Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczynki,prawdopodobnie Tosia zaraz pojedzie do Jamora,bo miejsce jest,tylko transport trzeba zorganizować,także będą 2 miejsca na dole:cool3:
Przeczytałam o Iskierce
[*]...boszsze,szok:-(

Sobota tuż,tuż:placz:;)

Jeżeli chodzi o kobietki,które mają do mnie przyjść,to wybierzcie je same.Mnie wsio rybo,aby nie były tylko duże;)

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Iskiereczką to prawdziwa tragedia...miałaby jak w niebie u Neci...eghh

Reniu, jak są 2 miejsca, to moze zgodziłabyś się na bliźniaczki - mają ok. 4 miesięcy - tak, jak było w przypadku Kai, martwimy się, że podrosną jeszcze trochę i pójdą na ogolne boksy, a tam to wiadomo, jakie mają szanse...
Są ze sobą zżyte, więc super by było posłać Je razem.
Myślałyśmy o tym, żeby pojechały do Astaroth - ale tam jest teraz miejsce jedynie w budzie.
Może mogłaby tam pojechać właśnie Luśka.
A dziewczyny do Ciebie - jeśli się zgdozisz - nauczyłyby się życia w domu, dobrych manier
Powiedz, co o tym myślisz

Nicus może jechac w niedzielę, w tym tygodniu

Posted

Ta fotka mnie rozwalila!

jejku ale wy tam cuda macie...te dwie blizniaczki wygladaja jak pinczery srednie ...cudne sa ,

od lewej: 2 pinczerki,labrador,owczarek belgijski,rottweiler...hehe i juz macie rasowce.

Dziewczyny ,czy szczeniaczki u was szybko domki znajduja ,czy zdarza sie ,ze dorastaja w schronisku?

Posted

Ta fotka powyżej jest bossska:loveu:
Fiziu mogą być i te dwie siostrzyczki...tylko przemyślmy to pod względem Dżerusia.One gówniary,mogą mu dokuczać,nie wiem jak on by się zachował:roll:.On ma zapędy gwałcicielskie,kastracja na razie nie możliwa,bo musimy jego serduszko doprowadzić do ładu,bo ma chore(na razie nic nie pisałam na jego wątku).
Jeżeli dziewczynki są w miarę spokojne to niech przyjadą;).
Zresztą przemyślcie i zadecydujcie,bo ja wybierać nie umiem:shake:

Posted

Zdarza się niestety..
Przykładem na to jest własnie Piłkarz...
Podobnie było z Murzynkiem, który znalazł dom w Krakowie
Miał 5 miesięcy, jak trafił do schroniska i przesiedział tam 3 lata...:shake:

Największe powodzenie mają takie puchate kuleczki.
Im starsze, tym powodzenie maleje...
A po jakimś czasie już wyrastają z bosku dla szczeniąt - który jest fajny, bo jest blisko biura, w tej częsci, gdzie wiele osób może je zobaczyć.

No i oczywiście im dłużej siedzą, tym bardziej kiepsko jest z socjalizacją.

Ja miałam na tymczasie Toffi - była w schronisku od maleńkiego przez kilka miesięcy. Teraz jest u mojego brata.
Niezwykle trudno było Ją nauczyć czystości w domu, trwało to kilka miesięcy, mimo, że wszelkie sztuczki były stosowane, nagrody, częste spacery, pochwały.
Ona jakby zupełnie nie zdawała sobie sprawy z tego, że trzeba sygnalizować chęc wyjscia, że muszą być do tego odpowiednie warunki, a nie, że wystarczy kucnąć gdzie popadnie w domu.

Psiaki, które siedzą od malusieńkiego w boksie, nie znają świata zewnętrznego.
Pewnie nie wszystkie, ale częśc z Nich ogarnia panika, kiedy mają się spotkać z normalnym życiem, ruchem ulicznym, odgłosami w domu.

Posted

Renata5 napisał(a):
Ta fotka powyżej jest bossska:loveu:
Fiziu mogą być i te dwie siostrzyczki...tylko przemyślmy to pod względem Dżerusia.One gówniary,mogą mu dokuczać,nie wiem jak on by się zachował:roll:.On ma zapędy gwałcicielskie,kastracja na razie nie możliwa,bo musimy jego serduszko doprowadzić do ładu,bo ma chore(na razie nic nie pisałam na jego wątku).
Jeżeli dziewczynki są w miarę spokojne to niech przyjadą;).
Zresztą przemyślcie i zadecydujcie,bo ja wybierać nie umiem:shake:

Ja tez kompletnie nie umiem wybierać...
Te oczy w galerii schroniska śnią mi się po nocach:-(

Kurcze no nie wiem, a myślisz, że takie dzieciaki też by Dżerusia interesowały?

Bez sensu by było narażać Go na stres.
Nie wiedziałam, że ma chore serduszko bidula...

Gdyby miały być z tego problemy, to może jednak lepiej, żeby do Ciebie pojechała wysterylizowana Luśka, a maluchy do Astaroth.
Tam tez jest duży ogród do biegania, ciągła obecnośc ludzi

Posted

[quote name='fizia']
Kurcze no nie wiem, a myślisz, że takie dzieciaki też by Dżerusia interesowały?
Jego interesuje nawet:mad: mój Antoś z Mielca-ślepy,stary głuchy PIES:shake:

Bez sensu by było narażać Go na stres.

Raczej te gwałcone psiaki są narażone na stres:roll:,bo Dżeruś ma z tego radochę:cool1:

Posted

[quote name='monika083']Ta fotka mnie rozwalila!

jejku ale wy tam cuda macie...te dwie blizniaczki wygladaja jak pinczery srednie ...cudne sa ,

od lewej: 2 pinczerki,labrador,owczarek belgijski,rottweiler...hehe i juz macie rasowce.

Dziewczyny ,czy szczeniaczki u was szybko domki znajduja ,czy zdarza sie ,ze dorastaja w schronisku?

Fotka jest piękna, robiona niedawno - tylko taka smutna...takie dzieci w kolejce po domki...

Co gorsze ta malizna druga z prawej - Dalia - nie żyje:placz:
Mimo szczepień zaraziła się od Iskierki...

Naszczęscie reszta jest zdrowa.

Jest jeszcze jakiś nowy szczeniorek, jamnikowaty.

Ta podobna do labradora to Prymulka, siostra niepełnosprawnej Molly

http://www.dogomania.pl/forum/f1162/malenka-molly-mini-goldenek-z-krzywym-kregoslupkiem-czy-bedzie-chodzic-142609/

A czarna to Niezapominajka

Posted

Renata5 napisał(a):
Jego interesuje nawet:mad: mój Antoś z Mielca-ślepy,stary głuchy PIES:shake:

Raczej te gwałcone psiaki są narażone na stres:roll:,bo Dżeruś ma z tego radochę:cool1:

Antosia :crazyeye:

No to faktycznie nie zna umiaru chłopak :evil_lol:

Wiesz co, to może jednak Luśka - bo tez nie mamy pewności ile te dziewczyny posiedzą - oby jak najszybciej znalazły domy, ale wiadomo, jak różnie z tym bywa.
A jeśli tak dostaną cieczkę, to będziesz tam miała jakiś sajgon

Posted

monika083 napisał(a):
dlatego potrzeba jak najwiecej ogloszac takie maluchy ,bo naprawde szkoda ,by dziczaly w schronie,

Staramy się robić jak najwięcej ogłoszeń, mająfajne allero dzięki Lidan, inne ogłoszenia - było Ich więcej - 5 już znalazło domki

Posted

[quote name='fizia']Antosia :crazyeye:
Tak,Antosia:mad::shake:

Wiesz co, to może jednak Luśka - bo tez nie mamy pewności ile te dziewczyny posiedzą - oby jak najszybciej znalazły domy, ale wiadomo, jak różnie z tym bywa.

Tak,zdecydowanie niech przyjedzie Lusia;)
A jeśli tak dostaną cieczkę, to będziesz tam miała jakiś sajgon

O mamo! Ale by było! Przecież ja mam na górze jeszcze 3 samców:flaming:

Posted

fizia napisał(a):
Jejku nie zazdroszczę...

Ja miałam 2 razy psiaki na tymczasie, bardzo króciutko - a i tak było mi bardzo smutno się z Nimi rozstawać...

No to sobie wyobraź....Tosia prawie ROK jest u nas.No i jak się rozstać bez bólu?:-(

Posted

Szczerze mówiąc, to chyba nawet nie umiem sobie wyobrazić...

Myślimy tu intensywnie, bo strasznie by było szkoda stracić to drugie miejsce u Ciebie
Nie ma chyba narazie jeszcze żadnej więcej wysterylizowanej, małej suni

a może zgodziłabyś się na Prymulkę?
On am ok. 3 miesiące więc do cieczki jeszcze daleko
Jest śliczna, taka labkowata, ale niestety jakoś w schronisku nikt się Nią nie interesuje.
Jest zaszczepiona i odrobaczona, ma książeczkę

Posted

Kolejne cudeńko ta Prymulka :loveu:

Bardzo przykro rozstawać się z "tymczasem", ale taki w końcu cel i nawet sama nazwa.. mnie jest dużo bardziej przykro, jak psinka czeka w domu tymczasowym latami i nikt nie chce wziąć na stałe..

Posted

[quote name='agat21']Kolejne cudeńko ta Prymulka :loveu:

Bardzo przykro rozstawać się z "tymczasem", ale taki w końcu cel i nawet sama nazwa.. mnie jest dużo bardziej przykro, jak psinka czeka w domu tymczasowym latami i nikt nie chce wziąć na stałe..

Tak właśnie jest w przypadku Tosi...były tylko 2 zapytania o nią i chcieli ją do budy:-o:shake:
Prymulka jest ok,tylko,żeby labek prawdziwy z niej nie wyrósł:diabloti: jak się u mnie w razie co zasiedzi:roll:

Posted

dobra widze,ze tu meska decyzja potrzebna:P ja bym wyslala do reni 3 sunki skoro maja byc 3 miejsca bo renia to jest najlepszy dt na swiecie nie ma co:)))bylam widzialam i to jest psie niebo:)ja jesli pozwolicie wyslalabym prymulke i blizniaczki lub prymulke ,niezapominajke i luske a blizniaczki hmm..moze dozbieramy i uda sie tez wyslac tylko ze do astaroth..co wy na to?koniecznie jesli sie da chce wyslac wszystkie 3 do reni psiaki bo jak mowie to jest tymczas najlepszy z najlepszych wiec jesli renia kochana sie zgodzi to super!

Posted

[quote name='clo']dobra widze,ze tu meska decyzja potrzebna:P ja bym wyslala do reni 3 sunki skoro maja byc 3 miejsca bo renia to jest najlepszy dt na swiecie nie ma co:)))bylam widzialam i to jest psie niebo:)
Clo,Słońce Ty mi tu nie słódź,bo się rozpłynę:oops::eviltong:

ja jesli pozwolicie wyslalabym prymulke i blizniaczki lub prymulke ,niezapominajke i luske a blizniaczki hmm..moze dozbieramy i uda sie tez wyslac tylko ze do astaroth..co wy na to?
Taaa....to się nazywa męska decyzja:cool3:
koniecznie jesli sie da chce wyslac wszystkie 3 do reni psiaki bo jak mowie to jest tymczas najlepszy z najlepszych wiec jesli renia kochana sie zgodzi to super!
Clo Skarbie przeczytaj to co napisałysmy z Fizią wcześniej...dziewczynki muszą byc wysterylizowane zanim do mnie przyjadą,także to nie mogą być bliźniaczki,bo one zaraz przed cieczką są,a ja mam w sumie 4 psy,a z największym gwałcicielem to one będą w jednym łóżku spały:diabloti:

A na koniec...zobaczcie jaka ja jestem walnięta na punkcie mojej babuleńki:diabloti::loveu:
Kupiłam jej to(ostatni mój post) http://www.dogomania.pl/forum/f85/ratlerkowata-rodzina-katowice-oba-pieski-maja-juz-domy-132894/index40.html

Posted

Doszło szczepienie Pikiego,dziękuję
Jestem umówiona na "odbiór" Chłopaczka w poniedziałek po południu,bo w niedzielę mam gości,a w sobotę Pan Darek nie może:cool3::diabloti::loveu:

Posted

o rany..boje sie jak dzery to przezyje...:( i piki rozlake z nim..ehh gdyb pani halinka mogla i dzeremu domek dac...kurcze moze ja zaczruje z pon?:P

no to moze do reni luska i prymulka..skoro prymulka mlodsza to do cieczki ma czas...?no albo te dwa mijsca reniu pozostale dla nas trzymaj koneicznie a my wysterylizujemy jakies inne panny na dniach i wyslemy do ciebie?bo miejsca przepasc nie moga..zamawiam i nie oddam;))wiec poprostu dwie dziewczynki najwyzej sie wysterylizuje szybko i przyjada za tydzien np?:)moze byc?:))

Posted

Hmm sprawa się skomplikowała, bo Luśka jeszcze nie jest wystertylizowana.

Truskawa mi tak napsiała

kierownik nie dał rady wyciachać luśki bo miał bardzo dużo interwencji,do tego budujemy nowe boksy i chłodnie