malagos Posted August 28, 2024 Author Posted August 28, 2024 Wczoraj kurier przyniósł karmę, Fitmin 12 kg za 114,8o zł Quote
malagos Posted August 30, 2024 Author Posted August 30, 2024 Kochani! Orion właśnie pojechał na swoje! Piesio z łańcucha, z budy, z kojca zamieszka w Warszawie. Dziś jeszcze musi odważyć się wejść do bloku, po schodach, odnaleźć się w mieszkaniu. Ale ma super panie - 24-letnia Zuza będzie jego nauczycielką i przewodniczką, a także suczka Mimi, z którą od razu (jeszcze w czasie ubiegłotygodniowej wizyty pań) się zaprzyjaźnił. To madry i pojętny pies, młodziutki, skory do nauki. Czekam na wieści z jego nowego domku 🙂 7 1 Quote
malagos Posted August 30, 2024 Author Posted August 30, 2024 Dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądali i zasilili kasę Oriona! Bez Waszej pomocy byłoby trudno go odkarmić, wyleczyć, no i wyróznić ogłoszenia - a bez tego nie ma szans na znalezienie dobrego Człowieka! Moja siostra dołożyła 100 zł 🙂 1 Quote
agat21 Posted August 30, 2024 Posted August 30, 2024 Ależ się cieszę! Mam nadzieję, że Orion będzie miał najwspanialszy dom i kochających ludzi. Uratowaliście kolejnego psiaka i załatwiliście mu dom! 😃🌻 2 Quote
Poker Posted August 30, 2024 Posted August 30, 2024 Bardzo się cieszę szczęściem Orionka( on jeszcze o tym nie wie) i Twoim malagosku.Masz rękę do adopcji. 1 Quote
malagos Posted August 31, 2024 Author Posted August 31, 2024 Tak się ślicznie prezentował przed odjazdem 🙂 Zmężniał, wyprzystojniał, nabrał ciałka, nauczył się "siad" i "nie skacz" 🙂 Pojechał do swego domku w nowych szelkach samochodowych, z nową smyczką. początkowo nie chciał wejść do auta, ale jak nadal sobie rozmawialiśmy z panią Marią i Zuzanką przy samochodzie , to sam wysiadł, a po chwili wskoczył 🙂 No, czy to nie jest najmądrzejszy pies na świecie?? 6 Quote
Sowa Posted August 31, 2024 Posted August 31, 2024 Na pewno!!! I właśnie dlatego proponuję NIE mowić NIE SKACZ. Żaden pies nie rozumie zdań przeczących...Rozumie naszą dezaprobatę, ale nadal nie wie, jak się powinien zachować. Lepiej - szepnę po cichutku - byłoby powiedzieć "nie", naprowadzić w siad, powiedzieć "siad" wtedy kiedy siada i bardzo pochwalić.... I już pieseczek wiedziałby, co ma robić ZAMIAST skakać w tej konkretnej sytuacji:-))), wiedziałby, co będzie pochwalone, a okazjonalnie nagrodzone:-))) Może Panie Orionka wybiorą się do Krakowa? Tak na tydzień albo dwa? Noclegu nie oferuję, bo mam jeden minipokój, ale spacerki treningowe tak. Z ogromną przyjemnością poznałabym zwierzątko:-))) Belgi i holendry uczą się za szybko i kochają absolutnie precyzyjne informacje. 3 1 Quote
malagos Posted September 1, 2024 Author Posted September 1, 2024 Wieści z wczoraj: Orion każdego spotkanego na spacerze człowieka wita jak swojego znajomego, z psami w parku bez problemu, ma już jednego kumpla. W domu położył się na posłaniu, po ostatnim spacerze późnym wieczorem ładnie spał do rana. Choć panie są świadome możliwości wpadki z czystością, traktują go na razie jak szczeniaka, który wszystkiego musi się nauczyć. Jest wesoły, pogodny, a nie wiemy, co przeszedł w swym dość krótkim życiu. Od dziś mamy na tymczasie piesia Mazowszanki, zostanie z nami przez tydzień. A potem... Zobaczymy 🙂 8 Quote
Aldrumka Posted September 1, 2024 Posted September 1, 2024 Mazowszanka tylko jednego Wam podrzuciła 🙂 1 Quote
malagos Posted September 2, 2024 Author Posted September 2, 2024 Dnia 1.09.2024 o 21:51, Aldrumka napisał: Mazowszanka tylko jednego Wam podrzuciła 🙂 Tak, Luki bardziej kłopotliwy w podróży, za to Mała jest ok i dziś pojedzie nad morze 🙂 Quote
konfirm31 Posted September 2, 2024 Posted September 2, 2024 Dnia 2.09.2024 o 08:25, malagos napisał: Tak, Luki bardziej kłopotliwy w podróży, za to Mała jest ok i dziś pojedzie nad morze 🙂 Nie ma sprawiedliwości i równości na tym Świecie. Dla psów - również 😉 Quote
malagos Posted September 8, 2024 Author Posted September 8, 2024 Orion ma się doskonale 🙂 Najważniejsze, ze ma miłość i opiekę, warunki o jakich ani on, ani ja nie marzyłam 🙂 To co, kolej na kolejną bidę z kojca gminnego?.... 5 Quote
agat21 Posted September 8, 2024 Posted September 8, 2024 Dnia 8.09.2024 o 09:57, malagos napisał: Orion ma się doskonale 🙂 Najważniejsze, ze ma miłość i opiekę, warunki o jakich ani on, ani ja nie marzyłam 🙂 To co, kolej na kolejną bidę z kojca gminnego?.... Wspaniałe wieści! A pytanie.. Małgoś, chyba brzmi retorycznie, co? 😉😘 Quote
malagos Posted September 8, 2024 Author Posted September 8, 2024 Tak mi się marzy owczarek/owczarka, taki stary, bez szans na adopcję... ale dopóki są psy w kojcu gminnym nie mogę im nie pomóc 😞 3 Quote
Aldrumka Posted September 8, 2024 Posted September 8, 2024 Jakie wspaniale marzenie, aż łza w oku się kręci 1 Quote
limonka80 Posted September 9, 2024 Posted September 9, 2024 Dnia 8.09.2024 o 09:57, malagos napisał: Orion ma się doskonale 🙂 Dopiero przeczytałam że chłopak ma dom !!! 😀 Długiego życia w szczęściu Orionku ❤️ 1 Quote
malagos Posted September 9, 2024 Author Posted September 9, 2024 Dnia 9.09.2024 o 07:55, limonka80 napisał: Dopiero przeczytałam że chłopak ma dom !!! 😀 Długiego życia w szczęściu Orionku ❤️ I to jak dobrze trafił! Z budy na salony! Quote
Mazowszanka13 Posted September 9, 2024 Posted September 9, 2024 Dnia 2.09.2024 o 08:25, malagos napisał: Tak, Luki bardziej kłopotliwy w podróży, za to Mała jest ok i dziś pojedzie nad morze 🙂 Mazowszanka dziękuje z całego serca za ekskluzywne hotelowanie na kanapie ❤️ 2 Quote
malagos Posted September 9, 2024 Author Posted September 9, 2024 Dnia 9.09.2024 o 13:41, Mazowszanka13 napisał: Mazowszanka dziękuje z całego serca za ekskluzywne hotelowanie na kanapie ❤️ Polecamy nasz usługi! A to nowa bida na pokładzie... 1 Quote
Recommended Posts