Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tola']Wrzucam zdjecia Fifi - info o suczce jeszcze nie dostałam.
Mam nadzieję, ze ratifunkel niebawem cos napisze o jej zachowaniu.

Fifi jest bardzo energiczna, wesoła i lubi towarzystwo człowieka oraz innych psów. Większość dnia spędza na zabawie z naszymi psami. Bardzo tolerancyjna dla kotów, zero agresji w stosunku do nich. Reaguje na komendy typu: "siad" i "podaj łapę". Idealny pies do małych jak i większych dzieci. Podczas wykonywania gwałtownych ruchów ręką (nawet podczas zabawy np: rzucanie piłki) sunia podkula ogon i odsuwa się na kilka metrów. Dla osób lubiących długie spacery to towarzysz w sam raz, ponieważ elegancko chodzi na smyczy.
Ogólnie Fifi jest bez wad! Poszukiwany dla niej super, ekstra domek!!!!!!!

Posted

Na moje oko, to nie jest pies zagubiony tylko wyrzucony. Psina biegała po całym parkingu w okolicy, gdzie handluje się zwierzętami, bez obroży. Żeberka na wierzchu, sierść matowa i brudna nie przemawiają za tym, że pies zgubił się komuś.

Posted

Skoro tak, to pewnie jest tak jak myślisz. Ja też miałam to "szczęście" znaleźć psa po naszej giełdzie. Została (bo to była sunia) u mnie na zawsze. Dobrze, że nie była rasowcem, dlatego domu nie znalazła szybciej niż ją pokochałam ;)

Posted

No właśnie "szczęście". Bo te psiaki je akurat mają trafiając w nasze ręce. Bo kto wie, co by się z nimi działo, jakby trafiły pod skrzydła jakiegoś pseudohodowcy. Pewnie pamiętacie naszą Tajgę, która też była jako szczeniak pozostawiona na pastwę losu na giełdzie. Na swój prawdziwy i kochający dom czekała u nas rok czasu. W ramach wspomnień:

Posted

ratifunkel napisał(a):
Na moje oko, to nie jest pies zagubiony tylko wyrzucony. Psina biegała po całym parkingu w okolicy, gdzie handluje się zwierzętami, bez obroży. Żeberka na wierzchu, sierść matowa i brudna nie przemawiają za tym, że pies zgubił się komuś.

Przesliczna sunieczka!!!!

Posted

[quote name='ratifunkel']Fifi jest bardzo energiczna, wesoła i lubi towarzystwo człowieka oraz innych psów. Większość dnia spędza na zabawie z naszymi psami. Bardzo tolerancyjna dla kotów, zero agresji w stosunku do nich. Reaguje na komendy typu: "siad" i "podaj łapę". Idealny pies do małych jak i większych dzieci. Podczas wykonywania gwałtownych ruchów ręką (nawet podczas zabawy np: rzucanie piłki) sunia podkula ogon i odsuwa się na kilka metrów. Dla osób lubiących długie spacery to towarzysz w sam raz, ponieważ elegancko chodzi na smyczy.
Ogólnie Fifi jest bez wad! Poszukiwany dla niej super, ekstra domek!!!!!!![/QUOTE]
Bardzo ładnie napisane, można wykorzystac do ogłoszeń:)
[quote name='beka']Co z oneczką?[/QUOTE]
Wysłąaam pv, sunia prawdopodobnie wróci do boksu ogólnego i tam będzie czekac na nowy dom, bo w schronie brak miejsca.
Na razie jest nadal w szpitaliku, bo rana źle się goi.

Posted

[quote name='Havanka']Tak, ten tekst jest super. Tylko chciałam jeszcze info o sterylce. Czy jest przed czy po zabiegu? Jutro wieczorem zacznę ogłaszać.[/QUOTE]
Suczka nie miała sterylizacji, ale napisz, ze zostanie wysterylizowana. Będziemy rozmawiac z przyszłym domkiem.

Posted

[quote name='Tola']Suczka nie miała sterylizacji, ale napisz, ze zostanie wysterylizowana. Będziemy rozmawiac z przyszłym domkiem.[/QUOTE]
ostatnie pytanie; do kogo kontakt?

Posted (edited)

Dostałam pierwszą odpowiedź w spr. adopcji Fifi, z Lento, cyt. " Witam. Pragnę zaadoptować małą labradorkę. Pozdrawiam Agata"

Przekierowałam pod nr tel. do Zadry.

Edited by Havanka
Posted

Kolejny mail w spr. Fifi, tym razem z Tablicy: "witam chciałabym sie dowiedziec więcej na temat labladorki czy jest za darmo,i ile ma lat jestem zainteresowana tym pieskiem prosze o odpowiedz pozdrawiam"

Również prosiłam o kontakt telefoniczny z Zadrą.

Posted (edited)

Jeszcze jeden mail: cyt" jestem zainteresowany tym ogłoszeniem,lecz miał bym problem z transportem:(Mam duzy dom ogród i maleńką suczkę-wziętą też z ulicy oraz trzy koty-znajdy:)Ona była by idealna dla moich zwierzątek:)zapewnie jej wspaniały dom:)Jeśli jest to aktualne to ja lepiej zadzwonie-czekam na odp:)
Jestem z Wałbrzycha chwilowo nie posiadam auta,i z tym byłby problem:("

Również przekierowałam do Zadry.

Pan właśnie mi odpisał, że zgadza się na wizytę pa.

Edited by Havanka
Posted

[quote name='Havanka']Jeszcze jeden mail: cyt" jestem zainteresowany tym ogłoszeniem,lecz miał bym problem z transportem:(Mam duzy dom ogród i maleńką suczkę-wziętą też z ulicy oraz trzy koty-znajdy:)Ona była by idealna dla moich zwierzątek:)zapewnie jej wspaniały dom:)Jeśli jest to aktualne to ja lepiej zadzwonie-czekam na odp:)
Jestem z Wałbrzycha chwilowo nie posiadam auta,i z tym byłby problem:("

Również przekierowałam do Zadry.

Pan właśnie mi odpisał, że zgadza się na wizytę pa.[/QUOTE]

MIalam wczoraj pięć telefonów w sparawie adopcji Fifi.Wszyscy moi rozmówce po usłyszeniu o wizycie i koniecznosci podpisania umowy adopcyjnej stwierdziali ,że się zastanowią.

Posted

[quote name='zadra']MIalam wczoraj pięć telefonów w sparawie adopcji Fifi.Wszyscy moi rozmówce po usłyszeniu o wizycie i koniecznosci podpisania umowy adopcyjnej stwierdziali ,że się zastanowią.[/QUOTE]
Ten ostatni pan, zapewne będzie dzwonił dziś, bo wczoraj korespondowaliśmy prawie o północy. na moje pytanie o wizytę, odpisał mi, że się zgadza.

Posted

Dzisiaj były dwa konkretne telefony w sprawie domu dla Fifi - jeden z Lublina, drugi z Warszawy - zadra juz umówiła wizyty przedadopcyjne:)
Havanka - dzięki:)

A wczoraj do swojego domu w Krakowie pojechała Arabelka:)
Suczka wiele przeszła, długi czvas była bezdomna, potem trafiłą dos chroniska. jest nieufna, lekliwa, ale robi postępy!
Szczęscia sunieczko!

Posted

[quote name='Tola']Dzisiaj były dwa konkretne telefony w sprawie domu dla Fifi - jeden z Lublina, drugi z Warszawy - zadra juz umówiła wizyty przedadopcyjne:)
Havanka - dzięki:)

A wczoraj do swojego domu w Krakowie pojechała Arabelka:)
Suczka wiele przeszła, długi czvas była bezdomna, potem trafiłą dos chroniska. jest nieufna, lekliwa, ale robi postępy!
Szczęscia sunieczko!

Moze Fifi się też poszczęści? Trochę za wcześnie jest cieszyć się z nowego domu Belci, ale jestem pełna optymizmu.