Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani! Orion właśnie pojechał na swoje!

Piesio z łańcucha,  z budy,  z kojca  zamieszka w Warszawie. Dziś jeszcze musi odważyć się wejść do bloku, po schodach, odnaleźć się w mieszkaniu. Ale ma super panie - 24-letnia Zuza będzie jego nauczycielką i przewodniczką, a także suczka Mimi, z którą od razu (jeszcze  w czasie ubiegłotygodniowej wizyty pań) się zaprzyjaźnił. To madry i pojętny pies, młodziutki, skory do nauki. 

Czekam na wieści z jego nowego domku 🙂

• Like 7
  • Upvote 1
  • malagos changed the title to ~ Zagłodzony pies, mamy kłopot... Orion stanął na cztery łapki i MA DOMEK!!
Posted

Dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądali i zasilili kasę Oriona! Bez Waszej pomocy byłoby trudno go odkarmić, wyleczyć, no i wyróznić ogłoszenia - a bez tego nie ma szans na znalezienie dobrego Człowieka!

Moja siostra dołożyła 100 zł 🙂

• Like 1
Posted

Ależ się cieszę! Mam nadzieję, że Orion będzie miał najwspanialszy dom i kochających ludzi. Uratowaliście kolejnego psiaka i załatwiliście mu dom! 😃🌻

• Like 2
Posted

Tak się ślicznie prezentował przed odjazdem 🙂 

Zmężniał, wyprzystojniał, nabrał ciałka, nauczył się "siad" i "nie skacz" 🙂 Pojechał do swego domku w nowych szelkach samochodowych, z nową smyczką. początkowo nie chciał wejść do auta, ale jak nadal sobie rozmawialiśmy z panią Marią i Zuzanką przy samochodzie , to sam wysiadł, a po chwili wskoczył 🙂 No, czy to nie jest najmądrzejszy pies na świecie??

orion małe.jpg

• Like 6
Posted

Na pewno!!! I właśnie dlatego proponuję NIE mowić NIE SKACZ.  Żaden pies nie rozumie zdań przeczących...Rozumie naszą dezaprobatę, ale nadal nie wie, jak się powinien zachować.

Lepiej - szepnę po cichutku - byłoby powiedzieć "nie", naprowadzić w siad, powiedzieć "siad" wtedy kiedy siada i bardzo pochwalić.... I już pieseczek wiedziałby, co ma robić  ZAMIAST skakać w tej konkretnej sytuacji:-))), wiedziałby, co będzie pochwalone, a okazjonalnie nagrodzone:-)))

Może Panie Orionka wybiorą się do Krakowa? Tak na tydzień albo dwa? Noclegu nie oferuję, bo mam jeden minipokój, ale spacerki treningowe tak. Z ogromną przyjemnością poznałabym zwierzątko:-))) Belgi i holendry uczą się za szybko i kochają absolutnie precyzyjne informacje. 

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Wieści z wczoraj:

Orion każdego spotkanego na spacerze człowieka wita jak swojego znajomego, z psami w parku bez problemu, ma już jednego kumpla. W domu położył się na posłaniu, po ostatnim spacerze późnym wieczorem ładnie spał do rana. Choć panie są świadome możliwości wpadki z czystością, traktują go na razie jak szczeniaka, który wszystkiego musi się nauczyć. Jest wesoły, pogodny, a nie wiemy, co przeszedł w swym dość krótkim życiu.

Od dziś mamy na tymczasie piesia Mazowszanki, zostanie z nami przez tydzień. A potem... Zobaczymy 🙂

• Like 8
Posted
Dnia 1.09.2024 o 21:51, Aldrumka napisał:

Mazowszanka tylko jednego Wam podrzuciła 🙂

Tak, Luki bardziej kłopotliwy w podróży, za to Mała jest ok i dziś pojedzie nad morze 🙂

Posted
Dnia 2.09.2024 o 08:25, malagos napisał:

Tak, Luki bardziej kłopotliwy w podróży, za to Mała jest ok i dziś pojedzie nad morze 🙂

Nie ma sprawiedliwości i równości na tym Świecie. Dla psów - również 😉

Posted

Orion ma się doskonale 🙂 Najważniejsze, ze ma miłość i opiekę, warunki o jakich ani on, ani ja nie marzyłam 🙂

To co, kolej na kolejną bidę z kojca gminnego?.... 

• Like 5
Posted
Dnia 8.09.2024 o 09:57, malagos napisał:

Orion ma się doskonale 🙂 Najważniejsze, ze ma miłość i opiekę, warunki o jakich ani on, ani ja nie marzyłam 🙂

To co, kolej na kolejną bidę z kojca gminnego?.... 

Wspaniałe wieści! A pytanie.. Małgoś, chyba brzmi retorycznie, co? 😉😘

Posted
Dnia 9.09.2024 o 07:55, limonka80 napisał:

Dopiero przeczytałam że chłopak ma dom !!! 😀 

Długiego życia w szczęściu Orionku ❤️

I to jak dobrze trafił! Z budy na salony!

Posted
Dnia 2.09.2024 o 08:25, malagos napisał:

Mazowszanka dziękuje z całego serca za ekskluzywne hotelowanie na kanapie ❤️

• Like 2
Posted
Dnia 9.09.2024 o 13:41, Mazowszanka13 napisał:

Mazowszanka dziękuje z całego serca za ekskluzywne hotelowanie na kanapie ❤️

Polecamy nasz usługi!

A to nowa bida na pokładzie...

3.jpg

• Like 1