Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Dziewczynki,prawdopodobnie Tosia zaraz pojedzie do Jamora,bo miejsce jest,tylko transport trzeba zorganizować,także będą 2 miejsca na dole:cool3: Przeczytałam o Iskierce [*]...boszsze,szok:-( Sobota tuż,tuż:placz:;) Jeżeli chodzi o kobietki,które mają do mnie przyjść,to wybierzcie je same.Mnie wsio rybo,aby nie były tylko duże;) Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Z Iskiereczką to prawdziwa tragedia...miałaby jak w niebie u Neci...eghh Reniu, jak są 2 miejsca, to moze zgodziłabyś się na bliźniaczki - mają ok. 4 miesięcy - tak, jak było w przypadku Kai, martwimy się, że podrosną jeszcze trochę i pójdą na ogolne boksy, a tam to wiadomo, jakie mają szanse... Są ze sobą zżyte, więc super by było posłać Je razem. Myślałyśmy o tym, żeby pojechały do Astaroth - ale tam jest teraz miejsce jedynie w budzie. Może mogłaby tam pojechać właśnie Luśka. A dziewczyny do Ciebie - jeśli się zgdozisz - nauczyłyby się życia w domu, dobrych manier Powiedz, co o tym myślisz Nicus może jechac w niedzielę, w tym tygodniu Quote
monika083 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Ta fotka mnie rozwalila! jejku ale wy tam cuda macie...te dwie blizniaczki wygladaja jak pinczery srednie ...cudne sa , od lewej: 2 pinczerki,labrador,owczarek belgijski,rottweiler...hehe i juz macie rasowce. Dziewczyny ,czy szczeniaczki u was szybko domki znajduja ,czy zdarza sie ,ze dorastaja w schronisku? Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Ta fotka powyżej jest bossska:loveu: Fiziu mogą być i te dwie siostrzyczki...tylko przemyślmy to pod względem Dżerusia.One gówniary,mogą mu dokuczać,nie wiem jak on by się zachował:roll:.On ma zapędy gwałcicielskie,kastracja na razie nie możliwa,bo musimy jego serduszko doprowadzić do ładu,bo ma chore(na razie nic nie pisałam na jego wątku). Jeżeli dziewczynki są w miarę spokojne to niech przyjadą;). Zresztą przemyślcie i zadecydujcie,bo ja wybierać nie umiem:shake: Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Zdarza się niestety.. Przykładem na to jest własnie Piłkarz... Podobnie było z Murzynkiem, który znalazł dom w Krakowie Miał 5 miesięcy, jak trafił do schroniska i przesiedział tam 3 lata...:shake: Największe powodzenie mają takie puchate kuleczki. Im starsze, tym powodzenie maleje... A po jakimś czasie już wyrastają z bosku dla szczeniąt - który jest fajny, bo jest blisko biura, w tej częsci, gdzie wiele osób może je zobaczyć. No i oczywiście im dłużej siedzą, tym bardziej kiepsko jest z socjalizacją. Ja miałam na tymczasie Toffi - była w schronisku od maleńkiego przez kilka miesięcy. Teraz jest u mojego brata. Niezwykle trudno było Ją nauczyć czystości w domu, trwało to kilka miesięcy, mimo, że wszelkie sztuczki były stosowane, nagrody, częste spacery, pochwały. Ona jakby zupełnie nie zdawała sobie sprawy z tego, że trzeba sygnalizować chęc wyjscia, że muszą być do tego odpowiednie warunki, a nie, że wystarczy kucnąć gdzie popadnie w domu. Psiaki, które siedzą od malusieńkiego w boksie, nie znają świata zewnętrznego. Pewnie nie wszystkie, ale częśc z Nich ogarnia panika, kiedy mają się spotkać z normalnym życiem, ruchem ulicznym, odgłosami w domu. Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Renata5 napisał(a):Ta fotka powyżej jest bossska:loveu: Fiziu mogą być i te dwie siostrzyczki...tylko przemyślmy to pod względem Dżerusia.One gówniary,mogą mu dokuczać,nie wiem jak on by się zachował:roll:.On ma zapędy gwałcicielskie,kastracja na razie nie możliwa,bo musimy jego serduszko doprowadzić do ładu,bo ma chore(na razie nic nie pisałam na jego wątku). Jeżeli dziewczynki są w miarę spokojne to niech przyjadą;). Zresztą przemyślcie i zadecydujcie,bo ja wybierać nie umiem:shake: Ja tez kompletnie nie umiem wybierać... Te oczy w galerii schroniska śnią mi się po nocach:-( Kurcze no nie wiem, a myślisz, że takie dzieciaki też by Dżerusia interesowały? Bez sensu by było narażać Go na stres. Nie wiedziałam, że ma chore serduszko bidula... Gdyby miały być z tego problemy, to może jednak lepiej, żeby do Ciebie pojechała wysterylizowana Luśka, a maluchy do Astaroth. Tam tez jest duży ogród do biegania, ciągła obecnośc ludzi Quote
monika083 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 dlatego potrzeba jak najwiecej ogloszac takie maluchy ,bo naprawde szkoda ,by dziczaly w schronie, Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='fizia'] Kurcze no nie wiem, a myślisz, że takie dzieciaki też by Dżerusia interesowały? Jego interesuje nawet:mad: mój Antoś z Mielca-ślepy,stary głuchy PIES:shake: Bez sensu by było narażać Go na stres. Raczej te gwałcone psiaki są narażone na stres:roll:,bo Dżeruś ma z tego radochę:cool1: Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 [quote name='monika083']Ta fotka mnie rozwalila! jejku ale wy tam cuda macie...te dwie blizniaczki wygladaja jak pinczery srednie ...cudne sa , od lewej: 2 pinczerki,labrador,owczarek belgijski,rottweiler...hehe i juz macie rasowce. Dziewczyny ,czy szczeniaczki u was szybko domki znajduja ,czy zdarza sie ,ze dorastaja w schronisku? Fotka jest piękna, robiona niedawno - tylko taka smutna...takie dzieci w kolejce po domki... Co gorsze ta malizna druga z prawej - Dalia - nie żyje:placz: Mimo szczepień zaraziła się od Iskierki... Naszczęscie reszta jest zdrowa. Jest jeszcze jakiś nowy szczeniorek, jamnikowaty. Ta podobna do labradora to Prymulka, siostra niepełnosprawnej Molly http://www.dogomania.pl/forum/f1162/malenka-molly-mini-goldenek-z-krzywym-kregoslupkiem-czy-bedzie-chodzic-142609/ A czarna to Niezapominajka Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Renata5 napisał(a):Jego interesuje nawet:mad: mój Antoś z Mielca-ślepy,stary głuchy PIES:shake: Raczej te gwałcone psiaki są narażone na stres:roll:,bo Dżeruś ma z tego radochę:cool1: Antosia :crazyeye: No to faktycznie nie zna umiaru chłopak :evil_lol: Wiesz co, to może jednak Luśka - bo tez nie mamy pewności ile te dziewczyny posiedzą - oby jak najszybciej znalazły domy, ale wiadomo, jak różnie z tym bywa. A jeśli tak dostaną cieczkę, to będziesz tam miała jakiś sajgon Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 monika083 napisał(a):dlatego potrzeba jak najwiecej ogloszac takie maluchy ,bo naprawde szkoda ,by dziczaly w schronie, Staramy się robić jak najwięcej ogłoszeń, mająfajne allero dzięki Lidan, inne ogłoszenia - było Ich więcej - 5 już znalazło domki Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='fizia']Antosia :crazyeye: Tak,Antosia:mad::shake: Wiesz co, to może jednak Luśka - bo tez nie mamy pewności ile te dziewczyny posiedzą - oby jak najszybciej znalazły domy, ale wiadomo, jak różnie z tym bywa. Tak,zdecydowanie niech przyjedzie Lusia;) A jeśli tak dostaną cieczkę, to będziesz tam miała jakiś sajgon O mamo! Ale by było! Przecież ja mam na górze jeszcze 3 samców:flaming: Quote
agat21 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Już Piki pewnie się powoli żegna z gromadką? :multi: Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 agat21 napisał(a):Już Piki pewnie się powoli żegna z gromadką? :multi: Jeszcze niczego jest nieświadomy:placz: Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Jejku nie zazdroszczę... Ja miałam 2 razy psiaki na tymczasie, bardzo króciutko - a i tak było mi bardzo smutno się z Nimi rozstawać... Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 fizia napisał(a):Jejku nie zazdroszczę... Ja miałam 2 razy psiaki na tymczasie, bardzo króciutko - a i tak było mi bardzo smutno się z Nimi rozstawać... No to sobie wyobraź....Tosia prawie ROK jest u nas.No i jak się rozstać bez bólu?:-( Quote
fizia Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Szczerze mówiąc, to chyba nawet nie umiem sobie wyobrazić... Myślimy tu intensywnie, bo strasznie by było szkoda stracić to drugie miejsce u Ciebie Nie ma chyba narazie jeszcze żadnej więcej wysterylizowanej, małej suni a może zgodziłabyś się na Prymulkę? On am ok. 3 miesiące więc do cieczki jeszcze daleko Jest śliczna, taka labkowata, ale niestety jakoś w schronisku nikt się Nią nie interesuje. Jest zaszczepiona i odrobaczona, ma książeczkę Quote
agat21 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Kolejne cudeńko ta Prymulka :loveu: Bardzo przykro rozstawać się z "tymczasem", ale taki w końcu cel i nawet sama nazwa.. mnie jest dużo bardziej przykro, jak psinka czeka w domu tymczasowym latami i nikt nie chce wziąć na stałe.. Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='agat21']Kolejne cudeńko ta Prymulka :loveu: Bardzo przykro rozstawać się z "tymczasem", ale taki w końcu cel i nawet sama nazwa.. mnie jest dużo bardziej przykro, jak psinka czeka w domu tymczasowym latami i nikt nie chce wziąć na stałe.. Tak właśnie jest w przypadku Tosi...były tylko 2 zapytania o nią i chcieli ją do budy:-o:shake: Prymulka jest ok,tylko,żeby labek prawdziwy z niej nie wyrósł:diabloti: jak się u mnie w razie co zasiedzi:roll: Quote
clo Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 dobra widze,ze tu meska decyzja potrzebna:P ja bym wyslala do reni 3 sunki skoro maja byc 3 miejsca bo renia to jest najlepszy dt na swiecie nie ma co:)))bylam widzialam i to jest psie niebo:)ja jesli pozwolicie wyslalabym prymulke i blizniaczki lub prymulke ,niezapominajke i luske a blizniaczki hmm..moze dozbieramy i uda sie tez wyslac tylko ze do astaroth..co wy na to?koniecznie jesli sie da chce wyslac wszystkie 3 do reni psiaki bo jak mowie to jest tymczas najlepszy z najlepszych wiec jesli renia kochana sie zgodzi to super! Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 [quote name='clo']dobra widze,ze tu meska decyzja potrzebna:P ja bym wyslala do reni 3 sunki skoro maja byc 3 miejsca bo renia to jest najlepszy dt na swiecie nie ma co:)))bylam widzialam i to jest psie niebo:) Clo,Słońce Ty mi tu nie słódź,bo się rozpłynę:oops::eviltong:ja jesli pozwolicie wyslalabym prymulke i blizniaczki lub prymulke ,niezapominajke i luske a blizniaczki hmm..moze dozbieramy i uda sie tez wyslac tylko ze do astaroth..co wy na to?Taaa....to się nazywa męska decyzja:cool3:koniecznie jesli sie da chce wyslac wszystkie 3 do reni psiaki bo jak mowie to jest tymczas najlepszy z najlepszych wiec jesli renia kochana sie zgodzi to super!Clo Skarbie przeczytaj to co napisałysmy z Fizią wcześniej...dziewczynki muszą byc wysterylizowane zanim do mnie przyjadą,także to nie mogą być bliźniaczki,bo one zaraz przed cieczką są,a ja mam w sumie 4 psy,a z największym gwałcicielem to one będą w jednym łóżku spały:diabloti: A na koniec...zobaczcie jaka ja jestem walnięta na punkcie mojej babuleńki:diabloti::loveu: Kupiłam jej to(ostatni mój post) http://www.dogomania.pl/forum/f85/ratlerkowata-rodzina-katowice-oba-pieski-maja-juz-domy-132894/index40.html Quote
Lionees Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Doszło szczepienie Pikiego,dziękuję Jestem umówiona na "odbiór" Chłopaczka w poniedziałek po południu,bo w niedzielę mam gości,a w sobotę Pan Darek nie może:cool3::diabloti::loveu: Quote
monika083 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 noo to jeszcze 3 dni ..bedziemy odliczac. Piki nie zapomnij zabrac miseczki...bo nie bedziesz mial sie czym bawic Slodziaku:loveu: Quote
clo Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 o rany..boje sie jak dzery to przezyje...:( i piki rozlake z nim..ehh gdyb pani halinka mogla i dzeremu domek dac...kurcze moze ja zaczruje z pon?:P no to moze do reni luska i prymulka..skoro prymulka mlodsza to do cieczki ma czas...?no albo te dwa mijsca reniu pozostale dla nas trzymaj koneicznie a my wysterylizujemy jakies inne panny na dniach i wyslemy do ciebie?bo miejsca przepasc nie moga..zamawiam i nie oddam;))wiec poprostu dwie dziewczynki najwyzej sie wysterylizuje szybko i przyjada za tydzien np?:)moze byc?:)) Quote
fizia Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Hmm sprawa się skomplikowała, bo Luśka jeszcze nie jest wystertylizowana. Truskawa mi tak napsiała kierownik nie dał rady wyciachać luśki bo miał bardzo dużo interwencji,do tego budujemy nowe boksy i chłodnie Quote
Recommended Posts