eliza_sk Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Czy znacie jakiś sensowny gabinet wet. w Skarżysku - na tyle sensowny, żeby móc mu powierzyć sukę do sterylki. Quote
Majaa Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Mrs.ka na plakacie jest OK Sprawdziłam uffff...... [quote name='eliza_sk']Czy znacie jakiś sensowny gabinet wet. w Skarżysku - na tyle sensowny, żeby móc mu powierzyć sukę do sterylki.[/QUOTE] Bardzo ładnie i starannie wykonuje zabiegi lek. wet. Piotr Czerwiński. Quote
Viris Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Dziewczyny mnie choróbsko rozłożyło totalnie, więc nie pomogę przy zbiórce w Starachowicach :( Dodatkowo takie dwa na łąkach pod lasem dziś na minutę przed śnieżycą znalezione: https://picasaweb.google.com/102312732218850348470/Obuzy?authkey=Gv1sRgCPvn1fWN7ezziwE Quote
mrs.ka Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='Viris']Dziewczyny mnie choróbsko rozłożyło totalnie, więc nie pomogę przy zbiórce w Starachowicach :( Dodatkowo takie dwa na łąkach pod lasem dziś na minutę przed śnieżycą znalezione: https://picasaweb.google.com/102312732218850348470/Obuzy?authkey=Gv1sRgCPvn1fWN7ezziwE o matko,jakie śliczne! gdzie one teraz są i pod czyją opieką ? Quote
mrs.ka Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='annadudek81']Jasne maleństwo jutro jedzie do Ostrowca:) znalazłam mu domek:) Zabieramy też biało-szarego kociaka. Nowe właścicielki już się nie mogą doczekać!!! Ogłoszenia o szczeniaczkach zrobione i zamieszczone, czekamy na ludzi o dobrych sercach![/QUOTE] witaj SzalonaKobieto:lol: Faktycznie super ,pojedzie OLO (biszkoptowy) i może jeden czarnuszek albo ...PISIOR ,jutro zadecyduję. Z kotem gorzej ,bo go ganiałam dzisiaj po domu chyba z godzinę i nie dala się złapać ale z już jakby co mamy zastępstwo bo do gabinetu przywieziono 4 bezdomne kociaki i też biało-szare także jakby co to ma kto jechać;) Quote
Majaa Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Viris']Dziewczyny mnie choróbsko rozłożyło totalnie, więc nie pomogę przy zbiórce w Starachowicach :( Dodatkowo takie dwa na łąkach pod lasem dziś na minutę przed śnieżycą znalezione: https://picasaweb.google.com/102312732218850348470/Obuzy?authkey=Gv1sRgCPvn1fWN7ezziwE Viris przyłóż się do wyzdrowienia. Ja już wiem, że dam radę z obstawą i nadzorem zbiórki! Żeby dobrze to zadziałało, to w sumie brakuje mi po 1 osobie (dodatkowej) na niedzielę od 9 do 15. Reszta obstawiona! :evil_lol: Szczylki malutkie i piękniochy!! Co z nimi, gdzie są?! Quote
ewab Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Jak będziecie mieli nadmiar domków dla kociaków, to szukają domu dwie 9-cio miesięczne siostry białe z szarym. Są wysterylizowane. Quote
erka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Majaa, swego czasu byłaś zainteresowana losem psów z Ameliówki, to chcę Ci donieść, że dzisiaj ostatnie psiaki zostały stamtąd zabrane :). A wszystko dzięki determinacji wegielkowej i pani Joli:). Quote
Majaa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='erka']Majaa, swego czasu byłaś zainteresowana losem psów z Ameliówki, to chcę Ci donieść, że dzisiaj ostatnie psiaki zostały stamtąd zabrane :). A wszystko dzięki determinacji wegielkowej i pani Joli:).[/QUOTE] Wielkie dzięki za informacje! Nie byłam "swego czasu zaineresowana", tylko ciągle jestem, ale niestety TOZ nie dawał mi opcji. Zresztą to jest sytuacja sprzed dobrych paru lat - chyba 6, a może i nawet 7, kiedy to potter się ze mną cięła na pewnym zebraniu TOZu Brawo dla węgielkowej i niejakiej p. Joli. Gdzie mogę dostać informacje o dalszych losach psów? Ile ich było zabranych finalnie? JA spróbuję się doliczyć ile szczeniorów zabrałam stamtąd Quote
Majaa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Dzisiaj pierwszy dzień zbiórki w Tesco w Starachowicach ok 13 i 17.30 odciążałam koszyki: A. karmy dla psów w puszkach Tesco 1240 g – 19 sztuk = 23,56 kg Tesco 415 – 28 sztuk = 11,62 kg Tesco PETFOOD g 1240 g – 3 sztuki = 3,72 kg Tesco PETFOOD g 415 g – 1 sztuka = 0,415 kg Chappi 1200 g – 1 sztuka = 1,20 kg Chappi 400 g – 5 sztuk = 2,00 kg BRUNOS 1240 g – 6 sztuk = 7,44 kg Butcher's 400 g – 2 sztuki = 0,80 kg BRUNOS pate 300 g – 11 sztuk = 3,3 kg Łącznie: 54,055 kg B. suchej karmy dla psów Tesco Complete 3 kg – 4 sztuki = 12 kg BRUNOS 2 kg – 7 sztuk = 14 kg BRUNOS 5 kg – 2 sztuki = 10 kg Tesco 10 kg – 2 sztuki = 20 kg Chappi 3 kg – 1 sztuka = 3 kg Łącznie: 59 kg C. karmy dla kotów w w puszkach Tesco 830 g – 2 sztuki = 1,66 kg Tesco 415 g – 5 sztuk = 2,075 kg Tesco Cuts in Jelly 415g – 5 sztuk = 2,075 kg Claude 415 g – 5 sztuk = 2,075 kg Kitekat 400 g – 5 sztuk = 2 kg Łącznie: 9,885 kg D. suchej karmy dla kotów Tesco Complete 2 kg – 3 szt = 6 kg Claude 1 kg – 2 sztuki = 2 kg Tesco Crunchies 2 kg – 2 sztuki = 4 kg Whiskas junior 300 g – 1 sztuka = 0,3 kg Kitekat 18 kg – 1 sztuka = 1,8 kg Łącznie: 14,1 kg RAZEM: 137,53 Dodatkowo w koszykach znalazło się: Kasza jęczmienna – 2 kg Makaron – 2,1 kg Joly baton mięsny 5 sztuk a 750g – 3,75 saszetka Pedigree 100 g – 1 sztuka – 0,1 kg oraz: mąka tortowa – 1 kg konserwa turystyczna – 1 szt. delicje – 1 op. batony – 3 szt. płatki śniadaniowe – 1 op. filety z makreli puszka – 1 op. parówki – 1 op. Koszyk się napełniał nadal …. Sobota była tym razem o wiele lepsza (dwukrotnie) niż poprzednio, mam nadzieję, że niedziela też będzie lepsza, bo to poprzednio w niedzielę nadrobiliśmy znacznie ;) A niestety młodzież troszkę mniej śmiała dzisiaj była niż poprzednio i warunki też gorsze, bo zimno więc kosz stał w wiatrołapie prawie samopas. Jutro będę się bardzo szeroko uśmiechać do Pani Kierownik sklepu, aby na przyszły tydzień dostarczony był suchy Butcher's (dzisiaj nie było ani jednego worka), bo jego cena atrakcyjna, a karma najlepsza, jaką w Tesco można kupić Aha i jeszcze jedno – mam nadzieję, że nikt nie będzie miał nic przeciwko (choć jeszcze to ustalę z resztą Zarządu), aby takie rzeczy, które dla zwierząt się nie nadają przekazać dzieciom na Iłżeckiej, bo tam przypominam, że oprócz obecnie ca. 35 zwierzaków jest dwoje małych dzieci (mam na myśli np.: delicje, czy też mąkę tortową – znaczy się można próbować coś piec dla psów, ale na to raczej chyba nikt nie ma czasu ;) ) Quote
piechcia15 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 kochani poszukuję kogoś do wizyty p/a w Ostrowcu Św. dla psiaka PONa.Czy znacie kogoś "aktywnego" tam??piszcie na pw.Dzięki:) Quote
Majaa Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='piechcia15']kochani poszukuję kogoś do wizyty p/a w Ostrowcu Św. dla psiaka PONa.Czy znacie kogoś "aktywnego" tam??piszcie na pw.Dzięki:)[/QUOTE] Pisz PW do Viris i annadudek81 Dzisiaj zbiórka w osiedlowym tesco to byl koszmar .... ludzi zero, wolontariusze niektórzy się nie sprawdzili .............. W całym mieście ludzie raczej nie wychylali głowy z domów! Zima zaskoczyła w polowie stycznia? Miasto było puściutkie,o każdej porze ............. Quote
Majaa Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Jutro zawiozę ok. 20 kg karmy dla psów na Iłżecką. Nie chcę zwozić więcej w kontekście planowanego na czwartek wyłapywania wszystkich zwierząt do sterylizacji Quote
annadudek81 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='piechcia15']kochani poszukuję kogoś do wizyty p/a w Ostrowcu Św. dla psiaka PONa.Czy znacie kogoś "aktywnego" tam??piszcie na pw.Dzięki:)[/QUOTE] jak potrzeba mogę się tym zająć, daj znać tylko gdzie i kiedy :) Quote
Viris Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 (edited) Sorry ale mi komputer padł i nie mam za bardzo dostępu teraz do kompa. Szczeniaki - dwa pieski - przebywają niedaleko miejsca ich znalezienia u jednej przemiłej kobitki. Pod czyją opieką? Hmmm pod moją i Wiolki. Kupiłyśmy żarełko, kołdry na ciuchach, odrobaczyłyśmy. Na razie tyle. I ogłaszamy oczywiście. Psy są tam bezpieczne na tydzień, co dalej nie mam pojęcia ;( W dodatku u mnie masakra, gorączka pod 40 stopni a latam "po psach", komputer mi się sfajtolił - a na nim 2 lata mojego "dorobku" artystycznego i cała firma. No i właśnie przed sekundą zastałam 4 kupy zrobione w kuchni. I jedyne co miprzyszło do głowy że w szale dzisiejszych zajęć jakieś zwierze mi się dostało na chatę - bo moje przecie w domu nie sra ;/ Idę szukać ;/ Edited January 16, 2012 by Viris Quote
annadudek81 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Viris']Sorry ale mi komputer padł i nie mam za bardzo dostępu teraz do kompa. Szczeniaki - dwa pieski - przebywają niedaleko miejsca ich znalezienia u jednej przemiłej kobitki. Pod czyją opieką? Hmmm pod moją i Wiolki. Kupiłyśmy żarełko, kołdry na ciuchach, odrobaczyłyśmy. Na razie tyle. I ogłaszamy oczywiście. Psy są tam bezpieczne na tydzień, co dalej nie mam pojęcia ;( jak mi się uda skontaktować ze znajomą z fb to może uda mi się załatwić dt, bo jakiś tydzień temu oferowała taką pomoc Quote
mrs.ka Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 a malutki OLO z Iłżeckiej już w domku ,tutaj na fotkach jeszcze u mnie ,biedactwo było tak wygłodniałe ,że dosłownie zaczął połykać w całości suchą karme dla duzych psów i te dość duże granulki wystawały mu przez skórę brzucha bo nie ma ani grama tłuszczyku . W nowym domu biegunka ale annadudek ma na oku i kontroluje jego stan. pewnie sama cos opisze. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn. Quote
mrs.ka Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mrs.ka Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 jeden ŁACIATEK też pojechał do domku docelowego po nocy spędzonej w łózku z a.d.81 (anka dłuższego nicku nie mogłas wymyślić:roll:weźżesz to skróć jakoś) w pampersie , proszę Cię opisz jak się sfajdał i zaczął sobie zdejmować:evil_lol::evil_lol: no i kociak od wetki też ma swoją kochaną rodzinke:loveu: Quote
Viris Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='annadudek81'] jak mi się uda skontaktować ze znajomą z fb to może uda mi się załatwić dt, bo jakiś tydzień temu oferowała taką pomoc[/QUOTE]Super by było - to malizny - czarny 1,5 kg brązowy 2,2 kg ;/ U mnie w domu niedawno były szczeniaki w stanie agonalnym z rubarthem więc nie mogę ryzykować :( Quote
annadudek81 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mrs.ka']a malutki OLO z Iłżeckiej już w domku ,tutaj na fotkach jeszcze u mnie ,biedactwo było tak wygłodniałe ,że dosłownie zaczął połykać w całości suchą karme dla duzych psów i te dość duże granulki wystawały mu przez skórę brzucha bo nie ma ani grama tłuszczyku . W nowym domu biegunka ale annadudek ma na oku i kontroluje jego stan. pewnie sama cos opisze. psinka już zdrowa, jest zadowolony i szczęśliwy w nowym domku, na mój widok w niedzielę radośnie merdał ogonkiem:) teraz ma na imię Foksik i krok w krok drepta za nową panią:) Quote
annadudek81 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 drugi szczeniaczek z tego miotu też już się zadomowił w nowym domku, wabi się Fresco a za towarzyszkę zabaw ma półtoraroczną Anulkę, wnusię swoich państwa :evil_lol: ten kawaler pierwszą noc spędził u mnie:) i ponieważ za nic na świecie nie chciał spać gdzie indziej niż między mną a moim mężem w naszym łóżku był zmuszony "pożyczyć" pampersa od naszego synka :diabloti: okazało się to nie potrzebne, gdyż mały mądrala, za potrzebą schodził z łóżka i załatwiał się w kuchni :crazyeye: mało tego pampersa tolerował w pełni do momentu gdy zagościła w nim kupka :cool3:, którą zasygnalizował piszcząc i "zdejmując" pieluszkę, skończyło się kąpielą, którą zniósł mężnie :lol: Kociak od pani wet zachwycił swoją nową pancię, niestety narazie nie znam jeszcze jego imienia ale wkrótce to nadrobię:oops: Quote
annadudek81 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='mrs.ka']jeden ŁACIATEK też pojechał do domku docelowego po nocy spędzonej w łózku z a.d.81 (anka dłuższego nicku nie mogłas wymyślić:roll:weźżesz to skróć jakoś) w pampersie , proszę Cię opisz jak się sfajdał i zaczął sobie zdejmować:evil_lol::evil_lol: chętnie bym skróciła ale nie wiem jak:oops: i zdjęć też nie umiem dodać a chciałam wrzucić łatka - Fresco Quote
mrs.ka Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='annadudek81'][quote name='mrs.ka']jeden ŁACIATEK też pojechał do domku docelowego po nocy spędzonej w łózku z a.d.81 (anka dłuższego nicku nie mogłas wymyślić:roll:weźżesz to skróć jakoś) w pampersie , proszę Cię opisz jak się sfajdał i zaczął sobie zdejmować:evil_lol::evil_lol: chętnie bym skróciła ale nie wiem jak:oops: i zdjęć też nie umiem dodać a chciałam wrzucić łatka - Fresco też nie wiem jak się zmienia nicki :) zdjęcia wyślij mi na maila ,przy okazji Cię nauczę jak umieścić zdjęcia na forum Quote
Recommended Posts