Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Opłaciłam pobyt Miodka i wizytę u groomera.

Rozmowa z Państwem była na tyle obiecująca, że poprosiłyśmy Poker o zrobienie wizyty przed adopcyjnej. Prosimy trzymajcie kciuki za jej rezultaty 🙂

• Like 1
Posted

No i stało się... Miodek ma dom ❤️ Poker pojechała na wizytę. Państwo bardzo sympatyczni, decyzja przemyślana kiełkowała od lat, ale czekali na własne mieszkanie. Cala rodzinka Państwo i dwaj synowie (19 i 24 lata) są bardzo na tak. Maja opracowany plan spacerów. Urlopy zawsze z psem na dobrze ogrodzonej działce nad morzem. We Wrocławiu maja tez drugą ogrodzoną działkę i maja zamiar też tam jeździć. 

Alaskan od razu miała przeczucie, że to jest TEN dom, Anecik tez bardzo zadowolona z rozmowy, ale dopiero wizyta Poker dala nam pewność, że oddajemy go w dobre ręce. Państwo pojadą po niego w niedzielę 🙂

Bardzo dziękujemy Poker za błyskawiczną wizytę mimo nawału pracy❤️

• Like 4
  • Upvote 2
Posted
Dnia 2.04.2023 o 12:28, Poker napisał:

O której przyjeżdżają po niego?

Już byli i Miodek pojechał 😃 Niewiele więcej wiemy, bo Anecik spłakana po jego wyjeździe. Pokochała tego psiaka bardzo i chcemy jej dać dojść do siebie zanim zaczniemy wypytywać. Rodzina musiała być bardzo w porządku, inaczej Anecik by nie oddała swojego ulubieńca 🙂 Zawsze tak się umawiamy, że jeśli w czasie wizyty coś ją zaniepokoi, to ma prawo odwołać adopcję, bo to ona widzi ludzi i psa razem.

Posted
Dnia 2.04.2023 o 12:34, Ewa Marta napisał:

Już byli i Miodek pojechał 😃 Niewiele więcej wiemy, bo Anecik spłakana po jego wyjeździe. Pokochała tego psiaka bardzo i chcemy jej dać dojść do siebie zanim zaczniemy wypytywać. Rodzina musiała być bardzo w porządku, inaczej Anecik by nie oddała swojego ulubieńca 🙂 Zawsze tak się umawiamy, że jeśli w czasie wizyty coś ją zaniepokoi, to ma prawo odwołać adopcję, bo to ona widzi ludzi i psa razem.

received_635852815038165_copy_309x434.jpg

received_540254701586657_copy_288x434.jpg

• Like 2
Posted

O rany! Miodeczku! Szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia! Tak się cieszę, że znalazłeś swoich ludzi, a właściwie, że oni znaleźli Ciebie 😃🤩👍

Posted

Rodzinka Miodka jest bardzo sympatyczna. Pan zadziwił mnie swoją łagodnością i kulturą. Pani i synowie też fajni.

Rodzina od dawna chciała psa, ale nie miała swojego mieszkania. To bardzo przemyślana adopcja. Zostały już poczynione ustalenia w sprawie spacerów.  Ogromne legowisko czekało.

W pobliżu ich miejsca zamieszkania są 3 skwery i parki, jeden z zamkniętym wybiegiem dla psów.

Jak zwykle dużo gadałam, ale widziałam, że wszyscy są zainteresowani, nie udawali wszystkowiedzących.

Miodek będzie zostawał sam w domu najwyżej 6 godzin i to co drugi tydzień. Rodzina ma domek nad morzem i ogródek działkowy we Wrocławiu. Miodzio będzie wszędzie z nimi jeździł.

Pan pytał czy piesio może biec przy  rowerze. Wygląda na to, że skutecznie wybiłam mu  z głowy ten pomysł, a wspierała mnie w tym żona.

Imię wymyśliła pani, ma być Majlo. Wytłumaczyłam jak stopniowo wprowadzać nowe imię.

Biedna Anecik, współczuję jej huśtawki emocjonalnej. Nadzieja w tym ,że teraz ma robotę z trójką bid i nie będzie miała czasu rozpamiętywać.

Bądź piesiuniu szczęśliwy.

Pani wzięła urlop, żeby z nim pobyć.

• Like 5