Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Tola napisał:

TZ kontaktował się ze schroniskiem w sprawie tego rudego psa; pies byl zczytany - ma ok 9 - 10 lat, w schronisku jest  7 !:(:(. jest spokojny, łagodny, nie wadzi nikomu.

Zajrzałam przed chwilą do starych folderów, doszłam do 2017 roku  i na pewno rudy jest na zdjęciu:(

Podjadę w następnym tyg, jak już będzie więcej informacji, czy jakiś pies ma szansę na wyjście i wtedy jeszcze się upewnię.

2017 r listopad

IMGP0174.jpg

2017 grudzień

17.JPG

2018

2018.JPG

2019

2019.JPG

Przejrzałam trochę wątek i na wcześniejszych fotkach nie widzę Rudego.

W schronisku musiałby być od 2014 roku.

Nie wszystkie fotki są widoczne, niestety ...

Biedny, tyle czasu za kratami ... :(

• Like 1
Posted
7 minut temu, Livka napisał:

Przejrzałam trochę wątek i na wcześniejszych fotkach nie widzę Rudego.

W schronisku musiałby być od 2014 roku.

Nie wszystkie fotki są widoczne, niestety ...

Biedny, tyle czasu za kratami ... :(

Ja mam u siebie foldery od 2015 roku, wcześniejsze pokasowałam.

Wszystkie te zdjęcia pojawiały się na zamojskim wątku, ale do tej pory nikt nie zwrócił takiej indywidualnej uwagi na tego psa. Zdjęć tutaj jest sporo, psich nieszczęść jeszcze więcej:(

Posted
21 minut temu, Livka napisał:

IMGP0174.jpg

Rudy jest piękny, ma takie śliczne bystre oczy.

Wcale nie widać po nim, że ma tyle lat.

Tu na zdjęciu chyba z tym agresorem jest ...

Tak, tez biedny pies, jeszcze starszy i też czeka go prawdopodobnie dożywocie w schronisku:(

Posted
8 minut temu, Livka napisał:

Tysiu czy dałoby radę przełożyć transport na 22 stycznia ?

Zadzwonię jutro do pana Macieja i zapytam. Jeśli tak będzie lepiej to jak dla mnie OK.

Posted
Przed chwilą, Tyśka) napisał:

Zadzwonię jutro do pana Macieja i zapytam. Jeśli tak będzie lepiej to jak dla mnie OK.

Miejsce dla Rudego będzie od 22 stycznia.

Zapytaj Tysiu :)

• Upvote 1
Posted
9 minut temu, Livka napisał:

Livko, czy Twoje pytanie oznacza, że chcesz wyciągnąć któregoś z tych biedaków? 

Posted
Przed chwilą, Gabi79 napisał:

Livko, czy Twoje pytanie oznacza, że chcesz wyciągnąć któregoś z tych biedaków? 

Przed chwilą, Livka napisał:

Miejsce dla Rudego będzie od 22 stycznia.

Zapytaj Tysiu :)

Pisałyśmy w tym samym czasie. Hurra, ale się cieszę. Deklaruję dla piesia skromną dyszkę, na razie przez pół roku 

• Like 1
Posted
21 minut temu, Livka napisał:

Pan da mi odpowiedź jutro, teraz jest w trasie. W drodze powrotnej miał zabrać jakiegoś innego zwierzaka, więc musi tam zadzwonić i zapytać czy może przełożyć transport o 3 dni. Mam nadzieję, że tak.

Posted
2 minuty temu, Tyśka) napisał:

Pan da mi odpowiedź jutro, teraz jest w trasie. W drodze powrotnej miał zabrać jakiegoś innego zwierzaka, więc musi tam zadzwonić i zapytać czy może przełożyć transport o 3 dni. Mam nadzieję, że tak.

Tysiu dziękuję za info.

Trzymajmy kciuki za pomyślność sprawy ;)

Posted
6 minut temu, Tyśka) napisał:

A czy jak  już ma zaplanowane psy do przewozu, to czy będzie miejsce dla kolejnych ze schroniska?

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

A czy jak  już ma zaplanowane psy do przewozu, to czy będzie miejsce dla kolejnych ze schroniska?

Ma zajęte miejsce od Wrocławia do Szczecina (droga powrotna). W tę stronę, z Lubelskiego do Wrocławia miałby jechać tylko Amik + aktualnie przyszły podopieczny Livki.

Posted
Przed chwilą, Tyśka) napisał:

Ma zajęte miejsce od Wrocławia do Szczecina (droga powrotna). W tę stronę, z Lubelskiego do Wrocławia miałby jechać tylko Amik + aktualnie przyszły podopieczny Livki.

To  p. Maciek znowu robi trasę gigant...

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

To  p. Maciek znowu robi trasę gigant...

Oby pogoda dopisała. Stresuję się podróżą. Pan Maciej to cudowny, bardzo empatyczny człowiek - dziękuję za namiary na niego. 

Posted
11 minut temu, Tyśka) napisał:

Oby pogoda dopisała. Stresuję się podróżą. Pan Maciej to cudowny, bardzo empatyczny człowiek - dziękuję za namiary na niego. 

Tak, pan Maciek jest wyjątkowy:)

• Like 1
Posted

Udało się! :) Pan Maciej ma dar przekonywania i udało mu się namówić państwa, aby jednak zgodzili się na tę trasę w 22.01. Podobno było trudno, ale się udało :)

Pan poprosił o dokładne adresy, aby mógł wyliczyć koszta.

Jak wysoki jest kudłatek? Czy jest szansa na oszacowanie wagi? 

• Like 1
Posted
Dnia 7.01.2021 o 19:21, Livka napisał:

Tak, Rudego :)

Livko, na Twoje szczęście jesteś daleko ode mnie, bo bym się ucałowała i nieźle zmoczyła łzami... 

Anioł z Ciebie !!!!

Posted
Dnia 8.01.2021 o 17:06, Tyśka) napisał:

Udało się! :) Pan Maciej ma dar przekonywania i udało mu się namówić państwa, aby jednak zgodzili się na tę trasę w 22.01. Podobno było trudno, ale się udało :)

Pan poprosił o dokładne adresy, aby mógł wyliczyć koszta.

Jak wysoki jest kudłatek? Czy jest szansa na oszacowanie wagi? 

To średniej wielkości pies, trudno mi określić wagę; 17 - 20kg, nie więcej.

Prawdopodobnie w poniedziałek pojadę do schroniska zarezerwować psy, to jeszcze się przyjrzę.

Posted

Mam niespodziankę - chciałam tutaj  pokazać Wenę, sunię w typie OH, zabraną w 2016 r z zamojskiego schroniska.

Wena była w DT u Marleny w Warszawie, dom stały znalazła u polskiej rodziny w Anglii.

Tak szczęśliwie się złożyło, ze niedaleko tej miejscowości mieszka jogi, dawna aktywna dogomaniaczka,  na pewno ją pamiętacie, więc nie było problemu z wizytą.

Dawno nie miałam z rodzina kontaktu, az tu przyszły zdjęcia:)

Nie mogę znaleźć wątku, chyba nie ja go zakładałam, nie pamiętam kto...

137326353_3936995806351842_2530149510810778248_n.jpg

136397110_3936994586351964_1166083837270128152_n.jpg

136989232_3936994829685273_449687700236682090_n.jpg

136350043_3936995133018576_6781639850229254445_n.jpg

136360329_3936995189685237_5276335309981192896_n.jpg

• Like 2