Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Na fb dostałam informację, że dziewczyny od owczarków właśnie są w trakcie rezerwacji tej suni:

DSC00086.JPG

Jak się uda, sunia trafi do hoteliku w Warszawie.

Byłoby wspaniale :)

Posted
Godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Na fb dostałam informację, że dziewczyny od owczarków właśnie są w trakcie rezerwacji tej suni:

Jeśli są w trakcie, to znaczy, że sunia jest w schronie i zamiar się uda :)

Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

DSC00086.JPG

3 godziny temu, Sara2011 napisał:

Byłoby wspaniale :)

1 godzinę temu, Jo37 napisał:

Trzymam kciuki aby się wszystko udało.

1 godzinę temu, elik napisał:

Jeśli są w trakcie, to znaczy, że sunia jest w schronie i zamiar się uda :)

Dzwoniła do mnie beka, prosiła o rezerwacje suni.

Jutro będę dzwoniła do schronu i zobaczymy, żeby nie było jak  Yoko :(

Zapraszamy na bazarek,  potrzebna  pomóc w transporcie psiaków

Posted

Dzwoniłam do beka - pieska tez zabiorą.

Nie wiem, co dzieje się z ludźmi  - przed chwilką TZ miał zgłoszenie, że na 3 piętrze bloku od 3 dni jest zamknięty kot, właściciele wyjechali :(

Mam nadzieję, ze policja nam pomoże.

Posted
7 minut temu, Tola napisał:

Kamień z serca!!! Tola, dziękuję  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

7 minut temu, Tola napisał:

Nie wiem, co dzieje się z ludźmi  - przed chwilką TZ miał zgłoszenie, że na 3 piętrze bloku od 3 dni jest zamknięty kot, właściciele wyjechali :(

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,012_es_orig

Posted

To trzymam kciuki, by psiak jeszcze był...

O rany, to ja nie wyjeżdżałam do domu na święta, bo nie mam z kim zostawić kota... a mogłam go zostawić w pustym mieszkaniu przecież! Co się dzieje z tymi ludźmi....

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

. . .

Masakra :( Toż to skrajny przypadek debilizmu i znieczulicy !

• Upvote 1
Posted
Teraz, Tyś(ka) napisał:

Tolu, i co z onkiem? Zarezerwowany ostatecznie? Będzie jechał do hoteliku? Bo siedzę jak na szpilkach.

Tak, zarezerwowany. Przeżyłam krótki stres, bo na początku usłyszałam, ze psa nie ma już w schronie, zosttał wydany. Ale jak usłyszałam, ze ok. 2 tyg. temu to juz wiedziałam, ze to nie o tego chodzi.

Podjechałam do schronu i faktycznie pies jest, miał zostać zaraz oddzielony od reszty gromady.

W schronie jest od. ok. 7 mies.

Posted
Teraz, Tola napisał:

Tak, zarezerwowany. Przeżyłam krótki stres, bo na początku usłyszałam, ze psa nie ma już w schronie, zosttał wydany. Ale jak usłyszałam, ze ok. 2 tyg. temu to juz wiedziałam, ze to nie o tego chodzi.

Podjechałam do schronu i faktycznie pies jest, miał zostać zaraz oddzielony od reszty gromady.

W schronie jest od. ok. 7 mies.

Wspaniale. Jak dobrze, że czuwasz, Tolu!
Matko! 7msc... Tym bardziej cieszę się, że  zostanie wyciągnięty przez beka.

Posted

Dobrze, ze pojechałam, bo okazało się, ze jest ta sunieczka w typie OB!!!

Jak gdyby nigdy nic chodziła sobie po wybiegu, a w niedzielę pracownik przeszukał przy nas wszystkie budy.

Bardzo się cieszę!!!!

WP_20161101_12_36_15_Pro.jpg

WP_20161101_12_36_18_Pro.jpg

A to nowy psiak, bardzo sympatyczny, taki trochę w typie welsh corgie, łapki cudownie króktie

WP_20161101_12_38_15_Pro.jpg

WP_20161101_12_38_18_Pro.jpg

Posted
19 godzin temu, Tola napisał:

Kotek uratowany, zachowanie policjanta - wzorowe, bardzo pomógł.

Brawa dla sąsiadów, których wrażliwość uratowała kotu życie i którzy sami próbowali wczoraj wydostać zwierzę z tego balkonu (3 piętro)

Posted
17 godzin temu, elik napisał:

Masakra :( Toż to skrajny przypadek debilizmu i znieczulicy !

Tylko ludzie są w stanie wymyślić coś tak podłego. Moim marzeniem jest, żeby takie zachowania były surowo karane przez sądy i to nie tylko pobytem za kratami ale i finansowo. Dopiero wtedy ludzie zaczną myśleć, zanim zrobią coś tak koszmarnego.

• Upvote 1
Posted

Ciekawe, gdzie ukryła sie ta sunia w typie OB? Moze była na spacerze? (czarny humor- sorry). W każdym razie dobrze, ze już jest. Może i do niej uśmiechnie się szczęście.

Posted
8 minut temu, Havanka napisał:

Tylko ludzie są w stanie wymyślić coś tak podłego. Moim marzeniem jest, żeby takie zachowania były surowo karane przez sądy i to nie tylko pobytem za kratami ale i finansowo. Dopiero wtedy ludzie zaczną myśleć, zanim zrobią coś tak koszmarnego.

Zgadzam się z tymi karami. Niedawno pokazywano w TV jak jacyś "mądrzy inaczej" wystawili ciężarną sunię na balkon i ona tam się oszczeniła a te szczeniaczki spadły z balkonu na beton i się pozabijały. Do dzisiaj mam widok tych szczeniaczków przed oczami:(

Posted
9 minut temu, Sara2011 napisał:

Zgadzam się z tymi karami. Niedawno pokazywano w TV jak jacyś "mądrzy inaczej" wystawili ciężarną sunię na balkon i ona tam się oszczeniła a te szczeniaczki spadły z balkonu na beton i się pozabijały. Do dzisiaj mam widok tych szczeniaczków przed oczami:(

Tak, ja też to widziałam i czytałam o tym w necie. Nawet nie mogę tego skomentować, bo ciśnienie mi się podnosi.

Posted

Jesli chodzi o onka to pochwały nie dla mnie. Ja tylko,pomocnik jestem. Pieszo będzie pod opieka Burki i kocurki a fizycznie Agnieszka Malicka będzie go miec na " głowie. Toku a co to za piękność ruda na zdjęciu z małym pieskiem w typie corgi?

Posted

Niemniej jednak, wyściskaj proszę, beka p. Agnieszkę! :) Nie wierzyłam, że uda się w gąszczu niechcianych onków i donków, pomóc akurat temu.
Ja też zwróciłam uwagę na tą piękność rudą z czarną kufą.

Posted

Ale się dzieje, tyle zamojskich bezdomniaków zaczyna lepszą część życia :)

Tak sobie pomyślałam, ze tez zamojski wątek jest tez wątkiem informacyjnym, więc będę tu zamieszczała informacje o wyjazdach psów do hotelików, DT no i potem o podróży do własnych domciów :).

Do tej pory wrzucałam tylko kociaki, bo nie maja własnych wątków.

Dzisiaj do swojego domu w Wieliczce pojechała mała Burcia

DSCN4260.JPG

a do swojego nowego domu w Krakowie wybył Tycjanek - do rodziny mojej synowej ;)

tycjan2.jpg

Na ich miejsce dzisiaj przyjęliśmy 2 wyrzucone na ulicę kocurki - pieszczocha Bączka i  małego  Majoneza (zdjęcia wkrótce)

• Upvote 1