Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.09.2023 o 20:14, Aska7 napisał:

Zawiozłam Sisi do Krakowa. Pamiętam reakcję pani Ani. To była mega miłość od pierwszego wejrzenia.

Przyczyniłas się do szczęścia Sisi. Dzięki jeszcze raz.

• Like 1
Posted

Mała ok 3-4 miesieczna koteczka wyrwana z rąk zwyrodnialców. 

Pani z okna zauwazyła jak dwoch chlopców znęca się nad nią. Kopie, podrzuca i wpycha do śmietnika. Koteczka uciekła na drzewo ale została z nuego siła zdjęta i rzucona na ziemię. Zareagowala natychmiast. Poprosila drugą sąsiadkę o pomoc. Koteczka bezpieczna. 

Fundacja ZEA objęła pomomocą ( badanie wet, karma, żwirek). 

Bardzo dziękuję❤️

20230905_194214.jpg

20230905_200505.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 6.09.2023 o 06:52, Aska7 napisał:

Śliczna. Ja bym to zgłosiła na policję.

Nie byłam świadkiem tego zajścia. Ja na pewno bym zglosiła.  Pani, ktora interweniowala nie chce zgłaszać. Jeden z tych chłopców to syn sąsiada z tej samej klatki. Ma rozmawiać. 

Posted

Kminek i Puzel to superaśne kociaki, miziaste, mruczące, apetyt im dopisuje. Kminek jest bardziej nakolankowy, Puzel bardziej nastawiony na zabawę i brykanie (przez to mniej zdjęć udało mi sie mu zrobić). 

kminekipuzel.jpg

kminekipuzel1.jpg

kminekipuzel2.jpg

kminekipuzel3.jpg

kminekipuzel4.jpg

Posted

Ja również, bo jeszcze trochę, a zaczęłabym się gubić  we wszystkim. 

Wszystkie hotelowe zamojszczaki zostały odrobaczone dzięki fundacji Zea. Zostały też w większości zaszczepione wirusowkami, które im już wygasły.  koszt 5-skl. szczepionek 40 zł doliczę  do rozlicznia za wrzesień. Te, które są na zewnątrz na stałe lub po prostu dłużej,  musiały dostać Advantix na bolimuszki, które atakowały im uszy robiąc rany. To też pouzupelniam na wątkach.

Posted

Puzelek i Kminek na razie bez domu, nikt nie dzwoni, kotów wszędzie mnóstwo, ludzie mogą wybierać i przebierać, czekamy cierpliwie.

Natomiast Jaś cieszy się sporym zainteresowaniem, ale wciąż jest bez domu.

Dzisiaj była pierwsza część wizyty PA w Warszawie, drugie spotkanie w poniedziałek i wtedy podejmę decyzję, czy Jaś zamieszka w tym domu.

Bardzo dziękuję Jo37, również za zaangażowanie i rozmowy kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0136.gif

• Like 1
Posted
Dnia 16.09.2023 o 21:00, Tola napisał:

Puzelek i Kminek na razie bez domu, nikt nie dzwoni, kotów wszędzie mnóstwo, ludzie mogą wybierać i przebierać, czekamy cierpliwie.

Natomiast Jaś cieszy się sporym zainteresowaniem, ale wciąż jest bez domu.

Dzisiaj była pierwsza część wizyty PA w Warszawie, drugie spotkanie w poniedziałek i wtedy podejmę decyzję, czy Jaś zamieszka w tym domu.

Bardzo dziękuję Jo37, również za zaangażowanie i rozmowy kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0136.gif

Oby chociaż maluszkowi się poszczęściło. Rozmawiałam z Martą bilgorajską odnośnie Landrynka, ktory trafil do nas na DT ze strony bilgorajskiego azylu, bo chciałam żeby go poreklamowała i  Marta mówi to samo. Nie ma kocich adopcji, jest bezradna, nie ma jak pomóc. 

Posted
Dnia 17.09.2023 o 11:01, Tola napisał:

Lecą żurawie, uwielbiam ich klangor. Czasami zdarza się, że sejmikują za chatą,  pod lasem.

IMG-20230917-WA0007.jpg

IMG-20230917-WA0006.jpg

IMG-20230917-WA0005.jpg

IMG-20230917-WA0003.jpg

IMG-20230917-WA0004.jpg

Macie takie ilości żurawi? Uwielbiam oglądać i słuchać na filmach, bo na żywo dane mi było widzieć tylko w zoo. U nas ich niestety nie ma, za to jest mnóstwo czapli wkolo stawów.

Piękne niebo i widok nostalgiczny

Posted
Dnia 17.09.2023 o 11:21, Jaaga napisał:

Macie takie ilości żurawi? Uwielbiam oglądać i słuchać na filmach, bo na żywo dane mi było widzieć tylko w zoo. U nas ich niestety nie ma, za to jest mnóstwo czapli wkolo stawów.

Piękne niebo i widok nostalgiczny

Ten czas u nas to właśnie czas żurawi i jak jesteśmy na wsi, to wypatrujemy ich każdego dnia. Wczoraj przelatywały kilkakrotnie takimi dużymi grupami, a słychać je dużo wcześniej nim się pojawią.🙂 Tylko telefon słabo wyłapuje.