Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 minut temu, anecik napisał:

A jakby przez FB znależć? Tam jest taka strona przewozu psów - chyba darmo. Dla mnie FB czarna magia - mimo że mam od miesiąca.

Tola nie odbiera. Jutro znowu spróbuję do niej dzwonić.

Faktycznie, podróż pociągiem może tańsza, ale bardzo męcząca. Z FB nie pomogę, bo podobnie jak Ty, nie umiem się tam poruszać. Może przyjdzie ktoś, kto będzie umiał pomóc.

Posted
5 minut temu, Perełka1 napisał:

jubu z dogo wozi psy, ale nie za darmo. ja płaciłam transport 400 km 500 zł

Dzięki Perełko :)

Toż to kupa kasy - wiem, wiem każdy chce zarobić. Taka praca. Ja policzyłam i mi wyszło za benzynę ok. 290zł+bramki na autostradzie.

Posted
4 minuty temu, anecik napisał:

Toż to kupa kasy - wiem, wiem każdy chce zarobić. Taka praca. Ja policzyłam i mi wyszło za benzynę ok. 290zł+bramki na autostradzie.

To już jest do ugryzienia.Na FB też jestem cienka.Trzeba poprosić Bogusik.Jest coś takiego jak bla-blacar,są to prywatne przewozy.

Posted

Kochane - wiadomość cudowna, czyli mam jutro rezerwować sunię?

Anecik http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Bo w tej chwili to najważniejsze!

Ja dzisiaj nie dam rady już oddzwonić do anecik,  zajrzę jeszcze tutaj w nocy

Posted

Bla blacary nie chcą zbytnio brać za zwierzakami. Tym bardziej mało pachnącymi :( Wiem, próbowałam jak jechałam po Ronisia do Łowicza.

Posted
10 minut temu, anecik napisał:

ale podwiezie Ci pod drzwi. Firma specjalistyczna chciała 1.000 zł z grupą psów.

Na ten bla bla bym się nie zdecydowała

Posted
1 minutę temu, Perełka1 napisał:

ale podwiezie Ci pod drzwi. Firma specjalistyczna chciała 1.000 zł z grupą psów.

Na ten bla bla bym się nie zdecydowała

Kasiu jak uzbieralibyśmy te 3 stówki to też sobie podwiozę pod same drzwi :) Bla bal też uważam że odpada

Posted
2 minuty temu, anecik napisał:

Kasiu jak uzbieralibyśmy te 3 stówki to też sobie podwiozę pod same drzwi :) Bla bal też uważam że odpada

jubu mi przewoził psa z Bygdoszczy do Katowic, najpierw jechał z łodzi do takiej wsi za Bydgoszczą, potem do Katowic i z powrotem do Łodzi. Liczyliśmy z mężem koszty przejazdu i wyszło nam, że wiele na tej trasie nie zarobił.

Posted
8 minut temu, Tola napisał:

Kochane - wiadomość cudowna, czyli mam jutro rezerwować sunię?

Anecik http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Bo w tej chwili to najważniejsze!

Ja dzisiaj nie dam rady już oddzwonić do anecik,  zajrzę jeszcze tutaj w nocy

Która dobra dusza - z dużą siłą przebicia - zrobi bazarek kilometrowy? Proszę, bardzo proszę.

Rezerwuj Tolu.

Mam nadzieję że uzbieramy na benzynę i bramki. Szkoda że nie ma kogoś chętnego w pobliżu lub po drodze na drugiego tymczasa (jakiegoś). Byłaby połowa kosztów :D. My moglibyśmy jechać w niedzielę.

Co wy na to?

Posted

Poczekajmy na Tolę,może coś wymyśli z transportem,jak nie to będziemy jakoś działać.

anecik jak tylko Tola zarezerwuje Karinę załóż wątek,ponieważ nie będziemy zaśmiecać tego wątku.

Posted
5 minut temu, Perełka1 napisał:

jubu mi przewoził psa z Bygdoszczy do Katowic, najpierw jechał z łodzi do takiej wsi za Bydgoszczą, potem do Katowic i z powrotem do Łodzi. Liczyliśmy z mężem koszty przejazdu i wyszło nam, że wiele na tej trasie nie zarobił.

Niby odległość taka sama. Ale jak bida ze schronu ma 0 zł na koncie to każda złotówka jest ważna.

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Poczekajmy na Tolę,może coś wymyśli z transportem,jak nie to będziemy jakoś działać.

anecik jak tylko Tola zarezerwuje Karinę załóż wątek,ponieważ nie będziemy zaśmiecać tego wątku.

Może Tola coś wymyśli :)

Posted
14 godzin temu, anecik napisał:

Która dobra dusza - z dużą siłą przebicia - zrobi bazarek kilometrowy? Proszę, bardzo proszę.

39 minut temu, anecik napisał:

Karina zarezerwowana. Znajdzie się jakaś dobra dusza i zrobi bazarek kilometrowy? Ja jej wątek załožę dzisiaj wieczorem. 

Zrobię go jak tylko założysz wątek małej :)

Posted
30 minut temu, b-b napisał:

Zrobię go jak tylko założysz wątek małej :)

Dzięki Bogdusiu.

Ja do 20.00 jestem w pracy, jak tylko dojadę zaraz zakładam Karince wątek. Jest taki bazarek do rozsyłania wątków- do dziś chyba - może jej zakupię? Jak myślicie?

Posted
18 minut temu, anecik napisał:

Dzięki Bogdusiu.

Ja do 20.00 jestem w pracy, jak tylko dojadę zaraz zakładam Karince wątek. Jest taki bazarek do rozsyłania wątków- do dziś chyba - może jej zakupię? Jak myślicie?

Ja zaproszenia  powysyłam.

Posted

anecik cudownie,że chcesz dać dt Karince :) Przejrzałam transportowe na fb i nikt nie oferuje na tej trasie transportu.Jedna osoba też poszukuje Lublin/Zamość do Katowic i tam wpisałam,że my też szukamy jak by co....Jak będzie wątek,to mogę wrzucić prośbę o transport na fb

Posted

Pragnę oznajmić wszem i wobec, że Maurycy zostaje u nas! Decyzję przypieczętował mój TZ dzisiaj rano stwierdzeniem: "Nigdzie nie będziesz zawoziła Maurycego. Ma zostać" . Nawet sobie nie wyobrażacie co poczułam  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,34_RW_orig.

Kciuki bardzo potrzebne, bo to strachulec straszny. Ale z kuwetą daliśmy radę!!! A tu zapoznanie z żółwiem Kubą i oczywiście Mauryc w swojej ukochanej budce! 

20160217_092358.jpg

20160218_174113.jpg

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

anecik cudownie,że chcesz dać dt Karince :) Przejrzałam transportowe na fb i nikt nie oferuje na tej trasie transportu.Jedna osoba też poszukuje Lublin/Zamość do Katowic i tam wpisałam,że my też szukamy jak by co....Jak będzie wątek,to mogę wrzucić prośbę o transport na fb

Dzięki Bogusiu :)

Posted

O rany,ale się ogromnie cieszę,że Maurycy zostaje.Gdzie będzie miał lepiej jak u Asi.Maurycy potrzebuje czasu i dużo ciepła aby oswoił się.Dla Maurycego oderwanie od jego domu jest dużym przeżyciem i stąd takie zachowanie.Będzie dobrze,pomalutku przyzwyczai się i będzie najwspanialszym przytulakiem na świecie,bo kotki takie są,miłe,kochane i bardzo wdzięczne zwierzaki.

A ja czekam na wątek Karinki. 

• Upvote 1
Posted
20 godzin temu, Anula napisał:
20 godzin temu, Anula napisał:

Takimi tematami to zaśmiecajcie kochane do woli :):) :)

Karinka zarezerwowana, czeka tylko na transport.

Na razie nic nie znalazlam - do Katowic  nie ma szans, szukam więc do Krakowa, bo zawsze to bliżej.

Chłopak, który wozi nam do Krakowa koty odpada, bo przyjedzie dopiero na święta...

Podzwoniłam do znajomych, czekam na jakieś wieści...

AM tez obiecała pomóc - ma popytać.

Najlepiej byłoby podać sunię komuś, kto jedzie w tamte strony, transportu płatnego na razie chyba nie bierzemy pod uwagę...

Ja tez ogromnie się cieszę, ze Maurycy zostaje u AM :) !