Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Witaj, Yorijko! Oj, cudny on jest jak... no, jak czarny nochal! Tylko jakoś domki nie chcą się po niego w kolejce ustawiać...

co się odwlecze to nieuciecze.... :-) trzymam kciuki nieustająco już teraz

• Replies 954
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piechcia15 napisał(a):
Wczoraj Bumiś wraz ze swoja małżonką byli na spacerku:) ale ona trzyma go w garści:) rozsypały mi się smakołyki i taa sucz nie pozwoliła mu zjeść ani pół:)

Od razu z małżonką! A co, ślub brali? Bumek, ty babom nie ufaj - wredne są, suki jedne. Teraz smakołyków ci żałuje, a za chwilę do domku czmychnie i nawet się nie obejrzy za tobą. Bądź mężczyzną, nie daj sobie w kaszę dmuchać!

Posted

ojj ciężko dyszy jak nie wiek co, tym bardziej że u niego długo jest słońce:( ale boksy sa kilka razy dziennie polewane wodą, więc jakoś da radę, w końcu to już tyle lat sobie radzi...weteran

Posted

dziś Bumerang zaliczył obowiązkową kąpiel, bo było nieziemsko gorąco!!! chyba 500st?? Nie miał siły nawet wariować, siedział w cieniu i michy z wodą pilnował:)

pobiegać??eee niee lepiej zostanę przy misce:)

nie wiem czy widać, ale w tej "jego" misce wcale wody nie ma bo...jest obok:) ten złośliwiec wylewał ją za każdym razem jak tylko odwróciłam się plecami:) pastwił sie nad biedną niczemu winna miską:):diabloti:

może głupio to zabrzmi ale schronisko mu służy, sierść ma piękną lśniącą, wogóle nie linieje. Inne psy jak się na mokro pogłaszcze to tony sierści zostają, a u niego...pojedyncze sztuki. Aha no i standardowo gdy juz sie wybiegał i zmęczył stanął przy frutce i wzrok na mnie "no idziemy już"?:diabloti:

aha
no i nabił mi niezłego guza na czole:( mam śliwę jak ta lala. Zaprowadziłam ich do bosku i chciałam suni poluźnić obrożę, a że Bumiś wylewny w uczuciach to podskoczył całą swą "skromną" masą centralnie w moje czoło:) a że paszczę miał otwartą to dostałam zębem:) oo i taki był koniec spaceru:)

Posted

"Moja woda? Moja! Mogę z nią robić, co mi się żywnie podoba. Wara od mojej miski :mad:"

piechcia, sprawdziłaś, czy nie obruszyłaś mu tego zęba swoim czołem? Musisz uważać - ty wiesz, ile implant kosztuje

Eh, żeby łódzkie psy miały choć w połowie tak dobrze jak wasze, pabianickie.... Domków nie trzeba by było szukać ;)

Cudny jesteś, Bumku. A uszka masz takie jak Mixer. Tylko w nieco lepszym stanie.

Posted

Agato - implanty mówisz
moje Metro nie ma zęba - albo może i dwóch
implanty ...

a może kastratom implanty też zalecasz - tyle że w tym przypadku od d... strony?

Posted

Mam wykupione jeszcze dwa pakiety ogłoszeń u Zuzy. Jeden przeznacze dla Bumka. iBum... iBum
Tylko prośba:
dajcie mi jakiś tekst i zdjęcia na maila a ja je poślę dalej
W pracy czasowo nie wyrobię przegladnąć wątku a w domu internet mam wybitnie slaby

A jak jest z jego allegro? ma w tej chwili czy nie bardzo?
Zrobilabym i allegro

A co z pomyslem hoteliku dla niego? Gdzieś tam w 2009 był taki pomysl, były pierwsze deklaracje... dlaczego to nie wypalilo?
finanse czy inny powód?

da ktoś radę zrobić materiał do ogloszeń?

Posted

Bumiś ma allegro cały czas i to nawet wyróżnione, ale bez odzewu:(
oto tekst jaki ma:
"Czy wyobrażasz sobie życie, w którym istnieją dla Ciebie tylko cztery ściany? Życie bez przyjaciół, rodziny, w zamknięciu i samotności? Ile cierpienia i bólu musi znieść istota, która od lat nie jest w stanie zapewnić sobie podstawowych potrzeb ruchu, miłości, zabawy. Takie ‘życie’ od prawie 7 lat wiedzie Bumiś – duży pies w typie sznaucera.

Bumiś nie ma szczęścia. Jedyne, co pamięta, to schroniskowe kraty, hałas, nieszczęścia. Przebywanie w małym boksie, w którym nie da się nawet rozprostować kości, rodzi frustrację. Ta z kolei zazwyczaj przeobraża się w depresję bądź nadpobudliwość. Na szczęście Bumiś od pewnego czasu wychodzi raz na tydzień na spacer. Niby rzadko lecz dla niego znaczy wiele. Ma okazję poczuć trawę pod łapkami zamiast betonu, zobaczyć coś więcej, niż sąsiada niedoli. Bumiś coraz lepiej radzi sobie na smyczy, jest ciekawy świata. To pies łagodny i towarzyski, bardzo pojętny, szybko się uczy. Lubi pieszczoty, smakołyki, jest wesoły i wylewny w uczuciach.

Bumiś to pies wyjątkowy, dlatego potrzebuje wyjątkowego domu. Takiego, w którym nie będzie innych zwierząt, z dobrze ogrodzonym ogródkiem ponieważ Bumiś jest skoczny i z łatwością pokona przeciętne ogrodzenie. Ma ok. 8 lat, jest wykastrowany.

Bumiś za swój dom, uważa schronisko. Bo nie zna innego… Czy pokażesz mu, co to prawdziwa rodzina, miłość? Dasz mu szansę, na lepsze życie? Jego los zależy od Ciebie. Nie skazuj go na dożywocie i śmierć w schronisku. Pozwól mu poznać smak życia, jaki wiedzie pies u boku kochającego właściciela.
[FONT=&quot] Jeśli nie możesz adoptować Bumisia pomóż w zbiórce pieniędzy na płatny hotel...dorzuć piątaka. Dla ciebie to tylko 5zł, a dla niego AŻ 5zł!! Napisz do mnie, a podam nr konta"

a zdjęcia masz na pierwszej stronie
[/FONT]

Posted

Yorijko, z mojej obecności to Bolek skorzystał (przynajmniej ty tak twierdziłaś). Domek Kozaka to twoja zasługa ( i jeszcze jakiejś ciotki, nie pamiętam której - Panca? - szalałyście ostro). A z hotelikiem dla Bumka chyba ja zawaliłam. Miałam tu ściągnąć ciotki, ale wciąż jakiś pies był bardziej potrzebujący - a to pogryziony, a to łysy, a to zagłodzony prawie na śmierć. Miałam opory, żeby raz w miesiącu prosić dziewczyny o pomoc. Psów jest od cholery, a kieszenie coraz bardziej puste. A Bumek ma to szczęście, że jest w pabianickim schronisku (to jedno z niewielu takich miejsc, którego nigdy nie nazwałabym schronem - jeśli chodzi np. o łódzkie, nie mam skrupułów). Miasto nieduże (ale jakie piękne i sercu miłe - w końcu tkwię tam korzeniami od dziada - od pradziada to już chyba nie), więc wolontariuszek niewiele, ale te co są, to anioły prawdziwe (chociaż wśród tych aniołów jest także pewna modliszka ) Yorijko, czarnych nochali w potrzebie jest tyle, że nie ogarniemy. Chyba że postawimy na Bumka. Brakowało mi ciebie.

Posted

ciociu Agato za tak ciepłe słowa bardzo dziękujemy:*:* modliszka pewnie też podziękuje jak się zjawi:)
myślę że sytuacja Bumka nie jest tragiczna w porównaniu z innymi psami. Można by wyciągnąć go ze schronu ale pod warunkiem, że będzie 100% stałych deklaracji. Ale w jego przypadku trzeba się liczyć z tym że, to brutalne, ale to może być hotel dożywotni. I czy ludzie będą płacili tyle lat?może to brzmi brutalnie, ale wszystko trzeba brac pod uwagę jeśli w grę wchodzą dobro zwierzaka i pieniądze. Możemy ponowić szukanie kasy, ale teraz są wakacje, wakacyjnych ofiar bardzo duzo, nie wiem czy by się uzbierało.

Posted

ciociu Agato - moje ego wzniosło się pod sam sufit :evil_lol:
dzięki :loveu:

a na poważnie - Bumek to pies z nadłuższym stażem, no i nie ma co ukrywać, że lat mu nie ubywa... on pewnie przyzwyczaił się do takiej sytuacji, bo już chyba dawno zapomniał, że można mieć dom. Zawsze będą inne, bardziej potrzebujące - choćby te, które dopiero co straciły ciepła kanapę i znalazły się w betonowym boksie...
Boję się tylko, czy któregoś dnia nie będzie za późno....

Posted

Oj tak, Bumiś dobrze się u nas czuje, jako jeden z nielicznych chyba. Sam z uśmiechem na pysku wraca do boksu.... Marzy mi się dla niego dobry dom, stały, na ostatnie lata. Myślę, że to właśnie to, czego Bumek potrzebuje, nie tymczasy kojcowe, bo on kojec ma swój własny od długiego czasu, spacery jako tak, tylko właśnie dom....

Posted

w jego przypadku to faktycznie zmiana boksu schroniskowego na hotelowy zmienić dużo by nie zmieniła
tak chciałam wiedzieć dlaczego ten temat upadł
inaczej pewnie by było gdyby hotelik był w wersji domowej :-)

ja mam ten problem, że w pracy mi wręcz nie wolno siedzieć w necie a w domu łącze za słabe, żeby ściągać zdjecia - stąd była moja prośba

podajcie proszę link do aukcji allegro
czy te zdjecia z pierwszej strony nie są "zbyt ładne"? Czy one są aktualne?
Jakie namiary na ogłoszenia dać?

Posted

[quote name='piechcia15']no to ja mam wysłać na maila to najpierw podaj adres.
kontakt może być na mnie: 692486565, [email protected]

posłałam wczoraj do zuzi tekst i zdjęcia - w tekście był jakiś kontakt - ale dziś jeszcze podesłałam z prośbą, żeby ten kontakt też w nich uwzględniła
a zdjecia sciagnęłam jednak w pracy
a 10 kończy mi się okres próbny w nowej pracy i jeżeli uznają, że nie chcą ze mną dalej współpracować bo w godzinach pracy siedzę w internecie to ja uznam, że nie jest to wymarzony pracodawca :-)

teraz poczekam na to co zuzia zrobi
ogłoszenia mają się pojawić na tych portalach. Dacie radę mi pomóc w ich odszukaniu - i jak by się komuś chciało to wklejeniu tutaj linków?
Ja mam już taki pakiecik dla OTKI - ale nie mam jak ich wyszukać.

1. kokosy.pl
2. ojej.pl
3. pineska.pl
4. animalia.pl
5. gumtree.pl
6. vetmozga.pl
7. petworld.pl
8. autogielda.pl
9. adopcjapsa.pl
10. rozglos.net
11. anonseogloszenia.pl
12. najpewniej.pl