Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
fajny kudlacz:) tylko troszkę pionu nie trzyma;):)

Oj tam, oj tam!
Fotki przekopiowane w pośpiechu! A jakość jak widać straszna, więc się nie przyłożyłam
megi345 napisał(a):
A w lesie na Bema 2 szczeniaki biegają ;< masakra..

Megi345 zgłoś do UM i Straży Miejskiej te szczeniory. W razie problemów z przyjęciem zgłoszenia dawaj znać.
Nie rozerwiemy się ...........
Ja własnie skończyłam klepać bazę danych psów zaczipowanych w Excelu (198 psów). Dołączam do pozostałych, którzy wklepują te dane do bazy safe - animal.
Musimy wprowadzić szybko dane, bo od jutra dalej akcja "czipowanie" i kolejne dane .....
Zależy mi na tym, żeby dane były przekazane do UM przynajmniej tej pierwszej dwusetki do końca roku

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musimy wprowadzić szybko dane, bo od jutra dalej akcja "czipowanie" i kolejne dane .....
Czytnik kodów kreskowych ułatwia sprawę, za kilkadziesiąt złotych można dostać uzywany sprawny np na allegro. Nam to trochę w schronisku pracę z dodawaniem do bazy ułatwiło

Posted

megi345 napisał(a):
A w lesie na Bema 2 szczeniaki biegają ;< masakra..

te szczeniaki są z DPS-u , już dawno zgłoszone do odłowienia,matka zresztą też.
Majaa to te ,o których mówiła ta kobita na sesji ,a ja dostałam zgłoszenie od siostry Krzętowskiej i wtedy już je zgłosiłam. Marcin potwierdził ,że ma je odłowić ale wiadomo jak sie spieszy:angryy:

Posted

o Gwiazde telefony oszalały ,chyba już sie zdecydowałam do kogo trafi , to samo jesli chodzi o Fiśke :) no i chciałam ,żebyś Desperado też już zdjęła bo w warszawce ,mam co prawda już następnego ON ka ale zupełnie inny i z charakteru i z wygladu.

Posted

Jakby się uzbierała jakaś zwierzyna na Warszawę,to jadą 2osoby (do których mam już nr tel.):
-28.12.autem Radom-Warszawa-koszt całkowity 50zł.
-30.12.pociągiem Kielce-Warszawa.

Czy koty oba wydane?Buro-biały i czarno-biały.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Śliczna ta nowa. Czyli Gwiazda, Desperado i Fiśka spadają z allegro tak ?
Gdzie Gwiazda zamieszka ?

Gwiazda pojedzie do Niemiec , Fiśka do Krakowa, a Desperado chyba wróci z Warszawy:shake: jesli Pani nie wźmie pryawtnego trenera choćby na kilka godzin .Po prostu nie radzi sobie z ustaleniem hierarchii.

Posted

[quote name='Zuzka2']
Czy koty oba wydane?Buro-biały i czarno-biały.

wcale nie wydane , tragedia ,pytają ciagle o te trikolorki:placz: a ten czarno-biały jest poprostu kosmicznie śmieczny i poprostu sliczny , pewnie Majaa wstawi wieczorem nowe foty bo mnie tylko prawie tylko tyły pokazywał:). Niestety kociak nadal mieszka w firmie u optyków no i problem straszny co z nim w swieta zrobić

Uploaded with ImageShack.us

Posted

no i niestety , na koniec najgorsze , na Iłżeckiej jest kolejnych 7 szczeniaków ,już nie pamiętam czy coś o nich pisałam ale odrobaczyłam je dwa razy i dzisiaj były szczepione , udało mi sie zrobić kilka zdjęć ale nie są rewelacyjne tym bardziej do ogłoszeń , a ogłoszenia trzeba zrobić natychmiast może ludzie w święta nie tylko o własnym brzuchu myślą ale niektórych sumienie ruszy. Psiaki są maluteńkie ,takie do 2 kg ,maja ok.8 -9 tyg. Same pieski ,jedna suczka ,taka najmniejsza czarna.

Posted

eliza_sk napisał(a):
haaalooo :)

wiem ,tu ziemia:lol:

Gwiazdeczka jedzie 29 grudnia , państwo będą na święta w Szczecinie i przyjadą do mnie po małą , Gwiazda ma już zamówiony przeze mnie cały ekwipunek czyli szeleczki ,ubranko ,legowisko i torbe-transporterek oraz strzyżenie (oczywiście na życzenie i rachunek nowej Pańci;)) mam nadzieję,że dobrze wybrałam ,a telefonów o nią było naprawdę mnóstwo.

Posted

Mrs.ka mam trochę tych rzeczy co rozmawiałyśmy - jeśli ktoś od Was byłby w Ostrowcu to z chęcią przekażę - bo nie mam za bardzo gdzie trzymać takich gadżetów, bo moja zołza z chęcią by się tym zaopiekowała :)

Btw. dalej czeka dla Was wykonana budka dla kotów (Np. Kałków).

Posted

Jutro za zwrot kosztów jedzie Romi z Warszawy do Krakowa,czyli przez Radom,Chęciny z pominięciem Kielc,ale gdzieś się można przyłączyć.Wyjazd z Warszawy ok.13-14.

Posted

Wczoraj w późnych godzinach wieczornych znaleziono w okolicach Starachowic psa rasy amstaff. Wiemy, że prawdopodobnie szuka go właściciel, który nie zostawił namiarów na siebie. Stąd nie piszę nic więcej.
Pies jest oznakowany mikroczipem, ale nie jest zarejestrowany w żadnej bazie danych ;(

Posted

[quote name='mrs.ka'] a ten czarno-biały jest poprostu kosmicznie śmieczny i poprostu sliczny , pewnie Majaa wstawi wieczorem nowe foty bo mnie tylko prawie tylko tyły pokazywał:). Niestety kociak nadal mieszka w firmie u optyków no i problem straszny co z nim w swieta zrobić

Aby wyjaśnić – papier pakowy nie jest panującym bałaganem, ale najlepszą zabawką dla kociaka. Tylko trzeba uważać, żeby nie nadepnąć malucha, bo tak się nim bawi, że nigdy nie wiadomo, gdzie
jest ;)

Nowe zdjęcia kociaka Pikusia

Dziwne noszenie na rękach to apogeum szczęścia dla tego małego siorściucha!

Posted

miauuuu,ja go chcem pod choinke :loveu: to chyba najbardziej nierealne życzenie do Mikołaja jakie mogłabym mieć:roll: jednak nie można mieć wszystkiego , z mojej strony to straszna pazerność:oops: ,ze nie wystarcza mi 12 psiaków obok mnie na łózku:evil_lol:

Posted

mrs.ka napisał(a):
miauuuu,ja go chcem pod choinke :loveu: to chyba najbardziej nierealne życzenie do Mikołaja jakie mogłabym mieć:roll: jednak nie można mieć wszystkiego , z mojej strony to straszna pazerność:oops: ,ze nie wystarcza mi 12 psiaków obok mnie na łózku:evil_lol:

Już zapomnij....... Dzisiaj Pan Pikuś pojechał do nowego domu do Kielc:multi::multi::multi:

Nie znamy wciąż właściciela amstaffa, a pies rozpacza - mnie się serce kraje, jak po spacerku mam go zamknąć w kojcu ;( Niuniuś jest mega przytulaśny!!!!

Posted

A ten buro-biały nadal bez domu?
Pomimo okresu przedświątecznego ludzie ruszyli ostro z mailami o koty:cool3:-sporo znów tych zamówień.Wysyłam zawsze hurt-wszystkie koty z regionu (ogłaszam ich ok.30),ale za każdym razem domy w regionie cieszą mnie podwójnie:-)Punkt strategiczny w kocich adopcjach to akurat Warszawa;-)W Kielcach domy trafiają się kotom niezwykle rzadko,choć ostatnio widać duży krok do przodu;-)

Posted

Zuzka2 napisał(a):
A ten buro-biały nadal bez domu?
Pomimo okresu przedświątecznego ludzie ruszyli ostro z mailami o koty:cool3:-sporo znów tych zamówień.Wysyłam zawsze hurt-wszystkie koty z regionu (ogłaszam ich ok.30),ale za każdym razem domy w regionie cieszą mnie podwójnie:-)Punkt strategiczny w kocich adopcjach to akurat Warszawa;-)W Kielcach domy trafiają się kotom niezwykle rzadko,choć ostatnio widać duży krok do przodu;-)

Zuzka z tego co wiem i ten biało bury ma chętny domek niedaleko od Warszawy. Ma być wykastrowany, ale to nie problem już, bo chłopak ma co sobie dać uciąć. Szczegóły zna mrs.ka ..........
Ja umówiłam dzisiaj sterylkę dwóch kocic i kocurka na okres poświąteczny i jakby faktycznie tak było, że domek dla biało burasa jest, to może wskoczyć na ten termin i ............ jesteśmy "bezkociowi" Pewnie chwilowo. ale ... za to psów przybywa ;( Nie ma coś za coś!
No i moja alergia odetchnie .... ;)