Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.09.2023 o 22:58, Radek napisał:

Czy nie przyda się jakaś mała deklaracja dla Gabi? 

Zawsze się przyda, zwłaszcza że cała rodzinka dostaje teraz lek na lamblie, a koszty wet już są spore. Gabi czeka w przyszły poniedziałek pobieranie krwi w kierunku badania poziomu przeciwciał na wściekliznę, a to ponoć koszt ok. 400 zł.

Posted
Dnia 6.09.2023 o 08:54, Jaaga napisał:

Zawsze się przyda, zwłaszcza że cała rodzinka dostaje teraz lek na lamblie, a koszty wet już są spore. Gabi czeka w przyszły poniedziałek pobieranie krwi w kierunku badania poziomu przeciwciał na wściekliznę, a to ponoć koszt ok. 400 zł.

Sprawdzenie czy sunia była szczepiona?

Jeżeli tak, to wet wystawi zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie?

Posted
Dnia 6.09.2023 o 11:10, Moli@ napisał:

Sprawdzenie czy sunia była szczepiona?

Jeżeli tak, to wet wystawi zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie?

Gabi ma wykonane szczepienia i paszport z wklejkami. Musi być badanie po wykonanym w Polsce szczepieniu, bo przyjechała bez miareczkowania. Żeby je zrobić, psy musiały zostać ponownie zaszczepione na terenie UE, takie sa przepisy.

Posted
Dnia 6.09.2023 o 12:28, Jaaga napisał:

Gabi ma wykonane szczepienia i paszport z wklejkami. Musi być badanie po wykonanym w Polsce szczepieniu, bo przyjechała bez miareczkowania. Żeby je zrobić, psy musiały zostać ponownie zaszczepione na terenie UE, takie sa przepisy.

Aha. Dzięki za wyjaśnienie

Posted
Dnia 6.09.2023 o 08:54, Jaaga napisał:

Zawsze się przyda, zwłaszcza że cała rodzinka dostaje teraz lek na lamblie, a koszty wet już są spore.

To ja chętnie zadeklaruję jakiś grosik. 

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Wpłaty dla Gabi na konto Zea, pięknie  dziękujemy:serce-ruchomy-obrazek-0210.gif

10 zł - AlfaLS (07.09.)

10 zł - Nesiowata (08.09.)

250 zł - Katarzyna B. Świnoujście (11.09.)

10 zł - Jolanta S. Będzin (11.09.)

10 zł - Alma5 (12.09.)

30 zł - kado (12.09.)

30 zł - Grażka123 (14.09.)

20 zł - Livka (15.09.)

Posted

Rozliczenie Gabi:

opieka hotelowa Gabi - 296 zł w tym 271 zł pobyt + 25 zł koszt dojazdu weta do domu na szczepienie p. wsciekliźnie

40,80 zł koszt transportu Jarząbkowowice- Katowice i z powrotem. Jak wiedza opiekunki psów,  były problemy natury formalnej i transport był konieczny do czasu załatwienia sprawy.

18,75 zł udział  w zbiorowych testach giardia

50 zł szczepienie p. wsciekliżnie

60 zł Metrovis ( leczenie lamblii)

Posted
Dnia 18.09.2023 o 10:26, Jaaga napisał:

Rozliczenie Gabi:

opieka hotelowa Gabi - 296 zł w tym 271 zł pobyt + 25 zł koszt dojazdu weta do domu na szczepienie p. wsciekliźnie

40,80 zł koszt transportu Jarząbkowowice- Katowice i z powrotem. Jak wiedza opiekunki psów,  były problemy natury formalnej i transport był konieczny do czasu załatwienia sprawy.

18,75 zł udział  w zbiorowych testach giardia

50 zł szczepienie p. wsciekliżnie

60 zł Metrovis ( leczenie lamblii)

Wieczorem wstawię faktury i uaktualnię rozliczenie 

Posted

Gabi - wydatki

296 zł  - opieka hotelowa Gabi, w tym 271 zł pobyt + 25 zł koszt dojazdu weta do domu na szczepienie p. wściekliźnie

18,75 zł +TEST GARDIA, szczepienie wścieklizna, lECZENIE GARDIA

50 zł - szczepienie p/wściekliźnie

60 zł - metrovis

Razem: 424,75 zł + 40,80zł (transport) = 465,55zł 

szczeniaki, gabi.pdf szczeniaki, gabi.pdf

Posted

Nie wiem, co się dzieje, ale w domu na laptopie nie mogę pisać postów. Trochę mnie nie było byłam na krótkim urlopie.

Dzisiaj zaznaczę wpłaty i wydatki, jak nie na laptopie, to na telefonie.

Bardzo dziękuję, że jesteście u Gabuni😘😘😘

Jak będą nowe zdjęcia zrobię ogłoszenie na olx.

Posted

Wczoraj miałam pierwszy tel w sprawie Gabi, rozmawiałyśmy 40 min.

Na razie nic więcej nie będę pisać, p. Martyna na razie jest poza granicami Polski, ma dzwonić do Jagny i zobaczymy, jak to dalej się rozwinie.

Pani bardzo empatyczna, w domu ma koty,   pomaga kocim bezdomniakom.

Wiem, że wszyscy mocno trzymają kciuki za Gabi -  za dobry dom, szczęście i kochającego człowieka dla suni w tym nowym życiu w Polsce.

Nie będziemy się spieszyć, dom dla Gabi musi być wyjątkowy, bo sunia jest wyjątkowa, spokojnie więc czekamy na rozwój sytuacji lub kolejny tel. 

Kciuki wciąż potrzebne, bardzo o nie prosimy.

Posted
Dnia 23.09.2023 o 19:55, Tola napisał:

Wczoraj miałam pierwszy tel w sprawie Gabi, rozmawiałyśmy 40 min.

Na moim ogłoszeniu są 3 pobrania telefonów i 6 osób dodało ją do ulubionych, zastanawiałam się czy ktoś zadzwoni o sunię ...