Onaa Posted January 2 Posted January 2 Tym razem to inny bazarek i moja prośba do Was o inną pomoc - bo proszę tym razem o wsparcie w walce z chorobą mojego adopciaka Gucia który najpierw był u mnie na dt a potem został już na stałe. Myślałam że będziemy razem żyli długo i szczęśliwie ale przerwała to choroba 😞 - padaczka: potrafi mieć 10 ataków na dobę, dostał Luminal i Pexion , wydawało się, że jego stan się ustabilizował, w końcu wiele ludzi i zwierzaków żyje z tą chorobą, ale od piątku po Świętach walczymy o niego bo znowu dostał serie ataków a po leku który miał podawany tylko tymczasowo odcięło go na kilka dni , był jak roślinka:(. Teraz bardzo powoli wraca do siebie chociaż mimo że minął tydzień nadal nie kontaktuje, jest zdezorientowany , łapinki są słabe, plączą się, dużo piszczy , chodzi bez celu i kryje się w zakamarkach, sika gdzie popadnie. Każda taka seria ataków to zagrożenie uszkodzenia mózgu , bardzo się o niego martwię. Jesteśmy u weta w Tarnowie gdzie mieszkam od jakiegoś czasu prawie codziennie ale to taka doraźna pomoc. Neurolog u którego byliśmy na konsultacji w wakacje w Krakowie , lecznica Proton, obawia się że coś może rosnąć w głowie . Potrzebna jest pilnie kontrola neurologiczna i rezonans a być może nawet badanie płynu rdzeniowo mózgowego. Niestety nie stać mnie na takie koszty. Nigdy nie myślałam że będę potrzebować pomocy dla mojego własnego psiaka, ale Gucio jej potrzebuje a ja sama nie dam rady mu pomóc :(. Gdyby ktoś zechciał nam pomóc , wpłacić jakąś cegiełkę .. Jeśli ktoś chciałby pomóc GUCIOWI to proszę o wpłaty na konto Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 koniecznie z dopiskiem: na badania chorego Gucia Dziękuję 🍀 Quote
agat21 Posted January 2 Posted January 2 Strasznie przykre to, co piszesz. Serce się kraje na myśl o tym, co psinek przechodzi 😔 Wiele nie pomogę, bo u mnie poważne leczenie dwóch starszych zwierzaków, ale 30 złociszy poleci do Zei jutro. 1 Quote
Onaa Posted January 3 Author Posted January 3 Dnia 2.01.2025 o 23:49, Jo37 napisał: To ja zacznę - cegiełka za 25,00 zł. Dnia 3.01.2025 o 00:03, agat21 napisał: Strasznie przykre to, co piszesz. Serce się kraje na myśl o tym, co psinek przechodzi 😔 Wiele nie pomogę, bo u mnie poważne leczenie dwóch starszych zwierzaków, ale 30 złociszy poleci do Zei jutro. Dnia 3.01.2025 o 05:00, Nesiowata napisał: Cegiełka za 30 zł Dnia 3.01.2025 o 10:29, mdk8 napisał: skromne 20,- poleciało Bardzo Wam dziękuję że jesteście i za wsparcie dla mojego biednego Gucia 🌸 Quote
elik Posted January 3 Posted January 3 Bardzo Ci współczuję Reniu. Pamiętam go tak bardzo aktywnego, gdy biegał za Tobą z pokoju do kuchni, bo Ty tam chodziłaś. Moja ukochana Masia też, nagle w 16-tym roku życia, dostała ataków padaczki. Straszny widok 😞 Początek miesiąca, emerytura na koncie, wpłacę na ZEA 100,00 zł dla kochanego Guciosława. 1 Quote
Onaa Posted January 3 Author Posted January 3 Dnia 3.01.2025 o 12:08, elik napisał: Bardzo Ci współczuję Reniu. Pamiętam go tak bardzo aktywnego, gdy biegał za Tobą z pokoju do kuchni, bo Ty tam chodziłaś. Moja ukochana Masia też, nagle w 16-tym roku życia, dostała ataków padaczki. Straszny widok 😞 Początek miesiąca, emerytura na koncie, wpłacę na ZEA 100,00 zł dla kochanego Guciosława. Tak to bardzo przykry widok Elu :(. Gucio przyjechał do mnie na dt ale po miesiącu okazało się że pasujemy do siebie 🙂 i już został u mnie chociaż wczesniej nie zamierzałam adoptować drugiego pieska bo przecież w domu była Tofinka. A Gucio zawsze był przyjacielski, radosny, grzeczny, towarzyski i bardzo się do mnie przywiązał. Myślałam że ma przed sobą wiele pięknych dobrych lat a tymczasem w maju zupełnie z niczego przyszedł pierwszy atak. Gucio był akurat na łóżku obok mnie, najpierw myślałam że się bawi , wygłupia dopiero za chwilę uświadomiłam sobie że coś złego się z nim dzieje :(. I tak odtąd cały czas walczymy o jego zdrowie i komfort życia. Dnia 3.01.2025 o 12:15, Poker napisał: Dołożę 5 dyszek. Wpłacać na konto ZEA? Tak na ZEA, proszę z dopiskiem: na badania chorego Gucia Serdecznie Wam dziękuję za przybycie i pomoc dla Gucia 🌸. Quote
Onaa Posted January 3 Author Posted January 3 Dnia 3.01.2025 o 14:30, Livka napisał: Jestem i ja. Poszło 50 zł dla Gucia ❤️ Bardzo dziękuję za przybycie i pomoc dla Gucia 🌸. Quote
elik Posted January 3 Posted January 3 Dnia 3.01.2025 o 13:19, Onaa napisał: Początek miesiąca, emerytura na koncie, wpłacę na ZEA 100,00 zł dla kochanego Guciosława. Wpłaciłam na zbiórkę ZEA na Ratujemy Zwierzaki. 1 Quote
mari23 Posted January 3 Posted January 3 Dnia 3.01.2025 o 17:43, Onaa napisał: ❤️ Biedactwo ❤️ zaraz wpłacę 50 złotych chociaż. 1 Quote
Onaa Posted January 3 Author Posted January 3 Dnia 3.01.2025 o 20:10, mari23 napisał: Biedactwo ❤️ zaraz wpłacę 50 złotych chociaż. W imieniu Gucia bardzo dziękuję za pomoc 🌸. Quote
Radek Posted January 3 Posted January 3 Dziękuję za zaproszenie. Bardzo mi przykro z powodu Gucia 😕 Mam nadzieję, że uda się opanować sytuację. Jutro dorzucę jakąś cegiełkę. 1 Quote
Onaa Posted January 3 Author Posted January 3 Dnia 3.01.2025 o 22:20, Radek napisał: Dziękuję za zaproszenie. Bardzo mi przykro z powodu Gucia 😕 Mam nadzieję, że uda się opanować sytuację. Jutro dorzucę jakąś cegiełkę. Dziękuję bardzo za pojawienie się u Gucia i pomoc 🌸. Quote
Onaa Posted January 4 Author Posted January 4 Dnia 4.01.2025 o 11:08, Koki-99 napisał: Też dorzucę grosik. Ile Gucio ma lat? Ps. Wysłane. Witam na bazarku Gucia i dziękuję za pomoc 🌸. Gucio jest starszym pieskiem, jeden wet uważa że ok 7 , drugi dał mu 9 lat. 1 Quote
Recommended Posts