Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 14 godzin temu, Havanka napisał: Może uda sie wspólnie coś dla niej wymyślić. Ja też tak uważam, ze po jej wykąpaniu, wyczesaniu, zobaczymy zupełnie odmienioną, śliczną suczkę ! Jest długowłosa - to też atut. A, że czarna, to przekonaliśmy się na przykładzie Karmen i Poli, że niektórzy wolą właśnie taki kolor umaszczenia. Tola wspominała, ze jest starsza. Ile może mieć lat? Nie wiem, siwawy pyszczek nie musi świadczyć o podeszłym wieku, muszę podjechać do schronu i poprosić o zczytanie suni. Trzeba też założyć jej wątek, bo tak jak kiedyś o Soni napisała terra - sunia zniknie wśród kolejnych postów i kolejnych psów potrzebujących pomocy... Nie wiem, co o tym myślicie, może ktoś ma inny pomysł... Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 12 godzin temu, konfirm31 napisał: Dzień dobry :). Dotarłam na wątek, który już wcześniej czasem podczytywałam . Piękne, biedne psy i wszystkie warte swoich domów. Witaj konfirm wśród nas :) :) 11 godzin temu, elik napisał: Kciuki za Sagę i za Igę :) Czy suczki podczas cieczki są oddzielane od reszty stada ? Witaj, ja nie tak dawno tez zaczęłam tu zaglądać i byłam najmłodsza stażem na tym wątku. Teraz Ty przejęłaś pałeczkę :) Bywaj tu, bo psiaków potrzebujących pomocy jest tu multum :( Eluś - o jakie stado pytasz? Saga i Iga są w BDT, mieszkają w bloku ;) Saga już po sterylce, jest wszystko ok; wetka pochwaliła sunię, dawno nie miała tak cierpliwej i grzecznej pacjentki! Saga po sterylce, tuz przed wyjazdem z gabinetu Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 Dzisiaj dzięki ogromnej pomocy Alaskan udało się zabrać małego Kajetanka, który w bardzo złych warunkach wciąż czekał na wolne miejsce. Od dzisiaj maluch jest już bezpieczny w gabinecie wetki i juz nic mu nie grozi! Alaskan - Dzięki ogłoszeniom, które zrobiła terra, miałam parę zapytań, ale ludzie zrezygnowali, bo niestety większość zainteresowanych obawia się takiej adopcji z ulicy. Kajetanek ma 4 mies. dzisiaj został przebadany, ma wyczyszczone uszka (trzeba jeszcze leczyć ze świerzbowca). Jest pięknym, srebrzystym malcem. Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Tolu, czarnuszcze koniecznie trzeba założyć wątek. Od czegoś trzeba zacząć, a to bardzo dobry początek :). Ja osobiście bardzo lubię czarne, długowłose psy, ale wiem też, że zazwyczaj czekają przez lata. I racja - siwy pyszczek nie zawsze świadczy o wieku, mój ma taki od barbecia. Kajetan jest prześliczny, świetnie że udało się go zgarnąć z ulicy. Myślę, że teraz raz-dwa znajdzie domek. Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 Przy posesji, na której błąkał się Kajetan na pomoc czeka też piękna sunia husky - przybląkała się jakiś czas temu; dostaje jedzenie i chyba to wszystko, na co może liczyć, bo właścicielka posesji nie ma pojęcia o potrzebach suni husky i chce się jej pozbyć. Alaskan pobiegała trochę z dziewczyną - zobaczcie radość w tych pięknych psich oczach! Szukamy suni jakiegoś lokum, dzwoniłam dzisiaj do dziewczyn z Sosnowca z SOS husky, ale u nich zapsienie, nie mają miejsca :( Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 O jacie... moja miłość haszcza na nowo daje o sobie znać. Tolu, daj znac jeszcze kilku innym fundacjom, moe akurat... Od haszczaków są jeszcze m.in: Haszcze Pacze, Północniaki, Husky Adopcje. Quote
Tola Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 8 minut temu, Tyś napisał: O jacie... moja miłość haszcza na nowo daje o sobie znać. Tolu, daj znac jeszcze kilku innym fundacjom, moe akurat... Od haszczaków są jeszcze m.in: Haszcze Pacze, Północniaki, Husky Adopcje. A możesz podać mi jakiś bliższy kontakt , adres mailowy? Quote
Tyśka) Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 59 minut temu, Tola napisał: A możesz podać mi jakiś bliższy kontakt , adres mailowy? Północniaki: 607-524-509 (Maja) HaszczePaszcze, tylko przez fejsbuka: https://www.facebook.com/HaszczePaszcze-431574203604289/?fref=ts Husky Adopcje: : [email protected] tel. 500 144 944 (do Prezesa Fundacji) http://huskyadopcje.org/ Quote
Alaskan malamutte Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Godzinę temu, Tola napisał: zobaczcie radość w tych pięknych psich oczach! Suczka jest trochę nieogarnięta, bardzo ciągnie na smyczy, ale to dlatego, że kompletnie nie ma ruchu!!!! Aktywny domek aż się prosi!!! Jest śliczną smukłą panienką, taki typ sprinterki!!! No i te niebieskie oczyska!!! Quote
Alaskan malamutte Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 1 godzinę temu, Tola napisał: Kajetanek ma 4 mies. dzisiaj został przebadany, ma wyczyszczone uszka (trzeba jeszcze leczyć ze świerzbowca). Jest pięknym, srebrzystym malcem. Kajetanku, cudny maluszki, teraz już będzie tylko lepiej Quote
Alaskan malamutte Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Fundacja ZEA została poproszona o pomoc pewnej Pani, która wraz z siedmioma pieskami i czterema kotkami zamieszkuje w podzamojskiej wsi. Fundacja zakupiła karmę dla psiaków i kotków, zapakowałam do bagażnika i pojechałam. Na miejscu przywitała mnie gromadka przecudnych, proludzkich piesków. Zresztą zobaczcie sami: 1 Quote
Alaskan malamutte Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Z całego towarzystwa najmłodszy jest ten czarny, duży piesek. I niestety, niewykastrowany....Wszystkie suczki są wysterylizowane. Delikatnie zapytałam, czy Pani zgodziła by się na wyadoptowanie tego czarnego psiaka, ponieważ potrzebuje on dużo ruchu, najbardziej zabiegał o zainteresowanie, skakał, podszczypywał. No i kastracja konieczna!! Aż nie chcę myśleć, co będzie jak we wsi pojawią się cieczki....Jeśli Pani zgodzi się, to będzie potrzebna pomoc w ogłaszaniu pieska... Na pewno z Tolą wybierzemy się ponownie do Pani. 1 Quote
elik Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 Tyle nowych wieści i dobrych i mniej dobrych :) Zdjęcia superowe, haszczak uradowany, Asia też :) Tyle dobrego zrobiłyście w jeden dzień. Brawo Cytuj Eluś - o jakie stado pytasz? Saga i Iga są w BDT, mieszkają w bloku ;) Nie wiedziałam, myślałam, że sunia jest w schronisku. Musiałam przeoczyć wiadomość o tym :) Kajetanek jest prześliczny :) Quote
Alaskan malamutte Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 I jeszcze niskopodwoziowy Misiek, tak dziękował za karmę 1 Quote
Havanka Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Wreszcie dotarłam na wątek. Podobnie jak Tyś myślę, ze czarnulce ze schronu trzeba założyć wątek i może szukać już deklaracji na bidusię. Ja ze swej strony deklaruję 2 dyszki przez pół roku. Cieszę się, ze sterylka Sagi przebiegła bezproblemowo i sunia czuje się dobrze. Tylko żeby jeszcze ktoś dał jej domek... Kajetanek na zdjęciach ma bardzo smutny wyraz pyszczka. Ale co sie dziwić... Teraz odżyje a, że jest śliczny to myślę, ze szybko znajdzie fajny dom. Alaskan, Tolu, miałyście bardzo pracowity dzień i wiele dobrego zrobiłyście dla zwierzaków ! Radość na pyszczkach tej "siódemki" i wdzięczność wyrażam i ja. Jesteście CUDOWNE ! Quote
konfirm31 Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Bardzo dziękuję za pomoc Psom i Pani od Psów Szczęśliwych. Cieszę się, że poznałam (szkoda, że tylko telefonicznie) Alaskan :). Rozmawiałam też z Panią przez telefon, zgadza się na wyadoptowanie czarnego nibylabka, oczywiście, po kastracji, po której do zdrowia będzie u Niej dochodził. I prosi Fundację o pomoc w tej adopcji. Zgadza się, bo to młody pies i powinien mieć własny dom i młodych opiekunów. A poza tym, jak znam życie, w każdej chwili może się pojawić się na Jej drodze kolejny pies w potrzebie, tak jak pojawiła się obecna szóstka. Do kosztu odjajczenia chłopaka, chętnie się dorzucę ile będzie trzeba. Quote
elik Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Super podejście Pani do tematu :) Żal, że to raczej wyjątek wśród osób mających wiele psiaków pod swoją opieką. Quote
Alaskan malamutte Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 2 godziny temu, Havanka napisał: Podobnie jak Tyś myślę, ze czarnulce ze schronu trzeba założyć wątek i może szukać już deklaracji na bidusię. Ja ze swej strony deklaruję 2 dyszki przez pół roku. Od mojego syna Pawła 50 zł od sierpnia stała przez pół roku. Ja oczywiście deklaruję fanty na bazarki i jeśli któraś z moich deklarowiczek znajdzie domek, stałą przerzucę na czarną sunieczkę. 1 Quote
Tyśka) Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Cieszę się, że ta Pani zgodziła się na wyadoptowanie psiaka - bardzo rozsądnie :) Quote
Poker Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Ta sunia bardzo wpadła mi w oko Może pani zgodzi się ją wyadoptować. Ma szanse na DS, Quote
Recommended Posts