Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Jeszcze nie jest to wiadome. Jest możliwe, że ktoś ja przywiezie. Gdy jednak nie zgra się to w czasie, pojadę po nią pociągiem do Rzeszowa.

Dzięki

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Bardzo proszę :)

A czemu pytasz ?

A ja tylko tak... ale jeśli Ty po nią pociągiem to po sprawie.

Posted
Teraz, Gabi79 napisał:

Nie wiem czy mogę, chodzi o pewnego pieska.

To mogę się domyślać, że anecik też pojedzie w tamte strony :)

Posted
10 minut temu, elik napisał:

Właśnie kłopot z tym "pojedzie"

Posted
11 godzin temu, anecik napisał:

Elik a Ty jedziesz po sunię czy ktoś Ci ją przywozi?

11 godzin temu, elik napisał:

Oczywiście zaciśnięte. A ja napatoczyłam się w Zawierciu na małego, młodego psiaczka z dyndającą łapeczką :( Mam namiary na panią i weta, który podobno operował łapeczkę, ale wynik,  to klęska :( Łapka dynda się i wyraźnie widać, że kość jest złamana i przemieszcza się :(

Jeszcze nie jest to wiadome. Jest możliwe, że ktoś ja przywiezie. Gdy jednak nie zgra się to w czasie, pojadę po nią pociągiem do Rzeszowa.

10 godzin temu, Gabi79 napisał:

Ja się domyślam czemu....

10 godzin temu, Gabi79 napisał:

Nie wiem czy mogę, chodzi o pewnego pieska.

10 godzin temu, elik napisał:

10 godzin temu, anecik napisał:

Właśnie kłopot z tym "pojedzie"

Dziewczyny, to może to wszystko jakoś połączyć http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Jedzie sunia do elik,  być może jakaś maluszka dla Bogusik i Anuli no i teraz jeszcze jakiś piesio do anecik.....

Nie ma sensu jechać z jedną suczka do Rzeszowa (miał jechać mój TZ), a potem żeby elik taszczyła ją pociągiem.

Być może miałabym faceta, który za niewielką, dodatkową opłatą do kosztów paliwa dowiózłby psy do Krakowa? Katowic? (wiózł Igę do Opola)

Dzisiaj około południa jadę do schronu zobaczyć, jak maja się sprawy sterylkowe i może coś zaplanujemy?

Jak to widzicie?

Posted

Dziewczyny Kochane, nie nadążam za Wami :) oczywiście śledzę wątek/wątki zamojszczaków i zza węgła kibicuję Wam wszystkim, a odzywam się z rzadka, by nie przeszkadzać ;) Powodzenia we wszystkim :)

Posted
Godzinę temu, Tola napisał:

Jedzie sunia do elik,  być może jakaś maluszka dla Bogusik i Anuli no i teraz jeszcze jakiś piesio do anecik.....

Nie ma sensu jechać z jedną suczka do Rzeszowa (miał jechać mój TZ), a potem żeby elik taszczyła ją pociągiem.

Być może miałabym faceta, który za niewielką, dodatkową opłatą do kosztów paliwa dowiózłby psy do Krakowa? Katowic? (wiózł Igę do Opola)

Dzisiaj około południa jadę do schronu zobaczyć, jak maja się sprawy sterylkowe i może coś zaplanujemy?

Jak to widzicie?

Czekałyśmy z decyzją odnośnie pomocy psiakom,ponieważ sunie czeka zabieg sterylizacji.W każdym razie przymierzam się z Bogusik do zabrania dwóch suń do Hoteliku u Hani.W tej chwili czekam na odpowiedź Hani czy przyjmie dwie małe suczki.Jeżeli tak to będziemy myśleć o pomocy,na pewno ta ruda suczka i jeszcze jedna z długim włosem.Nie wiemy też nic o suczkach ale czekamy aż wet je oglądnie no i sterylizacja.Transport byłby super gdyby udało się je dotaszczyć do Katowic,Krakowa tylko nie wiem czy się to zgra.

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Dziewczyny, to może to wszystko jakoś połączyć http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Jak to widzicie?

Jestem za, a nawet przeciw    oczko2.jpg  Tylko czy uda się zgrać wszystkie sunie w jednym czasie ?

1 godzinę temu, Gusiaczek napisał:

Dziewczyny Kochane, nie nadążam za Wami :) oczywiście śledzę wątek/wątki zamojszczaków i zza węgła kibicuję Wam wszystkim, a odzywam się z rzadka, by nie przeszkadzać ;) Powodzenia we wszystkim :)

A przeszkadzaj, przeszkadzaj. Takie przeszkadzanie, to sama przyjemność :)

57 minut temu, Anula napisał:

Czekałyśmy z decyzją odnośnie pomocy psiakom,ponieważ sunie czeka zabieg sterylizacji.W każdym razie przymierzam się z Bogusik do zabrania dwóch suń do Hoteliku u Hani.W tej chwili czekam na odpowiedź Hani czy przyjmie dwie małe suczki.Jeżeli tak to będziemy myśleć o pomocy,na pewno ta ruda suczka i jeszcze jedna z długim włosem.Nie wiemy też nic o suczkach ale czekamy aż wet je oglądnie no i sterylizacja.Transport byłby super gdyby udało się je dotaszczyć do Katowic,Krakowa tylko nie wiem czy się to zgra.

Czy to to maleństwo, które jest razem z moją sunią na zdjęciu poniżej ?

13938344_1043923562393327_2085425792968003458_n.jpg

Ta jest prześliczna :)

• Upvote 1
Posted

Tak to ten w całym słowa znaczeniu rudzielec.Już mam zgodę od szafirki na przyjęcie psiaków.Teraz czekamy na wiadomości od Toli.Ja kombinuję aby TZ szafirki mógł pojechać do Katowic albo Krakowa po psiaki ale to się okaże jak się sprawy potoczą.Z Bogusik szykujemy się do bazarku,paczka w drodze aby podołać pod względem finansowym,damy radę.W tej chwili na utrzymaniu mamy Abi-Inkę też z Zamościa. Ineczka nie ma szczęścia coś do domku a tak bardzo go potrzebuje.

Posted

Bardzo mi się podoba ta sunieczka. Na pewno nie zagrzeje zbyt długo miejsca u Hani :) A Abi też znajdzie swój domek, ale widocznie musi jeszcze poczekać :) Im dłużej psiaki czekają, tym lepsze domki im się trafiają :)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Bardzo mi się podoba ta sunieczka. Na pewno nie zagrzeje zbyt długo miejsca u Hani :) A Abi też znajdzie swój domek, ale widocznie musi jeszcze poczekać :) Im dłużej psiaki czekają, tym lepsze domki im się trafiają :)

Oby to spotkało Gigę.

Posted

Byłam w schronie, porobiłam trochę zdjęć, dowiedziałam się, ze sterylki 5 małych suczek zaplanowane są na jutro, a więc dopiero jutro poznam wiek dziewczynek.

Dzisiaj je trochę poobserwowałam, zobaczyłam, ze mała zębata psinka to suczka, a nie piesek i zdecydowanie jest szefowa w schroniskowej zagródce - biega, podszczypuje swoje towarzyszki,  a jak tylko podeszłam zbyt blisko -  warczeniem odstraszała je, żeby ewentualne głaski były tylko dla niej.

Do ludzi bardzo wylewna, ale zazdrośnica z niej niesamowita.

Szefowa zagródki wraz z innymi maluchami

P1220631.JPG

P1220630.JPG

P1220593.JPG

P1220595.JPG

P1220596.JPG

Posted

Znowu serce mam w kawałakch.

Tolu, jeśli sunia - smutasek nie jest zarezerwowana i udało by się połączyć transport, to ja się kolejny raz porywam z motyką na słońce i niech jedzie do Kasi

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Oby to spotkało Gigę.

Spotka, spotka. To tylko kwestia czasu :)

2 godziny temu, Gabi79 napisał:

Tolu, jeśli sunia - smutasek nie jest zarezerwowana i udało by się połączyć transport, to ja się kolejny raz porywam z motyką na słońce i niech jedzie do Kasi

Gabrysiu, jesteś wspaniała :) Moje serducho też mocniej zabiło na widok jej smutnego pysia :) Dzięki ogromne :)

Tolu, czy Ty te wszystkie życzenia dasz radę pogodzić ? :)

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Gabrysiu, jesteś wspaniała :) Moje serducho też mocniej zabiło na widok jej smutnego pysia :) Dzięki ogromne :)

Elu, kolejny raz kieruję się sercem, nie rozsądkiem

Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

Oby to spotkało Gigę.

Podczytuję wątek i wierzę, że wszystkie jej postępy i te Twoje starania Poker zmierzą niedługo do celu

6 godzin temu, Gabi79 napisał:

Gabi - ogromnie dziękuję w imieniu tego psiego smutaska

3 godziny temu, elik napisał:

Spróbujemy to zrobić razem ;), ale najpierw muszę wiedzieć, które sunie jadą, więc nadal czekam na określenie wieku rudaski