe kraty, hałas, nieszczęścia. Przebywanie w małym boksie, w którym nie da się nawet rozprostować kości, rodzi frustrację. Ta z kolei zazwyczaj przeobraża się w depresję bądź nadpobudliwość. Na szczęście Bumiś od pewnego czasu wychodzi raz na 2 tygodnie na spacer. Niby rzadko lecz dla niego znaczy wiele. Ma okazję poczuć trawę pod łapkami zamiast betonu, zobaczyć coś więcej, niż sąsiada niedoli. Bumiś coraz lepiej radzi sobie na smyczy, jest ciekawy świata. To pies łagodny i towarzyski, bardzo pojętny, szybko się uczy. Lubi pieszczoty, smakołyki.

Bumiś to pies wyjątkowy, dlatego potrzebuje wyjątkowego domu. Takiego, w którym nie będzie innych zwierząt, z dobrze ogrodzonym ogródkiem ponieważ Bumiś jest skoczny i z łatwością pokona przeciętne ogrodzenie. Ma ok. 8 lat, jest wykastrowany.

Bumiś za swój dom, uważa schronisko. Bo nie zna innego… Czy pokażesz mu, co to prawdziwa rodzina, miłość? Dasz mu szansę, na lepsze życie? Jego los zależy od Ciebie. Nie skazuj go na dożywocie i śmierć w schronisku. Pozwól mu poznać smak życia, jaki wiedzie pies u boku kochającego właściciela.

Posted

jak zwykle pięne:) zaraz podmienię, próbowałam mu nawet dzisiaj robić NOWE fotki na spacerze ale niestety :) jego ADHD nam na to nie pozwoliło:) ależ on był dzisiaj cudowny na spacerze, wylewny. Podskakiwał, cieszył się, lizał mnie po rękach. O n przeszedł jakąs odmianę!!

BŁAGAM NA KOLANACH...O DT DLA TYCH OKRUSZKÓW!! ONE MAJĄ 2 TYGODNIE!!! ;(
http://www.dogomania.pl/forum/f1159/pabianice-suka-2-tyg-szczeniaki-dt-smierc-blagam-o-pomoc-148833/#post13152423