Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto cudowny psiak - PIŁKARZ

W wieku 5 miesięcy znalazł się w schronisku...to było w czerwcu 2006 roku...

Minęły prawie 3 lata...

3 lata w niewielkim boskie...

3 lata bez miłości, bez czułości, bez zabawy, bez poczucia bezpieczeńtwa...

3 lata nadziei, że może w końcu ktoś z odwiedzających schronisko wybierze właśnie Jego...

Imię Piłkarz dostał dlatego, że lubi bawić się miskami i podrzuca je, jakby były piłką :)
Teraz już będzie zawsze grał swoją prawdziwą piłką, a nie miską!!

Nie wiemy jakie było te 5 miesięcy Jego życia, zanim trafił do schroniska, ale chyba nie było zbyt różowo, bo Piłkarz boi się gwałtownych ruchów..

Musieliśmy dać temu cudnemu psiakowi szansę!

Od wczoraj, dzieki Dobrym Aniołom - Piłkarz jest już w Domu Tymczasowym u Renatki:multi::loveu:

Pozdrowienia dla cioteczek:loveu:

To cudo, a nie pies :)

To rozmiar mini, nadaje sie na kolanka na zdjeciach wyglada na duzo wiekszego niz w rzeczywistosci, siega do polowy lydki, zdecydowanie ponizej kolana.
Jest sliczny!!
Wyglądem przypomina owczarka Sheltie

Mimo tego, co przeszedł patrzy na człowieka w wielką ufnością.

Jest kochany, grzeczny i spokojny.
Wszystko Go interesuje - ale jest jeszcze nieśmiały i boi się gwałtownych ruchów...

Zachowuje czystość w mieszkaniu.

Dobrze dogaduje się z innymi psami.

Z całego serca prosimy o pomoc w szukaniu Domu dla Piłkarza !!!!

Oraz o pomoc w opłaceniu Jego pobytu w Domu Tymczasowym!!!

Piłkarz przebywał w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie. (Gmina Kłomnice, 25km od Częstochowy).

Obecnie jest w Sochaczewie koło Warszawy.

Istnieje możliwośc pomocy w transporcie do nowego Domu!

banerek zrobiony przez Moanę

Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia

gumtree

ale.gratka
Piłkarzykowe wyróżnione i podświetlone allegro...

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie zastapiona fizia!!!dziekuje!!pilkarzyk skradl mi serce;)jest cudny i naprawde rozmiar mini nadaje sie na kolanka na zdjeciach wyglada na duzo wiekszego niz w rzeczywistosci;)siega do polowy lydki,zdecydowanie ponizej kolana jest sliczny troche przypomina z pyszczka collie i sierscia tez:)trzeba go intensywnie oglaszac taki cudak nie powinien dlugo czekac:)

kto zrobi pieknisiowi allegro?

pilkarzyk pilnie zbiera rowniez na hotelik deklaracje:)mam nadzieje,ze cioteczki ktroe lozyly na kajunie zgodza sie dalej lozyc na pilkarzyka:)

Posted

Jutro zdam relację i wkleję zdjęcia;)
Napiszę tylko jedno...następny cudowny pies,kochany,kochający,łagodny,grzeczniutki,śliczny(jest juz wykąpany i obciachany z dredów:mdleje:)...tylko bojący i wystraszony,ale pracujemy nad tym.A ze chłopak pojętny jest,to myślę,że za chwilkę widać będzie efekty;):loveu:

Posted

Tak się cieszę, że już jest u Ciebie Renatko!!!

Renatko, Ihabe, Clo - wielkie dzieki za pomoc!!!

A tu już u Renatki

Najpiękniejszy...:loveu:

Usłyszał kwakanie dzikich kaczek i ...zbystrzał:cool3:

Posted

a ja jak zwykle dziekuje wszystkim zaangazowanym w pilkarza i pomoc mu!!kazdemu po kolei!!i fiziu tobie tez ogromnie bo ty zawsze lapiesz te spontaniczne pomysly,decyzje;)i truskawie,ze tak szybko zalatwia wszystko potrzebne w schronie:)

ihabe b.milo bylo Cie poznac osobiscie:))mam nadzieje,ze transport hebanka 26 nadal aktulany jutro bym pozwolila sobie do ciebie zadzwonic poustalac co i jak:)

a reni dziekuje za dodatkowe 10kg;P masy..bo jak zwykle uraczyla mnie cudnym ciastem!!i no..juz cale zjedzone:roll::oops:

Posted

[quote name='clo']
kto zrobi pieknisiowi allegro?

Ja mu zrobię allegro. Wieczorem będę miała trochę czasu na to. Najlepiej byłoby mieć juz jakieś zdjęcia nie zza krat... A tekst? Ktoś coś ma już do ogłoszeń?

Posted

Zdjęcia później wkleję,ale to będą taki dupowate,bo z komórki :roll:no ale lepsze takie jak żadne;)
Na dzień dobry Piłkarz oznaczył mieszkanie:mad:;),ale się nie dziwię...tyle psiaków się tu juz przewinęło,że chłopak miał prawo.Teraz załatwia sie tylko na dworku,na smyczce zaczyna ładnie chodzić,troszkę ciągnie,ale w porównaniu z silnym Zorrem,to mały pikuś;).Jest bojący,ale z taką ufnością w oczkach patrzy na człowieka,że aż sie serce kroi:-(.Z dnia na dzień będzie lepiej.Wszystko w domu go interesuje,ale niestety reaguje strachem na wiele rzeczy.Ale to kwestia przyzwyczajenia...przecież ten psiak całe życie był w schronie,a nie wiadomo tez co działo się z nim przed schroniskiem:shake:.Jest grzeczniutki,spokojny no i śliczny:loveu:Dzisiaj go jeszcze wyczeszę i porobię fotki.Ma apetyt,nie jest wybredny,narazie nie podrzucał miski:razz:.Myślę,że to dlatego,że ma tu wiele innych zajęć i się nie nudzi;).Potem go zmierzę i napiszę ile ma cm od ziemi.Jest takim średniaczkiem,ale jest drobniutki.To nie będzie typ grubaska,bo on ma drobną budowę ciała.

Posted

Biduś, bawił się miską w schronisku, bo to była jedyna rozrywka..

Teraz ma wiele innych :loveu:

Czasami już sił brak na bieganie:razz:

Ale się nie poddaje i ...biega dalej:evil_lol:

Ludzie są ślepi:shake:...przecież to cudny psiak:loveu:

Posted

Zdjęcia na razie ze spacerku,domowe będa potem jak wezmę od syna aparat;)
Kochany je trawkę...pierwszy raz od tylu lat:-(:loveu:

Siusiu...;)

Zakopywanie siusiu:razz:

Usłyszał kwakanie dzikich kaczek i ...zbystrzał:cool3:

Posted

[quote name='fizia']O rany jakie cudo!!

I jaki super uśmiech!!

A Jego by się nie dało podciągnąć pod mixa owczarka szetlandzkiego?
Cudo to On dopiero będzie jak go wyczeszę:razz:.Na razie jest tylko wykąpany i poobcinany.Nie chciałam go tak od razu czesać,bo on się bidulek wszystkiego boi.Dzisiaj go może wyczeszę i porobię fotki pięknisia,to będą do allegro;)

Posted

[quote name='truskawa144']Jaki uśmiechnięty :)
A tak wyglądała jedna z jego sióstr,Suzi. Fiziu Ty ją możesz pamiętać.

aaa pamietam, rety, ale to już było sto lat temu, jak się Ją ogłaszało...

Biedny Piłkarz, tak długo czekał

Posted

Monika - tak naprawdę każdy grosik się przyda:loveu:

Clo zajmuje się finansami u Renatki, ale jeśli się nie mylę, to jest to 10 zł za dzień