Tola Posted March 6 Posted March 6 Wisia to psie dziecko, podrzucone w nocy na jedną z posesji w Zwierzyńcu. Rodzina ma już parę psów i koty, przygarniane w podobny sposób, więc nie było mowy, aby szczeniak mógł u nich zostać. Małą zgłosili do UG i jednocześnie sami szukali pomocy. Tak Wisia trafiła do nas - pojedzie do hoteliku, a nie do schroniska, bo to dopiero rozpoczęte psie życie nie może zaznać tylu traum już na samym początku. Wisia ma 3 mies., została odrobaczona, odpchlona, zabezpieczona przeciw kleszczom. Miała pojechać do hoteliku dopiero po wyjeździe Joko do nowego domu, czyli w następnym tygodniu, ale ludzie nie chcieli jej dłużej u siebie, dziękuję więc Murce za szybką decyzję i przyjazd po szczeniaka. Mam nadzieję, że malutka, przy pomocy życzliwych osób, znajdzie tutaj wsparcie i dom marzeń. Przyszedł marzec, a z nim powiew wiosny i nadzieja, że będzie lepiej... Już będzie lepiej maleńka. Wisia zaraz po porzuceniu 2 Quote
Tola Posted March 6 Author Posted March 6 Jeśli ktoś chciałby wesprzeć szczeniaka, to poproszę wpłaty na konto ZEA Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 Z DOPISKIEM "Wisia" Wisia otrzymała pomoc, za którą bardzo dziękujemy 20 zł - Nesiowata (06.03.). 20 zł - Aldrumka (06.03.) 30 zł - Agat21 (07.03.) 200 zł - Figunia (10.03.) 70 zł - Nadziejka bazarek (18.03.) 50 zł - Iwona Sosnowca (14.03.) 100 zł - DS Stefci (19.03.) 20 zł - Aldrumka (07.04.) 200 zł - Figunia (14.04.) 57.50 zł - Nadziejka bazarek (14.04.) 40 zł - Iwona z Sosnowca (16.04.) Razem: 807,50 zł Wydatki: 877 zł - faktura za hotelowanie i podkłady ( faktura str.3) 249 zł - hotelowanie (faktura str. 4) 120 zł - 1x szczepienie podstawowe +chip (faktura str. 4) Razem: 1246 zł 1246 zł - 807,50 zł = 438,50 zł (dopłata ZEA) Quote
Tola Posted March 6 Author Posted March 6 Tak na zamojskim napisała o niej Murka: Malutka jest super. Jak tylko wynoszę ją na zewnątrz to robi siku i koopkę. Po nocy było tylko jedno sioo na podkładzie. Na razie trochę boi się psiaków, więc ograniczam kontakty, ale pewnie niedługo będzie ciągnąc za uszy starszych kolegów i koleżanki 🙂 Quote
Alaskan malamutte Posted March 6 Posted March 6 Jestem u cudeńka małego😍 Jak będą potrzebne ogłoszenia to z przyjemnością zrobię 😊 1 Quote
agat21 Posted March 6 Posted March 6 Cudo. Maleńkie, słodkie cudo. Nie chce się wierzyć, że są ludzie, którzy traktują takie stworzonka jak śmieci 😞 Nie mogę wiele dać, ale grosik poleciał dla maleńkiej. Myślę, że nie będzie czekać długo na dom. Cudowny i kochający. Taki, jaki powinna mieć od początku swojego życia. 1 1 Quote
Tola Posted March 7 Author Posted March 7 Dziękuję bardzo za odwiedziny malutkiej Wisi Też mam nadzieję, że nie będzie długo czekać na swoją rodzinę, taką już na zawsze. Nie mogę się już doczekać murkowych zdjęć, wydobędą na pewno cały urok i słodycz maleństwa:) Quote
Tola Posted March 7 Author Posted March 7 Dnia 6.03.2025 o 11:09, Ellig napisał: Zapisuję Dnia 6.03.2025 o 11:38, Nesiowata napisał: Mała ślicznotka. Dnia 6.03.2025 o 12:10, Alaskan malamutte napisał: Jestem u cudeńka małego😍 Jak będą potrzebne ogłoszenia to z przyjemnością zrobię 😊 Dnia 6.03.2025 o 18:24, Onaa napisał: Jaki maluszek. Dnia 6.03.2025 o 18:25, Poker napisał: Słodka malizna. Dnia 6.03.2025 o 19:39, Nadziejka napisał: Modlitwa za maleńką za nowe życie ♡ 💓 ♡ Dnia 6.03.2025 o 20:55, agat21 napisał: Cudo. Maleńkie, słodkie cudo. Nie chce się wierzyć, że są ludzie, którzy traktują takie stworzonka jak śmieci 😞 Nie mogę wiele dać, ale grosik poleciał dla maleńkiej. Myślę, że nie będzie czekać długo na dom. Cudowny i kochający. Taki, jaki powinna mieć od początku swojego życia. Dziękuję bardzo za odwiedziny malutkiej Wisi Też mam nadzieję, że nie będzie długo czekać na swoją rodzinę, taką już na zawsze. Nie mogę się już doczekać murkowych zdjęć, wydobędą na pewno cały urok i słodycz maleństwa:) Quote
Murka Posted March 7 Posted March 7 Jutro się będę starała porobić fotki, dziś się nie wyrobiłam. Po weekendzie będę chciała ją zaszczepić, a potem drugi raz odrobaczyć, bo w koopce widziałam glistkę (po pierwszym odrobaczeniu). A ogłaszać już można, bo malutka jest rozkoszna i jak na szczeniaka bardzo grzeczna. Opanowała już chodzenie na smyczce. Bardzo ładnie załatwia się na zewnątrz, ale potrzebuje częstych wyjść. Quote
Alaskan malamutte Posted March 8 Posted March 8 Cudeńko!!! Tolu, robić ogłoszenie? Jeśli tak to na jakie miasto?? Quote
Recommended Posts