Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 13.11.2023 o 21:18, b-b napisał:

Też mam go ogłosić?

A Gabi na jakie miasto?

A kotkę lentilkę też możesz ogłosić? Byłabym bardzo wdzieczna.

Córka nie może ich mieć w nieskończoność, a dorosłej nikt nie będzie chciał. Młodej nie ma całymi dniami i tylko słyszę z góry kocie walki. Kiedy wraca ze szkoły, to zastaje pobojowisko po 10 szalejących kotach.

Posted
Dnia 13.11.2023 o 23:06, Jaaga napisał:

A kotkę lentilkę też możesz ogłosić? Byłabym bardzo wdzieczna.

Córka nie może ich mieć w nieskończoność, a dorosłej nikt nie będzie chciał. Młodej nie ma całymi dniami i tylko słyszę z góry kocie walki. Kiedy wraca ze szkoły, to zastaje pobojowisko po 10 szalejących kotach.

Jasne mam kilka wolnych dni i nadrabiam zaległości w domu to mogę zrobić. Tylko gdzie mam poszukać zdjęć i tekstu do ogłoszenia, No i gdzie ogłosić? :)

• Like 1
Posted

Zapraszam serdecznie na wątek rudego chudego psiaka. Porwałam się jak z motyką na słońce, ale liczę, że pomożecie. Dla tego biedaka to ostatnia szansa na życie, nie było co dywagować i kalkulować na zimno. On mógłby zapłacić za to zbyt wysoką cenę.

Psiaczek

• Like 1
Posted
Dnia 14.11.2023 o 09:25, b-b napisał:

Jasne mam kilka wolnych dni i nadrabiam zaległości w domu to mogę zrobić. Tylko gdzie mam poszukać zdjęć i tekstu do ogłoszenia, No i gdzie ogłosić? 🙂

Ślicznie Ci dziękuję. Tu są zdjecia: 

I tekst mojego ogłoszenia, to ciut zmień wg siebie. Bardzo prosiłabym na Cieszyn z telefonem Toli.

Urocza koteczka Lenka pod opieką fundacji czeka w domu tymczasowym na nowy dom u ludzi, którzy ją pokochają.
Ma 8 mies.,jest wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona, ma wykonane testy przeciwko chorobom wirusowym, posiada książeczkę zdrowia. Dodatkowo wykonane badanie kału oraz test w kierungi giardii (wyniki ujemne)
Jest urodziwą pręguską z rudymi znaczeniami. Ma wyjątkowo miłe, niesamowicie przyjacielskie usposobienie.
Koteczka do adopcji jedynie do mieszkania/domu bez możliwości wychodzenia.

Jak najbardziej może zamieszkać z innym kotem, bo przebywa w towarzystwie kotów. Może też zamieszkac z psem przyzwyczajonym do obecności kota.

Ze względu na dobro kotki fundacja zastrzega sobie prawo wyboru adoptującego i oczekuje od nowego opiekuna zabezpieczenia okien i/lub balkonu dla bezpieczeństwa i komfortu życia kota.
Kicia zostanie wydana z umową adopcyjną.
Prosze o kontakt telefoniczny podany w ogłoszeniu, nie odpowiadam na wiadomości.

Kotka przebywa w Jarząbkowicach woj. śląskie. Po uzgodnieniu istnieje mozliwosć odbioru w Katowicach Dąbrówce Małej.

Posted
Dnia 14.11.2023 o 20:02, Jaaga napisał:

Bardzo dziękuję 😘

Za co nie ma 😉

Wystarczy mi w razie W dać znać na PW, z namiarami i zawsze - nawet po powrocie z pracy koło północy mogę klepnąć jakieś ogłoszenie ;))

• Like 2
Posted

Tola była dziś w schronisku rezerwować rudego. Wiem, że nie da rady wejść tu.  Wstawiam więc foteczki czarne suni, psiapsi Pestki, która też bardzo potrzebuje pomocy. 

IMG_20231114_205243.jpg

IMG_20231114_205248.jpg

IMG_20231114_205253.jpg

Posted

Mam bardzo dobrą  wiadomość dla wszystkich, którym zapadła w serce czarna smutna sunia ze schroniska.

W następny piątek 24.11. jedzie do swojego domu w okolice Legnicy, rodzina przyjeżdża po nią osobiście:).

Zamieszka w domu z ogrodem, 5 kotami i mamy nadzieję, że będzie bardzo szczęśliwa.

To rodzina, o której pisałyśmy z Jaaga na wątku Gabi, tutaj też chyba wspominałam.

Bardzo dziękuję Limonka80 za pomoc przy weryfikacji domu. 🌹♥️🌹

A decyzja nie była łatwa;  o suni nic właściwie nie wiemy oprócz tego, że ma ok 6 lat i jest spokojna. 

Będzie miała na imię Lucynka:)

IMG-20231023-WA0022.thumb.jpg.cad1bdedbd49d8e63cbf507e8875b513.jpg

• Like 12
Posted

Dziękuję wszystkim, którzy zaglądali tutaj, martwili się o Lucynkę i życzyli jej szybkiego wyjazdu ze schroniska. Te życzenia i dobre myśli zadziałały ♥️.

• Like 1
Posted

Bardzo cieszę się. Wpadła mi w oko od pierwszego zdjęcia, na którym ją zobaczyłam stojącą za Pestką.  Żeby jeszcze ktoś wypatrzył tą dużą bardzo chudą i bardzo smutna sunię w łaty. Choć z nią gorzej ze względu na rozmiar.

Wczoraj pozamawialam dwa komplety kolorowych kokard na szyję, bajecznie kolorowe szelki ze smyczkami do zdjeć dla małych piesków i szczeniaków w schronisku. Mam nadzieję ,ze dzięki nim chociaż te najmniejsze zostaną szybciej wypatrzone na zdjeciach. Mam jeszcze dołożyć ubranka pooperacyjne dla kotow, bo nam ich sporo po zabiegach, a w schronisku sa przydatne.
zbliża sie najtrudniejszy okres dla schroniskowych psów. Oby trafiło ich tam jak najmniej, a było dużo adopcji.

• Like 4
Posted

Trzy wymagają pilnej pomocy.

W niedobrym stanie jest onka. Ogon i zad to skorupa. Bardzo prosiła o pomoc, przylgnęła do siatki, dała się pogłaskać po pokaleczonym nosie. 

Nieduża, łaciata suczka z zapaleniem ucha. Ucho przyklejone do głowy i cały czas mocno nim trzepie. Łagodna.

Duża w typie rottka z zieloną ropą lejącą się z lewego oka. Masakra.

Posted
Dnia 19.11.2023 o 07:00, Aska7 napisał:

Trzy wymagają pilnej pomocy.

W niedobrym stanie jest onka. Ogon i zad to skorupa. Bardzo prosiła o pomoc, przylgnęła do siatki, dała się pogłaskać po pokaleczonym nosie. 

Nieduża, łaciata suczka z zapaleniem ucha. Ucho przyklejone do głowy i cały czas mocno nim trzepie. Łagodna.

Duża w typie rottka z zieloną ropą lejącą się z lewego oka. Masakra.

Gdzie wet (schroniska mają obowiązek podpisania umowy z lekarzem weterynarii ), gdzie pracownicy schroniska..., gdzie wolontariusze??

Tak trudno wyszczotkować, raz na kilka tygodni?

Tak trudno opatrzyć ranę i zabezpieczyć opatrunkiem - psiknąć na ranę?

Tak trudno przemywać oczy, wyczyścić ucho..., zapuścić krople?

• Like 1
Posted

O matko 😢😖

Dla jednej może byłoby miejsce. Ta maleńka sunia z boksu Pesteczki mogła ewentualnie jechać, ale ona szczęśliwie znalazła dom. Jeśli ktoś zdecyduje się pomóc którejś suni - postaram się to miejsce potwierdzić. Nie dam rady teraz kolejnego psa wziąć na siebie. 😔