Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Mam zapytanie o Kremika z. Pani chce zadzwonić po 22 jak skończy pracę. Prosiłam aby Tolu do Ciebie wysłała SMS sa i umówiła się na rozmowę.

Bardzo się cieszę, to czekam:)

Z Kremikiem jest trochę problem, bardzo rozpacza po wyjezdzie brata Kajmka, nadziera się całymi dniami; nie wiem, czy nie powinien zamieszkać z innym kotem...

Posted

Dzisiaj podjechałam na parę minut do schroniska - obiecałam, że zrobię zdjęcia owczarkom.

Psa w typie belga już nie ma, ale są sunie, jedna podobna do zmarłej Limby...

Ale najpierw psy

Malusieńki piesek, bardzo sympatyczny

IMGP0280.JPG

IMGP0282.JPG

Kolejny nowy pies w schronisku, bardzo wychudzony

IMGP0284.JPG

IMGP0285.JPG

IMGP0288.JPG

Posted
Dnia 25.09.2019 o 19:23, Tola napisał:

Kaleki piesek z wybiegu otwartego

IMGP0329.JPG

Jaki biedny, to przednia łapka. Może mieć problemy z nią, jesli się będzie podpierać na kikucie, może się zrobić stan zapalny kości. Najlepiej byłoby go zabrać i zrobić protezkę. Czasem trzeba wyrównac kość. 

Posted
Dnia 25.09.2019 o 19:20, Tola napisał:

IMGP0307.JPG

Jaka śliczna suczka. Gdyby była poza schroniskie, to na pewno szybko znalazłaby dom. Biedaczka wychudzona, żebra na wierzchu. Jak przyjdą mrozy, to w tym stanie, z taką sierścią nie da rady.

Posted
Dnia 25.09.2019 o 22:17, Jo37 napisał:

Jaki ładny jest ten kaleki piesek. 

Jak im pomóc skoro ani kasy ani miejsca w hotelu.

I jedno i drugie to teraz ogromny problem:(

23 godziny temu, Jaaga napisał:

Jaki biedny, to przednia łapka. Może mieć problemy z nią, jesli się będzie podpierać na kikucie, może się zrobić stan zapalny kości. Najlepiej byłoby go zabrać i zrobić protezkę. Czasem trzeba wyrównac kość. 

Piesek jest bardzo ładny, bardzo przyjazny, a łapka prawdopodobnie do korekty, bo wet chyba przy niej nic nie robił, rana zrosła się i tyle:(

11 godzin temu, Jaaga napisał:

Jaka śliczna suczka. Gdyby była poza schroniskie, to na pewno szybko znalazłaby dom. Biedaczka wychudzona, żebra na wierzchu. Jak przyjdą mrozy, to w tym stanie, z taką sierścią nie da rady.

Sunia śliczna; młodziutka, delikatna, cichutka i widać, że  bardzo zagubiona w boksie.

Posted

Mam bardzo dobrą wiadomość dotyczącą kocurka Szymusia - jego 2 bracia zamieszkali w domu w Pruszkowie, jeden brat w  w DS w Legionowie.

No i dzisiaj do p. Janiny do DT zadzwonił pan z Legionowa, że jego kociak będzie szczęśliwszy, jak dołączy do niego braciszek:)

Tak więc Szymuś jedną łapka już w Legionowie, jak zwykle szukamy transportu do Warszawy, na który czeka Szymuś i 3 inne kociaki.

Szymuś w DT u p. Janiny

SAVE_20190927_173459.jpg

Jego brat w Ds w Legionowie

SAVE_20190716_142909.jpeg

I kolejni 2 bracia w DS w Pruszkowie

SAVE_20190908_183324.jpg

• Like 2
Posted

Tola - czy schronisko w Zamosciu to ma jakąś stronę? Żeby byly jakieś zdjęcia czy opis? Ten czarny z kikutkiem to taki trochę w typie flata, ta suczyna czarna chuda chyba w typie ttb - ale zdjęcie takie słabe, ze nie jestem pewna. 

Posted
56 minut temu, Tola napisał:

Zrobiłam Kremikowi  OLX na Warszawę, czy  ktoś mógł pomoc i dorobić na Kraków?

DS pilnie potrzebny, najlepiej z drugim kotem, bo Kremik bardzo tęskni za bratem Kajmakiem:(

https://www.olx.pl/oferta/maly-kremik-do-adopcji-CID103-IDBMhr8.html

Kremik na Kraków:

https://www.olx.pl/oferta/do-adopcji-zostal-juz-tylko-kremik-CID103-IDAGGfQ.html

https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-bialo-rudego-kota-CID103-IDBMlEE.html

Powodzenia kotku !

Posted
40 minut temu, andzia69 napisał:

Tola - czy schronisko w Zamosciu to ma jakąś stronę? Żeby byly jakieś zdjęcia czy opis? Ten czarny z kikutkiem to taki trochę w typie flata, ta suczyna czarna chuda chyba w typie ttb - ale zdjęcie takie słabe, ze nie jestem pewna. 

Jest profil na FB, ale próżno tam szukać zdjęć psów do adopcji i opisów:(

Od czasu do czasu pokazują parę zdjęć a potem znowu długo nic. 

https://www.facebook.com/SchroniskoDlaBezdomnychZwierzatWZamosciu/

Zdjęcia wybranemu psu mogę podjechać i zrobić.