Tyśka) Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Na fb dostałam informację, że dziewczyny od owczarków właśnie są w trakcie rezerwacji tej suni: Jak się uda, sunia trafi do hoteliku w Warszawie. 1 Quote
Sara2011 Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 3 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Na fb dostałam informację, że dziewczyny od owczarków właśnie są w trakcie rezerwacji tej suni: Jak się uda, sunia trafi do hoteliku w Warszawie. Byłoby wspaniale :) Quote
Tyśka) Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Teraz, Sara2011 napisał: Byłoby wspaniale :) Byleby ktoś ich nie ubiegł :( Quote
elik Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Na fb dostałam informację, że dziewczyny od owczarków właśnie są w trakcie rezerwacji tej suni: Jak się uda, sunia trafi do hoteliku w Warszawie. Jeśli są w trakcie, to znaczy, że sunia jest w schronie i zamiar się uda :) Quote
Tola Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Na fb dostałam informację, że dziewczyny od owczarków właśnie są w trakcie rezerwacji tej suni: Jak się uda, sunia trafi do hoteliku w Warszawie. 3 godziny temu, Sara2011 napisał: Byłoby wspaniale :) 1 godzinę temu, Jo37 napisał: Trzymam kciuki aby się wszystko udało. 1 godzinę temu, elik napisał: Jeśli są w trakcie, to znaczy, że sunia jest w schronie i zamiar się uda :) Dzwoniła do mnie beka, prosiła o rezerwacje suni. Jutro będę dzwoniła do schronu i zobaczymy, żeby nie było jak Yoko :( Zapraszamy na bazarek, potrzebna pomóc w transporcie psiaków Quote
Alaskan malamutte Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Muszę napisać sprostowanie. To jest piesek!!. W emocjach po prostu pomyliłam płeć, bardzo przepraszam. Mam tylko nadzieję, że ta moja niefortunna pomyłka nie wpłynie na chęć pomocy biedakowi... Quote
Tola Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 Dzwoniłam do beka - pieska tez zabiorą. Nie wiem, co dzieje się z ludźmi - przed chwilką TZ miał zgłoszenie, że na 3 piętrze bloku od 3 dni jest zamknięty kot, właściciele wyjechali :( Mam nadzieję, ze policja nam pomoże. Quote
Alaskan malamutte Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 7 minut temu, Tola napisał: Dzwoniłam do beka - pieska tez zabiorą. Kamień z serca!!! Tola, dziękuję 7 minut temu, Tola napisał: Nie wiem, co dzieje się z ludźmi - przed chwilką TZ miał zgłoszenie, że na 3 piętrze bloku od 3 dni jest zamknięty kot, właściciele wyjechali :( Mam nadzieję, ze policja nam pomoże. Quote
Tyśka) Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 To trzymam kciuki, by psiak jeszcze był... O rany, to ja nie wyjeżdżałam do domu na święta, bo nie mam z kim zostawić kota... a mogłam go zostawić w pustym mieszkaniu przecież! Co się dzieje z tymi ludźmi.... Quote
elik Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 3 godziny temu, Tola napisał: . . . Nie wiem, co dzieje się z ludźmi - przed chwilką TZ miał zgłoszenie, że na 3 piętrze bloku od 3 dni jest zamknięty kot, właściciele wyjechali :( Mam nadzieję, ze policja nam pomoże. Masakra :( Toż to skrajny przypadek debilizmu i znieczulicy ! 1 Quote
Tyśka) Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Tolu, i co z onkiem? Zarezerwowany ostatecznie? Będzie jechał do hoteliku? Bo siedzę jak na szpilkach. Quote
Tola Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 Teraz, Tyś(ka) napisał: Tolu, i co z onkiem? Zarezerwowany ostatecznie? Będzie jechał do hoteliku? Bo siedzę jak na szpilkach. Tak, zarezerwowany. Przeżyłam krótki stres, bo na początku usłyszałam, ze psa nie ma już w schronie, zosttał wydany. Ale jak usłyszałam, ze ok. 2 tyg. temu to juz wiedziałam, ze to nie o tego chodzi. Podjechałam do schronu i faktycznie pies jest, miał zostać zaraz oddzielony od reszty gromady. W schronie jest od. ok. 7 mies. Quote
Tyśka) Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Teraz, Tola napisał: Tak, zarezerwowany. Przeżyłam krótki stres, bo na początku usłyszałam, ze psa nie ma już w schronie, zosttał wydany. Ale jak usłyszałam, ze ok. 2 tyg. temu to juz wiedziałam, ze to nie o tego chodzi. Podjechałam do schronu i faktycznie pies jest, miał zostać zaraz oddzielony od reszty gromady. W schronie jest od. ok. 7 mies. Wspaniale. Jak dobrze, że czuwasz, Tolu! Matko! 7msc... Tym bardziej cieszę się, że zostanie wyciągnięty przez beka. Quote
Tola Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 Dobrze, ze pojechałam, bo okazało się, ze jest ta sunieczka w typie OB!!! Jak gdyby nigdy nic chodziła sobie po wybiegu, a w niedzielę pracownik przeszukał przy nas wszystkie budy. Bardzo się cieszę!!!! A to nowy psiak, bardzo sympatyczny, taki trochę w typie welsh corgie, łapki cudownie króktie Quote
Tola Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 19 godzin temu, Tola napisał: Dzwoniłam do beka - pieska tez zabiorą. Nie wiem, co dzieje się z ludźmi - przed chwilką TZ miał zgłoszenie, że na 3 piętrze bloku od 3 dni jest zamknięty kot, właściciele wyjechali :( Mam nadzieję, ze policja nam pomoże. Kotek uratowany, zachowanie policjanta - wzorowe, bardzo pomógł. Brawa dla sąsiadów, których wrażliwość uratowała kotu życie i którzy sami próbowali wczoraj wydostać zwierzę z tego balkonu (3 piętro) Quote
Havanka Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 17 godzin temu, elik napisał: Masakra :( Toż to skrajny przypadek debilizmu i znieczulicy ! Tylko ludzie są w stanie wymyślić coś tak podłego. Moim marzeniem jest, żeby takie zachowania były surowo karane przez sądy i to nie tylko pobytem za kratami ale i finansowo. Dopiero wtedy ludzie zaczną myśleć, zanim zrobią coś tak koszmarnego. 1 Quote
Havanka Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Ciekawe, gdzie ukryła sie ta sunia w typie OB? Moze była na spacerze? (czarny humor- sorry). W każdym razie dobrze, ze już jest. Może i do niej uśmiechnie się szczęście. Quote
Sara2011 Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 8 minut temu, Havanka napisał: Tylko ludzie są w stanie wymyślić coś tak podłego. Moim marzeniem jest, żeby takie zachowania były surowo karane przez sądy i to nie tylko pobytem za kratami ale i finansowo. Dopiero wtedy ludzie zaczną myśleć, zanim zrobią coś tak koszmarnego. Zgadzam się z tymi karami. Niedawno pokazywano w TV jak jacyś "mądrzy inaczej" wystawili ciężarną sunię na balkon i ona tam się oszczeniła a te szczeniaczki spadły z balkonu na beton i się pozabijały. Do dzisiaj mam widok tych szczeniaczków przed oczami:( Quote
Havanka Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 9 minut temu, Sara2011 napisał: Zgadzam się z tymi karami. Niedawno pokazywano w TV jak jacyś "mądrzy inaczej" wystawili ciężarną sunię na balkon i ona tam się oszczeniła a te szczeniaczki spadły z balkonu na beton i się pozabijały. Do dzisiaj mam widok tych szczeniaczków przed oczami:( Tak, ja też to widziałam i czytałam o tym w necie. Nawet nie mogę tego skomentować, bo ciśnienie mi się podnosi. Quote
beka Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Jesli chodzi o onka to pochwały nie dla mnie. Ja tylko,pomocnik jestem. Pieszo będzie pod opieka Burki i kocurki a fizycznie Agnieszka Malicka będzie go miec na " głowie. Toku a co to za piękność ruda na zdjęciu z małym pieskiem w typie corgi? Quote
Tyśka) Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Niemniej jednak, wyściskaj proszę, beka p. Agnieszkę! :) Nie wierzyłam, że uda się w gąszczu niechcianych onków i donków, pomóc akurat temu. Ja też zwróciłam uwagę na tą piękność rudą z czarną kufą. Quote
Bogusik Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Zapraszam na bazarek dla Sisi i Kuby :) http://www.dogomania.com/forum/topic/337411-psiowe-co-niecozapraszam-do-061116/ Quote
Tola Posted November 2, 2016 Author Posted November 2, 2016 Ale się dzieje, tyle zamojskich bezdomniaków zaczyna lepszą część życia :) Tak sobie pomyślałam, ze tez zamojski wątek jest tez wątkiem informacyjnym, więc będę tu zamieszczała informacje o wyjazdach psów do hotelików, DT no i potem o podróży do własnych domciów :). Do tej pory wrzucałam tylko kociaki, bo nie maja własnych wątków. Dzisiaj do swojego domu w Wieliczce pojechała mała Burcia a do swojego nowego domu w Krakowie wybył Tycjanek - do rodziny mojej synowej ;) Na ich miejsce dzisiaj przyjęliśmy 2 wyrzucone na ulicę kocurki - pieszczocha Bączka i małego Majoneza (zdjęcia wkrótce) 1 Quote
Recommended Posts