Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='brazowa1']Juz ostatnie fotki Sabusi-wybaczcie,ten pies jest swietny,zauroczyl mnie.

nawet jeszcze nie moga iść-procz Hadesa,każdemu zostało pare dni kwarantanny.Ciapek ma 4 fotki-na razie musi starczyc i tak sie ludzie beda zabijac......zeby tylko znowu na debili nie trafił :shake:,a takie kudłacze przyciagaja.
zaraz dołoze drugiego pieska-i znowu.Ja go znam! znam psa z takim noskiem niewybarwionym....tylko wtedy tak sie nie bał.Musze przejrzec wszystkie fotki.
I jeszcze dwupak-suczka i piesek,nomen-omen,zajely dawny boks Tino i Tobiego.I sa ze soba bardzo zżyte...
Akuszko,mam prośbe,na razie damy te ,co powyzej,OK?a za dwa dni-kolejne,wiesz,zeby nie bylo za dużo naraz do cenzurowania :cool1:
Cudna! Wygląda jak mój Żabiszonek:crazyeye:
Żabiszon
Przeglądaj zdjęcia

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzy szczeniaki siedza jak zaklete :( zle,bardzo zle.Jamniczek Filip adoptowany.
buuuuuu,nie otwiera mi sie fotogaleria z żabka.Bede jeszcze probowala,jestem ciekawa,jak wyglada.

Posted

Zaszła pomyłka i my z rodziną mamy w domu 7 tyg szczeniaka cocker spaniela suczkę ponieważ była ostatnia i właściciele chcieli oddać ją na wieś to my ją wieliśmy do domku jest bardzo mądra i już mamy ją tydzień a nauczyliśmy ją siad,waruj.daj łapę-druga,daj głos . ale nadal musimy wszystko przypominać bo zapomina siad , ale niema co się złościć na szczeniaka zwłaszcza że ma tylko 7 tyg . i psychikę można zranić ... Zapomniałam dodać że już nauczyliśmy ją żeby załatwiała się na podwórku a nie w domu :p bez bicia , gryzie wszystko tylko nie swoje zabawki . :diabloti::evil_lol:

P.S proszę o radę czy można jemu już dawać rumianek do picia ? jak nie to w jakim wieku można dawać na brzuszek jemu ? w wieku 8 -9 tyg.?A na nosówkę kiedy się szczepi ?:razz:

Posted

nie dawaj mu rumianku.Koniecznie do weta,aby odrobaczyc-ma brzuszek pelen robali,przygotuj sie na malo ciekawe widoki,gdy zrobi po odrobaczeniu koopke.I razem z wetem,po odrobaczeniu,ustalicie pakiet szczepien,sama nosowka nie wystarczy.
Przesadzacie z nauka-to niemowlak-samo siad wystarczy,miesza sie szczeniakowi,bo nie wie,o co chodzi.:shake: Teraz ona ma sie madrze bawic i uczyc zasad panujacych wsrod ludzi.W ciagu tygodnia,za diabla nie nauczylabym tego dorosłego psa.
Koniecznie poczytaj tutaj i popytaj ludzi,ktorzy spanielami i ich psychika zajmuja sie od lat.Macie rudego spaniela bez rodowodu-z wiekszym ryzykiem słynnego syndromu rage u spanieli.
Cocker spaniel angielski - Dogomania Forum

Dorotko,ja tak ciagle zachecam do lektury tych linkow z tego względu,ze to najczesciej obok amstafiow porzucana rasa w schroniskach.Nienajlatwiejsze pieski.Ale oczywiscie kochane.

co do karmienia i wizyt u weterynarzy:
Zdrowie - Dogomania Forum

oraz:
Weterynaria - Dogomania Forum

Posted

Gabryjella,jak ja nie gryze,to Ty tez dasz rade ;) :lol:

Scobbi dwie godziny temu pojechal do domu.Przyszli ludzie i pytaja o pieska z ogloszen-fajni.Mam nadzieje,ze dadza rade z jego temperamentem i wszystko bedzie dobrze.Poprosilam o kontakt mailowy do Akuszki,zebysmy mogli dowiedziec sie,co u bystrzaka słychac.

Posted

Gabryjella napisał(a):
Eee Ty to spokojna kobieta jesteś, mnie to zawsze musi ponieść :oops:

Brazowa taka kochana jest, ze by nawet się tymi robaczkami po rumianku zaopiekowała a co dopiero ludźmi, dla kazdego dobre słowo znajdzie.
B.- TOFFAM:loveu:

Posted

[quote name='brazowa1']Gabryjella,jak ja nie gryze,to Ty tez dasz rade ;) :lol:

Scobbi dwie godziny temu pojechal do domu.Przyszli ludzie i pytaja o pieska z ogloszen-fajni.Mam nadzieje,ze dadza rade z jego temperamentem i wszystko bedzie dobrze.Poprosilam o kontakt mailowy do Akuszki,zebysmy mogli dowiedziec sie,co u bystrzaka słychac.

NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uffff..., bo już myślałam, że ludzie ślepi.

Niech tylko nie wraca!

Kogo na jego miejsce dajemy na all.?

Posted

Kasia25 napisał(a):
Brazowa taka kochana jest, ze by nawet się tymi robaczkami po rumianku zaopiekowała a co dopiero ludźmi, dla kazdego dobre słowo znajdzie.
B.- TOFFAM:loveu:

pani kasiu,jestes u moderatora.

Posted

ZAADAPTOWANE :)
dwa szczeniaki czekaja na domek.Akuszko,pomocy! tekst tego bialo-czarnego,umiescilam na pierwszej stronie,w poscie nr 1.Lakoniczny-piesek jest tak piekny,ze reklamy nie potrzebuje.Tylko zal,ze juz raz dostal kopa z domu :(

na pierwszej stronie dodalam tez nowe (po tych jak dranie z fotosika usuneli,szantazujac mnie),zreszta lepsze fotki Kapselka,pieska z rozowym przedziałkiem na nosku.

Posted

każdy psiak cudowny - aż dziwne, że ludzie są w stanie wstać rano, wziąć psiaka, który codziennie dzień w dzień dzielił z nimi mieszkanie i życie, zaprowadzić do schroniska i żyć dalej, jakby się nic nie stało... niewyobrażalne.
a to maleństwo biało - czarne to tylko miziać i kiziać, mam nadzieję, ze szybko znajdzie już ten jedyny kochający domek :loveu::multi:

Posted

doszło troche nowych .:shake:
najwiekszy dramat-jak zawsze,gdy przybywa dwupak.Bo trzeba rozdzielic,kto wezmie dwa naraz? i kilka lat psiej przyjazni trzeba zignorowac,nie patrzec emocjam,tylko racjonalnie....nie lubie tego.
juz drugi dwupak w schronisku.Zle.

Labradora nikt nie odbiera.pewnie dlatego,ze niewychowany ..

Posted

chyba zaloze drugi watek-letni już....
jest pieseczek,ktory koczowal nie wiadomo,ile czasu w lesie,przy drodze.Jest taki staruszek z siwa mordka,dwa jamniczki,wrocił Filipek...rudy jamniol.

Posted

o matko, Brązi, zwijacie się jak w ukropie i wszystko dla tych biedotek. Naprawdę podziwiam waszą walkę o każdego psiaczka. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy nawet ja nie miałam kiedyś zielonego pojęcia o ciężkiej pracy wolontariuszy. Powinno się ludzi uświadamiać :mad:,że nie można ot tak sobie oddać psa do schronu albo wyrzucić z domu. Powinny być za to wysokie kary i mam nadzieję, że tak kiedyś tak będzie, bo na litość czy miłość ludzką nie można liczyć skoro jest tyle psiaków porzucanych.
Trzymam za Was kciuki i za pieski, żeby znalazły swój kochający domek.
Pozdrowienia od Harutka - strasznie kicha od wczoraj, chyba trafił mu się wąs od kłosa suchej trawy w nosie, próbowałam mu pomóc, ale nic nie widać. Chyba przejedziemy się do weta. trzymamy mocno kciuki za Filipka, zeby trafił tak dobrze jak Harutek.
Uściski ode mnie i Fereczki. A Harutek jest super ! :multi: Ja to czułam.

Posted

to fakt-mialaś instynkt! a ja tak sie bałam,bo agresorek i to na odleglość...

ludzie od Filipka mieli zal do psa,ze nic nie chce jeść...prawda jest taka,ze kupili mu Puffi,wiecie 15 kilo za 30 zeta...już lepiej jada w schronisku.

Posted

O matko, co za prostaki! Zamarzył im się jamnik na odpady wtórne :angryy:

Mały ma gapa. Napisała tez do mnie z all. osoba z adopcji jamników, ze został umieszczony na ich stronie.