Tola Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 11 godzin temu, Havanka napisał: Nareszcie udało się czarnemu rodzeństwu kotów ! Bardzo sie cieszę ! No i Jasminka załapała sie na własny domek ! Czy Rudasek nie moze jechać razem z Jasminką w jednym kontenerku? Szkoda byłoby nie wykorzystać transportu. Pojechały oba koty - rudy kociak do Legionowa i Jaśminka do Warszawy:). Koty już na miejscu, Jasminka trochę wymiotowała, ale to chyba stres. Bardzo dziękuję p. Janinie za pomoc i p. Michałowi, ze zgodził się na dwa kontenerki pomimo rodziny w aucie:) Rudy kociak Jasminka Quote
Tola Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Do adopcji zostały: Węgielek Koteczka ok. 4 mies. Kremik, Karmel i Kajmak Kalinka Rudy kocurek (ostatni z 4 rodzeństwa) Prawdopodobnie we wtorek podjadę do Izbicy i postaram się porobić zdjęcia do ogłoszeń. Quote
Tola Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Dzisiaj było sporo zapytań z Krakowa o rude kociaki, ale beznadziejne. Jedna z kobiet szczególnie mnie zirytowała i przeraziła - była zaskoczona, że robimy wizyty dla dachowców, przecież to "zwykłe" koty! Czasami nie mam siły na ludzką bezduszność:( Quote
Tola Posted July 7, 2019 Author Posted July 7, 2019 Zapraszamy na bazarek imienny dla suni z łańcucha, która wczorajzostala zabrana z tej wsi wraz ze swoimi 4 szczeniakami . Zbieramy na karmę i pomoc dla BDT, w którym jest sunia. DAJ GŁOS! Bazarek imienny dla Suni z łańcucha Quote
Havanka Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 Dnia 7.07.2019 o 21:35, Tola napisał: A to dwa rudasy w DS w Pruszkowie Rudaski podrosły ! Chyba nie narzekają na domek, bo śpią smacznie na miękkich poduchach. Myślę, ze ostatni rudasek też wkrótce znajdzie dom. Przecież niczego mu nie brakuje. Quote
Tola Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 39 minut temu, Havanka napisał: Rudaski podrosły ! Chyba nie narzekają na domek, bo śpią smacznie na miękkich poduchach. Myślę, ze ostatni rudasek też wkrótce znajdzie dom, bo przecież niczego mu nie brakuje. Tez mam taką nadzieję, bo chłopak został sam w Dt i na pewno brakuje mu braci. Na dom czekają tez te kociaki z postu wyżej; Kalinka miała jechac do Dt, ale dzisiaj pani Julia zadzwoniła, ze przeprowadzają się i dopiero będzie gotowa pomóc jakiemuś kotu pod koniec lipca:( A malutka jest już 3 tydzieńn w lecznicy:( Quote
Havanka Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 1 minutę temu, Tola napisał: Tez mam taką nadzieję, bo chłopak został sam w Dt i na pewno brakuje mu braci. Na dom czekają tez te kociaki z postu wyżej; kalinka miała jechac do Dt, ale dzisiaj pani Julia zadzwoniła, ze przeprowadzają się i dopiero będzie gotowa pomóc jakiemuś kotu pod koniec lipca:( A malutka jest juz 3 tydzien w lecznicy:( Czekam na zdjecia i info. Porobię im ogłoszenia. Moze któremuś sie uda... Quote
Tola Posted July 8, 2019 Author Posted July 8, 2019 Szafranek vel Marley z kolegą w DS w Krakowie czekają na burzę... 2 Quote
agat21 Posted July 9, 2019 Posted July 9, 2019 Dnia 7.07.2019 o 21:14, Tola napisał: Dzisiaj było sporo zapytań z Krakowa o rude kociaki, ale beznadziejne. Jedna z kobiet szczególnie mnie zirytowała i przeraziła - była zaskoczona, że robimy wizyty dla dachowców, przecież to "zwykłe" koty! Czasami nie mam siły na ludzką bezduszność:( Na "zwykłych" idiotów nie ma rady. Quote
Tyśka) Posted July 9, 2019 Posted July 9, 2019 Ogłoszenie takie znalazłam: "To nowa bida która trafiła do schroniska w Zamościu. Jest przerażona i widać że nie wie co się dzieje. Nie ma imienia i dzieli boks z pięcioma starszymi szczeniakami które jej nie oszczędzają. Na moje oko ma 3-4 miesiąc i jest to dziewczynka. Może znajdzie się dobra duszyczka która zechce pokochać tą śliczną kruszynę?" Quote
seramarias Posted July 10, 2019 Posted July 10, 2019 8 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Ogłoszenie takie znalazłam: "To nowa bida która trafiła do schroniska w Zamościu. Jest przerażona i widać że nie wie co się dzieje. Nie ma imienia i dzieli boks z pięcioma starszymi szczeniakami które jej nie oszczędzają. Na moje oko ma 3-4 miesiąc i jest to dziewczynka. Może znajdzie się dobra duszyczka która zechce pokochać tą śliczną kruszynę?" O matko jakie biedactwo :( Quote
Tola Posted July 10, 2019 Author Posted July 10, 2019 Dnia 9.07.2019 o 23:00, Tyś(ka) napisał: Ogłoszenie takie znalazłam: "To nowa bida która trafiła do schroniska w Zamościu. Jest przerażona i widać że nie wie co się dzieje. Nie ma imienia i dzieli boks z pięcioma starszymi szczeniakami które jej nie oszczędzają. Na moje oko ma 3-4 miesiąc i jest to dziewczynka. Może znajdzie się dobra duszyczka która zechce pokochać tą śliczną kruszynę?" No to już mam noc z głowy:( Biedna mała, jeszcze dobrze nie zaczęła życia, a już takie cierpienie:( Quote
Tola Posted July 10, 2019 Author Posted July 10, 2019 Byłam dzisiaj w lecznicach, zrobiła zdjęcia kociaków do ogłoszeń. Najpierw szylkretka Kalinka znaleziona w Kalinowicach - jest już zdrowa, urosła, tylko domu brak. Kalinka ma teraz ok. 3 mies. Odrobaczona, testy ujemne. Quote
Tola Posted July 10, 2019 Author Posted July 10, 2019 Kremik, Karmel i Kajmak z Hrubieszowa - mają ok. 2,5 mies. Odrobaczone, pięknie korzystaja z kuwety - widziałam;) Quote
Tola Posted July 10, 2019 Author Posted July 10, 2019 Lusia - znaleziona wczoraj w lesie koło Zwierzyńca; ma ok. 2,5 mies. odrobaczona. Quote
Recommended Posts