Tola Posted November 21, 2018 Author Posted November 21, 2018 Dostałam zdjęcia Ludwiczka vel Gutka z nowego domu w Warszawie 4 Quote
Tola Posted November 21, 2018 Author Posted November 21, 2018 Trafiła do nas malutka koteczka znaleziona wczoraj w nocy na parkingu na osiedlu Energetyk w Zamościu. Porzucona kicia jakiś czas musiała się błąkać, bo jest bardzo wychudzona, przemarznięta, cała się trzęsła, temperatura ciała byłą bardzo niepokojąca. Wetka mówi, ze dawno nie miała tak wychudzonego i zmarzniętego kociaka. Na razie malutka żyje, jest w dobrych rękach w lecznicy, miała dostać kroplówkę. Jak można porzucić takie maleństwo, u nas zimno, wieje silny wiatr Quote
Gabi79 Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 5 minut temu, Tola napisał: Trafiła do nas malutka koteczka znaleziona wczoraj w nocy na parkingu na osiedlu Energetyk w Zamościu. Porzucona kicia jakiś czas musiała się błąkać, bo jest bardzo wychudzona, przemarznięta, cała się trzęsła, temperatura ciała byłą bardzo niepokojąca. Wetka mówi, ze dawno nie miała tak wychudzonego i zmarzniętego kociaka. Na razie malutka żyje, jest w dobrych rękach w lecznicy, miała dostać kroplówkę. Jak można porzucić takie maleństwo, u nas zimno, wieje silny wiatr To się nigdy nie skończy. Dla mnie jest niepojęte, jak można w jakikolwiek sposób skrzywdzić żywe stworzenie. Dobrze, że maleńka zaopiekowana 1 Quote
Tola Posted November 22, 2018 Author Posted November 22, 2018 Pozdrowienia od Drako z Warszawy 6 1 Quote
Tola Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 Najnowsze wieści: U kociaków Aksamitki i Alika wszystko ok. rodzina zakochana na maxa, a maluchy jedzą, śpi , szaleją no i Alik potrafi się już siostrze "odgyżć". Wczoraj Tz długo rozmawiał z p. Michałem od Loli; Lola trochę jeszcze popłakuje, ale i robi postępy - koo jest już na spacerkach, sikanie nadal jeszcze w domu, ale rodzina rozumie, że to tymczasowy problem psiego dziecka. Wczoraj rodzina była na zakupach no i wydali 400 zł - Lola oprócz karmy, witamin, zabawek, nowych szeleczek dostała też sweterek. Pan Michał chwalił się też, że Lola została sama na 4 godz. i jak wrócili, to było w miarę ok;). Będą zdjęcia. Quote
Tola Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 Dzisiaj Jo37 była na wizycie na Targówku dla małej Marinki - dom bardzo dobry, kocia będzie miała jak w raju. Jo - bardzo dziękuję za wizytę i dobre wieści W poniedziałek jest kolejna wizyta w Warszawie dla Magika - proszę o kciuki! 1 Quote
Tola Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 Niestety pogorszył się stan malutkiej koci znalezionej przedwczoraj na parkingu - malutka ma zapalenie płuc, najbliższe 2 - 3 dni będę decydujące. Mała grzeje się w kocykach, na kaloryferze, gdzie może, a mnie wyć się chce z bezsilności - na pewno została wyrzucona z domu i nie dała rady - bez jedzenia, na takim zimnie Quote
Jolanta08 Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Biedna malutka , trzymam kciuki za zdrowie i mocno przytulam 1 Quote
Jaaga Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 21 godzin temu, Tola napisał: Niestety pogorszył się stan malutkiej koci znalezionej przedwczoraj na parkingu - malutka ma zapalenie płuc, najbliższe 2 - 3 dni będę decydujące. Mała grzeje się w kocykach, na kaloryferze, gdzie może, a mnie wyć się chce z bezsilności - na pewno została wyrzucona z domu i nie dała rady - bez jedzenia, na takim zimnie U mnie dobrze przy zapaleniu płuc sprawdza się wziew Flixotide. Hodowczynie go stosują przy zachłystowym zapaleniu płuc u noworodków.Zapytaj wetki, mogła nigdynie stosowac, to ludzki lek, a warto. Wkłada się główkę malucha doworeczka, psika i trzyma na kilka wdechów. Moja córka często unika kolejnych antybiotyków dzięki wziewom. 1 Quote
uxmal Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Mam wolne miejsce na ogłoszenie po Lunie. Czy jakiegoś pieska wstawić? Ogłoszenie jest wyróżnione do 6.12 https://www.olx.pl/oferta/luna-mala-ksiezniczka-do-adopcji-CID103-IDxmNab.html 1 Quote
Havanka Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Dnia 23.11.2018 o 20:07, Tola napisał: Niestety pogorszył się stan malutkiej koci znalezionej przedwczoraj na parkingu - malutka ma zapalenie płuc, najbliższe 2 - 3 dni będę decydujące. Mała grzeje się w kocykach, na kaloryferze, gdzie może, a mnie wyć się chce z bezsilności - na pewno została wyrzucona z domu i nie dała rady - bez jedzenia, na takim zimnie Czy wiadomo, jak sie dziś czuje koci maluszek? 1 Quote
Aldrumka Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 2 godziny temu, Havanka napisał: Czy wiadomo, jak sie dziś czuje koci maluszek? i ja zajrzałam, żeby się dowiedzieć 1 Quote
Tola Posted November 25, 2018 Author Posted November 25, 2018 14 godzin temu, uxmal napisał: Mam wolne miejsce na ogłoszenie po Lunie. Czy jakiegoś pieska wstawić? Ogłoszenie jest wyróżnione do 6.12 https://www.olx.pl/oferta/luna-mala-ksiezniczka-do-adopcji-CID103-IDxmNab.html Pięknie dziękuję, może jedno z ogłoszeń szczeniaków od Jaaga - ogłoszenia robiła Havanka i Alaskan... Quote
Tola Posted November 25, 2018 Author Posted November 25, 2018 16 godzin temu, Jaaga napisał: U mnie dobrze przy zapaleniu płuc sprawdza się wziew Flixotide. Hodowczynie go stosują przy zachłystowym zapaleniu płuc u noworodków.Zapytaj wetki, mogła nigdynie stosowac, to ludzki lek, a warto. Wkłada się główkę malucha doworeczka, psika i trzyma na kilka wdechów. Moja córka często unika kolejnych antybiotyków dzięki wziewom. 13 godzin temu, Havanka napisał: Czy wiadomo, jak sie dziś czuje koci maluszek? 11 godzin temu, Aldrumka napisał: i ja zajrzałam, żeby się dowiedzieć Bardzo dziękuję Jaaga za ten wpis, jutro przekażę wszystko wetce, oby tylko mała przeżyła. Wczoraj wróciłam dosyć pózno od córki z kliniki z Lublina, nie wchodziłam już na forum. Ale to i tak byłoby za pózno, żeby dzwonić do lecznicy. Kocia bardzo słaba, wczoraj TZ był u niej rano - nie bardzo chce jeść, ale to zrozumiałe przy takiej infekcji - chore gardło, płuca. P. Ania z lecznicy wmusza w małą jedzonko - jest strasznie wychudzona, a to teraz bardzo wazne, aby miała siłę walczyć z chorobą. Wczoraj było bez zmian - ani lepiej, ani gorzej. Dziękuję , że pamiętacie o małej. Quote
Tola Posted November 25, 2018 Author Posted November 25, 2018 Lepiej czuje się Elwis, to maleństwo z kocim katarem i poszarpanym ogonkiem, o którym pisałam niedawno Quote
Anula Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 6 minut temu, Tola napisał: Kocia bardzo słaba, wczoraj TZ był u niej rano - nie bardzo chce jeść, ale to zrozumiałe przy takiej infekcji - chore gardło, płuca. P. Ania z lecznicy wmusza w małą jedzonko, jest strasznie wychudzona, a to teraz bardzo wazne, aby miała siłę walczyć z chorobą. Wczoraj było bez zmian - ani lepiej, ani gorzej. Dziękuję , że pamiętacie o małej. Jak był chory mój kocio i nie chciał jeść to mój wet zalecił podawać często przez strzykawkę z małym założonym wężykiem cielęcinę w słoiczkach chyba Gerbery dla dzieci.To karmienie bardzo pomogło a w późniejszym czasie już sam je jadł. 1 Quote
Tola Posted November 25, 2018 Author Posted November 25, 2018 Jeśli chodzi o zapytania w sprawie kociaków, to jest ich bardzo mało, pomimo wielu ogłoszeń. Wczoraj miałam telefon o Anastazję (wreszcie!), ale pani chciała ją na podwórko. Nie wiem w czym problem z koteczką - jest bardzo ładna, spokojna, przytulaśna i nikt nie pyta:( Podobnie cisza w sprawie Alutki - mamci kociaków, które w poniedziałek pojechały do Warszawy - cisza, ani jednego zapytania. Kocia w piątek jest umówiona na zabieg sterylizacji. Quote
Tola Posted November 25, 2018 Author Posted November 25, 2018 2 minuty temu, Anula napisał: Jak był chory mój kocio i nie chciał jeść to mój wet zalecił podawać często przez strzykawkę z małym założonym wężykiem cielęcinę w słoiczkach chyba Gerbery dla dzieci.To karmienie bardzo pomogło a w późniejszym czasie już sam je jadł. Dzięki Anula, wszystko to jutro przekażę. Mam nadzieję, ze wszystkie te ciepłe myśli pomoga malutkiej (ne ma jeszcze imienia, nic nie przychodzi mi do głowy) Quote
Havanka Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 21 godzin temu, uxmal napisał: Mam wolne miejsce na ogłoszenie po Lunie. Czy jakiegoś pieska wstawić? Ogłoszenie jest wyróżnione do 6.12 https://www.olx.pl/oferta/luna-mala-ksiezniczka-do-adopcji-CID103-IDxmNab.html Martusiu, chętnie skorzystam z opłaconego wyróżnienia dla zamojskich szczeniaczków: https://www.olx.pl/oferta/dwie-kuleczki-sara-i-yuri-czekaja-na-super-domki-CID103-IDxobvF.html Bardzo dziekuję !!! Quote
uxmal Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 3 godziny temu, Havanka napisał: Martusiu, chętnie skorzystam z opłaconego wyróżnienia dla zamojskich szczeniaczków: https://www.olx.pl/oferta/dwie-kuleczki-sara-i-yuri-czekaja-na-super-domki-CID103-IDxobvF.html Bardzo dziekuję !!! Zrobione :) https://www.olx.pl/oferta/sara-i-yuri-sliczne-i-wesole-mlode-kuleczki-szukaja-domkow-CID103-IDxmNab.html 2 Quote
Tola Posted November 26, 2018 Author Posted November 26, 2018 21 godzin temu, uxmal napisał: Zrobione :) https://www.olx.pl/oferta/sara-i-yuri-sliczne-i-wesole-mlode-kuleczki-szukaja-domkow-CID103-IDxmNab.html Dziękuję bardzo Martuś Quote
Tola Posted November 26, 2018 Author Posted November 26, 2018 Niestety dzisiaj odeszła mała kocia, znaleziona parę dni temu na parkingu, nie dała rady, była za bardzo wyziębiona, wychudzona Bardzo mi przykro Malutka [*] Quote
Jo37 Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 Wielka szkoda, że nie udało się jej uratować. Quote
Tola Posted November 26, 2018 Author Posted November 26, 2018 Dzisiaj Jo37 była na wizycie w Warszawie no i Magik może się pakować - ma domek. Pojedzie do Warszawy razem z Marinką - szukam transportu! Jo - bardzo dziękuję, najeździsz się kochana po tej stolicy! Magik jeszcze u nas 1 1 Quote
Jolanta08 Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 Żegnaj Malutka [*] a tak wierzyłam że dasz radę ... Quote
Recommended Posts