Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo z zakochaniami tak to już jest, z "ludzkimi" przecież dokładnie to samo: szybka fascynacja, zauroczenie, zachwyt, a dopiero po chwili rozsądek się dopukuje do głowy... Założę się, że u części osób rozsądek się odzywa zanim sięgną po telefon, i dobrze.

Dobrze jest, jeśli najpierw zapada decyzja o psie, a dopiero potem rodzina zaczyna się rozglądać za tym właściwym, no, ale bywa różnie, zwłaszcza kiedy chodzi o słodkie szczeniaczki 😄 

• Like 1
  • malagos changed the title to ~Zarzekała się żaba błota... wszystkie szczenięta w domach, została u nas dzika matka...
Posted

Ostatnia sunieczka pojechała w objęciach pańci do domku. Kolejna wyprawka wydana, książeczka i umowa, zabawki, karma i kocyk z zapachem "gniazda".

Sara matka niespokojna, pobudzona, szczeka, wyje. Oj, biedna, całe szczęście że dzieci odchodziły do domów stopniowo, a nie wszystkie na raz.

Teraz pomysły mile widziane - komu taka dziczkę na socjalizację? 

• Like 3
Posted
Dnia 6.08.2023 o 12:02, malagos napisał:

Sara wymaga fachowej socjalizacji, pomóżcie mi proszę znaleźć dla niej taki tymczas

To musi być tymczas domowy, nie kojec w hoteliku. Czy Murka zaczęła przyjmować psy na tymczasowanie? 

Posted
Dnia 6.08.2023 o 12:13, konfirm31 napisał:

To musi być tymczas domowy, nie kojec w hoteliku. Czy Murka zaczęła przyjmować psy na tymczasowanie? 

Na razie chyba nie.

Posted
Dnia 8.08.2023 o 08:18, malagos napisał:

Proszę o pomoc - fundacja, osoba, behawiorysta, aby zająć się sunią! Ona w schronisku sobie nie poradzi....

Sunia prześliczna i urzekająca, niestety nie wiem nawet komu ją podesłać:(. Sama długo szukałam pomocy dla lękliwego psiaka i nie znalazłam nikogo...

Nie ma szans, aby jeszcze chwilę u Was została? Mogłabym zrobić jej ogłoszenie na fb. Tylko to mi przychodzi do głowy 

Posted

Ogłaszam na fb, i jak się spodziewałam - cisza. Może trochę zostać, ale jest to dla nas ogromnie uciążliwe, wyje, szczeka w nocy, po kilka razy wychodzę ją uciszyć, sąsiedzi się buntują. Nie mam po prostu siły, czas mija, a sunia jest niereformowalna. Tysiu, ogłoś proszę gdzie się da, jeszcze ostatnia szansa...

Posted

Małgosiu - problem z wycofanymi psami jest ogromny.

Hotel z nie wiadomo jakim behawiorystą kosztuje 1200,00 bez żadnej gwarancji,

że coś uda się zmienić.

Posted
Dnia 8.08.2023 o 16:27, Jo37 napisał:

Małgosiu - problem z wycofanymi psami jest ogromny.

Hotel z nie wiadomo jakim behawiorystą kosztuje 1200,00 bez żadnej gwarancji,

że coś uda się zmienić.

Asiu, wiem, i nawet się nie spodziewam pomocy 😞 ale może się zdarzy cud i ktoś się odezwie, i zechce popracować z Sarą.

Posted
Dnia 9.08.2023 o 16:46, sunnynight napisał:

Malagos, a może spróbować u LILUtosi? U niej teraz jest prawie-dzika Sabinka...

Za ile?... Jest ktoś w tym hoteliku do pracy z psem?

Posted

Gosiu, a te behawiorystki z Warszawy, które pracują z psami na Paluchu ? Może maja jakieś koleżanki, które chciałyby się sprawdzić w pracy z trudnym psem ? Żadna fundacja sama z siebie, nie pytana wprost, raczej nie zgłosi się do Ciebie.

Przepraszam za mądrzenie się.

Posted
Dnia 9.08.2023 o 21:14, Mazowszanka13 napisał:

Gosiu, a te behawiorystki z Warszawy, które pracują z psami na Paluchu ? Może maja jakieś koleżanki, które chciałyby się sprawdzić w pracy z trudnym psem ? Żadna fundacja sama z siebie, nie pytana wprost, raczej nie zgłosi się do Ciebie.

Przepraszam za mądrzenie się.

wiesz, przyszło mi to samo do głowy. Zadzwonię do p. Klaudii

• Like 1
  • Upvote 1