Nesiowata Posted July 25, 2018 Posted July 25, 2018 1 godzinę temu, Tola napisał: Funcik ma chyba odrobinę szczęścia, bo pani zadzwoniła i już organizuję wizytę PA, tylko nie w Otwocku, a w Józefowie (chyba muszę odpocząć, bo nie wiem, jak to się stało, słyszałam Otwock, a pani mieszka w Józefowie;) Pani na pewno wie, gdzie mieszka;) To na trasie do Otwocka. Quote
Tola Posted July 26, 2018 Author Posted July 26, 2018 Szafranek vel Marley ponownie pozdrawia z DS z Krakowa Quote
Tola Posted July 26, 2018 Author Posted July 26, 2018 Dzisiaj trafił do nas porzucony w rowie w okolicach Krasnobrodu 3- mies. kociak Pablo:( Został zbadany, odrobaczony, testy FIV+FeLv wyszły ok. Pablo Quote
terra Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 Szafranek to już Pan Szafran :) Pablo taki jest słodziutki. Quote
Tola Posted July 27, 2018 Author Posted July 27, 2018 9 godzin temu, terra napisał: Szafranek to już Pan Szafran :) Pablo taki jest słodziutki. Pablo to wielki słodziak, przemiłe kocię - kontaktowe, żywe, ciekawe, chętne do zabawy no i wielki z niego przytulak:). Aż szkoda, ze musi być w klatce w lecznicy:( Zrobię mu dzisiasiaj OLX na Warszawę - jakby ktoś mógł pomóc i zrobic OLX maluszka na Kraków, bardzo proszę... Pablo na rękach się wiercił, na kolanach parę minut wytrzymał, ale postawiony na podłogę ociera się o nogi, mruczy i patrzy w oczy i znowu chce na ręce;) Quote
Tola Posted July 27, 2018 Author Posted July 27, 2018 Mam zgłoszenie kolejnego kota, podobno w strasznym stanie, próbujemy znalezc miejsce w lecznicy :( Quote
Alaskan malamutte Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 1 minutę temu, Tola napisał: Mam zgłoszenie kolejnego kota, podobno w strasznym stanie, próbujemy znalezc miejsce w lecznicy :( No ręce opadają....co z tymi ludźmi... Quote
Havanka Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 Zrobiłam OLX na Kraków dla Pablo. https://www.olx.pl/oferta/maly-wielki-slodziak-pablo-czeka-na-domek-CID103-IDv2TWM.html 1 Quote
Tola Posted July 27, 2018 Author Posted July 27, 2018 3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: No ręce opadają....co z tymi ludźmi... Straszne, tego nie da się ogarnąć w żaden sposób, cierpiących zwierząt wciąż niestety przybywa :( 57 minut temu, Havanka napisał: Zrobiłam OLX na Kraków dla Pablo. https://www.olx.pl/oferta/maly-wielki-slodziak-pablo-czeka-na-domek-CID103-IDv2TWM.html Bardzo dziękuję, ja też już zrobiłam na Warszawę, oby się udało. Quote
Tola Posted July 27, 2018 Author Posted July 27, 2018 Dzisiaj na spacerze z psami dowiedziałam się, że parę dni temu w okolicach Zamościa ktoś wyrzucił związanego linami owczarka na ulicę:( Psa uratował jakiś kierowca, podobno zawiózł go do schroniska. Będę starała się znaleźć tego biedaka w schronie. Quote
Tola Posted July 27, 2018 Author Posted July 27, 2018 Znaleziony kot już w lecznicy, jutro będzie wiadomo jaki jest jego stan i czy przeżyje:( Quote
Alaskan malamutte Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 32 minuty temu, Tola napisał: Dzisiaj na spacerze z psami dowiedziałam się, że parę dni temu w okolicach Zamościa ktoś wyrzucił związanego linami owczarka na ulicę:( Niech go piekło pochłonie!! Zwyrodnialec!! Quote
Tola Posted July 28, 2018 Author Posted July 28, 2018 22 godziny temu, Tola napisał: Znaleziony kot już w lecznicy, jutro będzie wiadomo jaki jest jego stan i czy przeżyje:( Mało osób tu zagląda, ale napiszę - niestety kocurkowi nie można już pomóc:( Niech chociaż tutaj przez moment nie będzie bezdomny... Quote
Jolanta08 Posted July 28, 2018 Posted July 28, 2018 Biedne kociątko, Tolu może daj mu jakieś imię żeby przez tę chwilę nie był nie tylko bezdomny ale i bezimnienny Quote
Havanka Posted July 28, 2018 Posted July 28, 2018 Biedny maluszek... nie miał szczęścia do ludzi. Nikt wcześniej nie przyszedł z pomocą. Quote
Figunia Posted July 28, 2018 Posted July 28, 2018 Czasem chciałoby się zawolac: Boże, widzisz i nie grzmisz... Choć, gdyby zechciał "zagrzmiec" i ukarać oprawców, zwyrodnialcow, to świat mocno by sie wyludnil... 1 Quote
elik Posted July 29, 2018 Posted July 29, 2018 Biedny koteczek :( Chociaż tyle dobrego, że nie odszedł gdzieś w rowie, czy na ulicy. Quote
Tola Posted July 29, 2018 Author Posted July 29, 2018 Smutne takie informacje, ale nie wszystkie zwierzaki można uratować, dobrze, że nie cierpi gdzieś tam na ulicy:( Dziękuję Wam kochane. Quote
Tola Posted July 29, 2018 Author Posted July 29, 2018 Złe informacje przeplatają się z dobrymi, tak to już jest - Funcik ma dom!!! Dzisiaj Jo37 była na wizycie w Józefowie no i nasz szorstki może się pakować. Rodzina bardzo spokojna, ciepła (mama, tata, i 12 letnia córka), osiedle bezpieczne, zamknięte, w domu kotka. Parę lat temu mieli jamniczkę, a więc doświadczenie jest; oby tylko Funcik niezbyt panikował. Będziemy prosić o kciuki i ciepłe myśli, bo niełatwa to adopcja. Funt jedzie do siebie 06. 08. Jo37 - jeszcze raz bardzo dziękuję za wizytę Quote
Recommended Posts