Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 8.06.2022 o 18:03, Aska7 napisał:

A jakie są rokowania ?

P.  Kamila nie rozmawiała o rokowaniach, bo na razie nie ma diagnozy, są tylko podejrzenia co to przyczyny złych wyników i nagłego osłabnięcia Dexa. Dwaj lekarze na podstawie obrazu RTG zasugerowali rozsiany nowotwór płuc, jeden z nich dał nadzieję, że może to nietypowe zapalenie płuc....W pierwszym ośrodku Dex dostał steryd i jego stan pogorszył się bardzo  bardzo  z dnia dzień, miał też  atak padaczki. Na kolejnej wizycie u innego weta zalecono wycofywanie się z encortonu. Potem Dex miał USG, które nic nie wykazało, dzisiaj miał badanie TK, które zostało wysłane do Wrocławia, rodzina czeka na opis.

Posted

Od jakiegoś czasu dość dużo takich złych wiadomości odnośnie zdrowia, a raczej jego braku wśród znanych nam piesków  1023680201_pacz4.gif.8acf2cfea0ab262eeaa98fe00c892265.gif  

Posted

No i kolejna zła wiadomość  z dzisiejszego ranka - w schronisku nie ma już tych 2  suczek, które miały w sobotę jechać do Jaaga, zostały wydane. Pozostaje nadzieja, że nie trafiły do złych warunków. Jakby ktoś chciał wziąć pod opiekę jakiegoś psiaka z zamojskiego schroniska (z tych pokazanych na zdjęciach) do Jagny, to jest miejsce w sobotnim transporcie. 

Posted

Wśród tylu smutnych informacji jest ta radosna -dropiata suczka ma dom😀Zamieszka w Bytomiu, u  rodziny z dwoma synami (13 i 16 lat), w domu dwa koty i królik.  P. Marta jest ze mną w stałym kontakcie, wie, że nie mamy zbyt wielu informacji o suczce, ale i rodzina i my staramy się, żeby wszystko ułożyło się jak najlepiej. Dzisiaj na wizycie PA była u nich Iwona z Sosnowca i powiedziała, że miłości suni na pewno nie zabraknie🙂Dziewczynka jedzie w sobotę do Jagny, rodzina odbierze ją z hoteliku. Sunia ma książeczkę zdrowia, przed wyjazdem będzie zachipowana, zaszczepiona p/wściekliźnie. Sterylizację państwo biorą na siebie, przygotuję oddzielne zobowiązanie (z określoną datą zabiegu). Mam nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie dla suni. Iwona - bardzo dziękuję za wizytę 🌹🌹

IMG-20220606-WA0009.jpg

• Like 8
Posted
Dnia 9.06.2022 o 21:27, Aska7 napisał:

To jest cierń w moim sercu

20220527_102943_resize_90.jpg

Ten piesio nie ma jakiegoś lepszego zdjęcia?

Posted
Dnia 9.06.2022 o 21:59, Tola napisał:

Ma, poszukam w folderach i  wstawię. 

Może rozgrzeje więcej serduszek.

Posted

Dnia 9.06.2022 o 21:30, elik napisał:

Ten piesio nie ma jakiegoś lepszego zdjęcia?

Dnia 9.06.2022 o 22:23, elik napisał:

Może rozgrzeje więcej serduszek.

IMGP2755.JPG

IMGP2756.JPG

IMGP2764.JPG

IMGP2769.JPG

IMGP2892.JPG

IMGP4284.JPG

• Like 1
Posted

Jest jeszcze taki, trochę podobny, ale z króciutkimi łapkami, tez wieki w schronisku.

Ten większy obok to ten pies, o którego jakiś czas temu  Jaaga martwiła się, ze mu ślina wycieka z pyska.

1644846489926.jpg

IMGP4279.JPG

IMGP4280.JPG

Posted

Kurcze,to są dwie parówki, a jakoś myślałam, że to jeden i ten sam pies. Tam to jak Szymek nigdy nie zostaną wypatrzeni.

Jak napisała Tola, przyjeżdża tylko Szymek i może być na hotelik inny pies. Mnie płeć i wiek są obojętne. Ja też mam na oku 3 psy, ale na razie nie dam rady wybrać i zabrać. Muszę poukładać sobie w głowie i po prostu przetrawić śmierc Borysa.

Posted

Straszne biedaki, pewnie macie rację, że tam nikt ich nie wypatrzy i zgniją... Ale nie wezmę na siebie czwartego nieadopcyjnego psa 😞 Nie dam rady.  Mogę jedynie zadeklarować jakąś stałą miesięczną, mimo, że moje psiaki też nie mają pełnych deklaracji. Sorry

Posted

Patrzę jeszcze raz na zdjęcia i ten drugi jest znacznie bardziej nieadopcyjny. Pierwszy w typie corgi, ma ładną sylwetkę, jest fotogeniczny, a drugi to jak Aska7 napisała ciapa, nieproporcjonalny, z obłażącą sierścią, pies którego tylko omiata się wzrokiem.

Posted
Dnia 10.06.2022 o 13:16, Aska7 napisał:

Tu ciapa jak byłam ostatnio

20220527_102923_resize_36.jpg

A to nie jeszcze inny psiak? Przynajmniej ja widzę różnice pomiędzy tymi co pokazała Tola a tym (głównie maska i budowa głowy).

Posted
Dnia 10.06.2022 o 13:17, Aska7 napisał:

On nie jest parówkowy. Coś chyba ma z prawym uchem.

Chodziiło mi o dwa psy wstawione przez Tolę . Ten jest trzeci.

zamość.jpg

zamość mały.jpg

Posted
Dnia 15.05.2022 o 23:22, Tola napisał:

IMG-20220515-WA0029.jpg

Tu są obaj ten kiedys sliniący się z chorym uchem i jego przyjaciel parówka. Oprócz tego jest ten corgi.