Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 1.10.2022 o 11:00, Poker napisał:

Może dobrze by było zrobić testy na lamblie i zbadać kał na inne pasożyty?

Tak,  pani wybiera się w następnym tyg.do weta. 

• Like 1
Posted

Pani Ania pisze, że Sisi/Funia jest uosobieniem łagodności. Uczy się od rezydentki, że Pani powrót do domu wymaga powitania i wybuchu radości. Obie sunie śpią razem z Panią Anią.

image0000011.jpg.4f6bea9870b768a691721aae35504ef5.jpg

image0000001(1).jpg.84beac772012c40b0fd63ba027b6df4f.jpg

image0000001.jpg.8178ad5a614e9336ed7589f2d81bb44e.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 3.10.2022 o 08:51, Aska7 napisał:

Koleżanka pani Ani, otwierając mi bramę powiedziała "ja chciałabym być u niej psem".

Dom faktycznie rewelacyjny 🙂

Posted

I dzisiejszy SMS od p. Ani: Przed południem nowe szelki, obróżka ubranko na chłodne dni,  2 grawerowane serduszka z naszymi. tel i jej imieniem itd, a po południu wizyta u wet  - czipowanie i bardzo lekarskie Wszystko OK całusy od nas🐕‍🦺🦮🐕🐅😍 😁

• Like 3
Posted
Dnia 3.10.2022 o 22:52, Poker napisał:

Lepszego domu nie można było wymarzyć. Czy mogę zadzwonić do p. Ani

Oczywiście, p. Ania bardzo chętnie opowiada o Sisi🙂

Posted

Przepraszam za prywatę, ale w zwiazku z tym, że prawie wszystkie psy u nas są z Zamościa,to wstawie informację tutaj, a szczególy już na wątkach poszczególnych psów. 

Wczorajsze poszukiwania karm i porównywanie ich cen zajęły mi sporo czasu i zaskoczyły naprawdę dużymi skokami. Niestety, podwyżki pradu, koszty opału dotykają nie tylko samego hotelowania, ale odbijają się i na cenach produktów. W związku z tym musieliśmy z mężem zmienić trochę  zasady rozliczania i podnieść ceny, bo w zeszłym miesiącu ze względu na to, że wszystko drożeje i nasze rachunki też już były wyższe, to mieliśmy mniejszy dochód. Niestety nie jestesmy w stanie utrzymać dotychczasowych cen i zasad rozlicznia z karmą włączoną w cenę. Od jakiegoś czasu zmieniły się zasady obliczania wysokości składki ZUS i osobno musimy rozliczać zakupione karmy, zeby dwukrotnie nie płacić za nie podatku. 

Co miesiąc wyszukuję karmy tam, gdzie są w promocji i za najniższą cenę. Ostatnio, zeby nie podnosić cen,  zakupiła karmy Bosch, bo sa w cenie Pedigree, ale nie sprawdziły się zupełnie. Teraz ich ceny też znacznie poszły w górę, więc myslę ze nie ma sensu karmienie nimi, bo to naprawdę kłopot, jesli duzy pies ma biegunke i nie zdąży wyjść z domu. Na zewnątrz zresztą sprzątenie tez nie nalezy do przyjemnych.

Jeżeli opiekunki któregoś psa nie akceptują tych naszych zmian i znajdą tańsze miejsce dla swojego  podopiecznego, to nie krepujcie się. Czasy sa trudne i ja wszystko ruzumiem.

Posted

Najnowsze info z domu Sisi w  Krakowie:  Sisi odzyskała apetyt i robi na spacerach piękne kupki Jest wesoła i coraz mnniej zestresowana. To sama slodycz, a z Funia dogadują się świetnie!!

IMG_20221006_142009.jpg

IMG_20221005_132825.jpg

IMG-20221004-WA0004.jpg

IMG-20221004-WA0003.jpg

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Pilnie szukam pomocy - dzisiaj w lesie w okolicach Krasnobrodu znaleziona zostala mała suczka, na sutku ma spory guz, nie na gdzie jej umieścić😓 IMG_20221007_175438.jpg

IMG_20221007_175434.jpg

Posted

😓😓Wczoraj odszedł malutki Riko, piesek zabrany z jednej z podzamojskich wsi w 2013 roku po tym, jak jego rodzina pozostawiła go samego i wyjechała poza granice Polski.

Piesek przebywał w hoteliku u Murki, potem znalazł dom w okolicach Kraśnika u starszego pana, miał wtedy 6 lat.

Pan odszedł 2 lata temu, a Riko został z jego 2 córkami.

Wczoraj jedna z pan zawiadomiła mnie o śmierci pieska, miał 14 lat.

Żegnaj malutki[*]

1e86633ace39987emed.jpg

f6ca052242e0bb2bmed.jpg

Posted
Dnia 3.11.2021 o 21:01, Tola napisał:

Na konto fundacji wpłynęło 1700 zł od córki Figuni.

P. Dorocie wpadł w serce niewidomy piesek, którego tutaj pokazywałam i b. prosiła, by spróbować mu pomoc, wpłata pomogłaby opłacić ewentualną operację.

Byłam w schronisku i niestety pieska nie znalazłam, pracownik też go nie pamięta:(

To było tylko jedno zdjęcie, piesek był w zagródce dla szczeniaków, więc być może zgłosił się właściciel...

Jak będę w schronisku przy wyjeździe oneczki, to spróbuje jeszcze raz się rozejrzeć, może inny pracownik będzie pamiętał psa.

Jeśli się nie uda, to  Figunia z córką zadecydowały, że cała kwota zostaje na koncie ZEA i wspomoże zamojskie psy (badania, leczenie, zabiegi)  jednak większość tej kwoty pozostanie na koncie jako rezerwa na operację lub pokrycie kosztów leczenia  jakiegoś nowoprzyjętego bezdomniaka.

Pani Doroto, Aniu - pięknie dziękuję, to ogromna pomoc dla zamojskich psów w potrzebie

aser_20180109194311.gif

Rozliczenie pieniędzy, które 28.10.2021 córka Figuni wpłaciła na konto fundacji z przeznaczeniem na pomoc zamojskim psom

1700 zł  

500 zł - Michu Wątek

500 zł  - Nuuka  WĄTEK

500 zł - Dylan Wątek

200 zł   dostały ostatnio leczone z kk zamojskie kociaki, które były tutaj pokazywane, bo faktura spora (2936 zł) , a my już byliśmy bez kasy  

Jeszcze raz pięknie dziękuję🌹🌹🌹🌹🌹