elik Posted January 20, 2020 Posted January 20, 2020 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Czekoladowy labrador, który ledwo chodzi wrócił do właściciela: (kopiuję z FB) "Kochani! Wy jesteście wspaniali! To dzięki Wam, waszym udostępnieniom sąsiad pogadał z sąsiadem, że widział w Internecie zdjęcie psa sąsiada i tak oto nasz Labradorek wrócił w swoje 4 ściany! Dziękujemy wszystkim internetowym i sąsiadowi! Razem możemy więcej! " Jeśli to dobry dom, to, to jest dobra wiadomość :) A wiadomo jak piesio się zgubił? Quote
Sowa Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Skoro to zamojski wątek - to skorzystam i proszę o rozpowszechnianie informacji już zamieszczanej na znajomych facebookach. W schronisku zamojskim czekają na dobrych ludzi Muminek i Florka - dwa owczarki belgijskie malinois, oba serdeczne do ludzi, łagodne, spragnione kontaktu, bardzo, ale to baaardzo chętne do każdej formy współpracy z człowiekiem. Potrafią chodzić na smyczy, wracają na zawołanie, reagują na różne polecenia, Muminek aportuje do ręki. Każdemu, kto przygarnie któreś z nich, oferuję nieodpłatną nieograniczoną czasowo pomoc szkoleniową w Krakowie, a poza Krakowem kilka bezpłatnych zajęć z trenerem w Wieliczce, Rzeszowie lub w Pszowie/Raciborzu - mam tam zaprzyjaźnione trenerki, które już na to wyraziły zgodę. Jeśli ktokolwiek będzie zainteresowany - proszę o kontakt na priv. Quote
elik Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 1 godzinę temu, Sowa napisał: Skoro to zamojski wątek - to skorzystam i proszę o rozpowszechnianie informacji już zamieszczanej na znajomych facebookach. W schronisku zamojskim czekają na dobrych ludzi Muminek i Florka - dwa owczarki belgijskie malinois, oba serdeczne do ludzi, łagodne, spragnione kontaktu, bardzo, ale to baaardzo chętne do każdej formy współpracy z człowiekiem. Potrafią chodzić na smyczy, wracają na zawołanie, reagują na różne polecenia, Muminek aportuje do ręki. Każdemu, kto przygarnie któreś z nich, oferuję nieodpłatną nieograniczoną czasowo pomoc szkoleniową w Krakowie, a poza Krakowem kilka bezpłatnych zajęć z trenerem w Wieliczce, Rzeszowie lub w Pszowie/Raciborzu - mam tam zaprzyjaźnione trenerki, które już na to wyraziły zgodę. Jeśli ktokolwiek będzie zainteresowany - proszę o kontakt na priv. Czy wchodzi w rachubę ogłoszenie na OLX? Jeśli tak, to mogę zrobić. EDIT Już wiem :) Quote
mari23 Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Dnia 10.01.2020 o 20:08, Tola napisał: Dzisiaj TZ zrobił zdjęcia temu psiakowi - chyba jest niewidomy albo bardzo słabo widzi:( Zaćma? ci dwaj nadal w schronisku? Nie mogę przestać o nich myśleć Quote
Bogusik Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Zapraszam serdecznie na bazarek z różnościami dla zamojskiej Effi i Fanni :) https://www.dogomania.com/forum/topic/351222-bazarek-z-masą-różnościzapraszam-do-250120/ Quote
Tola Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 22 godziny temu, mari23 napisał: ci dwaj nadal w schronisku? Nie mogę przestać o nich myśleć Myślę, że nadal tam są, cud się nie zdarzył... To rezydenci z dlugim stażem w schronisku, zwłaszcza ten dropiaty. Quote
Tola Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 Rubinek ma dom!!! W poniedziałek wieczorem zadzwoniła pani z Warszawy, z dzielnicy Jo37 - dzisiaj przed chwilką Jo37 wróciła z wizyty i Rubinek może się pakować:). Dom w bloku, kotek na razie jedynak, młodzi właściciele. Jo37 - pięknie dziękuje za ekspresową wizytę 3 1 Quote
Tola Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 Teraz jak zwykle kłopot z transportem, ale mam nadzieję, ze i tym razem się uda! Quote
Tola Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 Jak co roku proszę o 1 % podatku i o pomoc w rozsyłaniu ulotki, pomagamy tylko z wpływów z 1 %. 1 Quote
Bogusik Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 Wstawiłam prośbę wraz z plakatem na swoim profilu fb.Moja najbliższa rodzina oddaje 1% na Zea i choć nie jest tego wiele,to zawsze jakiś grosik wpadnie. 1 Quote
Tola Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 56 minut temu, Bogusik napisał: Wstawiłam prośbę wraz z plakatem na swoim profilu fb.Moja najbliższa rodzina oddaje 1% na Zea i choć nie jest tego wiele,to zawsze jakiś grosik wpadnie. Wiem i bardzo dziękuję, dostajemy wydruk darczyńców Quote
Tola Posted January 22, 2020 Author Posted January 22, 2020 Dnia 21.01.2020 o 20:29, mari23 napisał: ci dwaj nadal w schronisku? Nie mogę przestać o nich myśleć Są obaj, to ostatnie zdjęcia z boksów ogólnych. Zobaczcie, ile tam starszych psów, przerażliwie smutnych, one zostają za kratami na wiele lat...Wiele z tych mordek znacie z moich zdjęć... https://m.facebook.com/photo.php?fbid=2654547331330934&id=173203336132025&set=a.2095791803873159&source=49. Quote
Tyśka) Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 Mam chętny domek na niedużego psiaka. Dom z ogrodem, w Poznaniu. Pracujący pan i jego mama (pies nie zostawałby sam zbyt długo, starsza pani siedzi całe dnie w domu). Koniecznie samiec, średniej wielkości, ok. 3-4letni, spokojny i zrównoważony, nauczony podstaw (czystość, chodzenie na smyczy). W domu nie ma innych zwierząt ani małych dzieci, tylko w weekendy bywają goście. Może macie jakiegoś psiaka, którego mogłabym podesłać? Quote
Olena84 Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 11 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Mam chętny domek na niedużego psiaka. Dom z ogrodem, w Poznaniu. Pracujący pan i jego mama (pies nie zostawałby sam zbyt długo, starsza pani siedzi całe dnie w domu). Koniecznie samiec, średniej wielkości, ok. 3-4letni, spokojny i zrównoważony, nauczony podstaw (czystość, chodzenie na smyczy). W domu nie ma innych zwierząt ani małych dzieci, tylko w weekendy bywają goście. Może macie jakiegoś psiaka, którego mogłabym podesłać? a była już wizyta pa? Quote
Tyśka) Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 2 godziny temu, Olena84 napisał: a była już wizyta pa? Pan starał się o adopcją haszczaka ze Stowarzyszenia, procedury przeszedł bardzo dobrze (jednak wybrany psiak ostatecznie trafił do sportowego, zaprzęgowego domu). Nie miałam czasu pytać Dziewczyn odnośnie ich opinii o panu, ale to zrobiłabym, gdybym miała psa dla pana (panu mocno spodobał się Orion, ale sam doszedł do wniosku, że Orion jest zbyt emocjonalny dla niego i jego mama, która zajmuje się w dzień psiakiem, nie dałaby rady). Można też jeszcze raz zrobić wizytę i porozmawiać, pan zgadza się na wszystkie warunki. Jeżeli ktoś by chciał i będę mieć tylko taką możliwość, to mogę osobiście pojechać tam i sprawdzić dom. Jedyne co, to pan nie może sam pojechać po psa, nie jest zmotoryzowany. Quote
Jaaga Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 14 godzin temu, Tola napisał: Są obaj, to ostatnie zdjęcia z boksów ogólnych. Zobaczcie, ile tam starszych psów, przerażliwie smutnych, one zostają za kratami na wiele lat...Wiele z tych mordek znacie z moich zdjęć... https://m.facebook.com/photo.php?fbid=2654547331330934&id=173203336132025&set=a.2095791803873159&source=49. Dobrze, że wstawili te zdjęcia. Może na FB ktoś je wypatrzy. Ten chyba jednak w schronisku i tak nie ma szans na adopcję. Jaki piękny. Dropiatego wypatrzyłam już też dawno, jak wzięłam Olliego. Taki śliczny piesek. I szczeniaczka widzę, że nadal czeka Quote
Jaaga Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 Takie cudeńko wstawili A ten jaki biedny, coś z oczkiem, miednica wystaje jak u chudej krowy Quote
elik Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 Strasznie biednie ten psiak wygląda :( Kiedy to zdjęcie było robione? Dawno i czy wiadomo co mu jest? Quote
Jaaga Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 31 minut temu, elik napisał: Strasznie biednie ten psiak wygląda :( Kiedy to zdjęcie było robione? Dawno i czy wiadomo co mu jest? Elik, chodzi Ci o tego czarnego? zdjęcie jest z 12.01.20. Widać, że ma coś spuchnięte pod okiem, starszy i wychudzony. Pewnie po prostu sobie już tam nie radzi w konkurencji z innymi. Wiesz, że tam nic nie wiadomo, dopóki pies nie trafi do weta. Quote
elik Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 2 godziny temu, Jaaga napisał: Elik, chodzi Ci o tego czarnego? zdjęcie jest z 12.01.20. Widać, że ma coś spuchnięte pod okiem, starszy i wychudzony. Pewnie po prostu sobie już tam nie radzi w konkurencji z innymi. Wiesz, że tam nic nie wiadomo, dopóki pies nie trafi do weta. Tak, chodzi mi o niego. Wygląda na bezzębnego staruszka :( Nic dziwnego, że jestr wychudzony, bo bez zębów nie może jeść suchej karmy :( Quote
Jaaga Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 25 minut temu, elik napisał: Tak, chodzi mi o niego. Wygląda na bezzębnego staruszka :( Nic dziwnego, że jestr wychudzony, bo bez zębów nie może jeść suchej karmy :( Też mi go bardzo żal, najbardziej ze wszystkich, których zdjęcia tam znalazłam. Inne mają marne szanse na wyjście ze schroniska, ale ten ma marne na przeżycie w ogóle. Pewnie go zagryzą pozostałe psy, jak bardziej osłabnie. Dzis o nich myślałam, jak Freya ze mną szła wieszać pranie. Biegała w koło, podskakiwała jak konik, podryzała mnie dla zabawy, szalała. Niedawno jeszcze stała beznadziejnie w schronisku przy wejściu do baraku. To całkiem odmieniony pies. Każdy takim stałby sie, gdyby tylko dostał szansę. 3 Quote
elik Posted January 23, 2020 Posted January 23, 2020 6 minut temu, Jaaga napisał: Też mi go bardzo żal, najbardziej ze wszystkich, których zdjęcia tam znalazłam. Inne mają marne szanse na wyjście ze schroniska, ale ten ma marne na przeżycie w ogóle. Pewnie go zagryzą pozostałe psy, jak bardziej osłabnie. Dzis o nich myślałam, jak Freya ze mną szła wieszać pranie. Biegała w koło, podskakiwała jak konik, podryzała mnie dla zabawy, szalała. Niedawno jeszcze stała beznadziejnie w schronisku przy wejściu do baraku. To całkiem odmieniony pies. Każdy takim stałby sie, gdyby tylko dostał szansę. Jagna, ja bardzo długo myślę i cierpię z tego powodu, że nie mogę temu, czy tamtemu psu pomóc. Ta niemoc jest dobijająca :( Rozum mówi, żeby wyciągać te młode, z jeszcze nie zepsutą przez schron psychiką, a serce ciągnie do tych starszych, najsłabszych, najbardziej potrzebujących pomocy. Żeby tak wygrać grubą kasę... 1 Quote
Tola Posted January 23, 2020 Author Posted January 23, 2020 Dobrze, ze wreszcie pokazali te wszystkie psy, na które nikt nie zwraca uwagi w schronisku, te wszystkie beznadziejne przypadki, bez szans na adopcję ; może za jakiś czas będą i informacje. 1 Quote
Recommended Posts