Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny wszystko zaraz napiszę; to bardzo dobre wiesci
Ale mam tez złą - znalazlam dzisiaj malenkiego koteczka, stał sobie na ruchliwej ulicy, taka malenka chudzinka:-(
Samochody zwalniały, probowaly go ominąć, pełno gapiów:shake:
Wysiadlam z auta i zabralam kociaka; jakies dziewczynki powiedzialy, ze chodzi tak sobie od 2 dni:-(
Maluch był cały brudny, chyba zasuszone błoto, bo u nas dzsiiaj padało.
Nie umiem szukac domów dla kociaków:placz:
Pomyslalam o Joodith, bo to kociara, a tu dostaje tel, ze tez znalazła w tych okolicach drugiego kociaka:placz:
Prawdopodobnie ktos pozbył sie w ten sposób całego miotu:angryy:
Dziewczyny, moze ktos potrzebuje kotka:roll:
Kociak jest w tej chwiki u zadry, jest juz odrobaczony, drugi jest u Joodith

Posted

:multi::multi::multi:
Dlugo czekalam na tę chwilę - prawie 3 lata...
Neska chyba dłuzej...
Zawsze były inne sunie, nieduże, w większej potrzebie i to one wyjezdzały z nami ze schronu.
A dzisiaj zabrałysmy z zadrą Neskę; w schronie spędziła ponad 3 lata, w ostanim boksie od strony pola, gdzie właściwie rzadko ktos zagląda...
Neska jeszcze w schronisku

Posted

Temu "mojemu" już znalazlam domek.Jutro jedzie do babci mojej bratanicy.Miła starsza Pani.Bedzie miał u niej dobrze.Teraz najedzony śpi odizolowany od moich trzech kotów i jeszcze dwóch mojego brata(są u mnie w tz hotelu).Tak tak mam teraz sześć kociaków!!!

Posted

Tola napisał(a):
Dlugo czekalam na tę chwilę - prawie 3 lata...
Neska chyba dłuzej...
Zawsze były inne sunie, nieduże, w większej potrzebie i to one wyjezdzały z nami ze schronu.
A dzisiaj zabrałysmy z zadrą Neskę; w schronie spędziła ponad 3 lata, w ostanim boksie od strony pola, gdzie właściwie rzadko ktos zagląda...
Neska jeszcze w schronisku

Neska jest cudowna.Jak przejęłam ja od pracownika nie wiedziała gdzie ma leciec i co wąchać.Była bardzo szczęśliwa.

Posted

Bardzo proszę o pomoc. Znalazłam Maleństwo w drodze z pracy, stał (to chyba bajcurek, ale nie jestem pewna, takie to małe) przy samochodzie, chudziutki, głodny i przerażony miauczał wniebogłosy. Nie mogłam go tak zostawić :shake: ale w rezultacie w domu mam istne piekiełko :angryy: Moja droga mama absolutnie nie zgadza się na choćby tymczasowe przechowanie kotka. Z wielkim trudem udało mi się wynegocjować u niej jeden nocleg dla Malucha, ale pod warunkiem, że jutro "zniknie". Nie mam pojęcia co robić. Niestety nie znam nikogo, kto mógłby zaopiekować się tym ślicznym patyczkiem. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu tymczasowego schronienia. Jestem gotowa pokryć wszelkie koszty opieki nad nim i oczywiście nie ustawać w poszukiwaniach domku dla niego. Mały jest przesłodki, oczywiście z marszu rzucił się na jedzenie, ale pohamowałam jego zapędy, dając mu troszkę suchej karmy i kurczaka. Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki kociak nabrał sił, nawrzeszczał na moją Bułkę, która przy nim wygląda jak mostrum i zaczął zwiedzanie domu. Świetną zabawę odnajduje niemal we wszystkim, od toczenia korka po winie, przez zabawy chusteczką higieniczną po, a jakże by inaczej, ściganie własnego ogona. No i zgadnijcie gdzie bąbel zrobił pierwsze ee... do kuwety!!! Nic tylko kochać. Siedzi i teraz, mruczy i gapi się na mnie, a ja nie wiem co począć :-(

Posted

Joodith napisał(a):
Bardzo proszę o pomoc. Znalazłam Maleństwo w drodze z pracy, stał (to chyba bajcurek, ale nie jestem pewna, takie to małe) przy samochodzie, chudziutki, głodny i przerażony miauczał wniebogłosy. Nie mogłam go tak zostawić :shake: ale w rezultacie w domu mam istne piekiełko :angryy: Moja droga mama absolutnie nie zgadza się na choćby tymczasowe przechowanie kotka. Z wielkim trudem udało mi się wynegocjować u niej jeden nocleg dla Malucha, ale pod warunkiem, że jutro "zniknie". Nie mam pojęcia co robić. Niestety nie znam nikogo, kto mógłby zaopiekować się tym ślicznym patyczkiem. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu tymczasowego schronienia. Jestem gotowa pokryć wszelkie koszty opieki nad nim i oczywiście nie ustawać w poszukiwaniach domku dla niego. Mały jest przesłodki, oczywiście z marszu rzucił się na jedzenie, ale pohamowałam jego zapędy, dając mu troszkę suchej karmy i kurczaka. Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki kociak nabrał sił, nawrzeszczał na moją Bułkę, która przy nim wygląda jak mostrum i zaczął zwiedzanie domu. Świetną zabawę odnajduje niemal we wszystkim, od toczenia korka po winie, przez zabawy chusteczką higieniczną po, a jakże by inaczej, ściganie własnego ogona. No i zgadnijcie gdzie bąbel zrobił pierwsze ee... do kuwety!!! Nic tylko kochać. Siedzi i teraz, mruczy i gapi się na mnie, a ja nie wiem co począć :-(

Trzeba szukać ,szukac i jeszcze raz szukac domku!!!

Posted

Joodith, hotelik w Brzyściu ma super miejsca dla kotków, na pewno nie zajęte - jest chyba tylko kotka od Basi1968 - zadzwoń i dowiedz się:) Może Murkowie przygarnęliby kociaka!

Posted

Dziękuję, jutro rano zadzwonię do hoteliku, tylko nie wiem jak tam dowieźć malucha w razie czego. Malagos i jak potoczyły się losy Sopelka? Maleństwo grzeje się teraz po małej, choć pełnej krzyku, kąpieli, leży otulone po uszy w kocyk, ma chyba ze sto pcheł :placz:

Posted

Joodith napisał(a):
Dziękuję, jutro rano zadzwonię do hoteliku, tylko nie wiem jak tam dowieźć malucha w razie czego. Malagos i jak potoczyły się losy Sopelka? Maleństwo grzeje się teraz po małej, choć pełnej krzyku, kąpieli, leży otulone po uszy w kocyk, ma chyba ze sto pcheł :placz:

Ten "mój" nie mial pchel i był czysty.Noc spędził w łóżku z moja mamą,mrucząc.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
Neska poza schronem? cudownie!!!! Tola doczekałaś się :-) i gdzie teraz będzie sunia?

Neska trafiła do nas :)
Bardzo fajne suczydło. Wczoraj miała okazję poznać naszą Hanię i chodziła za nią krok w krok machając ogonem, a jak jej "uciekła" do ogrodzone ogródka to popiskiwała i chciała się przecisnąć za nią w szparze między płotem a furtką ;)
Neska jest spokojna, zrównoważona, bardzo ładnie załatwia się na spacerach.
Korzystamy z tego, że dostała surowicę (była u nas niedawno nosówka więc dmuchamy na zimne) i jutro panienka jedzie na ciachanko wraz z dwiema innymi suczkami. Obawiam się, że coś się jej zaczyna, bo się nią baardzo jeden z niekastrowanych psów interesuje... ale on taki straszliwie kochliwy i temperamentny jest więc może dlatego, że nowa panna się pojawiła :roll:

Miałam dziś porobić fotki, ale pogoda jest do bani :angryy: Jak zrobię fotki to założę wątek.