Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ok, już rozumiem o co chodzi .Resekcje robi się i główki i panewki jednocześnie ale u psów do 25 kg(mniej wiecej) ,u cięższych trzeba wstawiać endoproteze. Tylko ,że to narazie faktycznie za wcześnie o tym decydować bo może jeszcze wskoczy na swoje miejse ,oby tak sie zdażyło. Dzieki Andziu za wyjasnienia bo Majaa już mi powiedziała ,że niepotrzebnie zawracam Ci głowę;)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Majaa pisała o biało-burym,bo pytałam o jednego i drugiego;-)Napisała całą historię tego biało-czarnego i perypetie ze znalezieniem domu i o tym,że miał za dużo czarnego;-)a biało-burym,że ma dom zaklepany pod Wa-wą najpewniej,ale że ona tego nie wie i Ty wiesz lepiej

Na tym etapie się zatrzymałam jeśli chodzi o biało burego - miał mieć DS .... jeszcze chwila, jak nie znajdzie domu jako niewychodzący i zabiorę go do siebie do firmy. Tam będzie miał lepiej niż tam, gdzie jest teraz ;(

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Majaa pisała o biało-burym,bo pytałam o jednego i drugiego;-)

no i widzisz ,ja nawet nie wiedzialam ,że biało-bury to jest to samo co biało -szary (bo dla mnie nie jest;)) i faktycznie , trwały rozmowy i domek w Grójcu czekał na przyjazd kotka tylko jak sie okazało tamtego biało-czarnego ,a dotarło to mnie dopiero w trakcie którejś z kolei rozmowy,właśnie po pytaniu jak się okazuje standardowym czy ma więcej białego czy czarnego :crazyeye: miałam ochotę odpowiedzieć ,że jest zielony w fioletowe gwiazdki:angryy:

plizzz , nie każcie mi rozmawiać z ludźmi o kotach i ich kolorach:cool3:

Posted

[quote name='mrs.ka']ok, już rozumiem o co chodzi .Resekcje robi się i główki i panewki jednocześnie ale u psów do 25 kg(mniej wiecej) ,u cięższych trzeba wstawiać endoproteze. Tylko ,że to narazie faktycznie za wcześnie o tym decydować bo może jeszcze wskoczy na swoje miejse ,oby tak sie zdażyło. Dzieki Andziu za wyjasnienia bo Majaa już mi powiedziała ,że niepotrzebnie zawracam Ci głowę;)
Znalazłam artykuł nt dysplazji stawów biodrowych. Autorka pisze, że wykonywali zabieg resekcji u 33 kg psa, ale w stanie gdy jeszcze nie miał zaników mięśniowych. W linku proszę usunąć spacje:
http://m o l o s y . p l/czytelnia/weterynaria/weterynaria_dysplazja_stawu_biodrowego.htm
A ile waży suczyna?

Posted

W poniedziałek 9 stycznia będę miała rozłożone studio do zdjęć zwierzaków - jeśli chcecie jakieś od Was obfocić to zapraszam do Ostrowca. Godziny do umówienia :)

Posted

to super! ja się wybiorę chyba z Miką i Dianą bo one już tak długo u mnie siedzą ,są śliczne ale "mało fotgeniczne" i nikt nie zwraca na nie uwagi , i może jeszcze Pisiora zabiorę:loveu:mojego słodziaka,może być wesoło:evil_lol: jutro zadzwonię się umówić

Posted

[FONT=Arial Black]HAMLET[/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]
[FONT=Calibri]wiek: ok. 1,5 roku[/FONT]
[FONT=Calibri]płeć: samiec[/FONT]
[FONT=Calibri]odrobaczywienie: tak[/FONT]
[FONT=Calibri]szczepienia: tak[/FONT]
[FONT=Calibri]mikroczip: tak[/FONT]
[FONT=Calibri]waga: 30 kg[/FONT]
[FONT=Calibri]Hamlet został znaleziony 21 grudnia 2011 w godzinach wieczornych na drodze wyjazdowej ze Starachowic. Biegał za samochodami. Został zabrany przez wolontariusza STOZ i przewieziony do gabinetu weterynaryjnego ,gdzie okazało się ,że pies ma czipa ,niestety nigdzie nie zarejestrowanego. Dwutygodniowe poszukiwania właściciela nic nie dały ,nikt się nie odezwał też po ogłoszeniach na wielu portalach internetowych ,ani sam nie umieścił informacji ,że taki pies jest poszukiwany. Hamlet coraz gorzej znosił pobyt w kojcu ,tracił apetyt i stawał się apatyczny. Jedyne co go cieszyło to bezpośredni kontakt z człowiekiem. Wtedy szalał z radości. Musiał być natychmiast przeniesiony do normalnych domowych warunków gdyż jego cierpienie mogło spowodować negatywne skutki w psychice takiego młodego i wrażliwego psa. Pojechał do DT do Łodzi gdzie zamieszkał w bloku pod troskliwą opieką starszego małżeństwa i w towarzystwie dwóch kotów. Psiak od razu odżył ,szaleje z radości ,jest spontaniczny i ma ogromny apetyt. W domu zachowuje się idealnie ,oczywiście typowo jak na amstafa ,czyli chodzi krok w krok za żywicielem czyli Panią , śpi przy jej nogach, z kotami może chciałby się bawić ale one go ignorują, zostając sam w domu nie hałasuje i nie niszczy niczego, zachowuje idealną czystość między regularnymi spacerami ,a w przypadku nagłej potrzeby wymownie to sygnalizuje czyli łapie za dłoń i „gada” po psiemu. Na spacerze jest prowadzany na smyczy i w kagańcu , chodzi w miarę grzecznie ,na psy nie szczeka ,bardziej ciągnie żeby się z nimi bawić. Natomiast bardzo przesadnie spontanicznie reaguje na niektórych mężczyzn , absolutnie nie agresywnie, wręcz odwrotnie. Z radością na nich skacze tak jakby rozpoznawał kogoś bliskiego. Jest to kłopotliwe ,a niestety jest tak silny ,że pomimo kolczatki nie zawsze starszej Pani udaje się skrócić mu smycz ,żeby nie dosięgnął człowieka . Zresztą tak samo spontanicznie reaguje jak Pan domu wraca z pracy ,nie można go opanować ale okazało się ,ze na szczęście w domu wystarczy pokazać mu kaganiec ,a od razu się uspakaja. Uwielbia też jeździć w samochodzie ,rozkłada się na tylnym siedzeniu i momentalnie zapada w sen. Hamlet jest bardzo mądrym psem , ma świetną komunikację z człowiekiem , wymaga może trochę więcej dyscypliny ale będąc konsekwentnym w postepowaniu z nim na pewno będzie psem idealnym, bo ma świetny charakter i jest pozytywnie nastawiony do całego otaczającego świata.[/FONT]

Majaa,poproszę o zdjęcia.

Posted

andzia69 napisał(a):
boskie!!!:) tylko czemu tak daleko mieszkasz:( schroniska nie wezmę na plecy...

faktycznie booooskie :loveu: ja niestety wczoraj wzięłam spakowałam część mojego zwierzyńca , jeden "bandzior" sam na siłę wpakował się do autka i pojechaliśmy . Ale już więcej prywatnym samochodem nieprzystosowanym do przewozu psów nie zabiorę takiej bandy ,to był horror , cud ,że wogóle dojechaliśmy:crazyeye: ale na zdjęcia nie mogę się doczekać ,na pewno warte były takiego poświęcenia:lol:

Posted

Właśnie staram się siąść nad tymi zdjęciami, ale nie wiem co jest grane - cały dzień tak się źle czuję, chce mi się cały czas spać :( A pracy duuuużo!

Posted

Off:

Uwaga! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że Platforma Obywatelska będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej :angryy:! Wysłaliśmy do prasy komunikat w tej sprawie, ale to nie wystarczy.

Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [email protected]
Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.

Posted

Trzy tygodnie temu w Skarżysku-Kamiennej została znaleziona suczka amstaff. Ma około 1 roku. Jest bardzo łagodna, przyjazna i towarzyska. Prawdopodobnie mieszkała w domu bo umie utrzymać czystość i dopomina się o wyjście za potrzebą. Z chodzeniem na smyczy jest różnie, ale jej opory wynikają najprawdopobobniej z lęku przed ponownym porzuceniem. Lubi jeździć samochodem. Ponieważ do dziś nikt nie zgłosił się po suczkę uznajemy ją za bezdomną i szukamy dla niej nowego domu. Sunia została odrobaczona, kompleksowo zaszczepiona i wysterylizowana.

Kontakt z Jolą:
603167522

może ktoś rozpoznaje suczynę???...co ja bredzę...pewnie nikt....

Posted

Andzia69, znamy tą suczynę i jej historię. Ją też trzeba ogłaszać!!Dobrze,że Jolka w końcu przesłała jej zdjęcia.

Viris cudowne fotki. Nie mogę się doczekać kolejnych! I wiem, że nie tylko ja! ;)

Potter, nawet ciężko to skomentować ;(

Przesyłam zaległe zdjęcia Hamleta, niekoniecznie przefiltrowane, pewnie niektóre się powtórzą, bo mrs.ka wstawiła zdjęcia, które miała na poczcie ode mnie, ale trzeba mi wybaczyć, tym bardziej, iż on jest przecież tak cudowny, że …........................... godzinami można na niego patrzeć!